Veel plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ozzydepupozzydepup

Dag allemaal, ik heb een beetje hulp nodig van ervaren opvoeders. Mijn pup is sinds 5 dagen bij mij. Maar hij plast enorm veel en vaak. Soms wel 4 keer in 1 uur. Overdag moet ik bijna ieder uur naar buiten anders een ongelukje. Ter info de pup is 13 weken. Shih tzu z malteser. Overdag onbeperkt water snachts niet. De nacht gaat overigens prima meestal gewoon doorslapen van 22.30 tot 7.30. Ben wel van plan om toch nog even langs mijn eigen dierenarts te gaan voor algehele controle. Maar hoe denken jullie over het vele plassen. En misschien tips? Alvast bedankt

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is normaal met 13 weken.

Het duurt tot ongeveer 6 maand oud totdat een hond z'n sluitspieren onder controle heeft.

Je moet hem zindelijk maken.

De eerste weken bij mijn honden moesten ze ook als ze wakker waren elk kwartier wel plassen.

 

Als je pup wakker is, en hij heeft even gespeeld, gegeten of wat dan ook, direct even oppakken en buiten zetten om te plassen.

Op die manier valt hij het kwartje vanzelf bij je pup.

Maar op deze leeftijd kunnen ze het niet lang ophouden.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Het kan zo zijn dat ze gewoon veel plast… is een pup hè…. Sommige plassen enorm veel en vaak sommige niet. Wel is ze al 13 weken…. Dus je zal denken is niet zo meer…. Maargoed ieder hond anders. Miss heeft de fokker nog totaal geen begin gemaakt aan zindelijk maken. Mijne was met 11 weken al zindelijk… komt door de fokker die hem gewoon met oudere heeft laten zijn. Waardoor hij snel gewenste gedrag overnam.

 

altijd wel goed om langs DA gaan miss heeft ze blaasontsteking? Hoop t niet maar zou eerst medische dingen voor de zekerheid checken! hp-smile

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het is een pup en die plassen veel ja. Op zich niet gek. Het kan een half jaar tot een jaar duren voor de pup volledige controle over de sluitspieren heeft.

 

Een hond behoort 24/7 toegang te hebben tot zijn waterbak, dus ook 's nachts.

 

Als je naar de dierenarts gaat, voor de tijd even een plasje opvangen.

Heb je een jus sleefje in huis? Houd die onder de pup als ze gaan plassen en vang daarmee de urine op, bewaar de urine in een boterhamzakje (het zakje sluiten en in een schoon glas tegen evt lekker zetten) en neem het mee naar de dierenarts, dan kan die een blaasontsteking uitsluiten.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je naar de dierenarts gaat, probeer van tevoren wat urine op te vangen.

Ik heb daar speciaal een soeplepel gekocht bij de kringloop....

 

Roestvrij staal pollepel | 5 Formaten  En 's nachts moet ze ook gewoon kunnen drinken hoor!! Niet het water weghalen!

Veel plezier met de pup.  We zijn dol op foto's....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Dag allemaal, ik heb een beetje hulp nodig van ervaren opvoeders. Mijn pup is sinds 5 dagen bij mij. Maar hij plast enorm veel en vaak. Soms wel 4 keer in 1 uur. Overdag moet ik bijna ieder uur naar buiten anders een ongelukje. Ter info de pup is 13 weken. Shih tzu z malteser. Overdag onbeperkt water snachts niet. De nacht gaat overigens prima meestal gewoon doorslapen van 22.30 tot 7.30. Ben wel van plan om toch nog even langs mijn eigen dierenarts te gaan voor algehele controle. Maar hoe denken jullie over het vele plassen. En misschien tips? Alvast bedankt "

Wanneer er een blaasontsteking is gaat dat ook in de nacht door met kleine plasjes, ben je toch ongerust dan wat urine opvangen en even na laten kijken...dan ben je zeker er van dat er niets of wel wat aan de hand is..heel de dag vers water neerzetten tot de beschikking van je pup...heel de dag.

honden page profiel DD

honden foto van D

Enige tip die ik heb is goed op de hond letten. Mijn hond was 'zindelijk' met 12-13 weken, als in, ze plaste liever niet in de buurt van waar ze zat/lag bij mij, dus als ze uit zichzelf bij mij wegging en begon te snuffelen, wist ik eigenlijk genoeg en nam haar snel mee de tuin in. Op die manier bleef het binnen droog. Maar piepen bij de deur of zich op een andere manier melden deed ze pas vanaf 16 weken pas denk ik? Dus volgens mij toen officieel zindelijk? Al heeft ze daarna nog wel minstens 2x een ongelukje gehad toen ik niet niet had opgemerkt dat ze bij de achterdeur waarschijnlijk zacht had lopen piepen. Uiteindelijk werd ze slimmer er in, en ging ze bij andere deuren en ramen zitten om het aan te geven wanneer ik een eindje van de achterdeur zat en haar daar dus niet opmerkte. Blaffen heeft ze nooit gedaan bij de deur, alleen staren en zacht piepen.

Haar fokker had overigens ook al aan de zindelijkheid gewerkt en ze was daar redelijk krantzindelijk begreep ik met 11 weken toen ik haar ophaalde. Ik wilde niet met kranten werken, ik was vrij en het was zomer, en met de honden van mijn ouders er ook nog die van markeren hielden... Mijn ouders zaten er ook niet op te wachten dat hun honden anders mogelijk ook 'krantzindelijk' zouden worden tongue-out haha

Ik kan me de frequentie van het plassen niet meer herinneren. Het is ondertussen al weer ruim 6 jaar geleden innocent

 

Jouw hond slaapt al wel goed uit! Ik denk dat 7.30u wel zo'n beetje de max was en voelde als 'uitslapen' voor bijna een jaar bij mijn hond hp-sleephappy Sinds ze een jaar is, heeft ze het goed van me afgekeken en is de leerling de meester geworden cool

honden page profiel ozzydepupozzydepup

Dank jullie wel voor alle berichtjes, inmiddels ook bij de dierenarts geweest haar urine was niet helemaal goed geen blaasontsteking maar te laag soortelijk gewicht. Ofwel ze drinkt teveel of toch onderliggende oorzaak maar omdat snachts wel goed gaat is teveel drinken meest waarschijnlijk. Nog wel een vraagje hoe merk je op dat je pup langer op kan houden? Gaan ze dan niet meer plassen ook al ga je elk uur naar buiten?

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Dank jullie wel voor alle berichtjes, inmiddels ook bij de dierenarts geweest haar urine was niet helemaal goed geen blaasontsteking maar te laag soortelijk gewicht. Ofwel ze drinkt teveel of toch onderliggende oorzaak maar omdat snachts wel goed gaat is teveel drinken meest waarschijnlijk. Nog wel een vraagje hoe merk je op dat je pup langer op kan houden? Gaan ze dan niet meer plassen ook al ga je elk uur naar buiten? "

Ieder hond is anders…. Mijn pup was al zindelijk door de fokker maar we lieten m om de 4 uur uit. Snel was t te zien dat dit te veel voor m was omdat hij simpel niet nr buiten wilde gaan hahaha…. Eenmaal buiten ging hij liggen en wilde hij terug nr binnen….

 

na 1 maand bij ons zijn we overgegaan op 3x per dag uitlaten…. Dit was voor m genoeg hp-wink

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ieder hond is anders…. Mijn pup was al zindelijk door de fokker maar we lieten m om de 4 uur uit. Snel was t te zien dat dit te veel voor m was omdat hij simpel niet nr buiten wilde gaan hahaha…. Eenmaal buiten ging hij liggen en wilde hij terug nr binnen….
 
na 1 maand bij ons zijn we overgegaan op 3x per dag uitlaten…. Dit was voor m genoeg  "

 

Kon jullie pup van 8 a 10 weken het dan al direct zo lang ophouden dat als hij 4 uur niet uitgelaten al niet mee naar buiten wilde?

Dat is denk ik wel uniek.

Of hebben jullie de pup op latere leeftijd gekregen?

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

"  
Kon jullie pup van 8 a 10 weken het dan al direct zo lang ophouden dat als hij 4 uur niet uitgelaten al niet mee naar buiten wilde?
Dat is denk ik wel uniek.
Of hebben jullie de pup op latere leeftijd gekregen?
 
 
 
 
 
 
 
  "

11 weken was hij hp-wink

 

ik zelf ben geen voorstander van pups van 7/8 weken… veelste jong. Maar dat is mijn mening laughing

 

Oh hij komt uit het buitenland trouwens zelf gehaald.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" 11 weken was hij 
 
ik zelf ben geen voorstander van pups van 7/8 weken… veelste jong. Maar dat is mijn mening 
 
Oh hij komt uit het buitenland trouwens zelf gehaald. "

 

Ah op die manier.

Hoe heb je de pup dan met 11 weken uit het buitenland kunnen halen?

Ze mogen pas met 15 weken oud de grens over hp-smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Je pup,slaapt al aardig de nacht door, maar op de dag moeten ze echt nog vaker uit hoor, soms ieder uur en wel meerderen keren per dag...hier een pup die echt vaak naar buiten ging, en als ze wat ouder zijn gaan ze het beter ophouden, wanneer een hond volwassen is, hier bij mij gaan ze vijf keer per dag uit om wat te doen, twee grote en lange wandelingen en drie kleine plasrondjes, maar kijk wat voor jouw pup goed is, nu toch op de dag vaker hoor...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ozzydepup, geen water weghouden hoor, even alert zijn wanneer ze drinkt, is het echt te veel dat ze per drinkbeurt met de bak speelt en onwijs veel drinkt kan je eens zeggen, zo genoeg, maar een pup die brokjes krijgt, drinkwater laten staan....natuurlijk ook bij vlees maar er wordt dan minder gedronken omdat in vlees al een hoop vocht zit...

honden page profiel ozzydepupozzydepup

Begrijpelijk, ik ga nu ongeveer 15 keer per dag naar buiten. 2 langere rondjes van ong 10/15 minuten iedere keer plassen. En daarnaast soms nog plasongelukjes in huis. Ze drinkt nu ongeveer 1 liter water overdag. Is niet spelen gewoon echt drinken. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Begrijpelijk, ik ga nu ongeveer 15 keer per dag naar buiten. 2 langere rondjes van ong 10/15 minuten iedere keer plassen. En daarnaast soms nog plasongelukjes in huis. Ze drinkt nu ongeveer 1 liter water overdag. Is niet spelen gewoon echt drinken.  "

1 liter water overdag?

Heb je dat werkelijk gemeten?

Wat zegt de dierenarts hierover? Want daar ben je van de week geweest. 

Waar heb je je pup vandaan? Wat zegt de fokker hierover? Dronk de pup daar ook al 1L water overdag?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Ik kan je niet helpen met dat vele plassen, ik denk dat het hier ook wel heel frequent was toen ze 13 weken was, maar 15 keer op een dag uitlaten is wel veel. Alhoewel, wij hebben een tuin, het was toen voorjaar, we waren veel buiten en dan valt dat minder op dan wanneer je echt telkens een rondje moet gaan doen.

Ik heb het nooit gemeten, maar ik vond ook wel dat ze heel veel dronk, ik dacht zelfs dat ze het deed uit stress, ze deed altijd erg hyperactief en slurpte dan tussenin ook wel opvallend veel van haar water.

 

Misschien even terzijde: Ik volgde de online puppycursus van Edwin Frakking op youtube en die zei dat het bijna mishandeling was het water weg te halen 's nachts, dat een hond altijd toegang tot water moet hebben. Mijn vriendinnen met even oude pups haalden het ook weg (en konden wel langer uitslapen), maar ik heb dat eigenlijk nooit gedaan. Ik denk dat ze rond die 13 weken zo'n 6 uur sliep 's nachts zonder te moeten plassen en dat is wel lange tijd zo gebleven.

honden page profiel ozzydepupozzydepup

Ja liter is echt gemeten. Had zn drinkbak met watervoorraad staan. Dierenarts heeft urine gemeten die is veel te dun. Maar omdat snachta wel goed gaat lijkt het geen probleem met zn nieren of lever te zijn maar gedrag. Ik moet komende dagen een aantal keer over de dag urine opvangen om te controleren of hij inderdaad in staat is om de urine geconcentreerd te maken. Als dat zo is dan is het goed anders is er toch een medisch probleem

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

"  
Kon jullie pup van 8 a 10 weken het dan al direct zo lang ophouden dat als hij 4 uur niet uitgelaten al niet mee naar buiten wilde?
Dat is denk ik wel uniek.
Of hebben jullie de pup op latere leeftijd gekregen?
 
 
 
 
 
 
 
  "

Sommige rassen zijn daar bekend voor. 

Mijn pup kwam al 100% zindelijk van de fokker. Hij was toen 8,5 weken oud en het ganse nest was zindelijk tegen hun 6de levensweek. Geen enkele ongelukje thuis, hij sliep ook 8 uur door al sinds zijn derde nacht bij ons. Hetzelfde met mijn eerste pup. Voor shar-peis is het echt niet uniek, volledig normaal. smile

Ik heb ook de indruk (als ik de topics hier lees) dat juist maltesers en shih tzu's rassen iets later zindelijk worden. 

Maar komt zeker goed. Vooral nakijken of het geen medisch probleem is bij de pup van TS. 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara


 
Misschien even terzijde: Ik volgde de online puppycursus van Edwin Frakking op youtube en die zei dat het bijna mishandeling was het water weg te halen 's nachts, dat een hond altijd toegang tot water moet hebben. Mijn vriendinnen met even oude pups haalden het ook weg (en konden wel langer uitslapen), maar ik heb dat eigenlijk nooit gedaan. Ik denk dat ze rond die 13 weken zo'n 6 uur sliep 's nachts zonder te moeten plassen en dat is wel lange tijd zo gebleven. "

Erg, erg... 

Water is de eerste levensbehoefte. Ik kan Frakking geen ongelijk geven. 

Ze kunnen trouwens alleen maar nog meer beginnen te drinken als het water schaars wordt dankzij de "slimme" baasjes die wat langer willen kunnen slapen..  

honden page profiel ozzydepupozzydepup

Ik heb de filmpjes van frakking gezien, was ook van plan om dat wel te gaan doen maar vanaf de fokker is hij al niet gewend. Besproken met dierenarts die zag er ook geen probleem in om geen water in de bench te hebben. Tot het moment dat hij daadwerkelijk gaat slapen kan hij er ook gewoon bij. Als hij nachts wel wakker wordt mag hij natuurlijk wel gewoon wat drinken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ander ideetje hier. Als je na 1/2 jaar nog steeds last hebt van urineren op ongewenste plekken? Haal je de waterbak weg een uurtje voor de laatste wandeling, een uurtje voordat jezelf naar bed gaat zeg maar.

 

Pups piesen de hele klerezooi vol, het is dus echt elk uur naarbuiten, in de nacht je wekker zetten en naar buiten. Is ie niet onrustig? Zet je, je wekker een kwartiertje later. Heb je al die opties niet? https://www.youtube.com/watch?v=axpQKYbhwNo

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

1 liter water voor een zo kleine pup is veel en veel te veel, ga hiermee in overleg naar de dierenarts. Dat doe je al.  Logisch dat je hond een vergiet is en de urine niet geconcentreerd is, Ik zou willen weten waarom de pup zoveel drinkt, was dit meteen vanaf het begin bij jou, was het bij de fokker ook? . Is dit omdat het lekker of is hier een lichamelijk probleem aan de gang. Dit uit laten zoeken en overleggen met de dierenarts. Navragen en naar de dierenarts. Misschien bloedonderzoek? Maar dat weet de dierenarts wel.

Dit is niet goed. 

honden page profiel ozzydepupozzydepup

De fokker weet het niet zeker maar heeft zelf niets opgemerkt. Overige pups uit nestje hebben geen problemen. Inmiddels weer bij dierenarts geweest en hij kan de urine concentreren dus dat is goed nieuws. Ik heb andere waterbak en dat lijkt te schelen. Hij at vanuit de fokker altijd graanvrij. Ik heb hier niet over na gedacht heb wel dezelfde brokken maar de trainingssnoepjes bevatten wel graan dit schijnt er ook voor te kunnen zorgen dat ze veel gaan drinken als ze niet gewend zijn. Die nu vervangen voor graanvrij. Dus nu even afwachten hoe het verder gaat en anders terug naar de dierenarts

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^