Versleten achterpoten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PhloxxPhloxx

Hallo allemaal, 

Mijn oudste hond, (zwarte) herder X genaamd Baco van 13 jaar takkelt af. Recent de dierenarts bezocht en vertelde me dat ie 2 versleten achter poten heeft. Hij wandeld nog steeds met mij en Dani (mijn andere hond) mee, maar niet meer de afstanden die we vroeger hebben gewandeld. Half uurtje per keer ongeveer. Red ie nog. Hij geniet gelukkig nog steeds. Ik ben op zoek naar ondersteuning om zijn spieren enzo sterker te maken. Want hij staat niet echt meer stabiel. En zakt soms door zijn achterpoten heen. Staat meteen weer op. Bikkel.. Hij krijgt nu pijnstillers. Ik zie door de bomen het bos niet meer. En er is zoveel, dat ik het gewoon even niet meer weet. Mijn hoofd loopt over. Dus ik heb jullie hulp nodig. Op advies van de dierenarts kan hij anabolen krijgen. Maar eerlijk gezegd voel ik me daar nu nog niet prettig bij, omdat ik hoop of er nog andere mogelijkheden zijn. Hopelijk ook betaalbaar.. omdat het leven nu onbetaalbaar is geworden. Wij hebben Eva Tesselaar, onze natuurgeneeskundige, helaas is zij voorlopig met vakantie. Dus word het nu even lastig om een afspraak te maken. Kunnen jullie met me mee denken? Wat geven jullie aan jullie oudjes?

Alvast bedankt. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Wellicht kun je in Dit Topic (klik hier) meelezen

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anabolen aan je hond geven is echt niet de duurte, heb ik ook gedaan met het ouder worden van mijn hond, uitstekende resultaten, je hond wandeld nog dat is een vereiste met het geven van de anabolen, meestal is het maar 1 x in de maand nodig, het zou je hond zeker nog helpen...ik betaalde ongeveer 12 euro voor de anabolen, misschien dat het nu wat duurder is maar echt duur zijn de injecties niet, ik heb ze zelfs mee naar huis genomen en zelf geinjecteerd, als je naar je dierenarts gaat voor de anabolen vraag je of je geen consult hoeft te betalen want je bent al voor het zelfde bij de arts geweest, meestal betaal je dan alleen de injecties, mits er geen andere dingen natuurlijk bijkomen.

honden page profiel PhloxxPhloxx

Helaas heb ik aan dat andere topic niks. 

Er zijn toch nog andere opties dan anabole? :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Helaas heb ik aan dat andere topic niks. 
Er zijn toch nog andere opties dan anabole? :-) "

Je dierenarts adviseerde het ?    Vind je het niets ?   Proberen waard hoor, zeker bij oudere honden.          Tuurlijk zijn er ook supplementen voor je hond, maar die hebben echt tijd nodig en dan is het maar de vraag of het werkt en je had het over hoge kosten, de anabolen kosten niet veel....supplementen zijn niet goedkoop, maar ga voor waar jij je goed bij voelt.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

SPieren onderhoud je door juiste voeding en beweging. 

Er niets dat werkt dat je even kunt innemen en hopla, daar komen spieren van.

Mij oude hond krijgt aangepaste voeding (eiwitten van hoogwaardige kwaliteit), heeft zijn eigen aangepaste fitness oefeningen en krijgt al zijn ganse leven supplementen ter ondersteuning/bevordering van zijn lichaam.

 

Hij heeft topsport gedaan, zware klappen geincasseerd en nu is hij nog steeds in goede conditie. Maar zijn spieren, die verdwijnen uiteraard ook, dat is ook een proces dat bij ouder worden hoort. Zeker de achterhand gaat verzwakken omdat een hond die een pak minder gebruikt dan de voorhand.

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" SPieren onderhoud je door juiste voeding en beweging. 
Er niets dat werkt dat je even kunt innemen en hopla, daar komen spieren van.
  "

Mee eens. 

Mijn oude hond had artrose maar zijn spiermassa bleef zelfs op zijn oude dag in heel goede staat. Het werd elke keer bevestigd door de osteo waar wij ook vaste klanten waren door zijn artrose.  

Ik ben zeker dat er volgende factoren de cruciale rol hebben gespeeld:

1. Hij bleef intact.

2. Beweging (in zijn geval korte wandelingen meerdere keren per dag)

3. Voeding (BARF en KVV).

Er zijn uiteraard ook voldoende supplementen ter ondersteuning van spieren verkrijgbaar: 

https://www.medpets.be/spieren+pezen+botten+hond/

Ik heb zelf daar geen ervaring mee, maar in het algemeen ben ik tevreden met de andere supplementen van merken zoals Phytonics en De Groene Os. 

 

Volgende forumvraag: Wagenziekte tijdens een lange rit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^