Socialiseren: altijd met andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jara_26Jara_26

Hoi allemaal, 

 

Vandaag hebben wij onze cocker pup van 9 weken mee naar het centrum (dorp) genomen voor de eerste keer. Even koffie gedronken, kleine boodschappen gedaan, allemaal nieuwe geurtjes en geluiden ontdekt. Ze deed het zo goed! 

 

We kwamen ook een mevrouw met een hond tegen, zij wilde graag een kennismaking tussen pup en hond. Wij wilden dat niet en gingen ertussen staan, gaven de mevrouw aan deze keer liever over te slaan en liepen rustig door. Ze werd alleen een soort neidig?! Ze zei dat haar hond ingeënt was en er niets zou gebeuren, en dat wij onze pup "wel goed moeten socialiseren hoor...!" Tot nu toe heeft onze pup iedere hond die we tegenkwamen begroet. We wilden deze keer gewoon overslaan, ze had al veel nieuwe indrukken opgedaan en we hoeven niet iedere hond te begroeten die we tegenkomen. 

 

Socialiseren is toch veel meer dan enkel honden ontmoeten? Ik merk dat ik er boos en onzeker van werd, maar ook dat die dame geen idee heeft wat onze pup allemaal al heeft gedaan en gezien. Ze was weinig respectvol helaas.

 

Doen we er juist wel goed aan elke hond te begroeten? We begroeten er dagelijks een stuk of 3 en dat vind ik soms al veel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jij bepaalt en niet een voorbijganger, als jij vind dat het genoeg is, moet mevrouw daar mee met respect omgaan...en nee het is niet nodig om maar met iedere hond kennis te maken hoor..je doet het goed, kijk goed naar je pup wat te veel is of niet.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Jij bepaalt en niet een voorbijganger, als jij vind dat het genoeg is, moet mevrouw daar mee met respect omgaan...en nee het is niet nodig om maar met iedere hond kennis te maken hoor..je doet het goed, kijk goed naar je pup wat te veel is of niet. "

Dank voor je reactie. Gelukkig, zo denken wij er ook over. Fijn om bevestiging te krijgen! We doen wat goed voelt en naar mijn idee kunnen alle baasjes dat het beste voor hun eigen hond.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Heb je goed gedaan! Kijk naar je pup en wat voor haar goed is. Kennismaken aan de lijn vind ik sowieso niet ideaal en ik zou willen dat mijn hond andere honden ook zou kunnen negeren en door kan lopeninnocent. Het is net als bij mensen baby's, iedereen heeft zijn eigen methode en mening en als je het anders doet krijg je commentaar alsof je diegene rechtstreeks aanvalt op haar manier van doen. Aangezien je het toch nooit goed doet voor iedereen zou ik kiezen voor het doen wat goed is voor jouw pup. 

Wat bij ons de eerste weken werkte is zeggen dat Bram nog niet volledig gevaccineerd was. Dat was blijkbaar het toverwoord waardoor de reactie was 'heel goed, echt even wachten tot hij 12 weken is hoor want anders is het niet veilig".

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als het vervelende mensen zijn.....mijn hond heeft vlooien...   moet je eens kijken hoe hard ze weg rennen...laughing

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ja wen er maar aan dat als je een pup hebt veel mensen ongewilde adviezen geven. Een pup moet ook leren net NIET naar elke hond te mogen/kunnen. Impulscontrole is altijd handig later. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Bedankt allemaal! Dit had ik even nodig. Wij willen ook leren dat ze niet iedere hond en ieder mens hoeft te begroeten, zelfbeheersing vinden we inderdaad belangrijk.

En wat goed van de inentingen en vlooien haha, die zijn slim laughing

 

De ongevraagde adviezen zijn zeker aanwezig. 9/10 keer gaan ze er het ene oor in en het andere weer uit! hp-thumbsup

honden page profiel BlondieBlondie

Ik koos zelf momenten en plekken (en honden) uit waar ik het toestond. Dat was niet op straat, daar wilde ik juist leren dat negeren van andere honden beloond werd, meer om te voorkomen dat je een hond aanleert dat ze continue en overal maar op andere honden af mogen gaan. Veel honden op straat die dat als pup mochten, blijven dat doen en als ze ouder worden en groter willen veel baasjes dat niet meer en gaan het dan pas verbieden, met als risico dat je hond in verzet gaat komen, meer gaat trekken, en of uit frustratie gaat blaffen omdat ze die aandacht willen die ze gewend waren te krijgen.

 

Bij losloopplekken stond ik het dan wel weer toe, maar ook niet op alles en iedereen af laten gaan.

Je hebt het goed gedaan. Dit deel van socialisatie of dingen laten meemaken ging om laten wennen aan geluiden, luchtjes en zelfs terrasje pakken. Genoeg dingen om te verwerken al lijkt me. 

--

Herken het trouwens wel, dat mensen gepikeerd raken of je dom vinden dat je kennismaken niet toestaat. Kreeg er ook commentaar over destijds met onze pup. Maar wederom bepaalde ik het zelf wel. Een snauwbek of blafbek bij hem wilde ik niet, en een herder die echt heel lief was maar waarvan ik vond dat hij veel te gespannen aan kwam zetten en al wilde gaan overhangen wilde ik ook niet bij hem hebben staan. Ik hoefde geen rotervaringen met onbekende honden, zeker niet als jonge open pup niet.

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ik koos zelf momenten en plekken (en honden) uit waar ik het toestond. Dat was niet op straat, daar wilde ik juist leren dat negeren van andere honden beloond werd, meer om te voorkomen dat je een hond aanleert dat ze continue en overal maar op andere honden af mogen gaan. Veel honden op straat die dat als pup mochten, blijven dat doen en als ze ouder worden en groter willen veel baasjes dat niet meer en gaan het dan pas verbieden, met als risico dat je hond in verzet gaat komen, meer gaat trekken, en of uit frustratie gaat blaffen omdat ze die aandacht willen die ze gewend waren te krijgen.
 
Bij losloopplekken stond ik het dan wel weer toe, maar ook niet op alles en iedereen af laten gaan.
Je hebt het goed gedaan. Dit deel van socialisatie of dingen laten meemaken ging om laten wennen aan geluiden, luchtjes en zelfs terrasje pakken. Genoeg dingen om te verwerken al lijkt me. 
--
Herken het trouwens wel, dat mensen gepikeerd raken of je dom vinden dat je kennismaken niet toestaat. Kreeg er ook commentaar over destijds met onze pup. Maar wederom bepaalde ik het zelf wel. Een snauwbek of blafbek bij hem wilde ik niet, en een herder die echt heel lief was maar waarvan ik vond dat hij veel te gespannen aan kwam zetten en al wilde gaan overhangen wilde ik ook niet bij hem hebben staan. Ik hoefde geen rotervaringen met onbekende honden, zeker niet als jonge open pup niet. "

Wat goed! Hier herken ik wel in hoe wij het ook zouden willen. Hoewel ik het nog wel lastig vind onze pup zich te laten beheersen. Afleiden met snoepjes of de andere kant op lopen? Laten zitten gaat matig, ze springt in de riem en wordt onrustig als ze ergens niet naartoe mag. Ik beloon haar als ze juist wel rustig blijft zitten (die 3 seconden haha).

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Ik heb mijn hondje vanaf ik m had dus gesocialiseerd. Vanaf 11 weken. Toen heb ik m opgehaald. Zelf Beste tijd om dan al te socialeseren. Met eerste hond afgewacht voor Alle entingen… je ziet t verschil. Ieder zijn ding toch? Hier zijn puppy’s die gelijk spelen en sommige zeggen liever nog niet… jouw keus.

 

Zelf vind ik dat dat de Beste tijd is om met alles je hondje te socialiseren! Andere dieren, mensen, fietsen, scooters, traktors, honden etc. Maar zo denk ik :)…. 

Ik sta ontmoetingen altijd toe… en aan de lijn en niet. Mijn hond blijft zitten dus moeten ze zelf maar beslissen of ze doorlopen of niet…

 

Tenzij het een drukke, te enthousiaste hond is…. Ontmoetingen moeten rustig zijn. Die van mij wilt dan graag corrigeren… meeste mensen krijgen dan gelijk oordeel Oh hij is niet lief…. Nu schat ik zelf ff in of die hond rustig is of niet voor een ontmoeting… als niet doorlopen… of wachten en zeggen sorry we hebben t liever niet.

 

puppy’s sta ik altijd toe! Ze moeten leren en t Beste leren ze van andere honden en ook t snelst! Na 5 grommen en waarvan 1 snauw is snappen ze t even. Zo leren ze ook hp-smile

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ik heb mijn hondje vanaf ik m had dus gesocialiseerd. Vanaf 11 weken. Toen heb ik m opgehaald. Zelf Beste tijd om dan al te socialeseren. Met eerste hond afgewacht voor Alle entingen… je ziet t verschil. Ieder zijn ding toch? Hier zijn puppy’s die gelijk spelen en sommige zeggen liever nog niet… jouw keus.
 
Zelf vind ik dat dat de Beste tijd is om met alles je hondje te socialiseren! Andere dieren, mensen, fietsen, scooters, traktors, honden etc. Maar zo denk ik :-)….  "

Zeker! We hebben haar nu ruim een week en zijn na een paar dagen al met haar op pad geweest; tuincentrum, met de auto weg, naar familie op bezoek, we wonen bij een basischool waar het druk kan zijn. Nu dus ook lekker mee de hort op het centrum in. Ik wilde zeker niet wachten tot ze alle inentingen had, zonde van de tijd vind ik.. 

 

Het ging mij er nu vooral om dat ze al veel indrukken op had gedaan deze ochtend en niet altijd maar alles en iedereen hoeft te begroeten. We laten haar zeker met hondjes kennismaken, dat vind ik ook heel belangrijk voor haar manieren/sociale vaardigheden :)

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Ik wilde in het begin ook dat Mila met alles en iedereen kennis ging maken, maar daar heb ik echt spijt van.

 

Ze denkt dat alles op de wereld er voor haar is en moet begroet worden. En hier loopt veel rond in de buurt hp-frustyhet gaat gelukkig elke dag steeds beter sinds we zijn gaan trainen op negeren maar had voorkomen kunnen worden

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ik heb mijn hondje vanaf ik m had dus gesocialiseerd. Vanaf 11 weken. Toen heb ik m opgehaald. Zelf Beste tijd om dan al te socialeseren. Met eerste hond afgewacht voor Alle entingen… je ziet t verschil. Ieder zijn ding toch? Hier zijn puppy’s die gelijk spelen en sommige zeggen liever nog niet… jouw keus.
 
Zelf vind ik dat dat de Beste tijd is om met alles je hondje te socialiseren! Andere dieren, mensen, fietsen, scooters, traktors, honden etc. Maar zo denk ik :-)…. 
Ik sta ontmoetingen altijd toe… en aan de lijn en niet. Mijn hond blijft zitten dus moeten ze zelf maar beslissen of ze doorlopen of niet…
 
Tenzij het een drukke, te enthousiaste hond is…. Ontmoetingen moeten rustig zijn. Die van mij wilt dan graag corrigeren… meeste mensen krijgen dan gelijk oordeel Oh hij is niet lief…. Nu schat ik zelf ff in of die hond rustig is of niet voor een ontmoeting… als niet doorlopen… of wachten en zeggen sorry we hebben t liever niet.
 
puppy’s sta ik altijd toe! Ze moeten leren en t Beste leren ze van andere honden en ook t snelst! Na 5 grommen en waarvan 1 snauw is snappen ze t even. Zo leren ze ook  "

Nog even over jouw toevoeging; onze pup is inderdaad al een paar keer gecorrigeerd. Alleen maar goed, want ze is heel opdringerig naar andere honden. Ik wil er uiteindelijk ook naartoe werken dat ze kalm gaat zitten als we een hond tegenkomen, lijkt mee een mooi uitgangspunt voor een ontmoeting.

 

Wel goed inderdaad om zelf in te schatten of je het wilt of niet. Dat deden wij vandaag ook, maar de dame voelde zich denk ik persoonlijk aangevallen of zo.. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Ik wilde in het begin ook dat Mila met alles en iedereen kennis ging maken, maar daar heb ik echt spijt van.
 
Ze denkt dat alles op de wereld er voor haar is en moet begroet worden. En hier loopt veel rond in de buurt het gaat gelukkig elke dag steeds beter sinds we zijn gaan trainen op negeren maar had voorkomen kunnen worden "

Kan ik me voorstellen! Hier leer je zelf ook van denk ik. Fijn dat het al beter gaat :) 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nee hoor, niets van aantrekken. Mensen hebben altijd wel kritiek. Toen mijn hond een pup was kreeg ik ook steeds kritiek omdat ik nooit aangelijnd wilde laten snuffelen. Ik vind het namelijk belangrijk dat mijn hond andere honden kan negeren. Mensen begrepen het vaak wel als ik het uitlegde. Los mag ze wel vaak spelen en snuffelen.

 

Al die mensen in de buurt waar ik woon die rond dezelfde tijd een pup hadden en wel aangelijnd lieten snuffelen en spelen hebben nu pubers die niet meer normaal langs andere honden kunnen lopen, terwijl mijn puber netjes rechts gaat lopen als er vanaf tegengestelde richting mensen en honden aankomen. Toch pikt ze heel goed lichaamstaal van allerlei verschillende honden op.

 

Socialisatie is absoluut iets anders dan maar kennis laten maken met iedere hond die je tegenkomt :)

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Mijn pups laat ik niet bij onbekende honden maar ik trek er wel direct met 7 a 8 weken op uit. 

 

Aan de lijn word er geen contact gemaakt met andere honden en leid ik af met brokjes of speeltje.

 

Helaas zijn er maar zeer weinig honden die niet verkeerd zijn opgevoed of zijn getraumatiseerde of waarvan de eigenaar totaal zn hond niet kan lezen als deze al 10x heeft aangegeven pups niet leuk te vinden.

 

Dus mijn pups komen zeker de eerste 6 maanden niet bij vreemde honden en ook zelde maar bij andere pups en jonge honden in de buurt.

Iedereen denkt maar dat hun hond goed met pups kan omgaan terwijl dat absoluut niet zo is en er te veel en te hard gecorrigeerd word en jouw pup net zo gestrest en getraumatiseerd is straks als die honden zijn.

 

Daarbij veruit de meeste honden houden niet van pups.

 

Een pup die opdringerig is hoort gewoon genereert te worden door en een volwassen hond tenzij de pup echt de hond pijn doet dat hoort ie gewoon weg te lopen. Maar door vreemde honden laten corisseren en snauwen is gewoon niet oke. 

Zijn het je eigen honden onderling dat is het een heel ander verhaal.

 

Jij als baasje geeft grenzen aan en niet een andere/vreemde hond.

 

 

honden page profiel Jelena_en_FluxJelena_en_Flux

honden foto van Jelena_en_Flux

" Ik wilde in het begin ook dat Mila met alles en iedereen kennis ging maken, maar daar heb ik echt spijt van.
 
Ze denkt dat alles op de wereld er voor haar is en moet begroet worden. En hier loopt veel rond in de buurt het gaat gelukkig elke dag steeds beter sinds we zijn gaan trainen op negeren maar had voorkomen kunnen worden "

Hier sluit ik mij met onze ervaring van flux bij aan! Ik had liever vanaf moment 1 geleerd dat aan de riem betekent met mij bezig zijn en niet met andere honden. En ja ik krijg nu ook nog steeds soms gepikeerde mensen of em dat vind ik nog erger, mensen die niks zeggen maar stiekem hun hond steeds dichterbij laten komen terwijl ik al had gezegd het niet te willen. Dus dat blijft. Ik snap je frustratie heel goed. Betekent ook dat je nu al veel om je hondje geefthp-heart

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Nog even over jouw toevoeging; onze pup is inderdaad al een paar keer gecorrigeerd. Alleen maar goed, want ze is heel opdringerig naar andere honden. Ik wil er uiteindelijk ook naartoe werken dat ze kalm gaat zitten als we een hond tegenkomen, lijkt mee een mooi uitgangspunt voor een ontmoeting.
 
Wel goed inderdaad om zelf in te schatten of je het wilt of niet. Dat deden wij vandaag ook, maar de dame voelde zich denk ik persoonlijk aangevallen of zo..  "

Oh je wilt niet weten hoe onzeker mij mensen hebben gemaakt toen…. Pfff… een van de heftige was commentaar omdat hij blafte nr honden uit blijschap zei een trainer hier uit t dorp:” HIJ IS AGRESSIEF HOU M BIJ JE ”! Was in losloop veld…. Hij was 5 maanden…. Dat heeft me t meest onzeker gemaakt…. Ik ken men hond.

Agressief is ie zeker niet. Hij is gwn de baas nu overal hahaha… maar als een dominantere komt dan vind hij t prima hoor… is een prima hondje..

 

Nu als ik der zie ga ik m voor haar neus expres zonder lijn laten zitten. Laat ze haar beestenboel ( allemaal makkelijke rassen) zitten met snoepje voor hun neus… ze zijn aan lange lijnen meestal maar dan uiteindelijk beginnen die honden van haar zich te misdragen en dan draaid ze zelf om en loopt ze weg hahaha….laughing

 

Nu heb ik zoiets van ja trainer hahahaa…. Dan doet mijn ”AGRESSIVE ” schnauzer Beter dan haar getrainde hondjes. Ook doet die van mij uit liefde alles en niet voor een snoepje :D dusss…. Wie is hier nu de trainer? 

kort maak je geen zorgen…. Gwn laten gaan je doet t goed! Luister naar wat je weet en vertrouw in want meestal is t ook goed. Dat is wat ik geleerd heb van dit meest onzeker makende gebeurtenis…. 


ik geef geen ruk om mensen nu die van die makkelijke hondjes hebben op mij commentaar geven…. Die hebben geen hond met pit en temperament duss… weten geen ruk hoe mijn situatie is! Alle eigenaren van de pittige honden…. NOOIT slecht commentaar gehad…. STERKER NOG krijg complimenten! Vaak van bully mensen….( die zijn t meest ) duss… daar trek ik me meer aan dan zulke eigenaren van bijv. Een springer spaniël hp-wink

Jij bepaald wanneer hij/zij even hoi zegt. Is een pup en kan overprikkeld raken dus… snap zeker dat je ff zegt nee. ( is een fout van mij geweest waardoor hij overprikkeld werd ) 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik heb daar wel een beetje een ander idee over dan rest.

 

Zoveel mogelijk socialiseren is goed. Honden leren immers de taal door interactie met elkaar en interactie met dingen die ze niet kennen.. Gaat er meer om wat er tijdens het socialiseren gebeurd en zelfs puppies? Kunnen dat heel goed aangeven mits je de kans geeft met je te communiceren. Staat je pup tussen benen, rent naar jou toe of ligt continu met de buik naar boven? Dan is het tijd om door te lopen. Bij een goede verstandshouding tussen jouw en je hond? Zoekt je hond je op als het welletjes geweest is en dan moet je ook reageren erop.

 

Voor mij is het niet wat wij fijn vinden? Maar meer waar je hondje zich fijn bij voelt en dan sta je weleens met een eigenaar te lullen waarvan je denkt "Kom je nu echt van een andere planeet?" Jammer dan.... Je doet het er maar mee tongue-out

 

 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik heb daar wel een beetje een ander idee over dan rest.
 
Zoveel mogelijk socialiseren is goed. Honden leren immers de taal door interactie met elkaar en interactie met dingen die ze niet kennen.. Gaat er meer om wat er tijdens het socialiseren gebeurd en zelfs puppies? Kunnen dat heel goed aangeven mits je de kans geeft met je te communiceren. Staat je pup tussen benen, rent naar jou toe of ligt continu met de buik naar boven? Dan is het tijd om door te lopen. Bij een goede verstandshouding tussen jouw en je hond? Zoekt je hond je op als het welletjes geweest is en dan moet je ook reageren erop.
 
Voor mij is het niet wat wij fijn vinden? Maar meer waar je hondje zich fijn bij voelt en dan sta je weleens met een eigenaar te lullen waarvan je denkt "Kom je nu echt van een andere planeet?" Jammer dan.... Je doet het er maar mee
 
 
  "

Maar wel met volwassen honden die je kent.

 

Ik heb helaas al zo vaak een pup trauma's zien oplopen door honden van baasjes die zeiden dat ze pups leuk vinden.

Mijn eigen pup van toen 9 weken oud is door twee Jack russels flink toegetakeld.

 

Mijn herder is als pup door een andere herder door elkaar geschut met hechtingen tot gevolg.

 

Mijn andere herder is zo hard door een labrador besprongen toen ze 4 maanden was dat mijn pup niet meer kon lopen en na foto's bleek ze een hernia hebben opgelopen.

 

Dat was allemaal fysiek, nog veel meer oorzaken van latere gedragsproblemen en uitvalgedrag gezien doordat pups maar gewoon bij andere honden moeten kunnen en werden gecorrigeerd door de hond die er helemaal geen zin in had. 

Als je net een wat minder sterk karakter pup heb dan en het gebeurt net even te vaak of te snel achter elkaar dan krijg je een angstbijter of angstblaffer.

 

Ik ben absoluut voorstander van alleen contact met (zo veel mogelijk) bekende, sociale, pup vriendelijke honden en de rest aan honden wat ik op straat tegen kom is leuk op een afstand en een goede negeer training.

Dan krijgen ze ook geen negatieve associatie met andere honden, worden niet buiten proportioneel gecorrigeerd, worden niet opgejaagd en blijven daarom andere honden leuk vinden.

 

Mijn honden lopen daarom ook pas vanaf een leeftijd van 6 maanden in losloopgebied. 

afhankelijk van het karakter van de hond en de grote ivm weerbaarheid.

En dan nog ik ben de gene die mijn pup corrigeert, niet een hond van een ander.

 

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Ik vind corrigeren heel belangrijk. Als eigenaar maar ook tussen honden…. Honden moeten elkaars grenzen leren kennen. Ook leren ze zo communiceren tussen elkaar….

 

Wat @Michelle hierboven zegt dat pups of honden dan bang worden of bijterig/ reactief….. is echt onzin…. Alle pups hier worden hier gecorrigeerd…. Geen een die reactief is… we hebben hier een puppy boem…. 

sterker nog ze respecteren de grenzen en leren snel wat ze wel bij een hond mogen doen en wat niet! 


Je hebt hier onzeker pups, zelf verzekerd van alles…. Allemaal top pups! En weet zeker dat ze goede leuke honden worden :)

 

mooi voorbeeld…. Labrador pup bruin hier…. Zo blij enthousiast zo gek en druk zoals een labrador pup. Fado heeft deze pup 3x gecorrigeerd en t ging goed voor een tijdje en toen weer…. Nu zijn we 1,5 maanden verder en zodra t hondje ziet dat Fado aankomt is ze rustig….

DIT DOET ZE BIJ GEEN EEN HOND….  Eigenaren helemaal onder indruk…. Ze zeggen dat hun hond bij geen een hond zo rustig is en allen bij Fado weet ze wat ze mag en hoe ze moet zijn! Ze zijn blij dat Fado hun pup dit heeft laten zien! 

Dit is bij meerdere honden hier…. Maar niet alle leren zo snel…. Dus ik vind t mooi te zien ….  Ik ben voor corrigeren zowel honden als eigenaren. Vind t ook belangrijk….

 

honden die niet gecorrigeerd worden zijn 9/10 echt stomme honden…. 0 respect, ze snappen niks van grenzen blijven doorgaan…. Ik word gek… die honden zijn alleen druk… te enthousiast en snappen niks van correcties….

 

daarbij bij ontmoetingen is t ramp… ze trekken uit blijheid springen uit blijheid… gwn to much…. Mij een ontmoeting is dit geen goede energie.

 

Zelf laat ik altijd honden corrigeren……. Nu kan ik me geen beter hond wensen! 

zelf denk ik dat je hond reactief kan worden door veel kleine dingen…. Maar zeker NIET door t corrigeren…. 

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn honden komen enkel in contact met elkaar en 2 van de 3 enkel in contact met honden van mensen die ik ken en vertrouw.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb Timmy ons laatste hondje, alleen laten socialiseren met bekende honden.

Hij is maar klein dus dan wil je geen risico lopen dat hij omver gebeukt wordt.

 

Het verhaal van Suze hierboven daar herken ik niet veel van of ik begrijp het niet.

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb daar wel een beetje een ander idee over dan rest.
 
Zoveel mogelijk socialiseren is goed. Honden leren immers de taal door interactie met elkaar en interactie met dingen die ze niet kennen.. Gaat er meer om wat er tijdens het socialiseren gebeurd en zelfs puppies? Kunnen dat heel goed aangeven mits je de kans geeft met je te communiceren. Staat je pup tussen benen, rent naar jou toe of ligt continu met de buik naar boven? Dan is het tijd om door te lopen. Bij een goede verstandshouding tussen jouw en je hond? Zoekt je hond je op als het welletjes geweest is en dan moet je ook reageren erop.
 
Voor mij is het niet wat wij fijn vinden? Maar meer waar je hondje zich fijn bij voelt en dan sta je weleens met een eigenaar te lullen waarvan je denkt "Kom je nu echt van een andere planeet?" Jammer dan.... Je doet het er maar mee
 
 
  "

Jouw reactie doet me denken aan een ontmoeting toen Udhai pup was. 

ik stond te praten met iemand en er komt plots een man naast me staan met een Akita. Ik ga er tussen staan en die man zegt “je moet je pup socialiseren”. Paar seconden later valt die hond Udhai aan maar doordat ik er tussen stond dus een aanval kunnen voorkomen. Als het een gevecht wordt is het dan nog socialiseren? 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik vind corrigeren heel belangrijk. Als eigenaar maar ook tussen honden…. Honden moeten elkaars grenzen leren kennen. Ook leren ze zo communiceren tussen elkaar….
 
Wat @Michelle hierboven zegt dat pups of honden dan bang worden of bijterig/ reactief….. is echt onzin…. Alle pups hier worden hier gecorrigeerd…. Geen een die reactief is… we hebben hier een puppy boem…. 
sterker nog ze respecteren de grenzen en leren snel wat ze wel bij een hond mogen doen en wat niet! 
Je hebt hier onzeker pups, zelf verzekerd van alles…. Allemaal top pups! En weet zeker dat ze goede leuke honden worden :-)
 
mooi voorbeeld…. Labrador pup bruin hier…. Zo blij enthousiast zo gek en druk zoals een labrador pup. Fado heeft deze pup 3x gecorrigeerd en t ging goed voor een tijdje en toen weer…. Nu zijn we 1,5 maanden verder en zodra t hondje ziet dat Fado aankomt is ze rustig….
DIT DOET ZE BIJ GEEN EEN HOND….  Eigenaren helemaal onder indruk…. Ze zeggen dat hun hond bij geen een hond zo rustig is en allen bij Fado weet ze wat ze mag en hoe ze moet zijn! Ze zijn blij dat Fado hun pup dit heeft laten zien! 
Dit is bij meerdere honden hier…. Maar niet alle leren zo snel…. Dus ik vind t mooi te zien ….  Ik ben voor corrigeren zowel honden als eigenaren. Vind t ook belangrijk….
 
honden die niet gecorrigeerd worden zijn 9/10 echt stomme honden…. 0 respect, ze snappen niks van grenzen blijven doorgaan…. Ik word gek… die honden zijn alleen druk… te enthousiast en snappen niks van correcties….
 
daarbij bij ontmoetingen is t ramp… ze trekken uit blijheid springen uit blijheid… gwn to much…. Mij een ontmoeting is dit geen goede energie.
 
Zelf laat ik altijd honden corrigeren……. Nu kan ik me geen beter hond wensen! 
zelf denk ik dat je hond reactief kan worden door veel kleine dingen…. Maar zeker NIET door t corrigeren….  "

Ach het is alleen maar mijn ervaring die ik de afgelopen 30 jaar heb opgedaan tijdens mijn carrière als hondengeleider en daardoor ook ieder jaar twee pups thuis heb om op te voeden en te trainen en mijn 15 jaar ervaring als trainer van zowel puppie cursus als agility en obedience op hoog nivo.

 

Daarbij zeg ik juist dat ik mijn pups wel degelijk laat corrigeren maar dat doe ik zelf of mijn andere honden en evt als ik te laat ben de bekende honden van mensen die ik goed ken zoals op de verschillende hondenverenigingen waar ik een paar keer per week kom, maar ook dan is het afhankelijk van het karakter van de pup, of deze onderdanig is, stoer, moedig, angstig enz.

 

Nou heb ik spaniel en labradors uit werklijnen die weer veel minder kunnen hebben als pup dan mijn werklijn herder pups dus daar kijk ik goed naar. Ik heb een spaniel pup gehad die ik pas met 12 weken bij honden buiten mijn roedel liet omdat hij niet heel sterk was. Nu 3 jaar later een super leuke, sociale hond geworden die zich zowel tijdens het werk als in zn vrijetijd met wandelingen super goed gedraagt.

 

Overgens moet een ontmoeting tussen honden voor beide partijen leuk zijn en als er een gecorrigeerd word vind ik toch echt dat er iets fout is gegaan.

 

Ik ken jouw hond natuurlijk niet, maar zoals wat jij over zijn gedrag schrijf vind ik het klinken als een irritant hondje dat zich constant moet bewijzen tegenover honden die niet heel zeker zijn van zichzelf. 

 

Een stabiele, dominante hond corrigeert geen honden die niet bij zijn roedel horen. Die dwingt respect af door alleen al aanwezig te zijn en bij pups die logischerwijs, druk en enthousiast doen die worden genegeerd en word van weggelopen.

 

Een hond die weg andere niet bij zijn roedel horende honden in het bos gaat corisseren zijn honden die overschreeuw gedrag vertonen en helemaal niet zo zeker zijn, daarom andere onzekere en soms angstige honden gebruiken om zich zelf goed te voelen.

 

Of het zijn honden die door de eigenaar in de positie zijn gebracht om zichzelf te moeten beschermen als reactie op falen van de eigenaar. Deze honden corisseren omdat ze dat als enige manier zien om van die andere hond af te komen aangezien ze niet door de eigenaar worden geholpen of ander beter gedrag hebben geleerd om met zo'n situatie om te gaan.

 

In alle gevallen niet handig voor een pup om z'n hond tegen het lijf te lopen want die kan door dat gedrag levenslang beschadigd worden.

 

Ik heb hier een roedel van 10 mechelse herders en een kelpei/dog kruising van verschillende leeftijden en geen een rent op andere honden af, geen corrigeert anderen honden, geen gaat überhaupt op andere honden af, ze spelen met elkaar. 

 

Komt er een andere hond kijken dan word er even een sec. gesnuffeld en heel soms mee gerend maar daarna gaat ieder z'n eigen weg. 

 

Er word met respect en zonder correcties met elkaar omgegaan. Zowel in huis al buiten.

 

overgens dat deze labrador pup bang is om gecorrigeerd te worden door jouw hond, maar het zelfde gedrag nog steeds vertoond bij andere honden wat heeft deze pup er dan van geleerd? In mijn ogen niet om rustig te doen bij andere honden maar om rustig te doen bij jouw hond. Misschien wel uit angst?

Een pup heeft puppy privileges.. dat betekend dat tot zeker 5 maanden pups bij stabiele volwassen honden over mee weg komen en niet gecorrigeerd worden.

Er word gecorrigeerd door te negeren of weg te lopen maar zeker niet fysiek.

 

Na die 5 maanden is het voor andere honden geen pup meer en word er evt. onderling in eigen roedel, op een rustige manier in sommige gevallen fysiek gecorrigeerd. Dit gebeurt door in het uiterste geval een snauwde in de lucht of een beetje gegrom. Maar vooral dmv lichaamstaal en blocken met het lichaam.

 

Als de eigenaren van deze pup nou zelf hadden opgetreden bij iedere hond die deze pup was tegen gekomen dan was het wel opgelost geweest bij iedere hond. 

 

En daarbij, het enthousiast en druk gedrag aan de lijn naar andere honden kan makkelijk dmv afleiding met voer of speeltje worden omgebogen bij een pup. dat heeft niet te maken met of een hond e of niet gecorrigeerd is geweest door andere honden.

 

 

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Ik denk dat het er ook een beetje aan ligt welk soort hond je hebt, of het een reu of teef is en wat je doel is met je hond. 

 

Mijn rottweiler reu hield ik bij andere honden uit de buurt. Vooral andere reuen.

 

Liz is een klein vriendelijk teefje, blaft nooit op straat en kwispelt vriendelijk naar bijna iedere hond hier in de buurt 

Ik woon in een dichtbevolkte wijk met veel hondeneigenaren en komen dagelijks veelal dezelfde honden tegen. Als pupje mocht ze aangelijnd met andere aangelijnde honden kennis maken, mits de andere hond eigenaren het ook goed vonden. Meestal werd mij gevraagd of ze even kennis mochten maken. Beide honden best strak aangelijnd zodat er direct kon worden ingegrepen als een van de honden het niet kon waarderen. 

 

Dit is altijd goed gegaan, meestal zie je dan aan de lichaamstaal al snel of ze elkaar aardig vinden of niet. Ze kent nu vrijwel iedere hond in de buurt en als ze elkaar tegen komen is het even begroeten,snuffelen,een lik over de neus bij haar favorieten en weer door.

 

Dit alles had ik met mijn rottweiler reu niet hoeven te doen, want dat was zeker mis gegaan, hij was aangelijnd sowieso heel fel op iedere andere reu die te dicht in de buurt kwam. Hele andere hond, hele andere situatie.

 

Ik vind wel dat kennis maken eerst vooraf gevraagd moet worden aan de eigenaar. Als de eigenaar dat niet wil dan moet dat gerespecteerd worden.  

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind het ronduit gevaarlijk om te adviseren je hond door vreemde honden te laten afsnauwen (of je eigen hond vreemde honden, zelfs pups, af te snauwen).

Hoezo is dat sociaal? Schreeuwen tegen vreemden? Het komt voor mij vooral onzeker over als je meteen een grote mond moet opzetten.

 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ach het is alleen maar mijn ervaring die ik de afgelopen 30 jaar heb opgedaan tijdens mijn carrière als hondengeleider en daardoor ook ieder jaar twee pups thuis heb om op te voeden en te trainen en mijn 15 jaar ervaring als trainer van zowel puppie cursus als agility en obedience op hoog nivo.
 
Daarbij zeg ik juist dat ik mijn pups wel degelijk laat corrigeren maar dat doe ik zelf of mijn andere honden en evt als ik te laat ben de bekende honden van mensen die ik goed ken zoals op de verschillende hondenverenigingen waar ik een paar keer per week kom, maar ook dan is het afhankelijk van het karakter van de pup, of deze onderdanig is, stoer, moedig, angstig enz.
 
Nou heb ik spaniel en labradors uit werklijnen die weer veel minder kunnen hebben als pup dan mijn werklijn herder pups dus daar kijk ik goed naar. Ik heb een spaniel pup gehad die ik pas met 12 weken bij honden buiten mijn roedel liet omdat hij niet heel sterk was. Nu 3 jaar later een super leuke, sociale hond geworden die zich zowel tijdens het werk als in zn vrijetijd met wandelingen super goed gedraagt.
 
Overgens moet een ontmoeting tussen honden voor beide partijen leuk zijn en als er een gecorrigeerd word vind ik toch echt dat er iets fout is gegaan.
 
Ik ken jouw hond natuurlijk niet, maar zoals wat jij over zijn gedrag schrijf vind ik het klinken als een irritant hondje dat zich constant moet bewijzen tegenover honden die niet heel zeker zijn van zichzelf. 
 
Een stabiele, dominante hond corrigeert geen honden die niet bij zijn roedel horen. Die dwingt respect af door alleen al aanwezig te zijn en bij pups die logischerwijs, druk en enthousiast doen die worden genegeerd en word van weggelopen.
 
Een hond die weg andere niet bij zijn roedel horende honden in het bos gaat corisseren zijn honden die overschreeuw gedrag vertonen en helemaal niet zo zeker zijn, daarom andere onzekere en soms angstige honden gebruiken om zich zelf goed te voelen.
 
Of het zijn honden die door de eigenaar in de positie zijn gebracht om zichzelf te moeten beschermen als reactie op falen van de eigenaar. Deze honden corisseren omdat ze dat als enige manier zien om van die andere hond af te komen aangezien ze niet door de eigenaar worden geholpen of ander beter gedrag hebben geleerd om met zo'n situatie om te gaan.
 
In alle gevallen niet handig voor een pup om z'n hond tegen het lijf te lopen want die kan door dat gedrag levenslang beschadigd worden.
 
Ik heb hier een roedel van 10 mechelse herders en een kelpei/dog kruising van verschillende leeftijden en geen een rent op andere honden af, geen corrigeert anderen honden, geen gaat überhaupt op andere honden af, ze spelen met elkaar. 
 
Komt er een andere hond kijken dan word er even een sec. gesnuffeld en heel soms mee gerend maar daarna gaat ieder z'n eigen weg. 
 
Er word met respect en zonder correcties met elkaar omgegaan. Zowel in huis al buiten.
 
overgens dat deze labrador pup bang is om gecorrigeerd te worden door jouw hond, maar het zelfde gedrag nog steeds vertoond bij andere honden wat heeft deze pup er dan van geleerd? In mijn ogen niet om rustig te doen bij andere honden maar om rustig te doen bij jouw hond. Misschien wel uit angst?
Een pup heeft puppy privileges.. dat betekend dat tot zeker 5 maanden pups bij stabiele volwassen honden over mee weg komen en niet gecorrigeerd worden.
Er word gecorrigeerd door te negeren of weg te lopen maar zeker niet fysiek.
 
Na die 5 maanden is het voor andere honden geen pup meer en word er evt. onderling in eigen roedel, op een rustige manier in sommige gevallen fysiek gecorrigeerd. Dit gebeurt door in het uiterste geval een snauwde in de lucht of een beetje gegrom. Maar vooral dmv lichaamstaal en blocken met het lichaam.
 
Als de eigenaren van deze pup nou zelf hadden opgetreden bij iedere hond die deze pup was tegen gekomen dan was het wel opgelost geweest bij iedere hond. 
 
En daarbij, het enthousiast en druk gedrag aan de lijn naar andere honden kan makkelijk dmv afleiding met voer of speeltje worden omgebogen bij een pup. dat heeft niet te maken met of een hond e of niet gecorrigeerd is geweest door andere honden.
 
 
  "

Ik dacht dat je bedoelde dat je m helemaal niet liet corrigeren.

 

mijn hond is stabiel en zelfverzekerd… Zelf ben ik ook een trainer….  en ik weet niet wat voor werk richting methode jij hebt maar honden moeten elkaar ontmoeten in rust…. Niet met drukte. Daarbij speelt hij natuurlijk daarna wel maar eerst corrigeren zodat er orde is en rust is…. DIT IS NIET BIJ IEDER HOND.

ieder een eigen methode natuurlijk… Mijn methode is anders merk ik hihihi… that’s fine… 

Zelf ben ik geen fan groepen dus lopen we uit de weg. Mensen praten en letten nooit op hun honden… 1 sec en t kan fout gaan…..

 

ieder zijn eigen methode… daarbij raad ik dit niet met vreemde honden Doen…. Heb nergens gezegd dat ik dat wel deed. We wonen in een gezellig knus doprje en ieder kent ieder hond…. Dusss…. 

 

Mijn hond is NIET een irritante hondje maar geeft zijn grenzen aan…. Door correcties. In een groep moet okk rust zijn… mag gespeelt worden zeker maar niet met zo’n hoge drukke energie…

 

Daarbij is deze lab totaal niet bang hahaha…. Anders zou je dat wel zien lichaamstaal…. Hij is rustig :) eigenaren blij! Zelf Doen ze hun best om m aan te leren rustig te Doen bij andere maar zoals ie zelf wel Weet is t niet makkelijk.

 

Aan jou verhaal die je hebt getypt zie ik dat je mij helemaal niet hebt begrepen of vrij weinig. T was geen aanval ik begreep uit jouw verhaal nog ervoor dat je helemaal niet voor correcties was.

 

Daarbij eigenaar als honden zouden kunnen en mogen corrigeren…. Meeste staan gwn met handen over elkaar en praten lekker tot t uit de hand loopt 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Ik vind het ronduit gevaarlijk om te adviseren je hond door vreemde honden te laten afsnauwen (of je eigen hond vreemde honden, zelfs pups, af te snauwen).
Hoezo is dat sociaal? Schreeuwen tegen vreemden? Het komt voor mij vooral onzeker over als je meteen een grote mond moet opzetten.
  "

Ik ben er vergeten bij te zeggen dat we in een dorpie wonen haha… klein en fijn… we kennen elkaars honden :)…. Dus is niet zomaar een vreemde….

 

er wonen natuurlijk mensen ook in de stad…. Beetje vergeten hoe de stad leven uit ziet was ff terug…. Sorry my bad hp-smile

Als je hond rustig is vaak oudere honden dan is hij aan t spelen en rennen etc. Als er een te hoog energy blij blij blij ei komt. Word ie op zijn plek gezet. Dit omdat er in de groep juiste energie moet heersen niet te druk. 

en Nee hij is niet onzeker t is een zekers stabiele hond…

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik ben er vergeten bij te zeggen dat we in een dorpie wonen haha… klein en fijn… we kennen elkaars honden :-)…. Dus is niet zomaar een vreemde….
 
er wonen natuurlijk mensen ook in de stad…. Beetje vergeten hoe de stad leven uit ziet was ff terug…. Sorry my bad 
Als je hond rustig is vaak oudere honden dan is hij aan t spelen en rennen etc. Als er een te hoog energy blij blij blij ei komt. Word ie op zijn plek gezet. Dit omdat er in de groep juiste energie moet heersen niet te druk. 
en Nee hij is niet onzeker t is een zekers stabiele hond… "

Ik woon in een dorp en helaas heeft een hond waarvan ik de eigenaar goed kende mijn hond dood gebeten. Dus ookal ken je elkaar dan nog kunnen er ernstige ongevallen gebeuren. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zindelijk maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^