Mijn puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zinzi zinzi

Goedenmorgen iedereen,

ik heb sinds een week een lief klein puppy waar ik stapelgek op ben,ik wou altijd heel graag een pomeriaantje,en mijn vriend verraste mijn verleden week met dit snoetje (zie foto) 

we hebben vaker over een hondje gesproken en ik heb altijd gezegd dat ik er eentje wou met stamboom nou hij kwam aan met me schatje en ja hoor zonder stamboom,in zijn paspoorten staat ingevuld door de eigenaar zelf een dwergkeesje,maar hierover heb ik een beetje mijn twijfels niet dat het mij heel veel uitmaakt maar ben benieuwd naar jullie mening ????

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zie op je profiel een keesachtig hondje. Of t een dwerg is is afwachten. Zonder gezondheidstesten hoop ik dat hij wat groter uitvalt, dan heb je iets minder kans op een aantal nare ziektes.

 

Gefeliciteerd met je pupje!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan je vriend vragen waar hij de pup vandaan heeft.

Dan kun je daar informatie over de pup navragen hp-smile

honden page profiel zinzi zinzi

Dank je wel Kees voor je reaktie,ik heb hem zelf door mij. Eigen dierenarts nog laten nakijken voor nu was hij helemaal gezond gelukkig,ik hoop inderdaad niet dat er nare ziektes naar boven komen! Ik ben super blij met hem hij is nu 13 weken,dus ben benieuwd hoe groot hij gaat worden dan.

honden page profiel zinzi zinzi

Dank je wel Kees voor je reaktie,ik heb hem zelf door mij. Eigen dierenarts nog laten nakijken voor nu was hij helemaal gezond gelukkig,ik hoop inderdaad niet dat er nare ziektes naar boven komen! Ik ben super blij met hem hij is nu 13 weken,dus ben benieuwd hoe groot hij gaat worden dan.

honden page profiel zinzi zinzi

Hi Sylvia 

Hij komt uit een nestje van mensen thuis,ik heb nog geprobeerd om contact te zoeken maar krijg ze niet meer te pakken dus toen Werdt ik al een beetje bang..Maar we gaan het afwachten en ik hou hem goed in de gaten ??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat is idd niet geruststellend als je geen contact meer kunt krijgen met de fokker.

Vooral omdat de fokker nog wel aansprakelijk is mocht je pup afwijkingen hebben  of  bepaalde ziektes.

Maar hopelijk blijft je pup gezond. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Goed bedoeld van je vriend, maar wel griezelig. Het hondje lijkt me ook wat groot voor een 'pomeriaantje'.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik wil je niet bang maken hoor, maar als de 'fokkers' nu al niet meer bereikbaar zijn. Grote kans dat dit een doorgeefluik was van illegale puppyhandel uit het oostblok. 

Maar dat is natuurlijk speculeren smile

Gezien je niks weet over de ouders, hun gezondheid en hoe je pup is opgegroeid, zou ik willen adviseren om een huisdierverzekering te nemen. Ziektes zoals patella luxatie of Chiari-lijkende malformatie (CM) en syringomeylie (SM) kunnen voorkomen bij kleine honden (en wordt bij een verantwoorde fokker normaliter op getest, om zoveel mogelijk dat soort ziektes uit te sluiten). Is natuurlijk niet gezegd dat jouw hondje dat krijgt hoor! 

Maar voor nu, lekker genieten van je nieuwe pup hp-heart

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft je pup een Nederlands paspoort?

 

Als een fokker na de verkoop van een pup niet bereikbaar is, dan is het een pup uit de broodfok en waarschijnlijk uit de ellendige massale fokkerijen in Oost Europa.

 

De namen Pomeriaan, Pomeriaantje en Dwergkeesje worden door broodfokkers gebruikt. De officiële naam is Pomeranian of Dwergkees.

 

Het advies om direct een verzekering af te sluiten is zeer op zijn plaats. Als je een verzekering pas neemt als de pup wat zou mankeren, dan worden de behandelkosten vanwege die aandoening  waarvoor je naar de dierenarts gaat, uitgesloten van vergoeding  ook in de toekomst.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een dropje is het. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt. 

Je zou eens langs de verkoper kunnen gaan om je vragen te stellen. Is de hond gechipt? De eerst vier cijfers geven net land aan waarin de hond gechipt is. Je kan op internet vinden welke cijfers dat zijn. Is het nederlands dan zegt het nog niet zoveel, want de hond kan pas in nederland gechipt zijn bij aankomst. Dit mag overigens niet, de hond moet gechipt in nederland aankomen en geent tegen rabies, hondsdolheid..

Je hebt een paspoort, daarin staat ook jet chipnummer, , dus de hond is netjes ingeent.

Volgende forumvraag: Bange hond uit spanje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^