zware wormbesmetting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NoreaNorea

Bij een van mijn hondjes stelde ik vorige week, nadat haar ontlasting leek op rijst met kerriesaus, een zware wormbesmetting vast.

Ik heb haar en mijn andere hond direct ontwormt met milbemax. Geleidelijk aan zag ik haar ontlasting beter worden en gisteren had ze weer een stevige drol zonder rijst.

Echter nu heeft ze vannacht dr bench helemaal onder gepoept met weer een hoop "rijst" er in. Ook toen ik haar ging uitlaten kwam er weer een hoop uit. Ik heb contact gezocht met de DA maar deze zegt dat het normaal is dat het een beetje in fases er uit komt en dat langskomen met ontlasting of nog een ander middel geen zin heeft omdat ik al het breedst werkende middel gebruikt heb. Het zou vanzelf beter moeten worden en dan over 3 weken moest ik wel nog 1 x ontwormen. 

Ergens voelt het niet goed en ik denk dat ik ook nog een andere da ga bellen maar ik vroeg me af of hier iemand ervaring met zware (lint)worm besmettingen heeft die mij kan zeggen of dat inderdaad wisselend kan verlopen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hou je maar vast aan de dierenarts, milbemax is een goed ontwomingsmiddel, na drie weken herhalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Norea, heb het even voor je opgezocht.     . Milbemax is een tablet en werkt tegen de belangrijkste spoelwormen, lintwormen, haakwormen, longworm, zweepworm en oogworm en daarbij helpt Milbemax hartworm te voorkomen.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Inderdaad Milbemax

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

normaal gesproken kunnen volwassen honden zelf een wormbesmetting aanpakken/oplossen dat dit nu niet het geval is betekend dat het immuunsysteem naar de piep is.

 

Ik zou dus zeker iets gaan geven wat de darmflora een oppepper geeft naast het antiworm middel.

 

Iniedergeval een goede probiotica en je hebt speciaal voor de darmen een poeder wat ik nu even niet kan vinden.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" normaal gesproken kunnen volwassen honden zelf een wormbesmetting aanpakken/oplossen dat dit nu niet het geval is betekend dat het immuunsysteem naar de piep is.
 

Dat hoef natuurlijk niet, ik heb een hond met een immuumziekte, heeft nog nooit wormen gehad, en zeker weten dat het toch altijd kan gebeuren dat een hond een wormbesmetting op kan lopen...

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Die rijst korrels zijn stukjes van de lintworm ,veroorzaakt door een vlooienbesmetting .

Zodra de lintworm volgroeid is worden de achterste leden uitgepoept ,dat ziet eruit als rijs korrels ,De kop blijft zitten en binnen 1 tot 2 weken groeien er weer stukjes aan om vervolgens weer uitgepoept te worden ,

Nu kan het zijn dat je hondje meerdere lintwormen heeft en bij een zware besmetting kan je dan weer ontwormen ,hier doe ik dat dan afhankelijk van de hoeveelheid rijstkorrels na 2 weken weer .

 

We hadden hier afgelopen zomer een vlooienplaag ,uiteraard gevolgd door lintwormen ,milbemax  hielp bij sommige honden niet ,ik ben overgegaan op drontal en geen rijst korrel meer te zien .

 

Succes !

 

honden page profiel NoreaNorea

Brrrr hoe meer ik er over lees hoe enger/viezer ik het vind. Dadelijk is het een vossen lintworm (woon in zuid-limburg) en word ik ook nog ziek dr van! Als ze morgen nog zo'n ontlasting heeft ga ik toch weer de DA bellen, dan heeft de ontworming gewoon niet gewerkt mijns inziens.

honden page profiel NoreaNorea

Brrrr hoe meer ik er over lees hoe enger/viezer ik het vind. Dadelijk is het een vossen lintworm (woon in zuid-limburg) en word ik ook nog ziek dr van! Als ze morgen nog zo'n ontlasting heeft ga ik toch weer de DA bellen, dan heeft de ontworming gewoon niet gewerkt mijns inziens.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Brrrr hoe meer ik er over lees hoe enger/viezer ik het vind. Dadelijk is het een vossen lintworm (woon in zuid-limburg) en word ik ook nog ziek dr van! Als ze morgen nog zo'n ontlasting heeft ga ik toch weer de DA bellen, dan heeft de ontworming gewoon niet gewerkt mijns inziens. "

Maak je nou niet te veel zorgen, als het eruit komt werkt de ontworming.....bel morgen op , dan krijg je zeker een geruststelling.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Niet te veel lezen, doen wat de dierenarts zegt die heeft er voor geleerd. Rijst korrels is volgens mij een lintworm en die komt  via vlo besmetting, heeft je hondje vloooien gehad, overigens een besmette vlo is voldoende hoor, en in fases er uit herken ik ook, dat het er nu uit komt wil ook zeggen dat de milbemax werkt, over drie weken nog eens. Zegt de dierenarts, dan doen.

Een besmetting kunnen ze overal oplopen. Fijn dat het er uit komt! 

 Is het een nog jonge hond? 

honden page profiel NoreaNorea

" Niet te veel lezen, doen wat de dierenarts zegt die heeft er voor geleerd. Rijst korrels is volgens mij een lintworm en die komt  via vlo besmetting, heeft je hondje vloooien gehad, overigens een besmette vlo is voldoende hoor, en in fases er uit herken ik ook, dat het er nu uit komt wil ook zeggen dat de milbemax werkt, over drie weken nog eens. Zegt de dierenarts, dan doen.
Een besmetting kunnen ze overal oplopen. Fijn dat het er uit komt! 
 Is het een nog jonge hond?  "
 
Nee, ze is volwassen, werd geschat op 4 jaar toen ik dr kreeg. Dat het er uit komt zegt volgens mij niet zoveel want het kwam er voordat ik dr milbemax gaf ook al ruimschoots uit. Ik vind het maar raar, net weer een flinke met rijst besmeurde hoop. Welliswaar vast dit keer maar toch.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Noreo...bel gerust de arts, vragen kan en mag....wanneer een hond wormen heeft zie je dat vaak als de besmetting erg is in de ontlasting, de Milbemax zorgt er voor dat alles in de darmen wordt gedood aan eitjes larven wormen enz...ook dat komt dan via de ontlasting naar buiten, en dat je hond diaree heeft geen vaste drollen dat komt door een wormbesmetting en ook door deMilbemax..je arts had het erover over drie weken nog eens ontwormen, doen dus...

honden page profiel DagmarDagmar

Bij zo'n zware besmetting zou ik nog geen probiotica geven, daar de darmen beschadigd kunnen zijn en je echt niet wil dat delen van probiotica in de bloedbaan terecht komen.

 

honden page profiel NoreaNorea

Ik heb nog even contact gehad met een andere da en deze adviseerde een 3 daagse kuur panacur en daarna eventueel nog 1x milbemax oid en dan over 3 weken weer. Ik doe het niet graag; mn dieren volduwen met al dat gif maar denk dat ik er nu niet onderuit kom. :(

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik heb nog even contact gehad met een andere da en deze adviseerde een 3 daagse kuur panacur en daarna eventueel nog 1x milbemax oid en dan over 3 weken weer. Ik doe het niet graag; mn dieren volduwen met al dat gif maar denk dat ik er nu niet onderuit kom. :( "

Panacur werkt niet bij lintworm ,Het staat wel in de gebruiksaanwijzing ,maar het doet niets ,mede omdat er geen praziquantel in zit ,

Die stof zorgt ervoor dat de kop ook af komt nl .

Praziquantel zit wel in milbemax  drontal en beaphar tabletten .

Misschien even met je dierenarts overleggen om eind vd week nog een drontal te geven ?

Overigens zie je bij bepaalde ontworming de wormen niet afkomen maar die lossen op ,

honden page profiel NoreaNorea

Ja ik had ook al zoiets van; maar dit werkt toch niet tegen lintwormen? Maar ze verzekerden me van wel dus ik vertrouw er maar even op. Ze krijgt ook een kuur van 5 dagen nu ipv 3, misschien is dat de clue. Ik maak me dr wel echt zorgen over. Ze verspreid nu natuurlijk ook overal die segmenten/eitjes dus ze kan zichzelf blijven besmetten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja ik had ook al zoiets van; maar dit werkt toch niet tegen lintwormen? Maar ze verzekerden me van wel dus ik vertrouw er maar even op. Ze krijgt ook een kuur van 5 dagen nu ipv 3, misschien is dat de clue. Ik maak me dr wel echt zorgen over. Ze verspreid nu natuurlijk ook overal die segmenten/eitjes dus ze kan zichzelf blijven besmetten. "

Sowieso de ontlasting opruimen en evt wat gras erbij mee plukken, dat scheelt al wat. Dat wat achter blijft, daar kan je niks aan doen.

 

Succes, hopelijk is je hond snel van de wormen af.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Noreo, laat ze voorlopig op een plek uit, desnoods even in de tuin of dichtbij huis en giet er azijn op wat achterblijft aan ontlasting wat je niet kan opruimen. 

honden page profiel NoreaNorea

Ok mensen wie wil dr even lachen. Tis bijna genant maar ik ga t toch delen want ook wel weer grappig. 

Ik ging vandaag het bed verschonen. Normaal heb ik altijd de rolgordijnen dicht op mijn slaapkamer en kom ik nooit aan de andere kant van mijn bed maar om het op te maken dus wel. Ik heb daar ook een zelfgemaakte verzwaringsdeken liggen. Die deken is gevuld met rijst. Dat heeft Tinka dus ook ontdekt. sealed Het was al die tijd gewoon f-ing rijst! En ik maar ontwormen en me zorgen maken!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Moet ik nou denken dat de deken volop met stukjes wormen lag ?    Rijstkorrels van de wormbesmetting ?   Of lag de verzwaringsdeken vol met rijst wat je zelf eet ? Hoe komt dat daar dan ?  Leg het nog eens goed uit, hahaha.      Ze heeft rijst gepikt en dat zag je in de poep ?   Dus helemaal geen wormen ?   Voortaan toch een ontlasting zakje meenemen dan had de dierenarts gelijk gezien geen wormen, of heb ik het helemaal mis ? laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Een zelfgemaakte deken verzwaard met RIJST     En daar heeft ze op de deken zitten kauwen en opgegeten hihi, en uitgepoept, ik snap het...voortaan als je weer zoiets meemaakt toch ontlasting mee nemen, had ze geen ontworming nodig gehad....

honden page profiel NoreaNorea

" Moet ik nou denken dat de deken volop met stukjes wormen lag ?    Rijstkorrels van de wormbesmetting ?   Of lag de verzwaringsdeken vol met rijst wat je zelf eet ? Hoe komt dat daar dan ?  Leg het nog eens goed uit, hahaha.      Ze heeft rijst gepikt en dat zag je in de poep ?   Dus helemaal geen wormen ?   Voortaan toch een ontlasting zakje meenemen dan had de dierenarts gelijk gezien geen wormen, of heb ik het helemaal mis ?  "

De deken is gevuld met rijst. Ik had bij de toko toen een zak van 20kg gekocht om die te maken. Is dus gewoon normale droge rijst geschikt voor consumptie. Dametje liep al vaker richting de slaapkamer maar toch geen moment er bij stil gestaan dat ze die deken aan het slopen en leegeten was. Op zich had ik het kunnen weten want dit is dezelfde hond die kickt op kersenpit kussens en warmteknuffels gevuld met boekweit. En ja; ik HAD ontlasting kunnen meenemen, dat zou ook de volgende stap geweest zijn maar beide DA's vonden dat niet nodig omdat de behandeling hetzelfde zou blijven. Conclusie dus: geen wormen en nu al helemaal niet meer na 2 kuren. 

honden page profiel DagmarDagmar

Beide DA'en zaten dus fout, want de behandeling zou wel degelijk anders geweest zijn.

Ik vind het wel een goede om te onthouden en als vb te kunnen geven in toekomstige gevallen. Ontlasten checken kan dus altijd een meerwaarde hebben. hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" De deken is gevuld met rijst. Ik had bij de toko toen een zak van 20kg gekocht om die te maken. Is dus gewoon normale droge rijst geschikt voor consumptie. Dametje liep al vaker richting de slaapkamer maar toch geen moment er bij stil gestaan dat ze die deken aan het slopen en leegeten was. Op zich had ik het kunnen weten want dit is dezelfde hond die kickt op kersenpit kussens en warmteknuffels gevuld met boekweit. En ja; ik HAD ontlasting kunnen meenemen, dat zou ook de volgende stap geweest zijn maar beide DA's vonden dat niet nodig omdat de behandeling hetzelfde zou blijven. Conclusie dus: geen wormen en nu al helemaal niet meer na 2 kuren.  "

Oeps....embarassed

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Noreo, begrijp dat je het best druk hebt, maar wat meer je slaapkamer stofzuigen, dan had je het eerder ontdekt, jij vind het een beetje gênant, ik hylarisch, hahaha....meer schoon maken hoor.   Hoop niet dat je de panacur gegeven hebt en nogmaals de milbemax...

Volgende forumvraag: Hd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^