Maagtorsie...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lintermans Lintermans

Hallo allemaal 

Een paar dagen terug maakte ik de topic over mijn lief hondje imaro die plots gestorven is. Mijn hondje at graag en woog 7,4 kilo (chihuahua) met overgewicht dus. 

Het is nu zo een 10 dagen geleden 

Nog steeds zit ik vol verdriet hij werdt deze maand pas 10 jaar! Ik blijf ook met schuldgevoelens rondlopen na vele opzoekingen en twijfels vrees ik dat hij is gestorven aan een maagtorsie dierenarts had t zelfde vermoeden.hoe kon ik hier niet op tijd bij zijn :-( ik kwam beneden die ochtend hij was aan het overgeven tot en met en 2 seconde later lag hij bij me zoals een plant onmiddellijk naar de dierenarts maar het mogt niet zijn onderweg overleden.... Nog mensen die zo een hondje hebben moeten afgeven? En dergelijke schuldgevoelens hebben gehad?? Van was ik maar eerder had ik het maar geweten... Ben zo verdrietig dat ik het bos door de bomen niet meer zie .. :-( !! 

Mis hem zo....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ik begrijp je verdriet, en je zoektocht naar wat er is gebeurd, bij een maagtorsie heeft de hond braakneigingen maar er komt niets...jij beschrijft dat je hondje veel heeft overgegeven.       Bij een maagtorsie zet de maag enorm uit. Hierdoor ontstaat een braakprikkel en probeert de hond zijn maag te legen door middel van braken. Door het kantelen van de maag is de slokdarm echter afgesloten en kan er geen maaginhoud meer worden uitgebraakt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

 

 

" Hallo allemaal 
donderdag en vrijdag was hij weer een beetje stiller en ik respecteerde dat maar hij bleef eten en drinken , zaterdag ochtend stond ik op wat een mooie dag moest worden werdt ineens een nachtmerie ???????? mijn hondje imaro had alles overgegeven en binnengeplast hij is nog een keertje buiten gegaan ik was niet boos op hem 

Probeer het te laten rusten, het is zo verdrietig voor je, de oorzaak is niet te achterhalen, geef jezelf niet de schuld, een troost voor jou je was bij je hondje aanwezig, en dat heeft tie echt gemerkt, heel veel sterkte voor je.

honden page profiel Lintermans Lintermans

" Ik begrijp je verdriet, en je zoektocht naar wat er is gebeurd, bij een maagtorsie heeft de hond braakneigingen maar er komt niets...jij beschrijft dat je hondje veel heeft overgegeven.       Bij een maagtorsie zet de maag enorm uit. Hierdoor ontstaat een braakprikkel en probeert de hond zijn maag te legen door middel van braken. Door het kantelen van de maag is de slokdarm echter afgesloten en kan er geen maaginhoud meer worden uitgebraakt. "

Bedankt voor je reactie het was wel puur gal dat hij had overgegeven.. weet niet of dat een verschil maakt... Zijn buikje was wel wat opgezwollen zei de dierenarts, ik maak me steeds gek omdat ik het toch nooit zeker ga weten en dan denk ik weer had ik er nog iets aan kunnen veranderen pff :-( 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Probeer het te laten rusten , zeker is dat moeilijk...je kan het niet terug halen, praten en schrijven helpt om de verwerking...blijft verdrietig he....kom gerust hier vertellen hoe moeilijk je het hebt, wij honden eigenaars weten wat het is om een geliefde hond af te moeten staan.

honden page profiel bentebente

Hoi, gecondoleerd. Een maagtorsie komt helaas veel voor, en als de hond symptomen vertoont ben je eigenlijk al te laat. Weinig mensen weten ervan af, al helemaal als je geen ras hebt waarbij het vaak voorkomt. Wij hebben een Bordeaux Dog rondlopen, dat is een ras dat er veel last van heeft. Daarom mag hij absoluut niet spelen na het eten, minimaal 30-45 min rusten, het liefst een uur. Het is ook belangrijk om op het gewicht te letten want het schijnt vaker voor te komen bij te dikke honden. 

Ik begrijp heel goed dat je je schuldig voelt, maar het kan iedereen overkomen. En omdat het op zo’n raar tijdstip is gebeurd had je helemaal pech. Probeer het los te laten, je hebt hem 10 jaar veel liefde gegeven dat is al mooi. En nu weet je weer wat meer voor misschien een volgend hondje, of kan je een ander voor hetzelfde behoeden door ze erover te vertellen! Veel sterkte!

Volgende forumvraag: Hondje plots overleden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^