Welk hondenras is geschikt voor ons?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BeppieBeppie

Hallo iedereen.

Wij (man en ik) zijn op zoek naar welk hondenras geschikt is voor ons.

 

Wij willen graag een hond die goed te trainen is, maar ook wel bij je wilt komen liggen of aangehaald wil worden. Van kleine hondjes denken wij zelf niet erg gelukkig te worden, omdat wij zelf enthousiast worden van medium/grote honden als wij honden tegen komen/opzoeken.

Het liefst willen wij een reu. En vanwege evt geluidsoverlast een hond die weinig blaft of waarvan dit blaffen “af” te leren valt.

Wij wonen op een appartement van 95 vierkante meter, met een lift. Wij wandelen zelf ook +twee uur per dag en zouden het leuk vinden als de hond (als hij oud genoeg is) mee kan wandelen/hardlopen.

wij hebben de beschikking tot thuiswerken.  Wij zijn vroeger beiden opgegroeid met honden.

Het liefst voeden wij de hond op een positieve wijze op, in plaats van erg streng.

zelf zaten wij te kijken naar de volgende rassen:

golden retriever, labrador, beagle, pomsky, labradoodle, duitse herder, corgi.wellicht hebben jullie tips voor ons? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee, jullie zijn geschikt voor een hond. Op het makkelijk trainen na. Je krijgt wat je krijgt. Iedereen die aan een pup begint? Heeft een hele waslijst aan wensen maar uiteindelijk leren jullie de hond dingen aan. Hond blijft een hond. Je kunt op 20m2 zitten met een grote hond als je die maar de uitdagingen en behoeftes bied die het nodig heeft. Naar buiten dus en veel ook. LIFT? Is een hele goeie want ze worden veel ouder dan voorheen en om 70kg de trap op te tillen? wink

 

Je kunt je wel een beetje gaan verdiepen in de geschiedenis van bepaalde rassen en de samenwerking met mensen. Rasgroepen zijn opgedeeld in NL https://www.licg.nl/honden/rasgroepen/ Het is een mooi start punt om info in te winnen. EN verzeker altijd je pup, zo kom je niet voor verrassingen te staan als de fokker ervan het laat afweten.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Corgi is klein en lang ,en klein spreekt jullie niet aan .

Beagle ook niet echt groot ,er zitten veel karakter verschillen in de rassen die jullie aanspreken ,

Gewoon je verdiepen in die rassen ,eens op een show gaan kijken en praten met fokkers ,of fokkers bezoeken ,dan wordt je wel wijzer ,

Succes met de zoektocht .

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat leuk dat jullie voor een hond aan het kijken zijn. hp-smile 

Je zegt dat de hond goed te trainen moet zijn, maar is dat op het niveau dat jullie hondensporten (/cursussen) willen gaan doen, dat het een hond moet zijn die makkelijk los moet kunnen leren lopen of zelfs dat het gewoon een hond is die makkelijk in een gemiddeld huis mee moet kunnen draaien?

 

De rassen en kruisingen die je noemt liggen vrij ver van elkaar af in karakter en wat ze nodig hebben. Het zou handig zijn als je een lijstje maakt met wat belangrijk is voor jullie dagelijks leven. Moet de hond makkelijk met andere honden kunnen opschieten, los kunnen leren lopen (weinig jachtinstinct), wil je cursussen gaan volgen? etc. Als je meer verteld over wat jullie zoeken kunnen we ook beter advies geven. 

 

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/ is ook een erg fijne website om makkelijk en snel meer te leren over verschillende rassen. Daar staan ook links op naar rasverenigingen met aangesloten fokkers. Een fokker die alle belangrijke gezondheidstesten voor het ras doet, zorgt voor een laag inteeltpercentage en voor ouders van wie de karakters goed bij elkaar en bij jullie passen is erg belangrijk. Een goede fokker zal ook altijd voor je klaar staan als er iets is of als je nadat je de pup op hebt gehaald tegen vragen aanloopt. Een herplaatser is natuurlijk ook een optie! Op https://verhuisdieren.nl/ staan bijvoorbeeld ook honden zonder rugzakje, mochten jullie dat nog overwegen.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Betreft het trainen en ook nog eens een fijn knuffelgehalte is denk ik sterk afhankelijk van het karakter van de hond, niet zozeer van het soort ras.

Een appartement hoeft geen probleem te zijn lijkt mij zolang de hond maar zijn of haar beweging en of uitdaging krijgt. Dat vind ik persoonlijk belangrijker dan een huis of een appartement.

Alvast veel succes in je zoektocht en bij het vinden van jouw hond.

honden page profiel BeppieBeppie

Bedankt voor de fijne en snelle reacties.

 

Natuurlijk snap ik dat een “knuffelige” hond ook afhankelijk is van het karakter van de hond, maar ik las dat sommige honden daar meer aanleg voor hebben in het karakter dan anderen. ;)

 

 

wij hebben geen kinderen, en willen hoogst waarschijnlijk ook geen kinderen. We vinden het belangrijk dat de hond los kan lopen (en daarom dus ook goed naar ons kan luisteren). En het lijkt ons ook leuk als we behendigheid of iets van speuren met de hond kunnen doen als bezigheid voor de hond zelf.


ik zou het wel fijn vinden als de hond met andere honden kan omgaan, maar dat kan wellicht ook worden aangeleerd.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Elke hond houd wel van knuffelen maar moet ook niet teveel worden en wanneer het jullie uitkomt. Beagle, bloodhound, herder, jack ect.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Je noemt de Beagle. Ik heb zelf een Beagle gehad. Ik vind het hele fijne honden, sociaal naar mens een dier, houden van lange wandelingen en zijn knuffelig. Wat betreft het trainbaar zijn heb je dan wel een uitdaging.... Een Beagle heeft echt een eigen wil, er zit echt een kop op. Is uiteraard in bepaalde mate trainbaar, maar verwacht niet dat je van een Beagle een perfect luisterende hond gaat maken. Als een Beagle ergens geen zin in heeft zal hij het echt niet doen. Sommigen kunnen loslopen, zeker als je met lekkers werkt, maar er zijn er ook genoeg die dat nooit leren. Ook kunnen veel Beagles slecht alleen zijn, wat zich kan uiten in sloopgedrag of aanhoudend blaffen / janken. Ze hebben een harde stem, dus dat is wel iets om rekening mee te houden als je in een appartement woont.

Ze zien er heel leuk uit en zijn dat ook, en ook vreselijk lief, maar er zijn ook nadelige kanten aan waar je je niet op moet verkijken.

Succes met je zoektocht!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Leuk dat jullie je goed aan het verdiepen zijn in een geschikt ras. 

Ik denk in principe dat elk ras dat hierboven genoemd is zou kunnen, let wel dat Duitse herders echte wakers zijn en dus sneller zullen aanslaan bij geluid. Wellicht iets om over na te denken als je veel buren hebt. 

 

Ik zou persoonlijk weg blijven van de Pomsky en Labradoodle. Dit zijn kruisingen waarvan er maar héél weinig verantwoordelijke fokkers te vinden zijn, met name de Pomsky. Ze kosten ontzettend veel geld en er wordt vaak niet getest op erfelijke afwijkingen of gefokt op karakter. Je weet dus simpelweg niet wat je in huis haalt. 

 

Ik denk dat een Labrador en Golden retriever zeker geschikt zullen zijn, zeker als je ze tijdens de wandelingen nog wat taakjes laat uitvoeren zoals kleine apportjes spoortjes uitlopen. Ik zou dus inderdaad in de retriever sector gaan kijken. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Er zijn denk ik heel veel rassen die zouden kunnen passen! Stel je moet één  eigenschap kiezen die je erg graag in je hond terug wil zien, en één eigenschap wat een dealbreaker zou zijn. Wat zou je dan zeggen? (Je noemt al het knuffelen en blaffen, maar zijn er meer dingen?)

 

Knuffelige hond verschilt echt per individu en niet zozeer ras. Ik heb wel de ervaring dat dit al in het karakter naar voren komt als de pups nog in het nest zijn. Dus deze wens kan je prima bij de fokker aangeven.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De retrievers zijn een fijn ras, kunnen goed overweg met anderen honden zijn goed trainbaar, knuffelig, ik heb er twee van het zelfde ras bij elkaar gehad, een was niet weg te slaan bij je om een knuffel te halen terwijl de ander het niet boeide, is heel verschillend ....ga eens bij fokkers kijken thuis, show,s, zo dat je een goed beeld van ze krijgt.laughing

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Zou denk voor een labrador gaan! Succes in je zoektocht!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk ook dat de retrievers een hele goede fit voor jullie zouden zijn. De golden retriever en de labrador lijken hoe dan ook goed te passen. 

 

Als jullie de sporten ook zelf graag willen volgen in plaats van puur als 'bezigheid voor de hond' (ik kon dat niet helemaal uit je tekst opmaken) en regelmatig lekker bezig willen met training, oefeningen en trucjes, dan is de Nova Scotia duck tolling retriever misschien ook nog een hele leuke keuze.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik denk dat je best een lijstje opmaakt met criteria waar je naar op zoek bent want met grootte, blafgedrag en activiteit zijn er niet echt specifieke rassen die we kunnen aanreiken. Zelfs een kleine chihuahua kan 2+ uur per dag wandelen.

 

Een Basenji kan bijvoorbeeld niet blaffen maar jodelt dan weer als de beste. De slimste honden leren het snelst maar gehoorzamen niet altijd het beste. De beste gehoorzamers zijn dan weer vaak de iets 'geobsedeerd door het baasje' rassen. Stoort het je als een hond de hele dag achter je aan loopt of wil je eentje die iets zelfstandiger is. Moeten ze gewoon mee kunnen wandelen, trektochten doen, buitenlandse vakanties aankunnen, sporten, ...? Zelfs dan is er nog onderscheid. Ga je er intensief mee sporten of gewoon af en toe eens een leuke activiteit. Hoe belangrijk zijn genetische 'defecten' in het ras? Hoe klein is te klein voor jullie? Voor mij is een Pomsky, een Beagle en een Corgi bijvoorbeeld een klein ras. 

 

Is er een bepaalde rassengroep die je aanspreekt? Ik heb een grote voorliefde voor de eigenwijze spits- en oertypes dus mij doe je bijvoorbeeld echt geen plezier met een hond uit de groep herders en veedrijvers. Ook terriërs zijn me te pittig. I love them all maar een hond kiezen is echt iets persoonlijks. Kijk even naar de karaktereigenschappen van de rassen die je opsomde en categoriseer die eigenschappen in een lijstje met een waarde van hoe belangrijk of ongewenst ze voor je zijn. Dat lijstje kan je in de toekomst er dan steeds even bijnemen als je een nieuw ras opzoekt ter vergelijking.

 

En natuurlijk fokkers/asielen bezoeken en vragen vragen vragen.

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Wat denk je van een leuke asielhond, misschien een die uit het buitenland komt? Afhankelijk van de leeftijd is er dan al meer bekend over het karakter en wat hij/zij leuk vindt.
Een hond is een persoontje, buiten bepaalde raskenmerken om. Dus bij een pup is het altijd afwachten wat het wordt, wie hij is eigenlijk. Ook leuk, maar een tweedekanshond heeft ook zijn voordelen.

Laika is van de straat geplukt in Bulgarije en is bij ons terecht gekomen. Een tophond is het.

 

honden page profiel Fine Fine

Als je echt op zoek bent naar een lieve, betrouwbare en gehoorzame hond dan zou ik een golden retriever kiezen. Die hebben wij en tuurlijk moet je hem dingen leren en er tijd in stoppen maar dat zijn echt heel lieve trouwe honden. Labradoodle is ook erg geliefd al heb ik daar geen ervaring mee. We hebben nu een labrador erbij.Succes met jullie keuze, het is toch een maatje die gemiddeld 13 jaar in je leven is!

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Wij hebben recent ook de zoektocht achter de rug om uit te vinden welk ras bij ons past. We hebben er heel veel aan gehad om bij allerlei fokkers van verschillende rassen te gaan kijken. Mijn ervaring daarbij was dat je dan gewoon merkt met welk ras je een 'klik' hebt en met welke niet.

 

Fokkers vinden het meestal heel leuk als je langskomt en ze de oren van het hoofd vraagt. Ook zijn ze in mijn ervaring over het algemeen heel eerlijk over de voor- en nadelen van hun ras. Als het goede fokkers zijn, zien ze hun pups het liefst alleen maar in huisjes waar ze helemaal op hun plek zijn, dus ze zijn vaak geoefend in het inschatten van de match tussen jouw situatie en een hond van hun ras.

 

We hebben ook fokkers bezocht die ons aan het eind van het gesprek adviseerden om niet voor hun ras te gaan, maar die wel tips hadden voor rassen die ze beter vonden passen. Zo bouw je ook al een soort netwerk op in het 'hondenwereldje'. Iedereen heeft weer andere tips en contacten die je verder kunnen helpen, en is vaak graag bereid die te delen.

 

En als een van de bezochte fokkers dan op een gegeven moment een nestje in de planning heeft, denken ze misschien ook al aan je. Dat is bij ons gebeurd: een van de fokkers die we bezocht hadden, belde ons met de mededeling dat ze een heel groot nestje had gekregen, dus iedereen op haar wachtlijst was 'voorzien'. Ze vroeg ons of we misschien interesse hadden omdat ze een positieve indruk van ons had, en dacht te hebben aangevoeld (terecht) dat we echt wel serieus voor haar honden waren gevallen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Wat denk je van een leuke asielhond, misschien een die uit het buitenland komt? Afhankelijk van de leeftijd is er dan al meer bekend over het karakter en wat hij/zij leuk vindt.Een hond is een persoontje, buiten bepaalde raskenmerken om. Dus bij een pup is het altijd afwachten wat het wordt, wie hij is eigenlijk. Ook leuk, maar een tweedekanshond heeft ook zijn voordelen.
Laika is van de straat geplukt in Bulgarije en is bij ons terecht gekomen. Een tophond is het.
  "

Dat gaat niet altijd op. Sommige honden hebben maanden in een overvol asiel gezeten, in een totaal andere omgeving dan hier. Hoe de hond zich gaat gedragen als hij eenmaal in Nederland is kan dus totaal anders zijn dan hoe hij zich in het asiel (of op straat, zonder bemoeienis van mensen) heeft gedragen. Bij een pup van een bepaald ras dat al decennia lang, zo niet langer, is geselecteerd op bepaalde karaktereigenschappen is het juist veel makkelijker om een voorspelling te doen over innerlijk en uiterlijk. Dus "altijd afwachten wat het wordt" gaat bij een rashond mijns inziens niet op. Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, maar in grote lijnen kun je van een rashond van een goede fokker veel makkelijker een inschatting maken over karaktereigenschappen en dus of het bij je past. 

 

 

@TS: welke eigenschappen zoek je nog meer, en wat wil je liever niet?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik jullie wensen lijstje en hondenlijstje bekijk, zeg ik de Golden retriever, maar ga naar een goede fokker, aangesloten bij de vereniging, verdiep je in de erfelijke problemen bij dit ras en kijk goed naar of de ouders en grootouders alle testen hebben gehad. 

Weet wel, een golden is een sterke hond, die je wel moet kunnen handlen. Een paar weken terug had ik een golden van 8 maanden in mijn nek zitten. Eerst bovenop mijn hondje, leuk spelen, maar dat kan een klein hondje snel beschadigen als het zo,n verschil is in gewicht. Vervolgens knalde hij op mijn rug, ik wankelde.  De baas kon de hond niet aan, een jonge vent, uiteindelijk heb ik zelf deze hond in zijn kladden gegrepen en overgedragen aan de baas, gevolg drie dagen rugpijn. Waarmee ik wil zeggen, verkijk je niet op de enorme spiermassa en kracht die deze honden, als ze volwassen zijn hebben. 

Een labrador kan nog een graadje sterker en steviger zijn.

Een beagle is leuk, maar loslopen is vaak een uitdaging en alleen zijn kan dat ook zijn(meutehond die werkt in groepsverband).  Eenmaal wild in zijn neus en dan moet je van goede huize komen je hond terug te laten komen,

 

Een flatcoated retriever is ook een leuke hond, ! maar ook hier, let op erfelijke gebreken en onderzoeken.

Een corgi, is een fijne hond, lange rug, laag bij de grond, maar zeker geen kleine hond.  Kan blafferig zij .

Een pomsky is volgens mij een dwergkees x husky? Niet de meest gehoorzame rassen bij loslopen, en beiden behept met een uitstekend blafgebeuren, een husky is gefokt om in roedelverband te leven en te trekken!

Duitse herder, groot en sterk, pracht honden, schitterend karakter. 

Voor alle rassen geldt let op de erfelijke problemen,

Ga naar fokkers van de rassen die je uitgekozen hebt. Ga daarheen als er geen pups zijn. Ga kijken in de huiselijke omgeving, ga heel veel vragen stellen. Goede fokkers vinden het fijn te vertellen over hun honden en willen alles van jou weten. 

Ga naar wandelingen van de verenigingen en praat met baasjes en kijk heel goed in net rond. 

 

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Dat gaat niet altijd op. Sommige honden hebben maanden in een overvol asiel gezeten, in een totaal andere omgeving dan hier. Hoe de hond zich gaat gedragen als hij eenmaal in Nederland is kan dus totaal anders zijn dan hoe hij zich in het asiel (of op straat, zonder bemoeienis van mensen) heeft gedragen. Bij een pup van een bepaald ras dat al decennia lang, zo niet langer, is geselecteerd op bepaalde karaktereigenschappen is het juist veel makkelijker om een voorspelling te doen over innerlijk en uiterlijk. Dus "altijd afwachten wat het wordt" gaat bij een rashond mijns inziens niet op. Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, maar in grote lijnen kun je van een rashond van een goede fokker veel makkelijker een inschatting maken over karaktereigenschappen en dus of het bij je past. 
 
 
@TS: welke eigenschappen zoek je nog meer, en wat wil je liever niet? "

Dit is lang niet bij alle (buitenlandse) asielhonden zo, er zijn genoeg honden die in gastgezinnen zitten waar een goede observatie plaatsvindt. Er zij ook echt wel ongecompliceerd buitenlandse honden. 

 

Toen ik de openingspost las dacht ik ook direct aan een asielhond. De genoemde rassen en kruisingen liggen zowel qua uiterlijk als karakter gigantisch uit elkaar dat het meer klinkt als we zoeken een leuke hond. Dat is overigens helemaal niet erg, ik had ook nooit echt een rasvoorkeur en we zijn ruim acht jaar geleden voor een buitenlandse herplaatser gegaan, daar zijn we nog elke dag heel gelukkig mee. 

 

Mochten jullie toch graag een rashond willen dan is het misschien een idee om per ras dat jullie nu genoemd hebben, hier neer te zetten waarom deze jullie voorkeur heeft. Dan kunnen we iets gerichter meedenken. 

honden page profiel toto

honden foto van to

 

Ik zou persoonlijk weg blijven van de Pomsky en Labradoodle. Dit zijn kruisingen waarvan er maar héél weinig verantwoordelijke fokkers te vinden zijn, met name de Pomsky. Ze kosten ontzettend veel geld en er wordt vaak niet getest op erfelijke afwijkingen of gefokt op karakter. Je weet dus simpelweg niet wat je in huis haalt.

 

 

gelukkig ik dacht al waar blijven ze met het commentaar op de Labradoodle... Neem dan de Autralian Labradoodle en zoek een verantwoorde fokker en ja die zijn er echt!!!   Zijn echt onwijs leuke honden, goed trainbaar, luisteren goed, zijn er in de medium maat, houden van wandelen, en zijn lief met kinderen. (stel je hebt neefjes en nichtjes)

En echte knuffel honden. Voor geen goud voor mij te missen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

gelukkig ik dacht al waar blijven ze met het commentaar op de Labradoodle... Neem dan de Autralian Labradoodle en zoek een verantwoorde fokker en ja die zijn er echt!!!   Zijn echt onwijs leuke honden, goed trainbaar, luisteren goed, zijn er in de medium maat, houden van wandelen, en zijn lief met kinderen. (stel je hebt neefjes en nichtjes)
En echte knuffel honden. Voor geen goud voor mij te missen. "

Gelukkig, ik dacht al, waar blijft diegene die héél snel op haar teentjes getrapt is. hp-shiny

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ff waarom wordt de Golden retriever en labrador hier altijd geadviseerd als eerste hond? Meeste die ik tegenkom zijn helemaal niet makkelijk. Laat staan het aantal hier dat enige problemen onder vind ermee. Die fout niet ligt niet aan het ras maar aan de mens die ervan uit gaat dat het een "makkelijke beginners" hond is. Bovendien is het weinig speuren met hun, daar worden ze simpelweg niet voor opgevoed tenzij werklijn zoals ik hier geleerd heb. Sommige honden hebben dat wel aan opvoeding, reukvermogen sponsoring. Dus fokkers opzoeken en het hemd van hun lijf vragen? Lijkt me een uitermate goed idee, denk alleen niet dat fokkers daar op zitten te wachten nu gelijk yell

 

Gewoon vooronderzoek doen, wat is de grondlegger in geschiedenis van hond in samenwerking met mens. Maak een aantal keuzes en ga dan informatie opvragen bij aangesloten fokkers. Dan nog? Kun je voor een totaal verrassing pakketje komen te staan. Dus je moet heel goed overwegen of je instaat bent die zorg te kunnen dragen en of je daar alle tijd en geduld in wil steken. Maar zoals het klinkt? Zijn jullie daar toe bereid en houd in je achterhoofd dat een eerste? Nooit de makkelijkste is, al gaande weg leren we, hihi.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

. Bovendien is het weinig speuren met hun, daar worden ze simpelweg niet voor opgevoed 

Dus jij denkt dat een labrador, werklijn of niet, er niet voor gemaakt is om te speuren? Denk jij dat het doodgeschoten wild door de jager eerst voor de neus van de hond gaat liggen? Ze zullen het wild écht wel eerst zelf moeten gaan zoeken, alvorens ze kunnen apporteren (retrieven) 

 

Daarbij is elke hond een beginnershond als je hart bij dat ras ligt. Een Labrador is een prima keuze. Uiteraard zijn hebben ze, zoals elk ras, een consequente opvoeding nodig, ze worden natuurlijk niet opgevoed en onder appél geboren. Maar het is een ras dat erg vergevingsgezind is, wat m.i een héél fijne en belangrijke eigenschap is voor nieuwe hondenbazen, ze leren snel en graag, hebben een goede off switch mits dit is aangeleerd, zijn sociaal naar andere mensen en dieren (ze zijn er voor gefokt met meerdere honden samen te werken, ze moeten dus wel sociaal zijn, tenzij je deze bij een slechte fokker vandaan haalt) en het zijn heel makkelijke honden in de omgang. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ze zijn allemaal opgevoed in de geschiedenis met als doeleinde te werken voor de mens. Dat neemt niet weg dat hond, een hond blijft met honden gedragingen als diersoort an sich. Het is een sociaal diersoort, dat staat vast.

 

 

 

 

 

honden page profiel toto

honden foto van to

@pascale..

Nee hoor echt niet op mijn tenen getrapt...

Maar als hier een Labradoodle ter sprake komt is er altijd commentaar.

Maar ik en vele met mij genieten onwijs veel van...

 

honden page profiel DagmarDagmar

Als je niet te veel geblaf wilt, zou ik me geen herder aanschaffen, gezien hun waakse karakter zijn ze geneigd snel aan te slaan. (Ik heb mijn herders dit weekend elders gedaan, ik heb mijn teef hees terug gekregen haha).

De corgi die ik ken is extreem vocaal. Een zalige hond, in zou er zo 1 willen, prachtig karakter maar dat geblaf... Niet normaal..

Mijn zus heeft altijd labradors, die blaffen zelden. Ik zie mezelf ook nog wel een werklijn lab nemen, paar tandjes minder dan mijn huidige honden maar nog steeds een enorme Will to please. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" @pascale..
Nee hoor echt niet op mijn tenen getrapt...
Maar als hier een Labradoodle ter sprake komt is er altijd commentaar.
Maar ik en vele met mij genieten onwijs veel van...
  "

En dat is het belangrijkste, dat je van je hond geniet. Neemt echter niet weg dat mensen niet gewaarschuwd moeten blijven worden. En goed lezen. Ik duidelijk dat er weinig verantwoordelijke fokkers zijn, en met name bij de Pomsky. En daar is geen woord van gelogen.  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Beppie je hebt pb. Rechts bovenaan zie je een envelopje.

honden page profiel Fine Fine

" Ff waarom wordt de Golden retriever en labrador hier altijd geadviseerd als eerste hond? Meeste die ik tegenkom zijn helemaal niet makkelijk. Laat staan het aantal hier dat enige problemen onder vind ermee. Die fout niet ligt niet aan het ras maar aan de mens die ervan uit gaat dat het een "makkelijke beginners" hond is. Bovendien is het weinig speuren met hun, daar worden ze simpelweg niet voor opgevoed tenzij werklijn zoals ik hier geleerd heb. Sommige honden hebben dat wel aan opvoeding, reukvermogen sponsoring. Dus fokkers opzoeken en het hemd van hun lijf vragen? Lijkt me een uitermate goed idee, denk alleen niet dat fokkers daar op zitten te wachten nu gelijk
 
Gewoon vooronderzoek doen, wat is de grondlegger in geschiedenis van hond in samenwerking met mens. Maak een aantal keuzes en ga dan informatie opvragen bij aangesloten fokkers. Dan nog? Kun je voor een totaal verrassing pakketje komen te staan. Dus je moet heel goed overwegen of je instaat bent die zorg te kunnen dragen en of je daar alle tijd en geduld in wil steken. Maar zoals het klinkt? Zijn jullie daar toe bereid en houd in je achterhoofd dat een eerste? Nooit de makkelijkste is, al gaande weg leren we, hihi. "

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^