Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

" Ik heb nooit beloond met een koekje.
Gewoon een, goed zo, met rustige stem, juist om te voorkomen dat een hond gaat zitten wachten op dat koekje.
 
 
 
  "

Ja daar is ook zeker wat voor te zeggen, bij onze hond gaat het om bezittingsdrang met grommen ed erbij dus als je dan een situatie kunt oplossen door te 'ruilen'dan is dat fijn. Dit gaat overigens al veel beter gelukkig. Doe ik lang niet bij alles, maar soms moet hij meteen iets afgeven omdat het absoluut niet stuk kan of gevaarlijk voor hem is.

honden page profiel Fine Fine

" Ook een labrador! Nu 7 maanden oud, dus we hebben ook nog even te gaan, maar we denken wel echt dat de puberteit is begonnen omdat ie dingen uitvreet die hij al tijden niet heeft gedaan en echt als puppy deed. Ik vind het ergens wel komisch. Ik kan hele verhalen tegen hem houden, hij snapt er waarschijnlijk niets van maar ik vind het heerlijk. Als hij weer een bui heeft dan komen er ook allemaal koosnaampjes uit haha, kleuter, draak, piepo... Soms is hij ook echt heel dramatisch. Hij mag hier niet op de bank, maar soms probeert ie dat wel, dan gaat hij met z'n voorpoten erop en dan zakt hij door zijn poten zodat hij met zijn kop en buik op de bank hangt. Heel schattig gezicht, maar niet volgens de regels, dus zeg ik "laag" en meestal gaat hij er dan ook gewoon weer af. Maar soms dan laat hij zich door zijn achterpoten zakken en dan glijdt hij zo van de bank en rolt ie op zijn rug op de grond. En dan echt heel zielig kijken alsof ik hem echt op de meest verschrikkelijke manier behandelt heb, dramaqueen is het ook... 
 
Nou als ik het zo lees zul je je in elk geval niet vervelen met hem volgens mij!  "

Welke kleur heeft je labrador? 

honden page profiel CarlienCarlien

" Welke kleur heeft je labrador?  "

Zwart! Die van jullie?

Heb je ook foto's? Ik zie ze nog niet op je profiel staan? Ik ben wel benieuwd naar jullie draak ;)

honden page profiel Fine Fine

Die van ons is chocolade bruin. Nog geen fotos's , zal er snel een aantal plaatsen. Mooi die van jou zeg, qua grootte denk ik hetzelfde als die van ons. Hij weegt nu  24 kilo.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Misschien kun je dat met die sloffen wel ombuigen. Mijn collega had zijn labrador geleerd zijn sloffen te halen als ie dat vroeg. En dan ging de hond naar de slaapkamer, sloffen halen. En als zijn vrouw het vroeg, haalde de hond haar sloffen hp-shiny leuk om te trainen en die hersens aan het werk te zetten.

 

Hier overigens ook een (blonde) labrador maar die is een beetje defect hp-frusty houdt niet van water, apporteert niet, houdt ook niks in d'r bek tijdens de wandeling, alleen het vreetgen zit er in. Extra veel ter compensatie ook denk ik cool

honden page profiel Fine Fine

" Misschien kun je dat met die sloffen wel ombuigen. Mijn collega had zijn labrador geleerd zijn sloffen te halen als ie dat vroeg. En dan ging de hond naar de slaapkamer, sloffen halen. En als zijn vrouw het vroeg, haalde de hond haar sloffen  leuk om te trainen en die hersens aan het werk te zetten.
 
Hier overigens ook een (blonde) labrador maar die is een beetje defect  houdt niet van water, apporteert niet, houdt ook niks in d'r bek tijdens de wandeling, alleen het vreetgen zit er in. Extra veel ter compensatie ook denk ik  "

Haha het vreetgen hebben ze volgens mij allemaal! Die van ons valt aan op de bak joh, alsof je zegt dat ie het moet opeten binnen 30 seconden omdat je het anders afpakt. Niet normaal haha...

 

Dat apporteren en in het water willen heeft die van ons enorm, we hebben ook een golden en daar verwachtten we  het eigenlijk ook van maar nee hoor, meneer wil wel in het water maar alleen als hij de bodem voelt, haalt een bal op maar dan maar 1 keer en dan houdt hij het voor gezien. Hahaha. Nu is hij al een oudje maar eigenlijk zijn hele leven is hij al een niet typische golden. Haha.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier hetzelfde inderdaad. Eten wordt hier geinhaleerd, niet opgegeten hp-shiny bal uit het water halen? Iel, m'n pootjes worden nat. Oke, tot aan mijn buik dan, maar verder niet hoor wink

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Al is dat vreetgen ergens ook wel weer handig hoor. Wormkuur als pup? Gooi maar bij de brokjes. Antibiotica? Gewoon in de bak, alles moet op hp-shiny Orale medicijnen zijn nooit een probleem bij een lab wat dat betreft hp-wink 

 

Wij doen overigens altijd een scheutje water over de brokjes zodat ze iets minder snel eet. Maar dan nog, geef ze een minuutje en het is klaar tongue-out inclusief kwijlen, nalikken, drinken, nóg een keer nalikken voor die láátste molecuul eten hp-frusty

honden page profiel Fine Fine

Hahaha zo herkenbaar! Onze golden heeft ook het vreetgen maar niet zo erg als onze labrador!hp-smile

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Een goede kennis van me heeft juist het andere uiterste: haar hond neemt een brokje uit haar bak, gaat naar haar mand, eet het op, gaat even 'uitbuiken', loopt weer naar haar bak, nog een brokje, naar de mand, opeten, terug naar de bak enzovoorts. Die hond heeft echt een dagtaak aan eten hp-shiny

honden page profiel Fine Fine

Hahaha nou daar kan ik me helemaal niks bij voorstellenhp-smile Zal vast geen labrador zijn! Echt ik heb enorme schrokkers. Bij de opvang moesten ze echt lachen daarom, ze waren wel wat gewend maar die van mij spande de kroon! Haha.

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb ook zo'n slimmerd. Mijn hond (golden) loopt soms moeilijk mee met wandelingen. Hij wil dan graag een andere kant op lopen en ik krijg hem dan ook echt niet mee (eigenwijs). Had laatst het geniale idee om leverworst mee te nemen tijdens de wandeling. Steeds als hij netjes meeliep, kreeg hij een stukje kaas. Maar wat deed hij vervolgens; hij wilde alleen nog maar meelopen in ruil voor een stukje kaas. Ging steeds zitten, keek me aan.. en pas als ik de kaas tevoorschijn haalde kwam hij mee hp-angel

honden page profiel DanielleDanielle

" Hahaha zo herkenbaar! Onze golden heeft ook het vreetgen maar niet zo erg als onze labrador! "

Grappig, mijn golden heeft dat helemaal niet! Erg kieskeurig en wij noemen het altijd een 'buffeteter'. Zijn bakje voer staat de hele dag en af en toe eet hij wat.. maar eet het nooit in 1x op. 

honden page profiel Fine Fine

" Ik heb ook zo'n slimmerd. Mijn hond (golden) loopt soms moeilijk mee met wandelingen. Hij wil dan graag een andere kant op lopen en ik krijg hem dan ook echt niet mee (eigenwijs). Had laatst het geniale idee om leverworst mee te nemen tijdens de wandeling. Steeds als hij netjes meeliep, kreeg hij een stukje kaas. Maar wat deed hij vervolgens; hij wilde alleen nog maar meelopen in ruil voor een stukje kaas. Ging steeds zitten, keek me aan.. en pas als ik de kaas tevoorschijn haalde kwam hij mee  "

Ja dit hebben wij vroeger ook gehad bij onze golden! Die had ook zo ineens dat ie niet meer meeliep, ging gewoon liggen en verwachtte dan iets lekkers en dan liep hij weer 2 meter en plof, weer liggen. Inmiddels is het een senior hond en sjokt ie tijdens de wandelingen maar zojuist toch echt de andere kant op dan waar vrouwtje heen liep. Dus eigenwijs is hij nog steeds! En over onze labrador zei een medewerker van de opvang 'het is een leuke lieve hond maar wel eigenwijs!'  Dat vond ze overigens wel leuk haha.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Haha wat dat betreft zijn ze allemaal hetzelfde. Alles voor eten tongue-out bij ons was het ook echt erg op een gegeven moment. Hondenschool, cursus behendigheid dus los van de riem. Ik had stukjes Rodi worst bij me, maar de instructrice had knakworst hp-shiny dus Luna kreeg een stukje tijdens een oefening, niet meer weg te slaan bij die vrouw. Elke les opnieuw. Los = als een malle naar haar toe rennen en knakworst schoonen. Niks van die cursus terecht gekomen hp-frustyhp-shiny

 

Hier aan de overkant woont ook een vrouw met een hondje, die heeft áltijd koekjes bij zich, Luna kreeg ooit één koekje, sindsdien zodra ze haar alleen maar ruikt buiten, trekken aan de riem, als een kikker proberen me vooruit te trekken want ze moet en zal naar haar toe hp-shiny gelukkig vindt zij het alleen maar leuk (moet je ook maar niet elke buurhond koekjes voeren) maar voor ons is het soms wel heel irritant.

honden page profiel Fine Fine

" Haha wat dat betreft zijn ze allemaal hetzelfde. Alles voor eten  bij ons was het ook echt erg op een gegeven moment. Hondenschool, cursus behendigheid dus los van de riem. Ik had stukjes Rodi worst bij me, maar de instructrice had knakworst  dus Luna kreeg een stukje tijdens een oefening, niet meer weg te slaan bij die vrouw. Elke les opnieuw. Los = als een malle naar haar toe rennen en knakworst schoonen. Niks van die cursus terecht gekomen 
 
Hier aan de overkant woont ook een vrouw met een hondje, die heeft áltijd koekjes bij zich, Luna kreeg ooit één koekje, sindsdien zodra ze haar alleen maar ruikt buiten, trekken aan de riem, als een kikker proberen me vooruit te trekken want ze moet en zal naar haar toe  gelukkig vindt zij het alleen maar leuk (moet je ook maar niet elke buurhond koekjes voeren) maar voor ons is het soms wel heel irritant. "

ook herkenbaar, bij onze golden, die onthoudt dat ook en loopt ook altijd meteen naar die gene toe als hij haar ziet. Helass voor hem heeft ze niet altijd koekjes bij zich haha. 

Trekt Luna vaker aan de riem, als ze bijv andere honden ziet? Daar zitten we nu met onze puber lab een beetje mee, ook blaft hij er vaak bij. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ligt aan de hond die we tegenkomen. Bij bekende honden (meestal labs of goldens) is het bij voorkeur trekken als een malle, maar dan leid ik haar af met een koekje (what else). Bij onbekende honden gaat ze meestal liggen en zodra ze dichtbij zijn vliegt ze er op af. Of nou ja, dat wil ze, maar ook dan probeer ik haar af te leiden. Lukt niet altijd, blijft een enthousiaste labrador. So be it wink

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Ik zag daar laatsts een filmpje over van een trainer 

Als je dan beloont gaat je hond t juist doen omda de beloning toch gekoppelt word aan t gedrag wat je niet wil. Er word een slaatje uit geslagen. 

 

Alleen belonen als er niet eerst fout gedrag aan vooraf is gegaan.  (ik heb hetzelfde destijds mijn mijn toenmalige hond gehad). 

 

Correctie doormiddel van nee, stop, leave it. Wat je daar maar voor wilt gebruiken. 

 

-

Break, vrij (geven)

-

 

Duidelijk terug naar begin,  en zo gauw het goed gaat wat je wil gelijk belonen. 

 

Wat er nu gebeurt is eigenlijk corectie heel snel even t gedrag dat je wil beloning waarna t riedeltje op ieuw begint. 

 

Door de break ertussen is er geen connectie meer met het corrigeren. 

 

In de eerste fase geef je gelijk beloning zls de hond na de break wzl dizt wat je grag wil maar dlechts heel kort om. Duidelijk te maken dat, dat is wat je graag wil en dan wat verder door voor je beloont en weer wat verder door voor je beloont anders blijf je belonen dus die tijd er tussen moet dan steeds verder uitgebouwt. 

 

Let wel ik heb dit uit een filmpje van een trainer.  Ik heb geen hond meer dus heb het niet in de praktijk kunnen proberen.  Laar buiten dat het er geloofwaardig uit zag. 

 

Ik deed het met mijn hond vroeger precies als wat je in startbericht omschrijft en had ook een hond die daar een leuk spelletje van maakte. Kost veel beloning maar eigenlijk boek je dan geen resultaat. 

 

 

 

 

honden page profiel CarlienCarlien

Haha ik zit hier echt heerlijk te lachen om al die labrador verhalen! Dat vreetgen, wat herkenbaar! Harm ademt de brokjes ook meer in dan dat hij ze opeet, kauwen komt niet voor in zijn woordenboek. 

 

En ja dat trekken naar andere honden inderdaad manmanman... Maar bij onze HS zeiden ze ook dat wat DutchAuti zegt. Dus ik vraag zijn aandacht zo vroeg mogelijk als we een andere hond zien, soms al voor hij het zelf ziet. Ik maak sowieso de afstand zo groot mogelijk ook door over te steken e.d.  Blijft zijn aandacht dan bij mij (of werpt hij een blik maakt verlegt zijn focus direct weer terug vind ik ook goed genoeg) terwijl we voorbij of er met een bocht omheen lopen? Dan krijgt hij de beloning. Gaat zijn focus toch naar de andere hond of begint ie te trekken, dan heeft ie 'dubbel pech' want ik laat hem dan niet bij de andere hond maar hij krijgt ook de beloning niet. Dat denkt ie soms wel want hij komt heel vrolijk en trots naast me lopen als we de hond al trekkend voorbij zijn gelopen haha... Lukt niet altijd vlekkeloos hoor en soms is het ook erg moeilijk om genoeg ruimte te creërenz maar het lijkt langzaam maar zeker wel te werken! Daarbij ik geef hem wel ook wekelijks de ruimte om met een hondenmaatje te spelen dus hij komt wel aan zijn sociale en speelse contact zeg maar.

 

Het enige probleem dat ik soms heb is dat voor Harm andere honden belangrijker zijn dan de beloning die ik hem voorhoudt.. dus Harm doet echt niet alles voor eten helaas. Hij heeft ook soort van hoogtevrees en de galerij op 3 hoog bij de oppas waar hij 1x per week naartoe gaat is ook echt een drama, met of zonder voer...

 

Dat van die sloffen is een heel erg leuk idee! Ga ik eens mee aan de slag!

honden page profiel Fine Fine

" Ik zag daar laatsts een filmpje over van een trainer 
Als je dan beloont gaat je hond t juist doen omda de beloning toch gekoppelt word aan t gedrag wat je niet wil. Er word een slaatje uit geslagen. 
 
Alleen belonen als er niet eerst fout gedrag aan vooraf is gegaan.  (ik heb hetzelfde destijds mijn mijn toenmalige hond gehad). 
 
Correctie doormiddel van nee, stop, leave it. Wat je daar maar voor wilt gebruiken. 
 
-
Break, vrij (geven)
-
 
Duidelijk terug naar begin,  en zo gauw het goed gaat wat je wil gelijk belonen. 
 
Wat er nu gebeurt is eigenlijk corectie heel snel even t gedrag dat je wil beloning waarna t riedeltje op ieuw begint. 
 
Door de break ertussen is er geen connectie meer met het corrigeren. 
 
In de eerste fase geef je gelijk beloning zls de hond na de break wzl dizt wat je grag wil maar dlechts heel kort om. Duidelijk te maken dat, dat is wat je graag wil en dan wat verder door voor je beloont en weer wat verder door voor je beloont anders blijf je belonen dus die tijd er tussen moet dan steeds verder uitgebouwt. 
 
Let wel ik heb dit uit een filmpje van een trainer.  Ik heb geen hond meer dus heb het niet in de praktijk kunnen proberen.  Laar buiten dat het er geloofwaardig uit zag. 
 
Ik deed het met mijn hond vroeger precies als wat je in startbericht omschrijft en had ook een hond die daar een leuk spelletje van maakte. Kost veel beloning maar eigenlijk boek je dan geen resultaat. 
 
 
 
  "

En toch hebben we dit advies bevestigd gekregen van een deskundige. Maar iedere hond is anders en iedere situatie ook. Dank in ieder geval voor alle feedback.

honden page profiel Fine Fine

" Haha ik zit hier echt heerlijk te lachen om al die labrador verhalen! Dat vreetgen, wat herkenbaar! Harm ademt de brokjes ook meer in dan dat hij ze opeet, kauwen komt niet voor in zijn woordenboek. 
 
En ja dat trekken naar andere honden inderdaad manmanman... Maar bij onze HS zeiden ze ook dat wat DutchAuti zegt. Dus ik vraag zijn aandacht zo vroeg mogelijk als we een andere hond zien, soms al voor hij het zelf ziet. Ik maak sowieso de afstand zo groot mogelijk ook door over te steken e.d.  Blijft zijn aandacht dan bij mij (of werpt hij een blik maakt verlegt zijn focus direct weer terug vind ik ook goed genoeg) terwijl we voorbij of er met een bocht omheen lopen? Dan krijgt hij de beloning. Gaat zijn focus toch naar de andere hond of begint ie te trekken, dan heeft ie 'dubbel pech' want ik laat hem dan niet bij de andere hond maar hij krijgt ook de beloning niet. Dat denkt ie soms wel want hij komt heel vrolijk en trots naast me lopen als we de hond al trekkend voorbij zijn gelopen haha... Lukt niet altijd vlekkeloos hoor en soms is het ook erg moeilijk om genoeg ruimte te creërenz maar het lijkt langzaam maar zeker wel te werken! Daarbij ik geef hem wel ook wekelijks de ruimte om met een hondenmaatje te spelen dus hij komt wel aan zijn sociale en speelse contact zeg maar.
 
Het enige probleem dat ik soms heb is dat voor Harm andere honden belangrijker zijn dan de beloning die ik hem voorhoudt.. dus Harm doet echt niet alles voor eten helaas. Hij heeft ook soort van hoogtevrees en de galerij op 3 hoog bij de oppas waar hij 1x per week naartoe gaat is ook echt een drama, met of zonder voer...
 
Dat van die sloffen is een heel erg leuk idee! Ga ik eens mee aan de slag! "

Ja hier ook uitgelegd gekregen dat je zijn aandacht moet krijgen: de hond denkt dat hij de leiding moet nemen en kan daarom blaffen en trekken. Afleiden en contact zoeken, doet hij dit goed dus zonder blaffen en of trekken dan een beloning. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Nog zo'n leuk labrador-eetgen verhaal hier: toen Luna 9 maanden was verhuisden we naar een huis met een vijver (met verhoogde rand van zo'n 30 cm). Het was winter, dus vissen in winterslaap. Eerste keer in het voorjaar ging ik de vissen voeren, zet het voer terug in de schuur, draai me om, staat madam doodleuk op de rand van de vijver het visvoer uit de vijver te slobberen hp-frustyhp-shiny moest eigenlijk boos worden maar kon mijn lachen stiekem ook niet inhouden hp-shiny

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Hier ook zo een die doorheeft dat als hij iets pakt wat niet mag ik wil ruilen, met als gevolgd dat hij na de ruil weer wat nieuws zoekt wat niet mag om weer te ruilen laughing

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb de helft gelezen maar ging even stuk op het feit dat honden geen lange termijn of korte termijn geheugen hebben. Ik vind dat echt onzin met allen die ik meegemaakt heb. Het zijn wel meester manipulators en kunnen zich ook snel gaan vervelen als hun gevraagde behoefte niet beantwoord wordt. Domineren kan maar dan is meestal je hond een ongelukkig en sta je vaak met je handen in het haar als het "Doet ie anders nooit?" incident is.

 

Systeem van belonen is eerst rechtlijnig, gewenst gedrag is belonen en wel direct. Als je hond dat door krijgt? Gaat ie je manipuleren. Immers wilt deze de beloning en buigt die het om, hij/zij laat dus het gedrag zien om tot de beloning te komen (ze zijn veel slimmer dan dat we denken) Als je die trede hebt bereikt? Ga je dus anders belonen of beter gezegd? Niet meer totdat je hond overgaat in de orde van de dag, wandelen, snuffen, ergens anders mee bezig zijn. Dan gooi je de surprise factor erin. Daarna kom je op de laatste, hond weet niet wanneer hij de beloning kan verwachten, soms krijgt hij/zij het en soms ook niet.

 

Dit is je begin punt https://www.youtube.com/watch?v=2zeZrOPzO-c Heb je eenmaal dat door? Dan kun je de rest ook wel, succes.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wegblaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^