Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindalinda

Afgelopen zomer is ons hondje overleden. Ze was bijna 15 jaar. Het gemis van een hond in huis is best groot. 
Nu struin ik al weken internet en marktplaats af zonder succes. Mijn man werkt 4 dagen en ik 3,5 waarvan een halve thuis. Alleen op dinsdagen (hond kan naar de opvang) is er niemand thuis en op donderdagochtenden (vanaf de lunch zijn opa en oma in huis vanwege de kinderen). 

Ik werk in het onderwijs dus ben aan schoolvakanties gebonden. Tussendoor vrij nemen kan eigenlijk niet, kan hoogstens tijdelijk een dag meer thuis werken. 

De wens voor een andere hond is vooral van mij, minder van mijn man maar hij zou het wel gezellig vinden. De kinderen (4, 4, en 6 jaar) zouden het ook heel leuk vinden. 

Maar een hond vinden en dat timen rond bijvoorbeeld de kerstvakantie, zal een hele uitdaging worden. 


Ik durf al niet aan een pup te beginnen vanwege de tijdinvestering maar kom dus idealiter gezien uit op hele makkelijke (kleine tot middelgrote) honden, die super lief zijn voor kleine kinderen en die makkelijk een paar uurtjes alleen thuis kunnen blijven. En laat ik die nou niet vinden! Ben terughoudend als het gaat om honden uit het buitenland. 

Maak ik het mezelf nu onnodig moeilijk of ben ik gewoon realistisch?

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat qua tijd een pup opvoeden, of een hond uit buitenland met rugzak (hebben ze vrijwel allemaal)  te laten wennen in Nederland niet veel uitmaakt qua tijd.

Marktplaats zou ik ook ver van blijven, als je op zoek bent naar een volwassen stabiele hond die alleen kan blijven,  lief voor kinderen, sociaal en stabiel is.

Zo'n hond vind je daar niet, daar staan juist de honden die dat niet kunnen. hp-smile

 

Of je komt bij de buitenlandse honden, maar dat is echt iets heel anders, maar je schrijft al dat je dat liever niet wil.

 

Je kan ook zoeken naar een bepaald ras wat je echt aanspreekt, en dan bv bij een fokker op bezoek gaan om te kijken of zo'n hond echt is wat je wil. De fokker kan je verder alles over vertellen wat je wilt weten.

Je kan je bij een bepaald ras, ook bij de rasvereniging op de wachtlijst laten zetten voor een herplaatser.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je kunt ook contact leggen met een asiel bij jou in de buurt en kijken wat er mogelijk is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ligt er geheel aan hoeveel tijd terplaatse moet zijn op school of dat je werk remote mag afmaken. Je moet dus rekening mee houden dat als verantwoorde hondenbezitter je de eerste jaren echt niet 9 uur per dag kan wegblijven 5 dagen per week tenzij hij/zij mee mag. Adoptie kan maar er zijn weinig honden die zo een achtergrond hebben.

 

Dit moet dus een wel overwogen beslissing worden met je gezin waarbij er ook enige verantwoordelijkheid van je kinderen wordt gevraagd. Dit alleen bolwerken? Gaat in je uppie niet lukken.

honden page profiel lindalinda

" Je kunt ook contact leggen met een asiel bij jou in de buurt en kijken wat er mogelijk is. "

Die we site houd ik inderdaad in de gaten

honden page profiel lindalinda

" Ligt er geheel aan hoeveel tijd terplaatse moet zijn op school of dat je werk remote mag afmaken. Je moet dus rekening mee houden dat als verantwoorde hondenbezitter je de eerste jaren echt niet 9 uur per dag kan wegblijven 5 dagen per week tenzij hij/zij mee mag. Adoptie kan maar er zijn weinig honden die zo een achtergrond hebben.
 
Dit moet dus een wel overwogen beslissing worden met je gezin waarbij er ook enige verantwoordelijkheid van je kinderen wordt gevraagd. Dit alleen bolwerken? Gaat in je uppie niet lukken. "

Ik zal een hond nooit langer dan 5 uur alleen laten. Dat heb ik afgelopen 15 jaar ook niet gedaan. 

Mijn kinderen kunnen op hun leeftijd niet veel verantwoordelijkheid dragen. Het uitlaten en verzorgen zal voor mij en mijn man zijn, maar ook dat zijn we dus gewend. 

Ik begrijp je reactie niet helemaal aangezien ik altijd absoluut een verantwoordelijke hondenbezitster ben geweest. 

honden page profiel lindalinda

" Ik denk dat qua tijd een pup opvoeden, of een hond uit buitenland met rugzak (hebben ze vrijwel allemaal)  te laten wennen in Nederland niet veel uitmaakt qua tijd.
Marktplaats zou ik ook ver van blijven, als je op zoek bent naar een volwassen stabiele hond die alleen kan blijven,  lief voor kinderen, sociaal en stabiel is.
Zo'n hond vind je daar niet, daar staan juist de honden die dat niet kunnen. 
 
Of je komt bij de buitenlandse honden, maar dat is echt iets heel anders, maar je schrijft al dat je dat liever niet wil.
 
Je kan ook zoeken naar een bepaald ras wat je echt aanspreekt, en dan bv bij een fokker op bezoek gaan om te kijken of zo'n hond echt is wat je wil. De fokker kan je verder alles over vertellen wat je wilt weten.
Je kan je bij een bepaald ras, ook bij de rasvereniging op de wachtlijst laten zetten voor een herplaatser.
  "

Is marktplaats echt zo’n ellende ja? Mijn ouders hebben daar hun laatste twee honden vandaan en dat waren echt schatten van beestjes, geen naar verleden, geen gezondheidsproblemen etc. 
Het liefst heb ik een hondje waarvan het baasje is overleden, of waarvan de baby in het gezin allergisch blijkt oid. Maar ja die moet je maar net treffen. 
Ons melden bij een fokker is inderdaad ook geen slecht idee, maar moet dan wel een idee hebben wat voor soort hond we willen en daar zijn we nog niet over uit. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Is marktplaats echt zo’n ellende ja? Mijn ouders hebben daar hun laatste twee honden vandaan en dat waren echt schatten van beestjes, geen naar verleden, geen gezondheidsproblemen etc. Het liefst heb ik een hondje waarvan het baasje is overleden, of waarvan de baby in het gezin allergisch blijkt oid. Maar ja die moet je maar net treffen. Ons melden bij een fokker is inderdaad ook geen slecht idee, maar moet dan wel een idee hebben wat voor soort hond we willen en daar zijn we nog niet over uit.  "

Je zou eens kunnen kijken op hhin.nl of op verhuisdieren.nl.

Het komt regelmatig voor dat honden een nieuw baasje zoeken vanwege een allergie binnen de familie of omdat het baasje gezondheidsproblemen heeft of is overleden.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat betreft Marktplaats, je moet goed lezen, de foto's bekijken en verder googlen. 

Maar soms kom je hele rare advertenties tegen.  En absurde prijzen.

Als je contact hebt met mensen heel veel vragen stellen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Misschien zit hier een hondje voor jullie tussen: https://www.hhin.nl/component/hhin/honden 

Deze honden zitten veelal nog bij de huidige eigenaar waar je dan zaken mee kunt bespreken. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Marktplaats hoeft geen ellende te zijn hoor. Ik heb daar destijds ook mijn hond gevonden. Gewoon een goede fokker die tervuerense met stamboom fokte en ook aangesloten bij vereniging voor Belgische herders die alles controleren. Zo zijn er meer goede erkende fokkers die dus ook op marktplaats adverteren.

honden page profiel lindalinda

Ons vorige hondje heb ik tijdens mijn stage op een zorgboerderij gekregen, uit een ‘ongelukje’ geboren uit twee bastaarden.  Beestje is altijd kerngezond geweest. Geen heel makkelijk hondje overigens maar ik had toen nog geen kinderen. Ze is nooit een kindervriend geworden ook helaas. Maar ik kon er mee lezen en schrijven. 
Dat laatste zoek ik weer en dat heeft tijd nodig, helemaal nu er een heel gezin bij komt kijken. 

Vandaar dat ik de hele wereld van fokkers en rassen helemaal niet ken. Dat is nooit nodig geweest. 

honden page profiel BlondieBlondie

" Die we site houd ik inderdaad in de gaten "

Wat ik merk is dat tegenwoordig ook mensen al bij het asiel kennismaken en aan kunnen geven wat voor huishouden ze voeren en wat voor karakter/type hondje ze willen.

Veel honden worden vaak dus al bij binnenkomst gematched zonder op de site te komen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat ik merk is dat tegenwoordig ook mensen al bij het asiel kennismaken en aan kunnen geven wat voor huishouden ze voeren en wat voor karakter/type hondje ze willen.
Veel honden worden vaak dus al bij binnenkomst gematched zonder op de site te komen. "

Ja dat bedoelde ik ook, als je t via de website doet is de makkelijk te matchen hond meestal al gereserveerd.

honden page profiel carlijn boy&dopeycarlijn boy&dopey

honden foto van carlijn boy&dopey

Ik heb de 2 honden die ik nu heb beide van marktplaats… en allebei van n goede fokker,niks mis mee en een normale prijs. Mn vorige hond ook als pup van marktplaats is 13 geworden. In die tijd 2 senioren geadopteerd ook van marktplaats… ik weet niet wat zovelen tegen marktplaats hebben of heb ik mazzel gehad steeds?? 
de tijden dat jullie thuis zijn is toch helemaal top om een hond te kunnen hebben! Ik zou er alleen niet op rekenen dat een deel vd zorg gedaan kan worden door je kids dat scheelt eventueele teleurstelling. Ik heb 2 kids van 12&16 maar heb onze pup in huis met het idee dat de zorg op mij neerkomt. Zeker pubers hebben meestal wel wat beters te doen en met mazzel word je hond 15.

voor een herplaatser keek ik altijd naar de betrokkenheid van de baasjes, willen ze alles van je weten, willen ze eerst langs komen, geven ze toestemming dat je de gegevens bij de dierenarts mag controleren, kan de hond terug als het niet blijkt te gaan etc

weten ze veel te vertellen over de hond,de verzorging etc

de reden waarvoor de hond weggaat, kijk naar je gevoel bij het hele plaatje.

vooral mn senioren ben ik heel dankbaar voor geweest om ze nog een mooie plek te kunnen geven!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Carlijn ….het is een heel oud topic , de topicopener is er niet meer, helaas.

honden page profiel carlijn boy&dopeycarlijn boy&dopey

honden foto van carlijn boy&dopey

O idd haha ik zag niet dat het uit 22 was

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: begin te twijfelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^