Pubertijd/uitdagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michelle SegveldMichelle Segveld

Hoiiiiiii

ik lees vaak hier verhalen en vindt t leuk om te lezen!

Nu had ik zelf een vraag en wil graag de juiste handvatten hebben om om te gaan met mijn hond van 9 maanden

mijn vriend en ik hebben een super lieve en leuke Stafford van 9 maanden! mex is echt een allemansvriend en houd van mens en hond! Totaal niet agressief naar anderen. Thuis is hij erg de grenzen aan het opzoeken.. Naar mij is hij heel aanhankelijk, lief en komt altijd bij mij zitten en slapen. Maar bij mijn vriend is dit een ander verhaal… Als hij thuis is gaat hij gelijk blaffen en veel aandacht vragen.. ook begint hij hem te bijten (ik weet zeker dat dit aandacht vragen is)

Mijn vriend kan hier nie zo goed tegen en kan dan erg lekker reageren..

jk zelf ga naar cursus met mex maar mijn vriend niet

Hoe kan mijn vriend het beste reageren als hij weer negatieve aandacht vraagt? Want dit is voor beide partijen niet leuk natuurlijk 

vooral omdat hij bij mij wel lief komt doen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat bedoel je met: mijn vriend kan dan erg lekker reageren?

Een hond pikt feilloos de emoties en stemmingen van een mens op en reageert daarop. Een jonge hond die je nog volop aan het opvoeden bent, moet je dus vooral proberen het goede voorbeeld te geven. M.a.w.: zelf geduldig, kalm en standvastig zijn. Dan kan hij zich daaraan spiegelen. 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Je schrijft dat hij naar jou vriendelijk en lief is. Luistert hij ook goed naar jou?

Zo ja: zodra hij ongewenst gedrag vertoont bij jouw vriend: terug roepen naar jou of een andere opdracht geven om het gedrag te doorbreken.

Belonen als hij zich wel netjes gedraagt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je vriend kan toch even lekker met de hond stoeien als hij thuis komt?

Gelijk even lekker de aandacht, kan de hond zn enthousiasme er even uit gooien en daarna is er weer rust, evt afsluiten met een stuk runderkophuidplaat zodat de hond de rust kan pakken met kauwen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Je vriend kan toch even lekker met de hond stoeien als hij thuis komt?
Gelijk even lekker de aandacht, kan de hond zn enthousiasme er even uit gooien en daarna is er weer rust, evt afsluiten met een stuk runderkophuidplaat zodat de hond de rust kan pakken met kauwen. "

Met een stafford  kan je echt niet stoeien als je niet tegen een wilde hond kan,staffords zijn oersterk,ze worden steeds opgewonder als je speelt,ze spelen met hun tanden. Met een stafford stoeien levert je gegarandeerd blauwe plekken op,schrammen of een bloedneus,Rox is mijn 3e engelse stafford wat dat betreft waren ze allemaal hetzelfde,harde honden die heel hard spelen.

 

Wat hij wel kan doen,is helemaal niks zeggen,omdraaien en negeren ,dat deed ik toen Rox en de anderen jong waren,anders een hoop gebijt en die poten met scherpe nagels rond je benen klauwen,lekker in de zomer met blote benen.

 

Je rug er naar toe draaien en als ze rustig zijn kan je ze belonen,even buiten met bal,touw,rondje lopen,een snoepje dat kan natuurlijk altijd....beter nog leren een snoepje of iets lekkers te zoeken,een beetje speuren en voor de rest zorgen dat ze buiten hun energie goed kwijt kunnen.

 

Of als ze rustig zijn zoals jij zegt een lekkere runderkophuid.....daar zijn hier de eerste 2 jaar kilo's doorgegaan.

Volgende forumvraag: Bijtgedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^