Achterhand oudere hond, ondersteuning/behoud spieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SmollySmolly

Hoi allemaal

 

Ook ik pik graag even in. Ik reageer niet vaak, maar lees veel mee.

Voor degene die het nog niet weten, ik heb 3 rescues in huis, 2 ex broodfok. 

1 daarvan (Layla) is 13 geworden. Ze is wat grijs aan het worden, ogen een beetje troebelder, maar ze ziet nog goed.

Wat mij vooral opvalt is dat haar achterhand toch begint af te takelen als in; bij rechtstaan wat wobbelig, idem bij wandelen, maar niet in die mate dat ze erdoor zakt. Het zijn de spieren die wat beginnen te atrofiëren volgens mij, je kan het ook op het oog zien, de achterhand is nogal 'smal'. Nu, verder is ze nog erg levenslustig, maar ik had haar graag wat ondersteund voor de achterhand. Iemand die tips heeft? (behalve vaak wandelen)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Anabolen voor je hond, ga in gesprek erover met de dierenarts.....wanneer je nog lekker kan wandelen is dat een goede optie voor je hond.

honden page profiel SmollySmolly

dank je Willemijn, wandelen doen we vaak, maar, toch merk ik verdere afbraak op (beetje met een keer). Ze wandelt echter nog vol overtuiging mee, dus het zit op vlak van willen en energie nog heel goed. Alleen, zelfs met wandelen lijkt ze toch achteruit te gaan, dus dat wou ik voorkomen. Donderdag afspraak met de dierenarts, ga dit aanhalen, dank je wel!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" dank je Willemijn, wandelen doen we vaak, maar, toch merk ik verdere afbraak op (beetje met een keer). Ze wandelt echter nog vol overtuiging mee, dus het zit op vlak van willen en energie nog heel goed. Alleen, zelfs met wandelen lijkt ze toch achteruit te gaan, dus dat wou ik voorkomen. Donderdag afspraak met de dierenarts, ga dit aanhalen, dank je wel! "

Anabolen hebben een goede uitwerking als je hond nog wandeld, zeker er naar vragen....wanneer de hond niet meer wandeld dan is het effect van de anabolen nihiel...goed mee wandelen dat versterkt de anabolen...en versterkt de achterhand.zijn de kosten niet hoor, ik heb ze gebruikt voor mijn hond met goed resultaat....die ook al opleeftijd was.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ben na de knie operatie van onze hond bij een dierenfysiotherapeut geweest. Krijg je gerichte oefeningen en tips mee waar je thuis mee aan de slag kan. Ik vind het een aanrader! Dus daar zou je eens naar kunnen kijken 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond heeft jaren goede hulp gehad van anabole steroïden. Als er artrose in de achterhand is, dan is librela ook een optie. Beide haal je ongeveer maandelijks.

Volgende forumvraag: Graag jullie advies wat te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^