Pup plast in Bench, terwijl hij los is

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Raymond TabakRaymond Tabak

Hallo,

onze pup van 20 weken (Ierse setter) doet het erg goed in en buiten de bench, maar af toe loopt hij van buiten naar binnen om in zijn bench te gaan plassen,soms terwijl hij net is wezen wandelen…..

hij heeft geen verlating angst en plast niet in de rest van het huis, maar gewoon buiten. 

De bench wordt iedere keer grondig gereinigd en alle dekens  worden uitgewassen…..

Soms doet hij het een paar dagen niet en dan in eens 2x op een dag.

als hij opgesloten zit in de bench doet hij dat niet….

iemand enig idee of tips 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mhhhh, misschien heeft ie het niet zo op de bench op bepaalde momenten? Heb je ook weleens getest wat hij buiten los doet alleen? In principe is het niet normaal dat een hond zijn slaapplek bevuild maar zou ook zo maar kunnen dat je hond interactie zoekt. Je komt immer iedere keer met de hele reute me teut aan om de boel schoon te maken.

 

Probeer eens een ruimte af te sluiten, daarin een puppypad ver van het mandje/deken weet ik veel wat er in die bench ligt. Zien wat ie dan doet. Puppypad moet je wel eerst aanleren. Je hebt ook gras matten ervan https://www.petsplace.nl/adori-trainingsmat-gras-hondentoilet-8711621969318-pps

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Met 20 weken is het niet echt een pup meer, maar een jonge hond.

Moet je hond overdag,/nacht veel in de afgesloten  bench?

Je hond zal nu zo'n half jaar zijn.

Zijn hormonen zullen veranderen, rond deze leeftijd wordt hij pup af en is een jonge hond (puber)

Waarom gebruik je een afgesloten bench, kan het daarmee te make hebben?

Als hij in de bench plast , zijn jullie dan thuis?

 

 

 

 

honden page profiel Raymond TabakRaymond Tabak

Wij zijn thuis, de bench is open, plast eigenlijk netjes buiten maar loopt soms naar binnen om te gaan plassen zijn bench

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hoe maak je dat schoon dan? @Tabak

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Soms wachten ze tot ze thuis zijn om op een 'voor hun veilige, vertrouwde plek' te plassen.

 

Is de bench nog echt nodig voor een 20 weken oude hond? Als hij verder niet in huis plast? Dan de bench lekker de deur uit doen en de gewoonte doorbreken. 

honden page profiel Raymond TabakRaymond Tabak

" Hoe maak je dat schoon dan? @Tabak "

Dettol, Dasty, etc etc 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Leegt hij echt zijn blaas of is het markeren? Ik vind het opvallend dat hij het ook vlak na een wandeling doet. Hij doet het dus niet omdat hij nodig moet...Ik zou het schoonmaken met azijn, dat neutraliseert de geur en de bench dicht doen als hij er toch niet in hoeft. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Daar ga je al de fout in. Dettol desinfecteer niets maar ruikt wel lekker, dasty is voor vettige rotzooi, zoals je oven. Azijn +60 en het liefst 90c wassen voorweek in de biotex of vanisch overnacht. Je kunt ook gewoon nieuwe beding kopen, is minder arbeidsintensief.

 

Kan ook nog dat je hond gewoon die bedding niet al te best vind, Ze hebben weinig middelen te communiceren met ons, dus kan wel eens zijn dat ze letterlijk gaan zeiken over iets wat ze niet bevalt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Raymond, de bench eruit..en alert zijn wanneer je terug komt van een wandeling , gaat tie plassen een fikse nee en naar buiten meenemen....een week en je hond weet dat het binnen niet meer mag.  Geen puppypads gaan gebruiken, een hond die binnen kan plassen is niet echt binnen zinderlijk.    Wanneer je hond een ongelukje heeft, schoon maken met schoonmaakazijn, dan is de urinelucht er af, wassen op 60 graden met natuurazijn in de wasmachien een kopje is meer dan voldoende hoor...90 graden echt niet nodig, is niet schadelijk voor je machine..

honden page profiel DagmarDagmar

Hij zal in de war zijn en denken dat het zo moet. Ik zou de bench dicht doen als hij er niet in hoeft, zodat hij er nu niet meer in kan en dan goed op zijn signalen letten om het proberen voor te zijn. Ze hebben soms eens eens terugval in gedrag of de mens denkt te snel dat ze iets beheersen.

Even een paar passen terug doen dus en het buiten plassen weer gaan bejubelen.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jouw hond is dus perfect zindelijk alleen op een voor jou verkeerde plek! Hier lopen zoveel pup eigenaren tegen aan. Hij moet plassen, hij doet dit niet in huis, dan maar op een voor hem veilige en bekende plek, omdat de bench open staat hóeft hij er ook niet in te liggen. Ik snap dat de bench een fijne en veilige plek is voor een jonge hond. 

Je weet  nu dat hij dit doet, aan jou de stap te leren dat hij echt buiten moet plassen. Leg de ondergeplaste deken buiten neer.

Houd hem in de gaten gaat hij naar zijn bench, meteen de hond meenemen naar buiten. Dat zal tig keer voor niets zijn, maar die ene keer dat hij dan wel buiten plast, koekje!

Je kan ook in de gaten houden wat hij doet als je het deurtje dicht doet als hij niet in de bench is. Gaat hij er voor staan? Hup naar buiten, want hij geeft dan aan dat hij moet plassen.

Juist als een jonge hond uit is geweest, moet hij vaak nog een keer plassen. Meestal plast de hond meteen als hij buiten komt en vervolgens snuffelen, lopen spelen, binnen eten krijgen en ja dan moet je plassen als jomge hond,.

Volgende forumvraag: Pup 12 weken wil niet meewandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^