Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Ik snij deze toch even aan. Hoewel ik dit al eerder weleens overdacht zie ik het nu ook bij mijn eigen hond. Wat zul je denken? Nou als je bepaald gedrag af wilt leren dan werk je met een beloning als hij stopt met verkeerd gedrag nadat je hem corrigeert. Bijv bij  in de riem hangen, zeg je daar iets van, stopt hij daarmee en ben je overdreven enthousiast en hij krijgt een brokje oid. Maar mij hond denkt 'oke, als ik iets doe wat niet mag en vrouwtje corrigeert me en ik luister dan krijg ik iets 'Dus hij blijft dan toch dat gedrag vertonen? Hoe zit dit, vroeg het me al langer af maar zie dit nu elke keer terug bij mijn puberhond.  

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Denk niet dat een hond zover kan (terug) denken. Een hond is in het hier en nu en aangezien het een jonge hond is die ook nog eens aan t puberen is, dat dit zo lijkt maar hij gewoon wat vaker een herhaling nodig heeft om te snappen wat jij graag wil van hem.

honden page profiel Fine Fine

Maar als hij hier een schoen te pakken heeft die hij moet afgeven en ik beloon hem daarna uitbundig dan pakt hij erna weer een schoen dus zou toch kunnen dat ie dat denkt? Volgens mij zijn honden (ik heb een labrador) best slim.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hij is je aan t uitdagen, aan t testen.. hij krijgt dan toch steeds jouw aandacht. Denk dat je het meer in die hoek moet zoeken. Het is een puber he.. hihi..

honden page profiel Fine Fine

Precies, dat onthoudt die dus wel, dat als hij iets stouts doet ik daar een reactie op geef en een beloning. En dan doet hij het weer en weer en weer hahahah. Inderdaad op en op puber!!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat honden heel goed doorhebben wanneer gedrag ze een koekje of wat leuks gaat opleveren. Met mijn jonge hond heb ik het ook gezien met (helaas) poep oppakken. Ze had heel snel door dat als ze poep oppakte, ik los zei en dat ze daarna een koekje kreeg. Op een gegeven moment ging ze ze oppakken, in verwachting naar mij kijken en liet los zodra ik mijn mond opentrok, nog voor ik tijd had om 'los' te zeggen. Koekjestijd! undecided 

 

Daarom was er continue bovenop zitten om het te voorkomen heel belangrijk. Maakt je hond aanstalten om die schoen te pakken? Zeg nee, uh uh, of wat je woord daarvoor dan ook is. Als de hond stopt voor hij iets stouts doet heel uitgebreid belonen. En dat blijven doen. Als ik dan toch te laat was moest mijn hond loslaten, maar kreeg ze geen koekje meer en zei ik alleen 'goedzo!'. Dan moest ze andere opdrachten doen en kreeg ze daar koekjes voor. Zo werd het bij ons in ieder geval al snel minder en stopte het uiteindelijk.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik denk dat de communicatie wel iets beter kan.

 

 

Je kan een hond niet belonen voor iets wat hij niet doet. Althans, dat kan wel, maar dat begrijpt hij niet.

 

Timing is belangrijk: je kan een hond alleen belonen exact op het moment/zeer kort nadat hij iets doet. Zoals Kimeta zei: een hond kan niet terug of vooruit denken. Hij leeft in het moment.

Stel je hond ligt braaf in de kamer en jij denkt: ah, hij kluift niet op het meubilair. Daar ga ik hem voor belonen. Die link zal je hond onmogelijk kunnen leggen.

 

Eerst corrigeren en dan meteen belonen is ook enorm verwarrend voor een hond.

 

Je schrijft: "Maar als hij hier een schoen te pakken heeft die hij moet afgeven en ik beloon hem daarna uitbundig dan pakt hij erna weer een schoen."

In de beleving van de hond heb je hem beloond voor het pakken van de schoen. Hij zal dat vaker gaan doen.

 

Dus als je niet wil dat je hond opspringt, dan kan je beter een andere oefening doen. Zoals: 'zit' of 'volgen' en als je hond dan netjes gaat zitten of netjes volgt zonder op te springen, dan beloon je. Let wel: dan beloon je dus het zitten of volgen. Dat is gedrag dat hij op dat moment uitvoert en gedrag wat je immers graag ziet.

honden page profiel Fine Fine

Belonen voor iets dat hij niet doet? Hoe bedoel je dat? Ik beloon hem voor goed gedrag. Bijv hij hangt in de riem. Dan zeg ik los en wacht tot hij ermee stopt.  Dat is toch meteen nadat hij het goed doet? En als hij een poststuk te pakken heeft en hij laat dat los, beloon je hem toch? Wat moet je anders doen dan? Ik raak een beetje in de war nu haha want zo heb ik het ook geleerd.

 

honden page profiel Fine Fine

" Ik denk dat honden heel goed doorhebben wanneer gedrag ze een koekje of wat leuks gaat opleveren. Met mijn jonge hond heb ik het ook gezien met (helaas) poep oppakken. Ze had heel snel door dat als ze poep oppakte, ik los zei en dat ze daarna een koekje kreeg. Op een gegeven moment ging ze ze oppakken, in verwachting naar mij kijken en liet los zodra ik mijn mond opentrok, nog voor ik tijd had om 'los' te zeggen. Koekjestijd!  
 
Daarom was er continue bovenop zitten om het te voorkomen heel belangrijk. Maakt je hond aanstalten om die schoen te pakken? Zeg nee, uh uh, of wat je woord daarvoor dan ook is. Als de hond stopt voor hij iets stouts doet heel uitgebreid belonen. En dat blijven doen. Als ik dan toch te laat was moest mijn hond loslaten, maar kreeg ze geen koekje meer en zei ik alleen 'goedzo!'. Dan moest ze andere opdrachten doen en kreeg ze daar koekjes voor. Zo werd het bij ons in ieder geval al snel minder en stopte het uiteindelijk. "

 

honden page profiel Fine Fine

Ja dat is dus bij ons lastig omdat als hij iets pakt ook gromt en lelijk doet. Als hij dan de goede schoen los liet dan ben je blij en beloon je hem. Geen idee dan of dit juist is. Hij weet wel heel goed dat het niet mag hoor, als ik even niet in de kamer ben en ik kom terug zie ik gelijk of hij weer iets te pakken heeft. En voordat men hier gaat zeggen zorg dan dat ie niks kan pakken, dat is toch vrij lastig in een druk huishouden  en een actieve puber labrador  dan krijgt de stuiterbal regelmatig iets te pakken. Al staat al heel veel hoog en heb heel veel spullen ook weggelegd.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Belonen voor iets dat hij niet doet? Hoe bedoel je dat? Ik beloon hem voor goed gedrag. Bijv hij hangt in de riem. Dan zeg ik los en wacht tot hij ermee stopt.  Dat is toch meteen nadat hij het goed doet? En als hij een poststuk te pakken heeft en hij laat dat los, beloon je hem toch? Wat moet je anders doen dan? Ik raak een beetje in de war nu haha want zo heb ik het ook geleerd.
  "

 

Je kan een hond niet belonen voor niet in de riem hangen of niet een schoen pakken. Je kan je hond wel belonen voor 'los', maar zo te zien koppelt jouw hond de beloning aan het riemhangen en schoenpakken en niet aan het los laten. Zo maakt hij er steeds weer een leuk spelletje van.

honden page profiel Fine Fine

Wacht even ik snap het niet meer. Hij doet die acties, laat dan los en dan beloon ik hem. Dit is ook wat ik op cursus leerde. Je zei toch zelf net dat belonen wel kan net nadat hij de actie heeft gedaan? Of ben ik nu het spoor bijster haha. Niet rot bedoeld hoor. En wat is dan het alternatief,wat zou jij dan doen als hij je goede schoen te pakken heeft? Wat jij zegt, belonen als hij in de kamer ligt en geen meubels aanvreet hem belonen dat doe ik uiteraard niet, dat zou nergens op slaan. 

Die van mij wil altijd loslopen maar dat kan niet altijd, hij gaat dan in de riem hangen en erin bijten. Dit wil ik natuurlijk niet. Dat laat ik hem merken en als hij dan netjes loslaat en gaat zitten bijv dan geef ik hem een brokje. Dat is toch normaal?

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Ik zou er eerst voor zorgen dat hij de kans niet heeft om mijn goede schoenen te pakken.

 

Ik zou hem ook voorlopig niet belonen nadat je de schoen terug hebt. Hij begrijpt namelijk duidelijk nog niet dat hij voor het los laten wordt beloond.

Dus proberen te voorkomen. Laat dat hele schoenpakken en riempakken uitdoven. Als je het niet hebt kunnen voorkomen krijgt hij nul reactie. Laat het enorm saai zijn. Nu is het namelijk een spelletje.

honden page profiel Fine Fine

Die schoen wordt alleen niet losgelaten als er geen beloning volgt. En dat is een verhaal dat ik elders hier heb gepost. Hij doet dan agressief en daar hebben we hulp bij. Als je zegt los dan gromt hij dus hij weet wel degelijk dat het niet mag .Maar ik kan je vertellen dat je al heel blij bent als hij dan loslaat in ruil voor een brokje. Dat is trouwens hier ook letterijk geadviseerd, om te 'ruilen' Maar goed we kunnen nog veel leren over hondengedrag dat is wel duidelijk! Haha. Het gaat/ging niet alleen over een schoen hoor haha, alles werd hier gepakt en geloof me ik heb heel veel weggelegd, hoog gelegd enz.

 

In ieder geval bedankt allemaal voor de snelle reacties!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Heerlijk een puberende hond.. hihi.. succes!

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Dat is een verschil van aanpak. Ik doe zelf nooit aan ruilen. Je kan wel met ruilen een probleem proberen op te lossen, maar dan krijg je er een gratis nieuw probleem bij.

 

Ik zou de schoen hoe dan ook niet uit de bek van je hond trekken. Nooit doen. Dan wakker je de prooidrift aan en zal hij gaan grommen, trekken, wegrennen met z'n 'prooi' e.d. Daarom is voorkomen zoveel fijner dan genezen.

honden page profiel Fine Fine

Oh  nee dat doen we niet hoor, uit de bek trekken. Voorkomen proberen we echt hoor alleen het lukt niet altijd. Gelukkig is het wel al minder, voorheen was het de hele dag op zoek naar iets om te pakken en verdedigen met zijn leven.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Goed zo!

 

Nee natuurlijk kan je niet altijd alles voorkomen. Niemand is perfect. Dat is op zulk soort momenten even balen.

honden page profiel Fine Fine

Wel grappig om even te omschrijven. Zonet had meneer een wasbolletje te pakken, van plastic. Maak ik me op zich niet zo druk om hoor maar ik merk aan alles dat hij denkt dat mag niet. Ik schonk er geen aandacht aan, rommel wat door het huis, hij komt op een gegeven moment bij me staan, laat het bolletje los en kijkt me verwachtingsvol aan. Ik geef opnieuw geen aandacht, zit nu even op de bank en hij komt bij me liggen met het bolletje weer in zijn bek. 

honden page profiel CarlienCarlien

" en ik beloon hem daarna uitbundig "

Misschien heeft dit er ook iets mee te maken? Wat bedoel je met uitbundig belonen? Ga je heel enthousiast en blij doen, hoge stem? Dan kan het misschien zijn dat hij het inderdaad ziet als dat hij beloont wordt voor het geven/brengen van wat hij had en haalt hij dus iets nieuws (of pakt hij de lijn weer vast) om het nog een keer te doen. Als onze hond inmiddels ook aan het puberen, iets pakt wat niet mag krijgt hij ook weer de neiging weg te rennen, maar ik probeer er niet achteraan te sjeezen, hoewel Harm dit heeeeel graag zou willen en met spelbuigingen en sprongen wel uitdaagde haha. Dus we ruilen hier ook, maar dan zeg ik dus gewoon heel rustig: kom gaan we ruilen? Pak ik iets lekkers, laat hij los dan zeg ik enkel nog iets van "Goedzo" of "dankjewel" pak het op en leg het weg. Dus ik ga zeg maar niet een heel feestje vieren want dan blijft hij in het enthousiasme hangen en zal hij geheid nog weer wat pakken.

 

Maar goed ik weet niet of dit bij jullie een rol kan spelen hoor, daarom vraag ik ernaar wat je bedoelt met uitbundig belonen. Het blijft lastig om vanachter een scherm precies te weten en te zien wat er gebeurt.

 

Oh en met de riem.. vindt hij het misschien gewoon fijn om iets in zijn bek te hebben tijdens het wandelen? Onze trainster van de HS zei dat ze dat vaker ziet bij retrievers. Ik geef Harm regelmatig een stok om mee te sjouwen op de wandeling, maar een speeltje oid zou ook kunnen. Gaat hij in de lijn knagen? Zeg ik: kijk eens? En geef een stok. Als ik dat niet in handbereik heb dat geef ik hem inderdaad zoals CatnDog zegt, een specifiek commando waarvoor ik hem kan belonen, dus "zit" of "turn"of "let op", dan laat ie ook los en kan ik belonen.

 

Het is ook wat die pubers hé.. wij hebben de laatste tijd ook onze handen er weer vol aan, het lijkt soms net weer een puppy in zijn gedrag maar dan in een lijf dat 5x zo groot en zwaar is.. haha! Draak dat het is.. wink succes in elk geval!

honden page profiel CarlienCarlien

" Dat is een verschil van aanpak. Ik doe zelf nooit aan ruilen. Je kan wel met ruilen een probleem proberen op te lossen, maar dan krijg je er een gratis nieuw probleem bij."

Zou dat ook per hond kunnen verschillen? Ik heb juist het idee dat het bij Harm erg goed werkt. Zoals Fien zegt 100% voorkomen lukt ons ook niet, dus soms heeft hij het toch te pakken. En door dan juist te ruilen zonder heel enthousiast te doen is het zo opgelost. Terwijl als ik het negeer dan gaat hij echt helemaal door het dolle heen met het voorwerp door de kamer en/of de tuin denderen en er uitgebreid op liggen knagen en kwijlen haha. En probeer ik op welke manier dan ook dichterbij te komen dan start het spel voor hem. Dus dat doe ik zeker ook niet. Dus ik heb juist het idee dat het voor ons wel werkt? Want hoe los jij het op als ze toch iets te pakken hebben? Gewoon uit nieuwsgierigheid.

 

Edit: en ik heb ook niet het idee dat hij het nou steeds vaker gaat doen, juist steeds minder. Alleen een paar voorwerpen blijven favoriet, zoals mijn sloffenhp-angel

honden page profiel Fine Fine

Nou niet heel extreem hoor maar als hij een schoen netjes loslaat inderdaad een brokje en een goed zo.Omdat hij dan vaak gromt en lelijk doet zijn we nl heel blij als hij netjes loslaat.  

 

Dat met die riem zou inderdaad miscchien wel eens minder kunnen zijn als ik iets geef wat hij in zijn bek kan houden!  Ik merk wel dat hij heel dol is op stokken die hij onderweg vindt. Heb wel het idee dat hij de riem al wil( al hebben we een lange lijn) en daarom bijt , we hadden er eerder 1 die heeft hij doorgebeten! En als hij losloopt op een plek dan schiet hij allee kanten op! Ik zeg inderdaa ook zit en dat doet hij dan en dan geef ik hem een brokje maar dat is wellicht niet de juiste aanpak dan. Nogmaals dank voor de reacties, altijd fijn als mensen met je meedenken!

 

Moest trouwens wel lachen om dat voorval met dat wasbolletje, hij blijft maar bij me in de buurt met dat ding en dan zo pontificaal neerleggen zo van  'waar is mijn beloning'. Dus hij legt wel de link zoals ik dacht, dat ie weet dat het niet mag en als hij het loslaat dat ie wat krijgt haha.  Op dit moment doe ik dus niks, zeg alleen goed zo als hij het uit zijn bek gooit haha.

honden page profiel CarlienCarlien

" Nou niet heel extreem hoor maar als hij een schoen netjes loslaat inderdaad een brokje en een goed zo.Omdat hij dan vaak gromt en lelijk doet zijn we nl heel blij als hij netjes loslaat.  
 
Dat met die riem zou inderdaad miscchien wel eens minder kunnen zijn als ik iets geef wat hij in zijn bek kan houden!  Ik merk wel dat hij heel dol is op stokken die hij onderweg vindt. Heb wel het idee dat hij de riem al wil( al hebben we een lange lijn) en daarom bijt , we hadden er eerder 1 die heeft hij doorgebeten! En als hij losloopt op een plek dan schiet hij allee kanten op! Ik zeg inderdaa ook zit en dat doet hij dan en dan geef ik hem een brokje maar dat is wellicht niet de juiste aanpak dan. Nogmaals dank voor de reacties, altijd fijn als mensen met je meedenken! "

Oh kijk precies, ja snap ik hoor dat je allang blij bent als het gedrag langzaam ombuigt!

 

Ja haha Harm is ook gek op takken van onderweg, loopt dan apetrots met die stok in zijn bek verder, heel komsich gezicht!

 

En top met dat wasbolletje, haha ik zie het al helemaal voor me, die verwachtingsvolle blik. Dan zie je inderdaad toch dat hij nu iets verwacht..! Ben benieuwd hoe het gaat als je dit consequent volhoudt! Houdt ons maar op de hoogte

honden page profiel Fine Fine

Wat is jouw Harm voor hond? Leuk is dat he, die van mij is dan ook zo trots inderdaad! Hij vist ze ook op uit de sloot achter  ons huis en loopt dan ook zo apetrots inderdaad!

ja echt grappig, hij heeft een paar echt dat ding steeds weer gehaald en als ik langs liep gooit ie hem neer. Eerder was dit enorm grommen dus sowieso vooruitgang. 

Zonet had ie mijn pinpas (en er zullen vast wel weer mensen zijn die zeggen zorg dan dat ie er niet bij kan maar echt als je eens zou zien hoe dat gaat en het is echt niet zo dat alles hier maar rongslingert maar hij krijgt het steeds weer voor elkaar) en dan moet hij wel loslaten en dus doe je dat met het brokje. Want die pas moet intact blijven! En zo zijn we er maar druk mee haha, de pubertijd is begonnen en hij had al een pittige puppytijd dus druk genoeg hihi.

 

 

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Het is lastig om dé aanpak te beschrijven denk ik. Per persoon verschilt het wat passend is maar ook per hond. Dat maakt het ook zo lastig maar ook weer leuk vind ik. 

 

Eerlijk gezegd denk ik in jouw geval dat je hond prima begrijpt hoe die aan een beloning kan komen (daar zie ik ook de humor wel van in)... Eerder schreef je dat de bezitsagressie beter wordt onder begeleiding van de gedragsdeskundige. Dan zou ik vooral lekker op die manier verder gaan. Misschien dat hij dan af en toe op een slimme manier aan wat extra voer komt maar als hij verder vooruit gaat zou ik dat voor lief nemen. 

 

Zo heb ik sinds kort ook een happende puber. Vaak wordt het aangeraden om wanneer er gebeten wordt, snel een speeltje aan te bieden. Dat werkte hier enigszins totdat hij uiteindelijk helemaal doordraaide door alle prikkels van het speeltje. Toch heb ik deze methode bij andere honden heel goed zien werken. Nu laten we hem voertjes zoeken of zitten voordat hij begint, dat werkt voor hem perfect. Ik ben ook wel écht van het begrenzen (dat is dan weer mijn persoonlijke voorkeur) dus dat zijn we nu langzaamaan aan het invoeren. Zo zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en ik kijk daarom graag kritisch naar hoe het gaat en of we iets kunnen/moeten veranderen in de omgang. 

 

Zo wordt Boyko (de puber) helemaal wild als ik veel tegen hem praat, bij hem moet ik echt (nog) kordaat en duidelijk zijn terwijl ik tegen June in volzinnen kan praten en dan begrijpt ze nog wat ik wil. 

 

Verder is de timing altijd heel belangrijk maar ook lichaamshouding, stemgebruik en de manier van bewegen spelen allemaal een rol. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

" Zou dat ook per hond kunnen verschillen? Ik heb juist het idee dat het bij Harm erg goed werkt. Zoals Fien zegt 100% voorkomen lukt ons ook niet, dus soms heeft hij het toch te pakken. En door dan juist te ruilen zonder heel enthousiast te doen is het zo opgelost. Terwijl als ik het negeer dan gaat hij echt helemaal door het dolle heen met het voorwerp door de kamer en/of de tuin denderen en er uitgebreid op liggen knagen en kwijlen haha. En probeer ik op welke manier dan ook dichterbij te komen dan start het spel voor hem. Dus dat doe ik zeker ook niet. Dus ik heb juist het idee dat het voor ons wel werkt? Want hoe los jij het op als ze toch iets te pakken hebben? Gewoon uit nieuwsgierigheid.
 
Edit: en ik heb ook niet het idee dat hij het nou steeds vaker gaat doen, juist steeds minder. Alleen een paar voorwerpen blijven favoriet, zoals mijn sloffen "

Ruilen kan ook werken en als het voor jouw hond werkt is het prima, toch? Wat Hannah & June ook zegt: er is niet één aanpak.

 

Ik zie zelf vaak dat honden zich niet laten bedotten door ruilen. Ze zien iemand al aankomen met hun ruilspeeltje: 'maar ik heb mijn schoen'.

honden page profiel CarlienCarlien

" Wat is jouw Harm voor hond? Leuk is dat he, die van mij is dan ook zo trots inderdaad! Hij vist ze ook op uit de sloot achter  ons huis en loopt dan ook zo apetrots inderdaad!
ja echt grappig, hij heeft een paar echt dat ding steeds weer gehaald en als ik langs liep gooit ie hem neer. Eerder was dit enorm grommen dus sowieso vooruitgang. 
Zonet had ie mijn pinpas (en er zullen vast wel weer mensen zijn die zeggen zorg dan dat ie er niet bij kan maar echt als je eens zou zien hoe dat gaat en het is echt niet zo dat alles hier maar rongslingert maar hij krijgt het steeds weer voor elkaar) en dan moet hij wel loslaten en dus doe je dat met het brokje. Want die pas moet intact blijven! En zo zijn we er maar druk mee haha, de pubertijd is begonnen en hij had al een pittige puppytijd dus druk genoeg hihi.
 
 
 
  "

Ook een labrador! Nu 7 maanden oud, dus we hebben ook nog even te gaan, maar we denken wel echt dat de puberteit is begonnen omdat ie dingen uitvreet die hij al tijden niet heeft gedaan en echt als puppy deed. Ik vind het ergens wel komisch. Ik kan hele verhalen tegen hem houden, hij snapt er waarschijnlijk niets van maar ik vind het heerlijk. Als hij weer een bui heeft dan komen er ook allemaal koosnaampjes uit haha, kleuter, draak, piepo... Soms is hij ook echt heel dramatisch. Hij mag hier niet op de bank, maar soms probeert ie dat wel, dan gaat hij met z'n voorpoten erop en dan zakt hij door zijn poten zodat hij met zijn kop en buik op de bank hangt. Heel schattig gezicht, maar niet volgens de regels, dus zeg ik "laag" en meestal gaat hij er dan ook gewoon weer af. Maar soms dan laat hij zich door zijn achterpoten zakken en dan glijdt hij zo van de bank en rolt ie op zijn rug op de grond. En dan echt heel zielig kijken alsof ik hem echt op de meest verschrikkelijke manier behandelt heb, dramaqueen is het ook... 

 

Nou als ik het zo lees zul je je in elk geval niet vervelen met hem volgens mij! 

honden page profiel Fine Fine

Haha hier is onze lab ook een draak, zo noemen we hem vaak, of tiran, stuiterbal enz. Steeds vaker geniet ik ook van hem en kan ik enorm om hem lachen. Dat is ook weleens anders geweest. Ondertussen is hij nu de tuin aan het omspitten zie ik dus zal er weer even achteraan. Lol. 

Hier mag hij wel op de bank, onze oudere hond heeft het ook altijd gemogen dus dan kan het niet anders. Maar ik zie jouw situatie ook helemaal voor me wat je vertelt over op de bank liggen hahahahaha.....jij ook succes, handenbindertjes maar toch ook heel erg leuk!!

honden page profiel CarlienCarlien

" Ruilen kan ook werken en als het voor jouw hond werkt is het prima, toch? Wat Hannah & June ook zegt: er is niet één aanpak.
 
Ik zie zelf vaak dat honden zich niet laten bedotten door ruilen. Ze zien iemand al aankomen met hun ruilspeeltje: 'maar ik heb mijn schoen'. "

Ja dat is zeker waar. 

En ja ik kan me ook wel voorstellen wat je zegt dat het vaak genoeg niet zal werken, slimmerikken zijn het ook. 

 

Ik kan me zeker ook vinden in de reactie van Hannah & June, kijken wat bij jezelf en bij je hond past en werkt. Leuke en uitdagende zoektocht! 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik heb nooit beloond met een koekje.

Gewoon een, goed zo, met rustige stem, juist om te voorkomen dat een hond gaat zitten wachten op dat koekje.

 

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wegblaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^