Trouw

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dutcheyedutcheye

honden foto van dutcheye

Hoe trouw zijn honden?

 

Persoonlijk denk ik dat honden op een andere manier van ons houden dan wij van hen. In een goede baas erkent de hond zijn leider-aanvoerder, en voelt instinctief aan dat dit de bron van zijn voortbestaan is (daarom blijft de hond bij zijn baas, terwijl de baas zich met de blijde gedachte koestert dat zijn hond hem trouw is ...)

 

Wat is trouw?

 

Het nakomen van een gegeven woord, eed of belofte, onder alle omstandigheden, door dik en dun. Maar ook trouw blijven aan afkomst, volk, land en koningin, door dik en dun.

 

Dat hij trouw is aan zijn afkomst, ras, plaats, leider, kan je niet zeggen. Waarom loert hij er dan steeds op om de plaats van de leider te kunnen innemen, de ander te verjagen of tot gehoorzaamheid te dwingen, desnoods te verscheuren, dus met geweld? Het begrip trouw zoals wij dit kennen, kent hij dus niet. Zijn zelfbehoud gaat boven alles.

 

Dan hoor je weel eens: en de arme bedelaar met zijn hond die zijn leven lang met hem rondzwerft, is dat dan geen trouw? Nee, ook niet. De bedelaar voldoet eenvoudig aan de behoeften die de hond acceptabel vind voor zijn zelfbehoud. Het steeds onder invloed zijn van een (bege)leider, de grote vrijheid en ook het samen delen van het eten, al is dit nog zo weinig of simpel klaargemaakt (volgens onze begrippen dan, want voor de hond is een gestroopt konijn of kip een delicatesse).

 

Je kan er zeker van zijn, dat elke verwende hond die het aan niets ontbreekt, zijn baas graag in de steek zou willen laten voor zo'n leven met een landloper.

 

Een uitzondering zijn de kleinste hondenrassen, dwergjes of andere damesschoothondjes, hier is degeneratie de oorzaak en een volledig gebrek aan begrip om zelf in zijn eigen behoefte te kunnen voorzien, waardoor een sterk afhankelijkheidscomplex ontstaat

 

Conclusie:

Als een hond een nieuwe baas ontmoet die het de hond naar de zin weet te maken en voor hem/haar een acceptabele leider word, zal de hond er niet aan denken om terug te gaan.

 

Daarom, trouw bij honden, neen. Wel afhankelijkheid, aanhankelijkheid, dankbaarheid, toegenegenheid, werkwilligheid of wat voor soort sympathieën dan ook, maar ook wantrouwen, onzekerheid en angst, egoïsme en gemakzucht, zijn de drijfveren.

 

Als iemand dit trouw wil noemen, prima. Ze zijn het abstract verwennen zeker waard.

Zorg dan alleen dat hij je trouw blijft, dan is alles in orde.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Trouw....jazeker, mijn Bams was trouw aan mij, in alles, maar mijn huidige hond Ozjin , de liefde voor mij en trouw gaat door haar maag........trouw, scheelt ook zeker als je alleen bent met een hond of dat de hond in een gezin toeft, leeft, en vaak onder aan de ladder staat.    Een ieder beschrijft mijn hond is mij trouw, maar verwart het vaak met aanhankelijkheid. laughing    Ik ben rieel, als ik dood ga en mijn hond krijgt een nieuwe baas die goed voor de hond is, is mijn hond trouw, aanhankelijk aan de nieuwe baas, ilusies maak ik me niet dat de hond om mij treurt.    Ik ben meer trouw aan mijn hond dan andersom, de laatste boterham zou ik aan mijn hond geven zelfs als ik zelf niets hebt, maar zou mijn hond dat ook doen ? Mijn Bams zeker weten die deelde met me, Ozjin niet die zal niets met mij delen.   Enne ik hou van die bengel hoor, hahaha.   Toch nog een aanvulling, denk ook dat het aan het ras ligt, ik heb een oud duitse herder gehad die werken voor de baas, zijn zeer baas gericht, heb nu newfoundlanders die zijn veel meer zelfstandig, bepalen veel sneller zelf...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat een belachelijk stukje over kleine hondjes.

Waar heb je dat vandaan, is dat je eigen verzinsel of heb je deze tekst ergens gekopieerd?

 

Ik heb nu een klein hondje, vorige hondje was ook klein.

Maar ze zijn totaal niet zoals jij beschrijft.

Beide rassen zijn al eeuwen oud, hadden ook taken en zijn juist heel hard.

En tegen veel bestand, vaak meer dan veel grotere rassen.

 

Ik denk dat je zomaar wat uit je duim zuigt  embarassed

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Conclusie:

Als een hond een nieuwe baas ontmoet die het de hond naar de zin weet te maken en voor hem/haar een acceptabele leider word, zal de hond er niet aan denken om terug te gaan.

 

Nou een knappe man die dit voor elkaar zou krijgen bij mijn honden.

Ze hebben wel eens gelogeerd bij iemand waar ze het prima naar de zin hadden en die een hele goede leider was.

Maar geen haar op hun kop die eraan dacht om daar te blijven hoor, toen ik ze kwam halen foot-in-mouth

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

531079.jpg

Nee hoor.

Groetjes Beer. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Nee hoor.
Groetjes Beer.  "

 

Ah ik weet zeker dat Beer liever honger lijdt bij jou, dan mee te gaan met iemand die een goede leider is.

(ik bedoel natuurlijk niet dat jij geen goede leider bent hoor embarassed)

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

555031.jpg

 

Ik een dames schoothondje??? Hahahahaha.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Rox categorie dames schoothondjesmilecompleet afhankelijk, als het regent komt ze niet eens van de bank af moet ik haar naar buiten trekken.

Nee,die zwerver zou ze niet boven mij verkiezen,ze haat regen,ze haat kou,ze ligt niet eens op een kale vloer.

 

het is ook geen echte hond maar een verwende diva.smile

549318.jpg

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

523282.jpg

Huh wat?? wat een onzin.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Huh wat?? wat een onzin. "

Dat is dus een slimme hondsmile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Ooooo ik ben wel heel erg als ik dit zo lees allemaal......embarassed    mijn honden verkiezen ook geen ander, maar als mij wat overkomt en er is een goede baas...zijn ze ook aanhankelijk aan de nieuwe baas...denk toch dat topic opener dat zo bedoeld...

honden page profiel DagmarDagmar

patterdale terriers zijn inderdaad ontzéttend verwende hondjes die absoluut niets meer verdragen ja. Foei mens.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Dutcheye, je blijft me verbazen met al je bizarre uitspraken. Ik neem aan dat je bewust mensen aan het provoceren bent? 

 

Misschien lekker één groot dutcheye topic maken met al je pleidooien dan kunnen de mensen die geen behoefte hebben aan jouw rare gedachtegangen zonder enige vorm van onderbouwing dat wat makkelijker negeren. Je zogenaamde aanhangers kunnen je daar dan fijn volgen en je ego strelen (je hebt het wel steeds over dominantie van honden maar misschien ook leerzaam om naar jezelf te kijken...).

 

Overigens begrijp ik best na het lezen van jouw teksten dat jouw hondjes graag hun onderkomen elders zoekenhp-angel

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Als er één ding is dat ik zeker weet in dit leven dan is het wel dat Balou geen ander baasje blieft en van Lotus kan ik mij dit ook niet voorstellen.

519254.jpg

Maar ik moet wel zeggen dat het mij altijd zeer verbaast hoe snel ontsnapte of op een andere manier zoek geraakte honden hun eigenaar niet meer herkennen. Ik kan mij niet voorstellen dat mijn honden mij niet meer zouden herkennen maar dit dachten de baasjes van de ontsnapte honden waarschijnlijk ook.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Wat is trouw? Vraag de betekenis van dat woord aan verschillende mensen en je krijgt waarschijnlijk verschillende antwoorden, trouw is voor iedereen anders. Net als het woord vriendschap, of liefde.. 3 verschillende woorden die voor mij overigens juist symbool staan in het hebben van honden. Het heeft denk ik alles te maken met de manier waarop je kiest je hond op te voeden. Wat je zaait is wat je oogst. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik snap,totaal het verband niet en wat er mee bedoeld wordt, wat de bedoeling is van dit verhaaltje. Een onsamenhangend verhaal.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mar ik zie wel hele mooie fotoos

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een uitzondering zijn de kleinste hondenrassen, dwergjes of andere damesschoothondjes, hier is degeneratie de oorzaak en een volledig gebrek aan begrip om zelf in zijn eigen behoefte te kunnen voorzien.

 

nouja, mijn Maltezer kan net als een grote hond niet zelf haar brokken in de bak doen, zal net als een grote hond gewoon door een mens uitgelaten moeten worden, ik maak de keuze voor medische zorg voor mn kleine hondje maar dat zal toch voor een grote hond ook gedaan moeten worden, immers is die daarvoor ook van de mens sterk afhankelijk, want zelf de keuze daar in maken kan die net als een kleine hond niet en kan dus ook een grote hond niet in zijn eigen behoeftes voorzien.

 

Maar heeft vrijwel alles nog wat moeder natuur geschonken heeft.

Blaft, poept en plast, kotst, boert en laat zo'n enkele keer een windje gaan, grijpt hier de bezoekers graag in de broekspijp, gaat ook graag achter klein wild zoals vogels en konijnen aan.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

In het nieuws,honden in Oekraïne, zag je een item van een hondenopvang...1 herdershond zat in een hoekje te treuren wachtend op een baasje die vast nooit meer terugkomt.

 

Niks zo trouw als een hond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" In het nieuws,honden in Oekraïne, zag je een item van een hondenopvang...1 herdershond zat in een hoekje te treuren wachtend op een baasje die vast nooit meer terugkomt.
 
Niks zo trouw als een hond. "

Ik zag het gister, zo verdrietig voor die hondcry.

Die vrouw van die opvang zo enorm geweldig. Wat knap dat ze dit doet.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik zag het gister, zo verdrietig voor die hond.
Die vrouw van die opvang zo enorm geweldig. Wat knap dat ze dit doet. "

Inderdaad en de oekrainers die zo goed voor elkaar maar ook voor de dieren zorgen nu in tijden van nood,de dieren hadden genoeg eten.

 

 

 

 

honden page profiel bentebente

Nou, als dat jouw definitie van trouw is verwacht ik niet dat je veel goede relaties in je leven hebt…

 

Een hond past inderdaad niet in een menselijke definitie, nee. Maar trouw zijn ze zeker. En dat ‘een ander in zijn behoefte kan voorzien en hij de baas snel vergeten is’, is natuurlijk klinkklare onzin. Anders zouden we al die filmpjes en verhalen van honden die terug bij hun baas komen niet hebben. En heb je ooit een hond zien reageren op de fokker bv, als hij deze weer ziet? 

Honden bouwen net zo goed een band op met ons, als wij met hen. Ze zullen dingen best anders zien, maar trouw. Dat zijn ze zeker.

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Mijn franse bulldog was altijd helemaal op mij gericht, wilde nooit bij iemand anders aan de riem lopen, was gek op traktaties, maar als ze bij mij was konden mijn kinderen of kleinkinderen haar echt niet lokken met wat lekkers. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Mijn oudste teckel is helemaal alleen op mij gericht. Gaat alleen met mij wandelen. Ik heb pas geleden 1 nacht in het ziekenhuis moeten verblijven, ze heeft 90% van de tijd gehuild omdat ik er niet was, terwijl ze gewoon thuis was bij mijn partner en onze andere teckel.

Volgende forumvraag: Hond laten wennen aan kitten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^