Bange pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

Hoi allemaal, ik heb een stabij pup van bijna 6 maanden. Ik heb haar met 12 weken opgehaald, vanaf het begin is ze op straat bang voor alle honden en is ze ook niet gek van mensen wat het wandelen er nog niet zo leuk op maakt. Heb al wel advies via fb pagina van een honden gedragsdeskundige. Ik huis doet ze het van begin af al super en heb ik eigenlijk nooit werk met haar gehad. Wie herkent dit bange gedrag en wat hebben jullie er aan gedaan?

Groetjes Petra Leusink 

 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Herkenbaar en ik heb elke cursus gedaan die ik kon met mijn pup en later jonge hond. Ze is nu bijna 2 en het is nog steeds geen extreem vrije hond maar we zijn van ver gekomen. Vraag ook regelmatig aan vrienden om langs te komen. Niet om iets te forceren maar dat de hond het ok gaat vinden veel mensen te zien. Honden leert ze kennen op de cursus. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hoi allemaal, ik heb een stabij pup van bijna 6 maanden. Ik heb haar met 12 weken opgehaald, vanaf het begin is ze op straat bang voor alle honden en is ze ook niet gek van mensen wat het wandelen er nog niet zo leuk op maakt. Heb al wel advies via fb pagina van een honden gedragsdeskundige. Ik huis doet ze het van begin af al super en heb ik eigenlijk nooit werk met haar gehad. Wie herkent dit bange gedrag en wat hebben jullie er aan gedaan?
Groetjes Petra Leusink 
  "

Hoe zijn haar ouders? (Genetisch)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Was de fokker al begonnen met socialiseren?

12 weken is redelijk laat om een pup uit het nest te halen?

De socialisatie fase  bij een pup is ongeveer van 8 - 12 weken.

Deze weken was je pup nog bij de fokker.

Is hij ermee naar buiten geweest,  de wereld laten ontdekken zeg maar?

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Angst schijnt vaker voor te komen bij Stabijhouns. Het wordt aangeraden niet te fokken met angstige honden.

Mogelijk heeft jouw hond het meegekregen van haar ouders.

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

Hoi silvia, de 1 zegt met 8 weken is beter, de ander zegt 12 weken. Of ze op straat is geweest weet ik niet maar ze is wel opgegroeid tussen de koninen, duiven , schapen en een klein hondje. De kat thuis vindt ze geen probleem, dat gaat goed, ook katten buiten vindt ze niet erg. Ik woon alleen en heb niet alle dagen messen over de vloer. Volgebs de gedragsdeskundige moet ik de honden niet bewust gaan opzoeken op bv een speelveld, dus cursus is dan ook geen optie

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Hoi silvia, de 1 zegt met 8 weken is beter, de ander zegt 12 weken. Of ze op straat is geweest weet ik niet maar ze is wel opgegroeid tussen de koninen, duiven , schapen en een klein hondje. De kat thuis vindt ze geen probleem, dat gaat goed, ook katten buiten vindt ze niet erg. Ik woon alleen en heb niet alle dagen messen over de vloer. Volgebs de gedragsdeskundige moet ik de honden niet bewust gaan opzoeken op bv een speelveld, dus cursus is dan ook geen optie "

 

Kleine hondjes zoals een chihuahua blijven vaak langer in het nest, omdat ze langer nodig hebben.

Grotere rassen kunnen meestal met 8 weken weg.

 

Zelfs al zou een pup pas met 12 weken weggaan uit het nest, het zou geen probleem moeten zijn zolang de fokker zorgt dat er met de socialisatie is begonnen. 

 

Ik snap niet precies wat de gedragsdeskundige bedoelt.

Ze heeft gelijk dat je je pup niet zomaar op een speelveld los moet gooien en dan maar zien hoe het gaat met de andere aanwezige honden. 

Maar een hondenschool is juist een goed begin, andere hondjes zijn ook aan de lijn en je pup kan rustig alles leren.

Ga er dan vooral heen als een vorm van socialisatie en laat je pup in zijn eigen tempo leren.

Ga er niet heen met als doel dat je pup allerlei gehoorzaamheidsoefeningen kan uitvoeren, maar als doel dat je pup gewend raakt aan de wereld om zich heen.

 

Probeer iemand te vinden met een vriendelijke stabiele hond.

Spreek daar af en toe mee af om samen te wandelen.

Je pup zal zo veel van hondengedrag onder elkaar leren.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik had een toller met angstgedrag, tot 1,5 jaar onderdanigheidsplasjes als maar iemand haar aanraakte of strak aankeek. Bij haar merkte ik op hoe moeilijk het is om visite op te voeden.. iedere keer weer kon ik zeggen, kijk niet naar de hond, aai haar niet. Laat haar zelf uitkiezen wat ze wil.

Gewoon naar cursus gaan. Een goede trainer zal je advies geven. Tegenwoordig merk ik op , hier bij de vereniging dat er uitleg is en dat je dan op een eigen plekje op het veld gaat oefenen. Je hond ziet dan andere honden maar hoeft er niet direct mee in aanraking te komen. Houdt afstand van de andere honden.nooit contact afdwingen maar ook niet ontwijken in de zin van ohh een hond, wegwezen. Er langs lopen, heel veel voertjes geven bij aandacht, en op afstand passeren. Je hond zal moeten wennen.

 

Je hond is nu bijna zes maanden. Dat kan betekenen dat de loopsheid er aan komt. Ik merkte angstgedrag op die verergerde  richting loopsheid. Na drie keer loops haar laten castreren, daarna een stabiele hond.

honden page profiel Petra Leusink Petra Leusink

honden foto van Petra Leusink

Hoi ientje, hondenschool zit hier niet en heb geen rijbewijs. Sterrelisren is zeker welke bedoeling maar daar vind ik haar nu nog te klein voor. Ik herken dit ook niet vanijn vorige stabij, die was wel sociaal tegen mensen en honden. Een paar rassen daar gelaten waar hij als pup een slechte ervaring mee had gehad. In huis us het zo lekker knuffeltje en die ze het supergoed. Heb net angst en stress olie besteld, kijken of ze daar wat aan heeft

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zeker niet te jong laten helpen eersr volwassen laten worden,. Ik bedoelde meer, let op, angstgedrag kan in de cyclus op en neer gaan., niet duidelijk geweest dus, ik dan.  Excuses hiervoor. 

Volgende forumvraag: Verdrietige en radeloze baas …
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^