Vuurwerk, onweer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Hoi allemaal,

Het lijkt nog een hele poos weg, maar voordat je het weet is het al zo ver, volgens mij beginnen ze elk jaar vroeger. 

Mijn hond is als de dood voor onweer, dit valt nog te overzien en ben ik blij als ik thuis ben ipv op het werk;).

Echter is ze ook als de dood voor vuurwerk ( trainingen gedaan,maar al een aantal nare ervaringen gehad met vuurwerk dus dit krijg ik niet meer eruit ). 

Wie heeft tips ?! Ik ga in oktober al de stekker erin doen met valeriaan zodat het langzaam opgebouwd kan worden. Ik wil haar geen middel geven, dat ze zich opgesloten voelt in haar lichaam, de angst niet kan uiten. Ik ben ook bekend met de Bach druppeltjes ! 

Het is bij haar zo heftig dat ze 2 dagen voor oud en nieuw al niet meer naar buiten wilt. Weken ervoor in huis is het 1 grote paniek .

 

Wie herkent dit? En zijn er tips?

Groetjes,

Samantha

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Geen honden die angst hebben van lawaai, vuurwerk, onweer....die ervaring heb ik niet, weet dat angst bij veel honden erg is...er zijn zeker homeopatiesche middelen die er voor zorgen dat je hond een rustige oudejaarsavond zal hebben...begin daar vroeg mee, niet de laatste dag..onweer helaas is dat opeens.       

 
Hoe hond kalmeren bij vuurwerk?
 
10 Tips voor honden met angst voor vuurwerk
 1. Blijf zelf kalm. ...
 2. Sluit gordijnen en rolluiken. ...
 3. Zet de radio of tv aan om de geluiden te camoufleren.
 4. Probeer je hond af te leiden gedurende het vuurwerk met denkspelletjes of kauwspeeltjes.
 5. Creëer een veilige schuilplaats voor je hond. ...
 6. Straf je hond niet. ...
 7. Negeer je hond niet.
 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Samantha...Er zijn kalmerende verdampers en sprays op de markt die een rustgevend effect hebben. Zylkene® en Telizen® zijn natuurlijke voedingssupplementen die stress verminderen, deze kunnen veilig zowel kort- als langdurig ingezet worden.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Geen honden die angst hebben van lawaai, vuurwerk, onweer....die ervaring heb ik niet, weet dat angst bij veel honden erg is...er zijn zeker homeopatiesche middelen die er voor zorgen dat je hond een rustige oudejaarsavond zal hebben...begin daar vroeg mee, niet de laatste dag..onweer helaas is dat opeens.        "

Ik wil inderdaad iets homeopatische maar wil mij wel eerst goed erin verdiepen. 

dingen die je benoemt doe ik nu veel, ik krijg zo vaak te horen als het onweert en ze zoekt troost/bescherming doormiddel van op schoot te kruipen tegen me aan te hangen dat ik dat niet mag doen omdat ik het bevestig dan.

uiteraard doe ik dit wel, ik kriebel haar dan, zeg niet maar laat weten dat ik er ben. Zo zielig om haar af te wijzen als ze steun zoekt 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Samantha...Er zijn kalmerende verdampers en sprays op de markt die een rustgevend effect hebben. Zylkene® en Telizen® zijn natuurlijke voedingssupplementen die stress verminderen, deze kunnen veilig zowel kort- als langdurig ingezet worden. "

Oh dankjewel Willemijn!! Ik ga eens naar deze kijken, Zylkene kende ik al wel maar de andere die je noemt nog niet !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik wil inderdaad iets homeopatische maar wil mij wel eerst goed erin verdiepen. 
dingen die je benoemt doe ik nu veel, ik krijg zo vaak te horen als het onweert en ze zoekt troost/bescherming doormiddel van op schoot te kruipen tegen me aan te hangen dat ik dat niet mag doen omdat ik het bevestig dan.
uiteraard doe ik dit wel, ik kriebel haar dan, zeg niet maar laat weten dat ik er ben. Zo zielig om haar af te wijzen als ze steun zoekt  "

Heeee, weet niet van wie je dat heeft, maar troost ze, zeker als ze bij je komt, neem ze lekker op schoot, mooi dat ze steun bij je zoekt, wijs ze niet af maar neemt ze mooi bij je, luister niet naar degene die dat zegt...praat op een geruststellende toon, lekker je arm om dr heen slaan..nimmer en nooit afwijzen als je hond steun bij je zoekt....

honden page profiel SamanthaSamantha

" Heeee, weet niet van wie je dat heeft, maar troost ze, zeker als ze bij je komt, neem ze lekker op schoot, mooi dat ze steun bij je zoekt, wijs ze niet af maar neemt ze mooi bij je, luister niet naar degene die dat zegt...praat op een geruststellende toon, lekker je arm om dr heen slaan..nimmer en nooit afwijzen als je hond steun bij je zoekt.... "

Ik hoor het echt van heel veel mensen dat dat niet goed is, maar ze klimt helemaal op me en drukt zichzelf helemaal tegen me aan, ga haar echt niet afwijzen, ze mag altijd bij me komen als ik thuis ben en als er wat is. Zielig hé?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik hoor het echt van heel veel mensen dat dat niet goed is, maar ze klimt helemaal op me en drukt zichzelf helemaal tegen me aan, ga haar echt niet afwijzen, ze mag altijd bij me komen als ik thuis ben en als er wat is. Zielig hé? "

Sorry, luister nooit naar zulke adviezen, en ga er niet mee in discussie, jouw hond zoekt steun bij je en geef die dan...neem je hond lekker bij je op de bank, en ook als je naar bed ga de hond niet alleen laten maar bij je ,en laat anderen praten, wanneer je hond zelf een schuilplaatsje wilt dan maak je die, maar zoek je hond steun en wil die bij je dan geef je die..

honden page profiel SamanthaSamantha

" Sorry, luister nooit naar zulke adviezen, en ga er niet mee in discussie, jouw hond zoekt steun bij je en geef die dan...neem je hond lekker bij je op de bank, en ook als je naar bed ga de hond niet alleen laten maar bij je ,en laat anderen praten, wanneer je hond zelf een schuilplaatsje wilt dan maak je die, maar zoek je hond steun en wil die bij je dan geef je die.. "

Ik ging altijd heel erg twijfelen hieraan, omdat ik dacht doe ik dan wat verkeerd ? Maar ik bevestig haar angst niet als in dat ik zelf heel bang doe of haar toe fluister hoe eng het is, ga zelf door met wat ik deed maar laat haar wel toe. 

ze mag overal in huis komen, een van haar mandjes staat ook in de slaapkamer dus dan mag ze gewoon lekker mee daarheen als ze wilt. 
soms dan wilt ze vluchten in huis, en dan laat ik haar lekker gaan waar ze zelf heen wilt gaan 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Samantha, je doet niets verkeerds, een hond die angst heeft die steun je.....zeker als die steun bij je vraagt...afwijzen is niet goed.....niet negeren....als het haalbaar is, leuke spelletjes met de hond of een goed kauwbot....

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Een hond die bang is, mag zeker wel gekalmeerd worden. Gelukkig is het achterhaald dat we dan de angst versterken. 

 

Wat betreft de vuurwerkangst zou ik zeker ook gaan trainen. Kalmerende sprays zijn een goede ondersteuning, maar training is echt heel erg nodig. 

 

Als je niet goed weet waar je moet beginnen met die training: Monique Bladder schrijft ontzettend veel leerzame artikelen en heeft online lessen die je kunt aanschaffen. Het is even asociale reclame nu, maar betere lesprogramma's heb ik nog niet gevonden. 

 

https://www.moniquebladder.nl/informatie-angst

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

    Odin en Tex.....Geen reclame hoor, verwijzen naar iemand die je kan helpen...laughing

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Geen idee of het voor jou werkt maar voor mij heeft deze tactiek uitermate goed gewerkt bij diverse honden en katten.

 

Ik begin zachtjes met het afspelen van het geluid en doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ondertussen krijgen ze wat lekkers, ik benoem wat ze horen met kalme, positieve, happy stem. Worden ze te zenuwachtig? (nog voor explosie) gaat het uit. Probeer ik het 5m later weer. Je moet even gaan herkennen wanneer je hond nog voor paniek aanval stadium is en daar op inspelen. Zo ga je steeds een stapje verder, tot het de normaalste zaak van de wereld is.

 

Ik zorg wel met oudjaar dat er oppas is, blijf thuis of ze gaan mee. Dat is meer omdat ik in de randstad woon en het gaat er soms behoorlijk ruig aan toe met brandstichting. Bang zijn ze nooit geweest iig ervoor.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb zo'n hond, heb al van alles geprobeerd, Telizen doet wel wat, maar de angst is te groot, eigenlijk helpt niks, vuurwerk op tv en radio of laptop of boxen, hij is te slim, hij weet dat het niet echt is.

Wij hebben zo'n elke week vuurwerk (voetbalvereniging), en alle weekenden, dit jaar is het echt wel erg.

Mijn hond kruipt helemaal weg, en het beste wat ik kan doen is er bij gaan zitten, meer niet, hij wil ook niet geaaid worden dan hoor, er zijn misschien honden die het wel fijn vinden.

Tis zo rot, maar als het er echt in zit, dan krijg je het er niet meer uit, dit is mijn 2de hond met vuurwerkangst, Sam die ik nu heb is ook heel bang voor onweer.

gordijnen in ieder geval dicht doen, alles wat flits maakt het erger.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Jee, heel verdrietig, zelf heb ik nog nimmer een hond gehad die bang was, maar weet dat er dieren zijn die ontzettend bang zijn, begrijp ook niet dat vuurwerk in nederland toegestaan is, in veel landen is het verboden....en dan hebben ze het over de co2 en stikstof vervuiling, boeren die moeten verdwijnen, nou verbied het vuurwerk , niet alleen op de oudejaars wordt het afgestoken...maar dat zijn inkomsten voor de regering...frown

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb met Paddy ook echt alles uit de kast gehaald maar niks helpt. Hij gaat nu elk jaar naar een pension op een afgelegen plek, en dat werkt goed. Sterkte.

honden page profiel SamanthaSamantha

Bedankt allemaal voor jullie reacties en tips!

dit is een hondje die al van slag is als ik of iemand anders in de handen klapt dan wilt ze al vluchten. Het is zo sneu want ik wil haar graag helpen, maar wil niet dat ik haar ‘versuf’ vandaar mijn vraag. 

Ze snappen natuurlijk ook niet waar het vandaan komt en eerlijk de knallen van de laatste jaren zijn ook bizar, van mij mogen ze het afschaffen of alleen op aangewezen plekken. 

ik zal eens gaan kijken naar de bovengenoemde trainingen

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Hier ook eentje met grote angst voor vuurwerk al gaat ze nog wel mee buiten, hopen straks in buitengebied iets minder last te hebben. Maar wij gaan dan gewoon op vakantie naar een plek met weinig tot geen vuurwerk. Zodat zei & de buren geen last ervan hebben. 

veel mensen zeggen dat troostten  niet mag maar je kan ze gewoon comfort bieden etc zolang je niet overdrijft.

 

mischien een veilig plekje maken voor de hond?

hier ook nog altijd niet de tip gevonden hoor. Had vorig jaar natuurlijk spul voor de scherpe randen eraf te halen maar werkte voor geen meter..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je geeft aan dat ze helemaal wel schrikkeriger is, ook voor een klap in de handen. Misschien is het dan beter te zorgen dat ze ook een plek heeft waar ze zich kan terug trekken. Een bench bv met een dekentje erover, soort holletje bv. Dat bied extra veiligheid voor de keren dat je er niet bent. Hoop iig dat het je zo gaat lukken om haar te laten wennen aan het geluid. Zal een zorg minder zijn.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Herkenbaar dit hier ook last van, al word vuurwerk soms wat minder ligt aan het moment ofzo..

 

voor onweer gaat May altijd boven naar de donkerste kamer op bed liggen (iets wat normaal niet mag maar dna prima word toegestaan).

 

vuurwerk/ oud en nieuw heb ik een ‘simpele’ oplossing voor, hoewel ik helemaal begrijp dat dit niet haalbaar is voor iedereen!! 

op vakantie gaan! Plek met amper tot geen vuurwerk, het veranderd bij mij elk jaar. Echter is het zelden in NL daar er gewoon amper tot gene vuurwerkvrije gebieden zijn, de Ardennen en Frankrijk zijn idealer, vooral frankrijk! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach zo sneu als ze zo bang zijn.

Jenna blijft gelukkig stoicijns bij knallen, gelukkig maar want we wonen vlakbij een millitair oefengebied en het gaat soms behoorlijk tekeer. Wat ze niet leuk vindt is dat gesis van vuurwerk.

 

Misschien ter ondersteuning ook beginnen met af en toe een massage (als ze dit tenminste prettig vindt) om te onstpannen

Calgary Vet shows Tui Na massage Techniques on a dog, a Traditional Chinese Veterinary Medicine - YouTube

Dog Massage for Stress & Anxiety - YouTube

 

Ook het zelfvertrouwen vergroten dmv hersenwerk zou kunnen helpen

Wat doet Hersenwerk? – Hersenwerk voor Honden

Soms eens de wandeling laten kiezen helpt ook om meer zelfvertrouwen te krijgen. 

 

Dit dus alles als voorbereiding bedoeld om te proberen de angst minder door te laten komen in acute situaties.

 

Misschien is de relax o dog iets

PRO hond - RelaxoPet

honden page profiel SamanthaSamantha

Thanks iedereen.

een plekje om zich terug te trekken is voor haar echt de slaapkamer , staat niets bijzonders maar denk dat ze zich hier heel prettig voelt. 

ze is nu 8,5 dus ik denk ook niet meer dat ik het eruit krijg. 
ze heeft nu zelfs de koppeling lijkt het , regen= onweer

dus als het regent en de ramen zijn open zie je het neusje heen en weer gaan. 

de massage kende ik niet

ik ga eens kijken naar jullie tips verder, ik dacht ze is vast niet de enige !

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Mijn hond is zo bang dat hij echt geen massage wil hebben, normaal vind hij het heerlijk, de relaxopet, ja ik ben overstag gegaan, doet geen reet, zonde van je geld.

LTO3, Telizen, relax zijn middelen die wel iets helpen, maar als de angst zo groot is dan helpt niks, behalve, als hij onder het bureau kruipt daar gaan zitten, dan zijn je benen je steun, elke vorm van aandacht word niet gewaardeerd, snoepjes daar doet hij alles voor, behalve als hij bang is.

Wij hebben vanaf juni dat Sam de tuin niet meer in durft zodra hij in de verte muziek hoort, hij weet muziek betekend vuurwerk, niet meer in de tuin, zo jammer want hij genoot daar zo van.

Het begint nu weer te komen, voetbalseisoenstop, en na een paar weken durft hij weer, alleen nu is er elke avond een concert, dus s avonds durft hij niet.

Ik zou er om verhuizen, maar omstandigheden laten het niet toe.

 

 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Zou sneu wanneer honden, echt zo bang zijn voor vuurwerk en geluid.

 

Fenne de hond van mijn dochter was ook bang voor vuurwerk.

Een week voor oud en nieuw was er constant vuurwerk in de omgeving, straat.

In die periode kwam haar hond bij mij, ze schoten hier minder, en ook met oud en nieuw was ze hier.

Mijn hond die er niet bang voor is, straalde kennelijk zo'n rust uit zodat Fenne ook minder angstig reageerde. 

Inmiddels is Fenne een stuk ouder. 

Ze komt nog wel de week voor oud en nieuw bij mij, omdat dochter, en man werken.

Maar inmiddels is Fenne met oud en nieuw gewoon bij haar baasjes, en de angsten voor vuurwerk zijn zo goed als weg.

 

Sterkte met het uitvinden wat het beste is voor je hond.

 

 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik gaf vorig jaar CBD olie druppels vanaf november of oktober, tot januari. Op het moment zelf niets gemerkt (ze was overigens wel erg bang er van het vuurwerk, maar niet volledig panisch; ik nam een draagzak mee met wandelen, eerste knallen tijdens een wandeling kon ze nog van herstellen. Maar bij teveel na elkaar of te snel na elkaar, ging de rem er in, en dan wilde ze in de draagzak), ze was even bang als de jaren er voor. Maar 2-3 weken terug was er iemand een aantal straten verderop vuurwerk aan het afsteken, terwijl we in de woonkamer zaten met de ramen open vanwege de zachte avond, en ipv zich verstoppen onder tafel, bleef ze gewoon liggen! Ik haalde haar 2 tellen aan, kijken of ze gewoon heel diep sliep, maar nee, ze werd wat wakker van mij, en reageerde 0,0 op de knallen. Of het door de CBD olie komt? Geen idee. En het was ook maar een enkele avond, 1-2 minuten aan siervuurwerk knallen, wie weet reageert ze richting het eind van het jaar wel weer gewoon 'zoals normaal'.

Misschien is deze ene keer gewoon toeval, het is dus echt nog maar 1x dat we tot nu toe vuurwerk hebben gehad sinds januari (die dichtbij genoeg werd afgestoken om herkenbaar te zijn als zijnde vuurwerk). 

Maar ik wilde het wel opnoemen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Mijn hond is zo bang dat hij echt geen massage wil hebben, normaal vind hij het heerlijk, de relaxopet, ja ik ben overstag gegaan, doet geen reet, zonde van je geld.
LTO3, Telizen, relax zijn middelen die wel iets helpen, maar als de angst zo groot is dan helpt niks, behalve, als hij onder het bureau kruipt daar gaan zitten, dan zijn je benen je steun, elke vorm van aandacht word niet gewaardeerd, snoepjes daar doet hij alles voor, behalve als hij bang is.
Wij hebben vanaf juni dat Sam de tuin niet meer in durft zodra hij in de verte muziek hoort, hij weet muziek betekend vuurwerk, niet meer in de tuin, zo jammer want hij genoot daar zo van.
Het begint nu weer te komen, voetbalseisoenstop, en na een paar weken durft hij weer, alleen nu is er elke avond een concert, dus s avonds durft hij niet.
Ik zou er om verhuizen, maar omstandigheden laten het niet toe.
 
  "

Lola dook ook altijd onder mijn bureau bij vuurwerk, ik ging er dan ook gewoon zonder iets te zeggen voor zitten zodat ze tussen mijn benen kon liggen.

 

Massage is idd niet de bedoeling tijdens een flinke angstaanval, maar omdat ts schreef dat de hond al bang is als je in je handen klapt misschien wel in te zetten tijdens ontspannen momenten, wat weer bijdraagt als je het vaker doet tot een meer ontspannen algemene staat.

 

Ook met de relax o pet is het de bedoeling dat je dat in een ontspannen toestand gaat inzetten, niet tijdens een angstaanval. 

Net als hersenwerk, dat is de bedoeling dat het op de duur meer zelfvertrouwen gaat geven en zo indirect voor minder angsten zorgt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Met 8.5 kun je nog steeds de mindset veranderen. Hersenwerkjes? Die tip is al gegeven, gevulde kong ect. Als ze al een plekje heeft? Zo laten en laat haar maar terugtrekken. De bedoeling van alles om wat te proberen? Is die hersens een andere associatie te geven dan een angstgevoel.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Met 8.5 kun je nog steeds de mindset veranderen. Hersenwerkjes? Die tip is al gegeven, gevulde kong ect. Als ze al een plekje heeft? Zo laten en laat haar maar terugtrekken. De bedoeling van alles om wat te proberen? Is die hersens een andere associatie te geven dan een angstgevoel. "

Ik wil inderdaad gaan kijken, wat voor haar het allerbeste werkt, ik laat haar inderdaad terugtrekken als ze daar behoefte aan heeft, toch kiest ze er vaker voor of bij mij te komen, maar ik kan zeker niet met onweer altijd thuis zijn, aangezien dit ineens kan ontstaan.

 

hersenwerkjes ga ik ook eens naar kijken inderdaad  

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Bij angst, echte angst helpt niets, ze willen maar een ding, en dat is vluchten. Ze reageren nergens meer op, ze breken het huis af waar je bij staat.

 

Wees blij dat je hond nog naar je toe komt voor steun. 

Troosten is prima, maar wel zo van, he, niets aan de hand, wat die je het goed, goed zo, zo  voorbij.

Niet troostend gaan praten, maar juist heel erg opbeurend.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

CBD olie kan je hond ook alerter maken, dat betekend dat de klappen nog harder binnen komen, iedereen reageert anders op cbd.

Dobry, ik begreep je hoor, maar een hond in volle angst is gewoon niks mee te beginnen, natuurlijk moet je de relaxopet aanzetten en laten wennen als het goed gaat, staat ook in de beschrijving.

Wat Diesel zegt, niet betuttelen maar vrolijk praten tegen je hond, al helpt dit bij mij niet..

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bestaat hoogrisico honden nog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^