Tammenga voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Goedemorgen allemaal, 

iemand ervaring met tammenga kvv? 
Abel staat op bandit geitmix. Het heeft heel lang geduurd voor ik een vleessoort heb gevonden waar hij het goed op doet. Slechte reactie op vooral kip en rund. Paard (vlees) gaat ook niet goed, hert matig. Al een tijdje at hij minder enthousiast. Buik rommelde wat vaker, vacht wat doffer. En nu zie ik dat er ineens kippenruggen door de geitmix zit. Niet zo gek dus. 
op internet zie ik dat tammenga ook geitmix heeft, maar is spotgoedkoop (in verhouding met Bandit). Iemand ervaringen met dit merk? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja vroeger gegeven maar ben meer tevreden over specimal.nl.   Maar dat zal iedereen anders ervaren....specimal heeft ook soorten vlees zonder kip en rund.....500 grams en 1000 grams.   Is ook niet duur...ook heb ik ervaring van voeronline.nl. Gestoomde worsten met enkelvoudige vleessoorten..daar kan je ook eens naar kijken..ook hele goede ervaring mee...en ook vlees zonder kip en rund..200 grams...600 en 800 grams.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Het nadeel van online bestellen is dat je vaak meerdere hoeveelheden ineens moet bestellen. 
einge echt 100% geit tot nu toe is pure instinct of Tammenga. 
ga vandaag maar even internet afstruinen… Omdat hij het zo goed doet op geit blijf ik daar t liefst bij. Oh wat balen dat ik moet overstappen. En wat stom dat ze t niet duidelijker op de verpakking hebben gezet dat er een diersoort aan toegevoegd is. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ook in het verleden gegeven, ook de geit variant. Vond het mooi grof gemalen vlees toen. Verpakking heeft het voordeel dat het niet gelijk een bende wordt maar ook het nadeel dat het niet makkelijk te verdelen is bevroren. Rollen waren dan weer makkelijk met een elektrisch broodmes te portioneren in bevroren toestand.

 

Naturis heeft ook enkelvoudig geit maar is heel fijn gemalen.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ik heb de pure instinct geit geprobeerd. Ik kon niet een andere vinden hier in het assortiment en online moet ik teveel bestellen om te proberen (nogal een risico met deze fijnproever ;-)). Ik was wat ongerust want hij moest wennen en had wat aanmoediging nodig, maar het lijkt goed te gaan gelukkig! Wel heel fijn gemalen maar ik vind dat wel fijn. Geen kans op stukjes bot in dat kleine lijfje. 

En wat een verschil. Vieze ogen weg, borrelende darmen hoor ik niet, verharen en vette huid zo goed als over. Oh wat een zoekplaatje en onnodige (telefonische) consulten want ik had wel door dat het de laatste 2 maand niet goed ging maar ik kijk natuurlijk niet elke x naar de ingrediënten van zijn voer. Ik ging ervan uit dat het 100% geit was maar zonder duidelijke vermelding dus sinds kort kip toegevoegd vanwege gebrek aan biologische geit. Niet handig als je dat specifiek voert voor een allergie hond. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Yup herken dat, heb nog de tik om het etiket te lezen terwijl deze helemaal geen allergie heeft. Ze grijpen ook altijd naar de kip of witvis als een andere grondstof te duur wordt of slecht verkrijgbaar is. Fijn dat het weer beter gaat.

Volgende forumvraag: Sperziebonen niet voor de hond!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^