Eten bewaken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Shadow is een Havanezer van bijna 5 jaar, die al vanaf pup bij mij is. Het was altijd een goede eter, maar de laatste tijd komt het steeds vaker voor, dat hij niet opeet, wat ik hem geef, maar erbij gaat liggen en grommen als iemand in de buurt komt. Dit heeft hij nooit eerder zo gedaan. Was ook niet nodig, want de enige die weleens iets van hem wilde pikken was Kyra, mijn Kuvasz en dus let ik er altijd op, dat ze niet bij elkaar in de buurt komen, als ik ze iets geef. En dat gaat altijd wel goed. Maar een paar weken geleden begon het met zijn konijnenoren, die hij niet opat, maar ging liggen bewaken. En niet even, maar uren lang. Net zo lang, tot ik hem weghaalde. Normaal doe ik dat niet,  maar voortdurend gegrom naar de andere honden, die overigens niet eens proberen om het af te pakken, wordt gewoon heel vervelend. Nu ben ik anderhalve week weg geweest en mijn buurvrouw, die ze heel goed kennen heeft opgepast. Toen ik terug kwam zei ze al, dat hij nu wacht met eten tot de anderen bijna klaar zijn met eten en dan pas gaat eten. Dat deed hij vanochtend ook en uiteindelijk had hij nog 1 brokje over en ging daarmee onder de tafel liggen om het te bewaken. Na een tijd heb ik dat brokje weg gehaald. Ik heb de honden vandaag bewust niets tussendoor gegeven, omdat mijn buurvrouw ze misschien wel wat teveel heeft gegeven in de dagen dat ik er niet was. Maar bij het avondeten ging hij weer niet eten en heb ik het uiteindelijk weg gehaald. En het platte staafje, wat ze altijd krijgen als we naar bed gaan, wilde hij ook weer gaan bewaken. Tot ik dreigde om het weg te halen, toen at hij het toch maar op. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom hij dit nu ineens doet en wat ik eraan kan doen. Gek genoeg woont een zusje van hem bij die buurvrouw en die toont al vanaf pup ditzelfde gedrag. Maar hij deed het nog nooit eerder.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De bewaker apart eten geven in een andere ruimte, niet eten dan haal je het weg, als die honger heeft eet die wel, ik zou het niet prettig vinden als ik een hond iets geeft en zoals je het aangeeft urenlang het gaat bewaken, nee hoor, dan krijgt tie niets....je hebt meerderen honden in huis, zorgen dan dat er niets ligt en als je wat geeft en de hond bewaakt het, hoppa in de andere ruimte...daar kan die het opeten of bewaken...het is toch vreselijk wat je aangeeft,urenlang naar iedereen grommen..moet je helemaal niet goed vinden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Even naar de dierenarts om de tanden en bek na laten kijken op ongemakken?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Eens met Ruby, maar laat dan ook naar ogen en oren kijken. Het lijkt of hij zich niet op zijn gemak voelt. Zet de voerbak op een dik boek, zodat hij niet met zijn kop naar beneden hoeft. Pijn in nek kan ook een ongemak zijn.

Maar eerst dierenarts. Als gedrag zo verandert dan is het heel verstandig een medische oorzaak als eerste uit te sluiten,

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je zegt buurvrouw heeft opgepast en haar hondje? Doet altijd hetzelfde?

Heeft jouw hondje het gedrag afgekeken soms?

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Je zegt buurvrouw heeft opgepast en haar hondje? Doet altijd hetzelfde?
Heeft jouw hondje het gedrag afgekeken soms? "

Nee, ze heeft haar honden en mijn honden apart allemaal in hun eigen huis eten gegeven. Dat kan het dus niet zijn.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" De bewaker apart eten geven in een andere ruimte, niet eten dan haal je het weg, als die honger heeft eet die wel, ik zou het niet prettig vinden als ik een hond iets geeft en zoals je het aangeeft urenlang het gaat bewaken, nee hoor, dan krijgt tie niets....je hebt meerderen honden in huis, zorgen dan dat er niets ligt en als je wat geeft en de hond bewaakt het, hoppa in de andere ruimte...daar kan die het opeten of bewaken...het is toch vreselijk wat je aangeeft,urenlang naar iedereen grommen..moet je helemaal niet goed vinden. "

Nee, dat vind ik dus ook niet goed. Ik waarschuwde hem, dat hij het moest opeten, of dat ik het anders zou afpakken. Daarna zag ik het brokje niet meer, dus dacht ik dat hij het had opgegeten. Totdat hij uren later weer begon te grommen en ik zag, dat het brokje er nog steeds lag. Toen heb ik het afgepakt. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Even naar de dierenarts om de tanden en bek na laten kijken op ongemakken? "

Ja, dat ga ik inderdaad zo snel mogelijk doen. Ik dacht eerst dat hij misschien een beetje overvoerd zou zijn. Mijn buurvrouw heeft nogal de gewoonte om de honden veel tussendoortjes te geven. Dat kan voor zo´n klein hondje al snel teveel zijn. Maar ik ben nu alweer een paar dagen thuis en heb ze even geen tussendoortjes gegeven om te kijken of dat verschil maakte. Maar vanochtend moest ik hem weer aansporen om te gaan eten. Hij heeft uiteindelijk wel alles opgegeten, maar ging niet van harte. Vandaag proberen of het lukt om naar de dierenarts te gaan, anders morgen. En hem dan maar een keer zacht voedsel geven. Kijken of dat verschil maakt.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Als het geen Lichemlijke ongemakken zijn zou ik haar vanaf nu altijd apart eten/snacks van de groep geven (in de gang of iets dergelijk waar ze de rest niet kan zien) en na een bepaalde tijd weg halen en haar weer bij de groep zetten. Op een gegeven moment gaat ze echt wel weer haar eten opeten als ze door heeft dat dit het nieuwe normaal is. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Er is duidelijk iets mis. Normaal is hij helemaal verslaafd aan zijn bal. Net gooide ik hem weg in de tuin en hij rende er wel achteraan om hem te pakken, maar kwam hem niet terugbrengen om hem nog een keer te gooien. Dus inderdaad zo snel mogelijk dierenarts.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Er is duidelijk iets mis. Normaal is hij helemaal verslaafd aan zijn bal. Net gooide ik hem weg in de tuin en hij rende er wel achteraan om hem te pakken, maar kwam hem niet terugbrengen om hem nog een keer te gooien. Dus inderdaad zo snel mogelijk dierenarts. "

Daar klopt dan inderdaad iets niet.

 

Heb je de reactie van Ientje ook gelezen?

'maar laat dan ook naar ogen en oren kijken. Het lijkt of hij zich niet op zijn gemak voelt. Zet de voerbak op een dik boek, zodat hij niet met zijn kop naar beneden hoeft. Pijn in nek kan ook een ongemak zijn.

Maar eerst dierenarts. Als gedrag zo verandert dan is het heel verstandig een medische oorzaak als eerste uit te sluiten,'.

 

Neem dit dus ook mee, alles even goed na laten kijken. Evt, dierenfysio oid wat ook even kijkt als de dierenarts niks kan vinden. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Dierenarts heeft hem helemaal nagekeken (ook ogen en oren). Bloedonderzoek gedaan o.a. naar hartworm en babesiose. hartworm was gelukkig negatief. Babesiose was wel licht positief. Ook vond ze zijn maag hard. Dus nu ingezet op behandeling tegen babesiose en iets tegen gasvorming meegekregen. Woensdag moeten we terugkomen. Als het dan niet beter is, gaat ze een echo of een röntgenfoto maken van zijn maag.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dikke pluspunten hoor dat je direct een DA op hebt gezocht. Bij plots verandering in gedrag kan er altijd wat aan de hand zijn. Hopelijk snel weer de oude.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Vanmorgen weer bij de dierenarts geweest. Het gaat al een stuk beter met hem. Wel vond ze zijn maag nog wat aan de harde kant, dus ik moet even zijn ontlasting in de gaten houden. Omdat hij nogal eens één van mijn andere honden likt, bedachten we dat hij misschien wel last van een haarbal in zijn maag kan hebben. Dus gaan we hem daarvoor ook behandelen. Verder doorgaan met de behandeling tegen babesiose. 

Volgende forumvraag: Ervaringen reactieve hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^