Hoe laat eet jouw hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Gewoon even een fun topic uit nieuwsgierigheid: ik ben lid van een labradorgroep op Facebook. Af en toe komen er foto's voorbij van honden die rond 17 uur vragend naar hun baasje kijken zo van 'hallo, het is etenstijd, waar blijf je?' hp-smile ik vind dat zelf vrij vroeg, Luna krijgt 's ochtends eten na haar P&P-rondje, dat kan 7 uur, 8 uur, soms 9 uur zijn. 's Avonds krijgt ze om 18 uur eten en vaak zit ook zij dan voor mijn neus met die blik van 'schiet eens op'. Alsof ze klok kan kijken hp-wink Wij eten zelf namelijk meestal pas rond 19 uur en in het weekend vaak later en Luna is gewend om nadat wij hebben gegeten te gaan wandelen, maar ik houd altijd minimaal een uur marge aan tussen haar eten en de wandeling, met het oog op maagtorsie. En dat bracht me op de vraag: hoe laat eet jouw hond? En hoelang daarna laat je de hond dan uit? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ze krijgen om 6.30 en 18 00 hun eten.

En 's avonds rond 21.00 uur nog iets te kauwen.

Ze gaan er 's avonds rond 22.00 voor het laatst uit.

Tijden kunnen wel wat wisselen natuurlijk. 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Daar zit hoer echt TOTAAAAL geen structuur in. In d eochtend krijgt ze op doordeweekse dagen over het algemeen tussen 08.00-08.30 eten. Tenzij ze mee gaat naar werk dan krijgt ze tussen 12.00-13.00 haar ontbijt en wordt uitgelaten. Dan krijgt ze wel om 09.00 een bot om lekker mee bezig te zijn. In het weekend krijgt ze ontbijt tussen 07.00-13.00… 

 

avondeten jaaa tussen 17.00-01.00 Maar ik heb nooit een bedelende hond. Ze weet dat het komt en wacht het rustig af. 

Er zit dan ook geen structuur in hoeveel tijd na haar eten ze uitgelaten wordhp-angel

We gaan gewoon lopen als we gaan lopen, en eten als ik etrn geef.

daar komt t op neer.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Zit hier ook geen structuur in, na het eerste uitlaatrondje. Kan 8 uur zijn of 11 uur. Soms voor we gaan eten, soms na ons eten. En na het laatste uitlaatrondje een beetje. Tussendoor lekker kluiven of een kong of fruit.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Geen vaste tijden hier. Ik heb geen zin in honden die bedelend rond een bepaalde tijd om me heen gaan hangen. Dus s ochtends ergens tussen 06.00 en 10.00, 's avonds ergens tussen  18.00 en 21.00 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Hangt enorm af van mijn dag, maar over het algemeen komt het ontbijt ergens tussen 06:00 en 08:00. Zolang het maar vóór de wandeling is, aangezien Senán vrij snel gal spuugt.

 

Avondeten kan variëren van ergens tussen 19:30 en 22:30, afhankelijk van hoe laat ik ga slapen en/of ze hongerig voor me komen zitten. Soms heeft Senán na een trainingsdag gewoon eerder honger en omdat hij zich flink inspant, krijgt hij op dat soort dagen ook meteen zijn eten als hij erom vraagt.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

's ochtends 1ste werk als ik opsta. Op werkdagen dus rond 5u30, tijdens vrije dag ten laatste om 7u.

's avonds meestal als ik bezig ben met koken en even moet wachten. Maar het kan ook gerust nadat ik gegeten heb zijn.

Meestal ergens tussen 18 en 20u.

Ze gaan na het eten uit. Maagtorsies komen meer voor op een lege maag en verplicht kort houden na eten is net nefast. Ik laat ze gewoon doen.

honden page profiel DanielleDanielle

Nero bedelt nooit om eten. Hij heeft altijd een bakje met wat brokjes. Dat eet hij als ie echt honger heeft, maar kan ook zo 2 dagen blijven staan. Vul ik bij als het op is, ook al is dat 23 uur savonds.

 

Tussen 20 en 21 uur krijgt hij een lickimat met vers vlees. Dat eet ie wel altijd helemaal op:-) Daarna nog 1 ding om te kauwen.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Koda is een golden retriever van nu 6 maanden en krijgt inmiddels om 6.30 zijn dagelijkse hoeveelheid brokken in 1 keer.  Hier doet hij dan netjes de hele dag mee, en wat er evt sinds overblijft gaat de volgende dag mee met de wandeling als extra training koekje.  Eerder kreeg hij z'n eten op gezette tijden maar dan had hij vaak z'n ontbijt al om 8 uur op een z'n lunch stond er dan om 5uur nog.  Nu laten we het staan en eet hij kleine beetjes over de hele dag.  Plus z'n extra dingetjes natuurlijk. laughing

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Koda is een golden retriever van nu 6 maanden en krijgt inmiddels om 6.30 zijn dagelijkse hoeveelheid brokken in 1 keer.  Hier doet hij dan netjes de hele dag mee, en wat er evt sinds overblijft gaat de volgende dag mee met de wandeling als extra training koekje.  Eerder kreeg hij z'n eten op gezette tijden maar dan had hij vaak z'n ontbijt al om 8 uur op een z'n lunch stond er dan om 5uur nog.  Nu laten we het staan en eet hij kleine beetjes over de hele dag.  Plus z'n extra dingetjes natuurlijk. laughing

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik vind dat gebedel wel fijn, want dat is voor mij een teken dat ik van de bank af moet en begin ik tenminste op tijd aan het avondrondje (21:30 ongeveer, mijn hond begint me dan aan te staren, ze heeft een marge van tien minuten). Ik heb echt een hekel aan de avondronde, en hoe langer ik er mee wacht hoe minder zin ik heb. Maar netflix blijven kijken met een starende hond trek ik niet. Dus voor mij heel prima en motiverend dat ze dit doet.

 

‘S ochtends eet ze wanneer ik wakker ben dus daar zit geen vaste tijd aan. Ik bewaar ook een deel van haar brokken en die krijgt ze gedurende de dag als beloning. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Half zeven in de ochtend, in de warme zomer iets vroeger, smiddags wat gedroogde fish, en savonds tussen half vijf en vijf uur, vaste prik...gebedel is er nooit.....heb een hond die altijd graag eet, en nog nooit wat heeft laten staan, en alles wat ik dr voorschoteld opeet....

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

In principe na de tweede wandeling, dus om een uur of 12.  Soms eet hij in één keer alles op. Soms laat hij 1/3 staan, dat eet hij dan tussen 16 en 17 uur zelf op.   Heel soms geef ik hem om die tijd nog wat brokjes. Ik geef hem 's avonds geen eten, want na de brokjes drinkt hij altijd veel en dan kan ik me voorstellen dat hij er 's nachts uit moet. En nu gebeurt dat dus niet.

Het lijkt trouwens of hij een ingebouwd weegschaaltje heeft. Als ik hem  direct wat extra brokjes geef laat hij die altijd liggen.... Alsof hij ze telt.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Hier na de eerste ronde (tussen 7 en 10?)
en na de laatste ronde (tussen 21 en ...).

- Altijd ná de wandeling ivm rust na het eten
- Geen vaste tijden ivm eventueel schooigedrag van de hond
- We hoeven niet naar huis vwb etenstijd van de hond en hoeven ook geen voer mee te nemen als we bijvoorbeeld een dag weg zijn.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier krijgen ze wel zo veel mogelijk op vaste tijden hun eten, dit is rond zeven, twaalf en vijf uur. S,middags krijgen ze nog iets om op te kauwen en tussendoor en voor het slapen nog een koekje.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Hier woont een hondje die kan klokkijken….

Ontbijt gaat erin tussen 08.00 en 08.30, avondeten stipt 22.00 uur! En rond 15.00 uur komt Tante Pollewop vragen waar haar kluifje blijft ;-)

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Iedereen ontbijt zo vroeg, hé! 

Hier sowieso geen vaste tijden sinds hij in puberteit is beland. Op sommige dagen eet hij bijna niet of maar 1 keer per dag.. 

'S ochtends wordt er tot 07:00 gesnurkt (geen paniek, niet letterlijk, geen NKO problemen hier). 

Ten vroegste wil Oscar rond 10:00 eten. 

S'avonds tussen 19:30-20:30. Rond 21:00 is hij terug in het dromenland hp-sleephappy

 

honden page profiel RJRJ

08.00

13.00

18.00

00.00

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ochtend varieert maar altijd na de wandeling, s'middags wat te kluiven. Avond diner is voor 18:00 anders trekt ie het behang van de muren hihi. Na ons eten doen we een search spelletje met de kat erbij. Wij eten meestal laat, op zijn frans zeg maar.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Bij mijn volwassen honden heb ik geen vaste tijden. ‘S ochtends na de wandeling krijgen ze eten dat is meestal vrij vroeg tussen 06:30-7:30 als ik werken moet. Ben ik vrij kan dat stukken later worden denk aan tussen 10:00-11:00 ook na de eerste wandeling. 

‘s avonds is ook altijd wisselend. Hebben we speurles krijgen ze vrij laat eten rond 22:00. Op een normale dag is dat tussen 18:00-20:30. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Rond half 11 en rond 17.30. Geen vaste tijd wat eten betreft maar het moet wel anderhalf uur voor of na de medicatie.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

half 9 /in het weekend later

half 6/6 uur

en 's avonds voor het slapen 2 beloningssnoepjes

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Grappig, al die wisselende reacties en tijden! Hier wordt er natuurlijk ook wel eens afgeweken van de tijd, qua avondeten dan. 's Ochtends is het standaard na het eerste uitlaatrondje, want voor corona was het opstaan, hond uitlaten, hond eten, baasje brood smeren, hond in de auto, naar de oppas brengen en naar kantoor. Nu is dat anders want ik werk bijna altijd thuis, maar ja, hondje is het zo gewend dus dat houden we gewoon zo. Ook wel zo handig voor als ik wel weg moet.

 

Als we een keer uit eten gaan, krijgt Luna wel eerder eten. Ik ga ook niet om 18 uur voeren, om 19 uur uitlaten en dán nog een keer uit eten. Dan heb ik ook honger hp-wink

 

Binnenkort gaat de wintertijd weer in, dan moet ze een uurtje langer wachten op haar eten. Voordeel is wel dat mijn vriend op 27 oktober jarig is en we vrijwel altijd zijn verjaardag vieren op de avond dat de wintertijd in gaat, waardoor Luna automatisch ook veel later wordt uitgelaten 's avonds en de volgende ochtend en ze dus ook later ontbijt krijgt en het avondeten dus ook gemakkelijk een uurtje langer uitgesteld kan worden.

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

Smorgens na eerste wandeling, varieert van 8u-11u soms, maar dat eet hij vaak maar half op.
Na middagtour is er een snackje (kong met pindakaas / roomkaas / korrels..)

Na avondronde en tijd op losloopweide is het grote diner, varieert van 19u-21u 

en late night tandenborstel kauwbeen rond 22u

 

en 4864258532 beloningssnoepjes tijdens de trainingen/wandelingen

 

 

honden page profiel Tess _ baasje Channah Tess _ baasje Channah

honden foto van Tess _ baasje Channah

Om eerlijk te zijn doen wij het helemaal anders haha. Tess is sinds pup af aan gewend om onbeperkt voer te krijgen. Ik zorg ervoor dat Tess haar voerbak altijd vol zit. Ze gaat eten wanneer ze trek heeft, en ik heb het idee dat dat meestal 's ochtends en 's avonds is. Het gaat eigenlijk heel goed zo, ze eet niet te veel of te weinig, beweegt veel en is zeker niet te dik. Dus vandaar dat ze niet een bepaalde hoeveelheid krijgt op een bepaald tijdstip. Ze vindt haar brokken niet persé heel lekker, ze vindt het wel prima zo haha. En tijdens de wandelingen natuurlijk af en toe snoepjes ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Remi krijgt op vaste momenten ipv tijden. Ze krijgt na het opstaan meteen wat te eten, anders wordt ze misselijk. Op een werkdag is dat om 6u, in het weekend mogelijk pas 10u. Ze krijgt wat na het wandelen, en ook tijdens het wandelen. De laatste maaltijd bied ik aan naast m’n bed, en zij eet terwijl ik mijn tanden poets, en eet af en toe ook nog wat als ik al in bed lig. Soms eet ze het allemaal op, 7/10 laat ze het echter staan en wil ze alleen haar ‘koekje’ (iets lekkers, wisselt). Soms lig ik 22u in bed, soms pas om 2u.

 

Ze mag ook om eten vragen. Afhankelijk van hoe goed ze gegeten al heeft, en of ze schraal staat of juist wat overgewicht heeft, krijgt ze wat of niet. Meestal wel, al zijn het soms maar 3 brokjes. Daarna is het wel klaar, of ze moet slecht gegeten hebben eerder. Ze snapt het redelijk, of anders na genoeg negeren of soms ook wat gemopper sowieso. Maar ze vraagt het meestal maar 1x, of is minder ‘dringend’ bij een volgende poging tot bietsen.

Volgende forumvraag: Allergie hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^