Welke supplementen/aanvullende diervoeders krijgt je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

ik vind die speciaal voor honden net een veel te hoge geadviseerde dosering hebben.

Ik volg de richtlijn 50mg/kg LG per dag. (er is echter geen specifiek wetenschappelijk vastgestelde richtlijn) (voor een pup dosis halveren). Ik geef het 2 x per week. Na vb vaccinatie geef ik een kuur van 21 dagen.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Toen Jolene een pup was kreeg ze van Dogoteka DogoJunior en nu DogoMaxy. Het is erg duur maar als ik haar beweging vergelijk met haar broertjes en zusjes dan ben ik blij dat ik dit geef ter ondersteuning. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik vraag me af of Spirulina en Chlorella voor menselijke consumptie ook aan honden mogen gegeven worden? 
Ik vind persoonlijk die twee als supplement ontwikkeld speciaal voor honden redelijk duur. Je vindt overal 'menselijke' bio chlorella met gebroken celwanden (betere opname!) voor veel lagere prijs.   "

dat vergat ik nog, dat krijgt Jenna ook nog regelmatig, zij en ik nemen gewoon dezelfde algen, geen idee wat het verschil is tussen mensen en hondenspirulina/chlorella. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Het staat er standaard, gezien het door studies aangetoond is dat honden hun waterinname verhogen wanneer ze met nutriënten verrijkt water aangeboden krijgen, toegang tot verrijkt water verminderde door inspanning veroorzaakte hyperthermie en verbeterde hartslagherstel na inspanning + het kan spierbeschadigingen verminderen en helpen lagere piektemperaturen te hebben tijdens werk/sport.
Uiteraard niet geven aan honden met gezondheidsproblemen (nierpatiënten vb).
En ze hebben altijd de keuze om er van te drinken of niet, er staat ook altijd gewoon water.
 
@Lara: deze inderdaad, de 12L versie. "

bedankt voor de uitleg!

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Nou ben ik benieuwd of jullie voor jezelf  dagelijks ook zoveel extra's innemen. "

Nee,ik in de winter extra vit.d gezien mijn leeftijd en Rox krijgt niks, ze heeft goede brokken,goede kvv  die compleet is dan heeft ze niks extra nodig,het is een jonge gezonde hond. Ze krijgt wel af en toe minder gezond, stukje knackworst,topje van stokbrood en ze mag de toetjes kuipjes van de kleinkinderen leeglikken.

 

 

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

" Nou ben ik benieuwd of jullie voor jezelf  dagelijks ook zoveel extra's innemen. "

In het najaar neem ik wel wat extra om het immuunsysteem te ondersteunen. En eens een kuurtje van vb Ashwaganda of een vit B complex. Maar dus niet constant, enkel als ik mij niet echt fit voel.

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Kreeg van een Kvv merk wat al even meedraait het volgend bericht op mijn vraag wat ze extra toevoegen: Wij zelf voeren al 15 jaar onze honden zonder toevoegingen, wij voeren tenminste 4 dieren, zodoende kompleet volgens het barfprincipe.

Ben het toch met hun eens als je deftige kvv voert is het allemaal niet nodig en dan nog, ken nog iemand voert al 7 jaar uitsluitend zijn 3 Duitse herder kivo zonder extra's erbij, bloedwaardes waren keer op keer prima en Heupen zijn gewoon goed, dus ja wat moet je er allemaal mee.
 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Wij hebben juist net alle filters uit de apparaten gehaald. 

Zoals de waterkraan van de koelkast en koffiemachine. 

Het zou een voedingsbodem van schimmels en bacteriën zijn. 

https://schooltv.nl/video/keuringsdienst-van-waarde-in-de-klas-waterfilters/

https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/kvw-waterfilter/153771673307688/

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

De Watermaatschappij in Belgie raad ze om die reden ook af.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Wij hebben juist net alle filters uit de apparaten gehaald. 
Zoals de waterkraan van de koelkast en koffiemachine. 
Het zou een voedingsbodem van schimmels en bacteriën zijn. 
https://schooltv.nl/video/keuringsdienst-van-waarde-in-de-klas-waterfilters/
https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/kvw-waterfilter/153771673307688/ "

een tijdje geleden was er toch de e coli in het drinkwater gekomen bij mijn moeder in Vlaardingen, dus ik vertrouw het toch niet helemaal hoor dat het drinkwater altijd zo zuiver zou zijn. 

En wat ook gezegd werd in het filmpje, je kan een filter prima gebruiken, mits je het goed onderhoud en op tijd vervangt. Bij de Aquavit staat speciaal dat je je over bakterievorming geen zorgen hoeft te maken

Zorgen over bacterievorming in het water? Dat is niet nodig! Doordat een deel van de stenen is geïmpregneerd met zilver is er geen bacteriewerking in het water, dus u heeft altijd vers water.

 

Wat ik zelf niet zo snel zou drinken is water uit plastic flessen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" De Watermaatschappij in Belgie raad ze om die reden ook af. "

Ik denk dat er nog altijd het verschil zit tussen de filters en hoe kwalitatief ze zijn. 

Brita gebruiken wij al lang niet meer en idd om die reden. 

Bij AquaVit geven ze aan, dat er geen bacteriewerking in het water is, want ze gebruiken er stenen geïmpregneerde met zilver om het tegen te gaan. 

Vroeger hadden wij omgekeerde osmose filter in ons huis + vit C filter in de douche, en dit vind ik nog altijd de beste oplossing. Spijtig genoeg kunnen wij het door de bepaalde reden niet ons huidige huis installeren. 

Kraantjeswater durf ik in Belgie niet drinken. Wel vind ik het geen probleem en zelfs enorm lekker in sommige Scandinavische landen, in Zwitserland en in sommige regio's van Oostenrijk.  De Watermaatschappij had mssn ook mensen beter kunnen informeren hoeveel PFOS/PFOA in hun water zit..  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


 
Wat ik zelf niet zo snel zou drinken is water uit plastic flessen. "

Ja, ik ben het sleuren met glazen flessen echt beu.. yell 'T is daarmee..

Vind toch een goeie tip over AquaVit, dus nog eens bedankt ! hp-thumbsup

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Het rapport over de drinkwater kwaliteit in 2018 vond ik alles behalve positief. 

Dus laat mij en mijn hondjes maar het gefilterde water drinken. hp-thumbsup

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

" Hier krijgen ze, afhankelijk van de leeftijd, één of meer keer per week Spirulina en/of Chlorella. De twee oudsten van twaalf geef ik ook eens een kuurtje VTPhak voor de ogen. Bij mijn vorige cockertje hielp dat goed. "

Oh ik wist niet dat zulke supplementen voor de ogen bestonden, dit ga ik ook proberen! Mijn border collie van 10 begint staar te ontwikkelen, het is het enige waaraan je kan zien dat ze ouder wordt want grijze haren heeft ze nog niet... Ze krijgt ook gewrichtssupplementen, ik wissel YuMove en Dog Mobility Plus af. De pup krijgt om de 2 dagen ook YuMove. De Dog Mobility Plus vinden ze niet zo lekker dus die krijgen ze over het algemeen wat minder vaak. En op dagen voor/tijdens/na we meer bewegen of sporten dan normaal krijgen ze Phytonics Muscle Support. Ook deze vinden ze helaas niet zo lekker. Verder af en toe visolie. De oudste krijgt ook pijnstillers aangezien ze artrose heeft (op haar 6e heeft ze haar knieband deels gescheurd, we hebben sindsdien veel fysiotherapie gedaan maar helaas was het niet te voorkomen). Laatst had ze een blaasontsteking, deze is met antibiotica opgelost (geen bacteriën en bloed meer in de urine) maar de urine was nog wel iets te basisch. Tip van de dierenarts was zorgen dat ze meer drinkt (daar werken we aan) maar ik zit er aan te denken ook cranberry supplementen te halen. Deze zijn er speciaal voor honden maar mij lijkt dat die voor mensen ook prima zijn? Dan kan ik ze zelf ook nog eens nemen ;)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wachtwoord wijzigen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^