Sperziebonen niet voor de hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BertBert

Nu lees ik hier dat sperziebonen niet goed zijn voor honden! Wie is hier bekend mee?

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 21 juli om 09:31 --

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zeker niet rauw..dat is niet gezond voor de hond, maar een sperciboon die je vers kookt en met mate geeft aan je hond kan geen kwaad, er staan vele opties op internet....       In rauwe sperziebonen zit de stof Lectine wat schadelijk is voor zowel mensen als honden. Ze kunnen hierdoor last krijgen van de darmen en als ze het in grote hoeveelheid binnenkrijgen kan dit zelfs dodelijk zijn.....vers en altijd dus koken en met mate kan het geen kwaad..    geen spercibonen uit blik of pot die zijn gezouten...neem ze altijd vers en kook ze zelf...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier een bron...123tinki.      

Zijn sperziebonen gevaarlijk voor je hond?

Sperziebonen zijn voor zowel mensen, als voor honden een prima bron van vitamines en mineralen. Nu is het wel belangrijk dat je als je je hond sperziebonen wilt voeren, je ze eerst kookt. In rauwe sperziebonen zit de stof Lectine wat schadelijk is voor zowel mensen als honden. Ze kunnen hierdoor last krijgen van de darmen en als ze het in grote hoeveelheid binnenkrijgen kan dit zelfs dodelijk zijn. Zorg er daarom voor als je je hond sperziebonen wil voeren dat de kook eroverheen is geweest, dan is deze stof onschadelijk en kun je ze zonder problemen sperziebonen voeren.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het gaat niet om de lectinen in de bonen, maar om saponinen.

Deze kan je niet onschadelijk maken door te koken, ze zijn goed bestand tegen hitte.

Het schijnt dat alleen fermenteren het gehalte aan saponinen verminderd.  

https://www.revolutionairgezond.nl/kennisbank/voeding-leefstijl-supplementen/saponinen/

 

Maar goed, zo vinden ze altijd wel weer wat, wat niet goed is. Als je alles met mate doet en veel afwisseling, dan kan het allemaal niet zoveel kwaad denk ik. Ik heb een aantal van onze honden tijden bonen gevoerd, zijn ze uiteindelijk ziek geworden door de bonen? Ik denk het niet, maar wie zal het zeggen?  

honden page profiel toto

honden foto van to

Zelf gekookte sperziebonen zonder zout, geven de mensen toch als de hond moet afvallen, ook op aanraden van een dierenarts??

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Lotus heeft vanmorgen nog gekookte sperziebonen gehad, ik geef Lotus (Balou houd niet zo van groenten) dagelijks een klein beetje groente wel wisselend. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna hier krijgt elke dag peulvruchten. 

Ik vind het artikel niet echt goed onderbouwd. De meningen zijn verschillend, maar kijk ook naar de onderbouwing van die meningen, ikzelf vind dit bijv een beter onderbouwd artikel waaruit blijkt dat het toch een beetje anders ligt.

 

peulvruchten zijn oergezond (geneeskrachtigegroenten.nl)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dobry, en geruststelling, bedankt voor de link heb het helemaal gelezen....wanneer ik spercibonen eet , eet Ogin mee.laughing   Ik heb het toch altijd al gegeven hoor aan mijn honden ....en ben er nooit bang voor geweest dat ze er wat van kregen.....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

https://www.libelle.nl/actueel/waarom-het-slim-is-om-je-hond-of-kat-sperziebonen-te-geven~bc08a51b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Heeft een kopje toegevoegd welke sperziebonen niet, heb je toch nog wat aan dat oudbollige magazine yell.... Rauw zou ik ze zo ie zo niet geven.

 

"Ingeblikte bonen met toegevoegd zout, Sperziebonen bereid met olie en kruiden, Sperziebonen gekookt met schadelijke groenten, zoals knoflook en uien, Grote, hele sperziebonen (dit kan voor verstikkingsgevaar zorgen)"

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Verkoop praatje je misschien? Carnivoer verkoopt een ander prutje.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Tja. Ademen is straks ook niet meer gezond, aldus internet. Let maar op. Vind het allemaal erg doorschieten momenteel

 

honden page profiel BertBert

Er kan dus een sluipmoordenaar zijn!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Er kan dus een sluipmoordenaar zijn! "

Zou het ?     Vroeger aten de honden met de pot mee, daar werden honden oud door, sinds er commercieel voer is is het ene veel beter dan het ander........de honden werden niet zo verwend vroeger, eten en anders kregen ze niets, nu tegenwoordig als een hond iets niet lust gaan we op zoek naar wat anders wat lekkerder is voor de hond...hier geen klagen een alles eter, maar de honden van tegenwoordig zijn aardig verwend en volgens de webshops is hun voeding altijd het beste...tuurlijk is het uitkijken wat echt niet goed is voor een hond maar van een sperciboon gaat de hond echt niet dood...rauwe spercibonen niet geven maar gekookt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bert, je bent nieuw hier , heb je zelf een hond ?    

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Er kan dus een sluipmoordenaar zijn! "

Risico van leven is dat je doodgaat. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Risico van leven is dat je doodgaat.  "

Risico? Da's een garantie :-)

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Risico? Da's een garantie :-) "

Precies, dus lekker sperziebonen eten. Ik maak me om alles wat met mijn hond te maken heeft al druk, als ik me ook nog zorgen moest maken om het voeren van sperziebonen zou ik zelf denk ik ook omvallen

Volgende forumvraag: Dosering carnilove pouches en blik
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^