kosten logeerpartij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Goedemorgen!

Zoals jullie misschien weten heb ik een oppashondje, PIP voor één dag in de week, via www.oopoeh.nl

Nu heeft zijn eigenaresse gevraagd of ik in oktober misschien een ruime week op hem wil passen, tegen betaling. (Het is nog niet zeker, ook vanwege de vliegtoestanden en de gezondheid).

Daar moet ik echt over nadenken. Normaal als hij hier is laat ik de honden niet alleen thuis, dus heb ik een soort van huisarrest, op het wandelen na. Ook weet ik niet hoe PIP zich 's nachts gedraagt en mijn nachtrust is mij heilig...

Ik ga, als het er van komt, zeker een proefnachtje doen.

Ik heb geen idee hoeveel ik per dag zou kunnen vragen. Hebben jullie een idee of ervaring?

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

Vrienden doen het en rekenen 10 tot 12 euro per dag. Dat is gelijk aan opvang asiel geloof ik. Dat even opzoeken bij een asiel in de buurt zou ook een graadmeter voor je kunnen zijn. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Mijn moeder rekende altijd € 5,00 per dag, als ze een logeerhond had.

 

Ze moesten dan wel eigen voer meegeven voor de hond. 

honden page profiel Tess _ baasje Channah Tess _ baasje Channah 3 doggies

honden foto van Tess _ baasje Channah

Goedemorgen Jantien,

Wat leuk! Ik doe zelf als bijbaantje hondenoppas voor zowel vakanties als af en toe een los dagje oppas.

Als iemand via marktplaats of hondenoppas.nl reageert doen we sowieso een kennismakingsgesprek. Tot nu toe heeft er nog nooit een hond van te voren een proefnachtje gedaan, dus hoe de nachten zijn is bij elke hond weer een verrassing tongue-out

Ik vraag wel altijd van te voren hoe de hond 's nachts is, en ik heb sowieso een heel formulier in elkaar gezet met belangrijke vragen. 

Van de hondjes die tot nu toe gekomen zijn heb ik een paar keer gehad dat ik op de bank moest gaan slapen, omdat ze onrustig waren, aan het blaffen. Dus het verschilt echt per hond en per leeftijd hoe ze 's nachts zijn, maar als ze ons gezin goed kennen dan valt het al heel erg mee. 

Ik vraag ook aan mensen voordat ik toezeg of de honden een paar uurtjes alleen kunnen blijven. Als ik het bij ons thuis niet helemaal vertrouw om Tess en de oppashond samen alleen achter te laten, laat ik de oppashond in de woonkamer, en Tess mag boven slapen hp-smile 

Ik vraag zelf  15,- per dag met overnachting, maar ik ben natuurlijk pas 15 jaar oud, dus ik wil zeker niet te veel vragen. En veel mensen vinden deze prijs zeker reëel. Ik zie ook regelmatig prijzen voorbij komen van rond de 20 euro / 25 euro. Ik zou vragen aan de eigenaresse van uw oppashond wat zij ongeveer in gedachten had. 

Ik vind het superleuk om te doen! En zolang ik het huis en de bank blijf stofzuigen, en ervoor zorg dat mijn ouders hun nachtrust niet gestoord wordt, vinden mijn ouders het prima! 

Groetjes Channah 

 

edit: ik zou idd kijken wat mensen op marktplaats en hondenpensions in de regio vragen

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Niets, als ik een hond te logeren heb, dan doe ik dat omdat ik dat wil.  (behalve politiehonden, maar goed, die rekening is dan ook voor de politie en niet voor de eigenaar).

Omgekeerd ook, als mijn honden elders zitten, zitten ze ook bij bekenden en betaal ik daar niets voor.

 

Het leven is al duur genoeg, iets doen omdat je het wil en kan vind ik nog steeds een daad van menselijkheid.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy 3 doggies

Voor familie en naaste buren pas ik gratis op de dieren. Daar zou ik nooit een vergoeding voor vragen. Honden, konijnen, hamster,vogel..Maar ik zie het oppassen/uitlaten van een hond van een "vreemde" als een soort werk. Daar mag best een (kleine) vergoeding tegenover staan. Ik zou overleggen welk bedrag de eigenaar zelf in gedachten heeft per dag. Hier in de buurt varieert de prijs voor overdag 10 euro, dag en nacht 15 euro.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Is het voor een paar dagen , een kleine week dan alleen eten, is het echt voor een langere periode dan toch wat meer, extra schoonmaken , wassen enz.....

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Ik pas veel op sinds mijn hond is overleden maar omdat ik het doe omdat ik het leuk vind regelmatig een hond in huis te hebben wil ik er geen geld voor. Ik ben juist blij als ze komen. Alleen Otis de enorm grote Zwitserse herder die is een keer een weekens geweest en een keer 4 dagen. Die vrouw betaald dan altijd een tientje per nacht. Maar dat is omdat zij dat zelf per se wil. Dat stopt ze dan gauw onder mijn asbak op tafel haha. Maar ja dat snap ik ook wel weer want die grote lieverd kan verder nergens terecht dus zij is heel blij. En hij brengt een constante aanvoer van zand en haren.

Mijn vaste hollandse herder komt altijd gratis, ook met logeren maar die logeert niet langer dan 1 nacht want zij heeft verlatingsangst en dan kan ik dus geen boodschappen ofzo doen. Heb sinds kort een vaste border collie, ook gratis.

Als het zou moeten zou ik betalen voor de liefde en het plezier dat ik van deze honden krijg.

Maar eigenlijk kun je toch zelf bepalen wat je wil vragen. Als je op pet bnb kijkt lopen de prijzen voor logeren uiteen van 10 tot 50 euro per nacht.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb mijn hond met erge verlatingsangst tot nu toe alleen bij mijn ouders gelaten ooit voor 2 nachtjes, voor de rest is ze altijd mee, of een paar uurtjes bij een oppas. Ik snap dat ze 'een blok aan het been is'. Ik ga uiteindelijk buitenshuis werken, dus ga voor meerdere oppasadresjes proberen te zorgen, zodat iemand niet 5 dagen aan de week aan huis gekluisterd zit, en ik back-up heb.

Het zou pijn doen aan mijn portemonnee, maar ik zou er, als ik diegene goed zou kennen en mijn hond het fijn heeft, goud geld voor betalen zo'n weekje onbezorgd vakantie kunnen vieren zonder hond innocent
Wat je ook misschien af zou kunnen spreken, dat ze een andere oppas regelt, of een uitlaatservice voor ... keer die week zodat je boodschappen kan doen of iets dergelijks voor 1-2 uurtjes?

honden page profiel StaffordStafford 3 doggies

Sinds kort gaat Toby naar een particuliere opvangmevrouw en ik betaal 15 euro per nacht. Nu moet ik er wel bij vermelden dat zij geen andere dieren heeft en Toby geen gemakkelijke gezellig hond is voor erbij. Hij kan niet los, is loeisterk en is soms hondagressief en een stafford dus voor mij is deze mevrouw goud waard. Ik kan mij voorstellen dat de prijs iets lager is voor een minder moeilijke hond die gewoon makkelijk en niet veel extra werk bezorgt. Met een gerust gevoel weg kunnen gaan is voor mij echt heel veel waard.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Sinds kort gaat Toby naar een particuliere opvangmevrouw en ik betaal 15 euro per nacht. Nu moet ik er wel bij vermelden dat zij geen andere dieren heeft en Toby geen gemakkelijke gezellig hond is voor erbij. Hij kan niet los, is loeisterk en is soms hondagressief en een stafford dus voor mij is deze mevrouw goud waard. Ik kan mij voorstellen dat de prijs iets lager is voor een minder moeilijke hond die gewoon makkelijk en niet veel extra werk bezorgt. Met een gerust gevoel weg kunnen gaan is voor mij echt heel veel waard. "

Dat vind ik net zo dubbel. Mijn jongste is gewoon geen leuke hond, in geen enkel opzicht. 

30 euro uitbesteden aan verzorging van hem voor opvang, zou ik dus belachelijk vinden, want het is gewoon een onplezante hond waar geen prijs op te plakken is. Ik ben enorm blij dat mijn baas hem wil opvangen indien nodig, kosteloos én hij amuseert zich er ook nog eens mee.

Mensen die het doen omdat ze er voor betaald worden, zou ik dus echt niet vertrouwen.  Het is echt een type hond waar een diploma van bekwaamheid gewoon niets zegt, want zo'n geval komt de gemiddelde mens niet tegen in zijn leven. Dus geld waard? Nee. Ik zou er alleen voor betalen als ik zou weten dat hij opgesloten zit in een volledig hufterprofe kennel en dat er hem daar gewoon niet uithalen.

honden page profiel StaffordStafford 3 doggies

" Dat vind ik net zo dubbel. Mijn jongste is gewoon geen leuke hond, in geen enkel opzicht. 
30 euro uitbesteden aan verzorging van hem voor opvang, zou ik dus belachelijk vinden, want het is gewoon een onplezante hond waar geen prijs op te plakken is. Ik ben enorm blij dat mijn baas hem wil opvangen indien nodig, kosteloos én hij amuseert zich er ook nog eens mee.
Mensen die het doen omdat ze er voor betaald worden, zou ik dus echt niet vertrouwen.  Het is echt een type hond waar een diploma van bekwaamheid gewoon niets zegt, want zo'n geval komt de gemiddelde mens niet tegen in zijn leven. Dus geld waard? Nee. Ik zou er alleen voor betalen als ik zou weten dat hij opgesloten zit in een volledig hufterprofe kennel en dat er hem daar gewoon niet uithalen. "

Oh haha dan is jouw hond volgens mij niet zo gezellig en lastig op een andere manier dan die van mij vermoed ik? Toby is helemaal gek op mensen eender wie en is binnen een stikgemakkelijke hond die ergens neerploft en slaapt. Het is juist buiten dat hij heel sterk is en reactief kan zijn. Veel mensen onderschatten dit en mijn ergste nachtmerrie is dat hij zich lostrekt en een andere hond zou verwonden en dit is waarschijnlijk overdreven want hij is heel leuk met teefje alleen grotere reuen is een ramp. Deze mevrouw heeft vroeger zelf een boerboel en stafford gehad dus is heel voorzichtig dus ja voor mij is dit het geld dubbel en dwars waard. Wat voor hem ook ideaal zou zijn is iemand met een grote tuin die goed afgesloten die er niet mee gaat wandelen. Mensen zonder andere dieren die een reactieve staff willen opvangen liggen niet voor het oprapen en daar betaal ik met veel liefde voor dat ik rustig op vakantie kan of lange dagen werken.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Goedemorgen!

Zoals jullie misschien weten heb ik een oppashondje, PIP voor één dag in de week, via www.oopoeh.nl

Nu heeft zijn eigenaresse gevraagd of ik in oktober misschien een ruime week op hem wil passen, tegen betaling. (Het is nog niet zeker, ook vanwege de vliegtoestanden en de gezondheid).

Daar moet ik echt over nadenken. Normaal als hij hier is laat ik de honden niet alleen thuis, dus heb ik een soort van huisarrest, op het wandelen na. Ook weet ik niet hoe PIP zich 's nachts gedraagt en mijn nachtrust is mij heilig...

Ik ga, als het er van komt, zeker een proefnachtje doen.

Ik heb geen idee hoeveel ik per dag zou kunnen vragen. Hebben jullie een idee of ervaring? "

Wat zegt de stichting daarover dan? De eigenaar betaalt ook aan de stichting, ik meen dat de oppas geen geld krijgt.

 

Dat gezegd hebben zou ik even naar pensions in de buurt kijken om een idee van tarieven te krijgen. Voor Paddy betaal ik 14,50 per 24 uur, kleine hondjes zijn goedkoper.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

De stichting gaat daar niet over. Ze vinden het fijn dat wij goed contact hebben.

Als oppasser krijg ik inderdaad niets, daar doe ik het ook niet voor.  Maar J. heeft wel aangeboden om mij te betalen als Pip een hele week komt logeren.

 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" De stichting gaat daar niet over. Ze vinden het fijn dat wij goed contact hebben.
Als oppasser krijg ik inderdaad niets, daar doe ik het ook niet voor.  Maar J. heeft wel aangeboden om mij te betalen als Pip een hele week komt logeren.
  "

En wat vind je daarzelf van?

Eerst voor je zelf vast stellen of je wilt oppassen en daarna voor jezelf vast stellen of je wel of niet een geld bedrag wilt ontvangen.

 

 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Lijkt mij allemaal niet zo ingewikkeld. Ik vind mijn oppashonden via hondjeuitlaten.nl en dan is het vervolgens ook aan de oppas en het baasje zelf wat er betaald wordt.

Mij bieden ze ook altijd een vergoeding maar ik ben duidelijk dat ik dat niet wil en neem niets aan. Als jij dat wel wil dan kun je toch bespreken met het baasje hoeveel

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" De stichting gaat daar niet over. Ze vinden het fijn dat wij goed contact hebben.
Als oppasser krijg ik inderdaad niets, daar doe ik het ook niet voor.  Maar J. heeft wel aangeboden om mij te betalen als Pip een hele week komt logeren.
  "

Ik begrijp het hele probleem niet zo. Je doet het niet voor het geld, dan zeg je toch tegen de eigenares dat je er niets voor hoeft te hebben. Wil ze er perse wat voor geven, dan zeg je, doe een lekkere fles wijn of een bos bloemen. Of een zak snacks voor de hond om bij de honden te blijven.

Begrijp wel dat je eerst wilt kijken of het gaat, dat je niet 10 dagen met een jankende hond zit en of de hond ook even tijdens een boodschap alleen kan blijven.   

Ik krijg begin augustus ook een logé, ze is hier een paar uur geweest, dat gaat goed met Teun. Wil het ook nog een nachtje uitproberen. Ik verwacht niet 1,2,3 problemen, maar dat weet je niet zeker. Ik vraag overigens niets.

Heb voorheen ook nooit geld gevraagd als we een logeetje kregen. Ook nooit proefnachtjes gedaan, helemaal niets op proef, maar daar heb ik wel van geleerd na de laatste keer met onze Wopper, ons vorige teefje.    

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen... Bij onze vorige hadden we echt wel oppas nodig. Zij vroeg 10 euro voor de eerste nacht en elke andere 15. Maar omdat ze het leuk vind om te doen en van honden houd. Ze heeft heel lang voor een aantal honden met fysieke problemen gezorgd.

 

Wij kregen gelijk voor de eerst nacht, een vragen lijst. Hoe laat eet ie, wat zijn gebruiken ect en dan welke DA, contact telefoonnummers. Ik denk dat inmiddels wat meer mag en kunt vragen maar hoeft natuurlijk niet als je het leuk vind om te doen.

Volgende forumvraag: Hondenmand E-bike
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^