Rij gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

Ik wist niet goed welke categorie ik moest kiezen..Levi is 16,5 week puppy of beginnende puber...Levi is een kruising tussen een mechelse en hollandse herder.  Ik ben nog steeds bezig met hem om de bijtrem te leren, eindelijk denk ik dat we de goede richting op gaan, heeft hij sinds vanavond wat nieuws. Hij rijdt steeds op me en ik heb alles al geprobeerd maar hij blijft het doen, van een harde NEE of UH tot negeren,  rug toekeren en time out in bench....iemand tips?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat doe je verder over de dag met hem?

Misschien een teken van over of onder prikkeling?

 

Kijk of je 'm op die momenten iets goeds te kauwen kan aanbieden. Runderkophuidplaat bijvoorbeeld. Daar kan ie even een tijd mee zoet zijn.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je zegt dat hij dit vandaag voor het eerst deed?

Was het vandaag een dag zoals anders, of heeft hij juist meer/minder gedaan?

Ook zullen zijn hormonen langzamerhand wat gaan veranderen.

Maar hoe dan ook, niet prettig.

Je kan hem op die momenten aan de lijn houden in huis, zodat je hem kan beletten te gaan rijden.

Geef hem iets te kauwen of zo, en als hij dat inderdaad doet, kun je hem belonen.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

De dag was zoals altijd.

4x wandelen wij waarvan 1x in het bos los.

Mentale spelletjes en basis commando's.

Levi is twee ochtenden alleen voor de rest werk ik thuis.

Wel moet ik hem in de bench laten slapen anders pakt hij zijn rust niet.

Levi is erg dominant en voor de duvel niet bang.

Hij luister voor de rest heel erg goed tot nu toe

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je hebt een pittig ras, waar je behoorlijk mee aan het werk moet qua mentale en lichamelijke uitdaging.

 

Ik zal eens even rondkijken, vragen of mensen met dergelijk ras met je mee kunnen kijken.

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Ik zou je aanraden om je verwachtingen wat bij te stellen. 16,5 week is nog erg jong, en herders zijn nu eenmaal nogal druktemakers, zeker als ze zo jong zijn. De eerste 2 jaar moet je nog geen perfectie willen nastreven, je verwacht bijvoorbeeld ook niet van een kind dat hij/zij zich al als volwassene gedraagt. Rijden is (zeker op deze leeftijd) geen vorm van dominantie. Meestal is het een uiting dat hun koppie even overloopt (van bijvoorbeeld juist heel veel energie, of van prikkels die ze net ervaren hebben, of juist van oververmoeidheid) en dan is zoiets instinctief even ontspannend om te doen. Wel vervelend voor jou natuurlijk, maar je kunt je hond dan helpen terug te keren naar kalmte (door Levi bijvoorbeeld even in een aparte ruimte te zetten bijvoorbeeld, wat je al doet met de bench). Het lijkt me wel belangrijk om te ontdekken wat een trigger is voor Levi om te beginnen met rijden, dan kun je het gedrag voorkomen. Activiteiten als kauwen, snuffelen, graven, iets slopen (ik geef wel eens een kartonnen doos wat bij het oud papier gaat) zijn bijvoorbeeld momenten die honden op een natuurlijke wijze helpen kalmeren, misschien kun je hem dat vaker geven? 

 

Wat maakt trouwens dat je vindt dat Levi vrij dominant is? Honden van deze leeftijd zijn namelijk niet bezig met dominantie, ze zijn vooral volop nieuwsgierig en alleen maar bezig de wereld te ontdekken. Ze proberen wel uit, zeker herders, maar op deze leeftijd zijn ze nog zeer afhankelijk van jullie/onze zorg. Meestal zie je juist onzekerheid bij zulke jonge honden, en op momenten dat ze dan jouw begeleiding nodig hebben kunnen herders dat nogal duidelijk aangeven.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Je kunt uiteraard in 1 avond niet alles geprobeerd hebben.

Het is iets nieuws, prima, daar ga je mee aan de slag zoals met de bijtrem afleren. Het vraagt tijd en geduld.

Desnoods een riempje eraan zodat als hij begint te rijden, je hem bij de riem kunt nemen en in alle rust van je af kunt zetten met de boodschap dat je dit niet wil. Gaan ze in overdrive, dan steek ik de mijne over het algemeen buiten. Ga maar in je eentje gek doen.

 

Volgende forumvraag: Puppy blaft in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^