Bestaat hoogrisico honden nog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rowena Rowena

Goede dag ik ben een tijdje uit de running geweest bestaat de hoog risico honden nog of zijn ze van de baan?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja hoor, vast wel.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Rowena bedoel je iets wat vanuit de overheid liep ofzo?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Goede dag ik ben een tijdje uit de running geweest bestaat de hoog risico honden nog of zijn ze van de baan? "

 

Ze zijn niet van de baan, maar in welk opzicht?

honden page profiel Rowena Rowena

Marijke ja bedoel ik.. hiervoor mijn staff kon met alles en iedereen over weg met honden... Nou heb ik een bully wij komen uit huiselijk geweld voor beide heeft het in vloed gehad wat gebeurt er nu? Als mijn hond aan gelijnd is en 1 los lopende hond komt op mijn hond af?

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

In dat geval zou ik je hond muilkorf training geven en die laten dragen. Het is een beetje de omgekeerde wereld maar dat zou jullie misschien ook wat rust geven tijdens het wandelen. 

Ik weet niet precies wat de regels zijn, wat er precies allemaal meeweegt als het wel mis gaat. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Volgens mij ben je te alle tijden aansprakelijk als eigenaar van de bijtende hond. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Volgens mij ben je te alle tijden aansprakelijk als eigenaar van de bijtende hond.  "

Idd, ook al is je hond aangelijnd, dan nog ben je aansprakelijk. 

Als je een ander schade toe brengt dus een muilkorf dragen als je weet dat het eens fout gaat.

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Marijke ja bedoel ik.. hiervoor mijn staff kon met alles en iedereen over weg met honden... Nou heb ik een bully wij komen uit huiselijk geweld voor beide heeft het in vloed gehad wat gebeurt er nu? Als mijn hond aan gelijnd is en 1 los lopende hond komt op mijn hond af? "

In Nederland is het zelfs zo dat als jouw hond die aangelijnd is, word aangevallen door een andere hond die los loopt, dat de hond die de meeste schade heeft aangericht als schuldige word gezien voor de wet.

 

Dit geld voor iedere hond en niet alleen voor een bepaald ras. 

 

Als je hond eerder schade heeft gemaakt bij een andere hond of mens dan word het nog strenger want dat had je namelijk kunnen weten dat je hond het weer zou kunnen doen en heb je het niet voorkomen. 

 

Dus hier ondanks dat mijn honden ook gewoon sociaal zijn jaag ik honden die met kwade bedoelingen op mijn honden afkomen die dan aangelijnd zijn ook weg. 

 

Ik loop met 3 of 4 herders en een vechtpartij zit ik niet op te wachten. plus dat als mijn honden gewond raken kan ik niet werken met ze en heb ik dus geen inkomen. Dus ik los dat zelf op en niet mijn honden.

honden page profiel SamanthaSamantha

Je hebt ook gele symbolen  wat je aan de lijn kunt doen als je andere honden op afstand wilt houden

https://www.hondenclubderoedel.nl/geef-honden-geel-lintje-ruimte

veel eigenaren herkennen dit en weten dat de hond liever niet in contact komt met andere honden 

wellicht dat een optie ?

Edit; https://www.bol.com/nl/nl/p/yellowalertbone-yab-lederen-normaal/9300000024742831/?Referrer=&gbraid=0AAAAAD5OnmNbMiZ0woOw5KxKiaFYuAYom&gclid=EAIaIQobChMI4dGS8aaK-QIViON3Ch04Pg9yEAUYASABEgJt-PD_BwE

deze heeft de mijne 

honden page profiel Rowena Rowena

Hoi bedankt voor de reactie ja ik zelf weer dr langzaam aan een korf te laten wennen ja ook omdat je met een muilkorf niet hoef te vragen of ze hem aan de lijn willen doen ik zelf woon gelukkig in een fijne buurt waar iedereen elkaar kent en kwa honden ook maar ik zelf vind het rust gevender als me hond een korf krijg.. ja ik loop ook vaak snachts dan heb ik het bijna voor mezelf maar soms schrik k van de reactie me hond kan met reuen.. Maar soms schiet er een hond uit de deur of schiet een ander hond soms los ik vind dit best ja op internet zie ik staan dat hoog risico honden is vervallen? 

honden page profiel DagmarDagmar

Als je vreest dat je hond schade gaat toebrengen (of je weet het), dan zou ik een korf aandoen.

Uiteraard ook geen losloopgebieden opzoeken. Komt er toch een loslopende hond af, zou ik die wegjagen.

Ik jaag ze ook weg, al is leuk alles behalve want uiteraard heeft dat sowieso invloed op de honden ook. Gelukkig komt het maar weinig voor. Als ik een losse hond met eigenaar zie,vraag ik ook altijd om de hond bij hun te houden en niet naar de mijne te laten komen. 

Ooit een JR een omheining van een tuin over gezet want die was niet van plan op te rotten.  Bij een witte herder van een erf ben ik koekjes op straat gaan strooien, zo kon ik dan weglopen uit de situatie, die volgde me al een paar 100m

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hoogrisico honden bestaan zeker nog alleen is er geen verbod aangebonden. Elke hond die een andere hond schade aanricht? Kan aansprakelijk gesteld worden door de andere eigenaar. Bij een incident met mensen? Kan de hond in beslag worden genomen en afhankelijk van de ernst ervan, ingeslapen worden.

 

Denk dat je er goed aan doet om muilkorf te trainen, dit schrikt zo ie zo andere eigenaars af om hun hond dichtbij te laten komen. Gele sjaaltje was een goed idee maar niet iedereen weet wat het inhoud helaas.

 

Ps. Je zou ook nog een gedragstherapeut erbij kunnen halen.  Zij kunnen tools geven waardoor je hond zich misschien wat veiliger gaat voelen in het bij zijn van andere honden.

honden page profiel Rowena Rowena

Dagmar bedankt voor de reactie ja ik ben aan het muilkorf maar me hond is ook al weer 4 jaar hoop dat het nog lukt de muilkorf om te krijgen en gelukkig heb ik een luie hond die maar 1 uur wilt lopen ik zelf zoek nooit los gebieden en ik zelf loop ook vaak snachts ja over 5 6 jaar is ook senior weet niet of het dan nog zó sterk is om schade toe te brengen maar soms schiet er ineens een hond los en niet allemaal luisteren en vind gewoon beter met een muilkorf meestal lopen ze dr met een boog omhoog had eerst van Bas muilkorf.  Maar die krijg ze af heb nou een metalen besteld staat voor pitbulls en staff het ziet er ook wel enger uit... dan die zwarte 

honden page profiel Rowena Rowena

Anouk van Botty

Gelukkig is ze wel goed met mensen alleen op honden me eerste hond was staff die was op curcus geweest die kon met alles en was ook vrij bang... met deze bully gaat het goed met reuen soms met teven me partner waar ik nou van gescheiden ben deed het altijd de gehoord  was goed bij me ex parnter kon het los... Maar nou ben ik alleen dus vind toch best eng om alleen te gaan en soms schiet er toch een hond los... En idd wat je zegt met een muilkorf schrikt het toch af..

honden page profiel DagmarDagmar

" Dagmar bedankt voor de reactie ja ik ben aan het muilkorf maar me hond is ook al weer 4 jaar hoop dat het nog lukt de muilkorf om te krijgen en gelukkig heb ik een luie hond die maar 1 uur wilt lopen ik zelf zoek nooit los gebieden en ik zelf loop ook vaak snachts ja over 5 6 jaar is ook senior weet niet of het dan nog zó sterk is om schade toe te brengen maar soms schiet er ineens een hond los en niet allemaal luisteren en vind gewoon beter met een muilkorf meestal lopen ze dr met een boog omhoog had eerst van Bas muilkorf.  Maar die krijg ze af heb nou een metalen besteld staat voor pitbulls en staff het ziet er ook wel enger uit... dan die zwarte  "

Dat kan zeker nog hoor, mijn hond heeft het hondje van de buren 2 huizen verderop gebeten 3 jaar geleden, sindsdien loopt ze ook met korf, mijn hond was toen ook 4 jaar.

Op andere honden heb je inderdaad geen invloed, daarom zoveel mogelijk focussen op wat je wel kunt beïnvloeden. Hondje van de buren kwam recent weer op mijn honden afgelopen, gelukkig heb ik sindsdien wél geleerd en geanticipeerd op die situatie ..

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Anouk van Botty
Gelukkig is ze wel goed met mensen alleen op honden me eerste hond was staff die was op curcus geweest die kon met alles en was ook vrij bang... met deze bully gaat het goed met reuen soms met teven me partner waar ik nou van gescheiden ben deed het altijd de gehoord  was goed bij me ex parnter kon het los... Maar nou ben ik alleen dus vind toch best eng om alleen te gaan en soms schiet er toch een hond los... En idd wat je zegt met een muilkorf schrikt het toch af.. "

Ja das het lullige aan een muilkorf, mensen blijven ook gelijk weg bij dat rassoort. Het is wel een hulp middel in een gebied waar honden loslopen en dat hoeft niet eens het aangewezen gebied te zijn. Denk aan de flexlijn, die schieten altijd los yell

 

Je kunt dus misschien met behulp van een muilkorf en gewone looplijn sneller ingrijpen, er weg van te lopen als de situatie daar komt. In losloop gebieden is die muilkorf misschien niet handig maar daar kan Dagmar je meer over vertellen.

 

Heb je al incident meegemaakt met je hond? Behalve het grommen en bekende luchthapje? Is het geweld vanwege je vriend of doet je hond dat? Als het je vriend was dan kun je nog vertrouwen opbouwen. Hiervoor heb je mensen nodig met honden die je willen helpen erbij en dat begint heel klein. Op 500mtr achter elkaar lopen, jij achter natuurlijk. Even kort gedag zeggen met jij aan de ene kant van de straat en de ander de andere kant. Hoe dat uplifting. Dat gezegd? Heb je ook honden die zo beschadigd zijn waarbij je management nodig hebt. In beide? Kan gedrag therapeut je de tools geven.

 

Heb jezelf de energie nog? Begin eens hier mee https://www.youtube.com/watch?v=2zeZrOPzO-c Zie geen tot nauwelijks vooruitgang in 3 maanden buiten en dat moet elk geluidje bijna perfect zijn na drie maanden op je normale wandelingen. Dan zul je toch echt moeten gaan kijken naar hulp van professional.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty
Volgende forumvraag: Nierfalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^