Bijtgedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

Sinds een maand hebben we een tibetaanse terriër geadopteerd, hij is nu 9 maanden en dus volop in zijn pubertijd. Hij is weinig gesocialiseerd en er zijn dus wel wat uitdagingen (blaffen, trekken bij wandelen, happen en bijten, bang voor honden die hij hoort maar niet ziet,...). Hij is de liefste maar kan ook best opdringerig zijn wanneer ik bijvoorbeeld mijn veters probeer te knopen voor een wandeling (bijt dan in mijn handen), maar ook wanneer we in de zetel zitten. Het duurt geen twee minuten of hij start met knabbelen en bijten in mijn vingers en handen. Dit start meestal lief maar ontaardt meteen in wild gedrag. Ook 's avonds kan hij heel opdringerig zijn en uit hij dit door happen en bijten. We proberen alert te zijn dat hij voldoende slaap en rust heeft overdag, gaan voldoende wandelen (2x korte wandeling van 20min bij opstaan en gaan slapen en 2x 40min na middag- en avondeten), spelen met hem, geven hem kauwbotje wanneer hij begint te bijten als alternatief, roepen Auw wanneer hij bijt en draaien ons om zodat hij geen aandacht meer krijgt. Alleen lijkt dit alles weinig effect te hebben. Pakken we het verkeerd aan of moeten we gewoon doorzetten en heeft dit veel tijd en geduld nodig?

honden page profiel KimKim

En dit gedrag is voornamelijk naar mij toe. Heeft dit te maken dat ik vrouw ben? Mijn man en ik spenderen beiden veel tijd, gaan afwisselend met hem wandelen, geven ook afwisselend eten. Ik ben wel degene die met hem naar de hondenles gaat en me tussendoor bezig houdt met zijn trainingsspelletjes.

honden page profiel SamanthaSamantha

Hee, 

 

als ik je verhaal zo lees klinkt dit voor mij als een puppy of een hond die de grenzen probeert op te zoeken/ niet weet waar hij aan toe is.

ene zijds lijkt hij heel enthousiast , met het wandelen maar hij moet natuurlijk rustig wachten, heb je er wel eens aan gedacht dat op dit moment hij moet wachten in de woonkamer tot je hem roept? Of hem even in de Bench doet ? Als hij dit nog heeft

 

qua afleiding , misschien denk spelletjes ? Een kong met bevroren yoghurt ? Een lik mat met iets van paté ?

 

ik denk echt dat het een kwestie is van consequent zijn, en niet opgeven 

honden page profiel LesleyLesley

Goedemorgen Kim, 

wij zitten met zelfde probleem tibetaantje van 6 maand.
heb jij een oplossing gevonden voor het bijten?

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Rug toe draaien. Eventueel weglopen. Het is dan niet meer leuk. Het werkt alleen niet na een paar keer. Er gaat echt wel enige tijd overheen. Ze probeert je uit te dagen.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Rug toe draaien. Eventueel weglopen. Het is dan niet meer leuk. Het werkt alleen niet na een paar keer. Er gaat echt wel enige tijd overheen. Ze probeert je uit te dagen. "

Dus je zit 's avonds op je gemak naar tv te kijken, of je bent aan het eten in de keuken en de hond besluit te gaan happen en dan moet je de woonkamer/keuken verlaten, waarbij de hond uiteraard in je kuiten hangt of je trui achteraan kapot hapt en dan ga je gezellig op de gang staan wachten, terwijl de hond verder z'n gangetje in de woonkamer kan gaan? Zoiets?

Been there, done that. Maar zo gek maak ik het niet meer. Hopelijk is dat voor Kim wel een oplossing, maar voor ons was het dat alleszins niet.

 

Volgende forumvraag: Puppy neemt geen rust
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^