Slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Buddy43Buddy43

Onze hond slaapt bij ons op de slaapkamer in zijn mandje. Ik heb daar nu een vetbed in liggen. Maar in de winter kan het best koud zijn boven. Hoe slapen jullie hondjes? Is een vetbed voldoende of moet ik hem meer geven (hij is 8 mnd nu). Ik ben ook bang dat als ik er meer in leg (dekentje bijv), hij met alles gaat rondslepen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je hond een vachtje heeft geen zorgen maken ..  een hond met een vacht heeft het niet gauw koud hoor...Je hebt een vetbed in zijn mand liggen, alleen maar goed.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je merkt vanzelf of je hond het koud heeft, dan bibbert hij. 

Als dat het geval is kun je hem een extra dekentje geven.

honden page profiel Buddy43Buddy43

Hij heeft idd wel een vacht en is van oudsher (Kooiker) ook gewend aan het Nederlandse klimaat. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb er 2 beneden, die slapen waar ze willen, meestal op hun donut of in de zetel.

1 reu slaapt boven, hij krijgt 's nachts een deken om als het te koud wordt.

Ik zou persoonlijk ook nog wat zachters voorzien dan enkel een vetbed om op te liggen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zorg voor een mand met een hoge rand tegen de tocht , trek over de vloer heen. Bij ikea kan je kinderdekbedjes kopen. Heerlijk warm. Een kooiker heeft een goede vacht. Dus geen enkel probleem op een koude slaapkamer, je zal merken dat je hond een prachtige dikke vacht krijgt. Al mijn honden, met vergelijkbare vacht hebben altijd op een onverwarmde slaapkamer geslapen met het raam open. 1 x heb ik een trui over mijn hond heen gelegd. In een zomerhuisje, en vorst van 25 graden. Echt waar. Hond lag er in de ochtend nog net zo onder, dus toen was het echt koud. 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Jack heeft een lekker kussen van de action, hij slaapt beneden.

Hij mag van mij niet naar boven ivm open trap.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij leggen wij altijd een dikke fleece deken erover. 

honden page profiel Buddy43Buddy43

" Ik zorg voor een mand met een hoge rand tegen de tocht , trek over de vloer heen. Bij ikea kan je kinderdekbedjes kopen. Heerlijk warm. Een kooiker heeft een goede vacht. Dus geen enkel probleem op een koude slaapkamer, je zal merken dat je hond een prachtige dikke vacht krijgt. Al mijn honden, met vergelijkbare vacht hebben altijd op een onverwarmde slaapkamer geslapen met het raam open. 1 x heb ik een trui over mijn hond heen gelegd. In een zomerhuisje, en vorst van 25 graden. Echt waar. Hond lag er in de ochtend nog net zo onder, dus toen was het echt koud.  "

Ik heb ook mand met hoge rand. En zo'n dik vetbed. Dus niet zo'n dun matje. Ikea kinderdekbed heb ik nog van toen onze dochter nog klein was. Die kan hij gebruiken als het nodig is.

Hij krijgt idd hele mooie dikke vacht! 

honden page profiel Buddy43Buddy43

" Jack heeft een lekker kussen van de action, hij slaapt beneden.
Hij mag van mij niet naar boven ivm open trap. "

Hij mag bij ons ook niet zelf de trap op en af. Wij tillen hem en ik laat de slaapkamerdeur dicht. Eigenlijk zou hij gewoon beneden moeten slapen maar ondanks babyfoon hadden we dan geen rust.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hihi, meeste honden slapen dan ook veel liever dichtbij je... kunnen ze je beter beschermen.

 

Toe dekken met een dekentje is heus niet erg. Krijgen ze het te warm? Halen ze het zelf weg. Ik heb bv een stretcher met schapenvelletje erop voor overdags, vind het ie te warm? Gaat ie ergens anders liggen. S'nachts slaapt hij bij ons op bed en dan is het hetzelfde verhaal. Te koud? Ligt ie in het midden, te warm? bij de voeten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als de slaapkamervloer koud is trekt de kou van de vloer in het mandje.

Je kan eventueel een mand gebruiken met pootjes zodat het gedeelte waar je hond ligt de grond niet raakt.

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik slaap met mijn raam open, behalve bij regen vanuit een bepaalde windrichting, of vorst. In de zomer slaapt ze op het dekbed of de mand in de slaapkamer, nu het kouder wordt onder het dekbed, en wanneer het echt koud wordt, onder het dekbed én tegen mij aangeplakt.

Ze heeft overigens een ‘hypoallergene’ vacht die ik redelijk kort houdt, omdat deze sinds haar sterilisatie snel klit. Ze heeft dus geen lekkere dikke isolerende vacht.

 

Wanneer ze echt tegen me aan begint te plakken, krijgt ze een pyjama aan, want ze verplaatst anders steeds wanneer ik verplaats, en ik word dan wakker, vastgeklemd tussen haar en de muur hp-frusty

Volgende forumvraag: Poedel gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^