Vervelend trekje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

Nero is bijna 3 jaar en de afgelopen 3 jaar (vooral het eerste jaar) heb ik hier veeel geleerd. Intussen is hij echt een heerlijk makkelijke, volwassen en stabiele hond. Blij meehp-heart

 

Hij heeft alleen nogal een vervelende gewoonte..  Als hij een pootje op de been legt, bijv om aandacht te trekken, dan laat ie zn pootje niet vervolgens zachtjes eraf glijdend, maar hij glijdt zijn pootje van je af door zn volle gewicht erop te zetten. Je ziet het niet, hij blijft op dezelfde manier zitten, maar hij zet heel veel druk op je been met zn poot. Dit doet ie bij iedereen. Hierdoor krijg ik regelmatig blauwe plekken met strepen op mn benen en armen. 

 

Hetzelfde doet hij ook als we aan het spelen zijn. Soms springt ie dan tegen m'n armen of benen. Maar in plaats van dat ie weer zachtjes op 4 poten beland, duwt ie zn nagels hard tegen je aan en glijdt ie met een enorme druk op je lichaam naar beneden. Zeer pijnlijk! Hoe leer ik dit af? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Commando laag aanleren, door brokje voor zijn neus en dan dat brokje naar beneden te halen. Of brokje op de grond gooien.

En commando nee aanleren. Zodra  je aan ziet komen dat de poot op je komt, , nee!

Is de poot er, dan laag. Grote kans dat Nero met het brokje bezig is en niet zal krabben.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Afwijzen op een kalme manier. Zeg maar van je afduwen zachtjes, omdraaien en zorgen dat hij niet weer kan doen. Gaat het te ver? Verwijder jezelf uit de ruimte. Brokje kan ook helpen maar dat moet echt in het juiste ritme zijn, als je niet de juiste timing hebt of afstraf van het niet geven? Zitten ze op het spoor dat, dat gedrag een brokje geeft.

 

Volgende forumvraag: Trouw
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^