Allergie & atopie - wat nog te doen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

honden foto van Fleur

Hi allemaal,

 

Ik lees af en toe mee op het forum en ben benieuwd naar jullie evt. berichten over mijn hond.

 

Ik heb een Labrador teefje van 8,5 jaar oud (chocoladebruin). Ze heeft helaas al sinds jonge leeftijd te maken met allergieen (voedsel) en atopie (buitenaf). Zo hebben we diverse testen laten doen en hieruit is gebleken dat zij allergisch is voor o.a. mijten, grassen, pollen, vlooien etc.

Qua voeding hebben we diverse dingen geprobeerd waaronder vers vlees en brokken en na overleg met de dierenarts en een voedingsdeskundige zijn we overgestapt op RC Anallergenic, wat het op zich goed doet. Verder mag ze echt niks anders eten.

Door de allergieen en atopie kan zij eigenlijk niet in meertjes zwemmen, door het gras of de modder banjeren en zulke dingen doen. Dit resulteert in dubbele oorontstekingen, poten bijten, extreme jeuk en wondjes. Ze heeft hierdoor soms ook schimmels op de huid.

We hebben elke mogelijke behandeling al geprobeerd, van cremes en sprays, medicinale shampoos, injecties met o.a. prednison, pillen (apoquel) etc. 
Bij haar oren helpen oorduppels gelukkig wel alleen keert het zeer vaak terug. Al met al zijn we zo ong. elke 6 weken bij de dierenarts en loopt dit natuurlijk flink in de (vaste) kosten, maar goed je hebt wat voor ze over... :-)

Alleen is het zo dat de medicatie de laatste maanden minder lang werkt. Prednison werkt korter dan de te verwachten helft en ook pillen helpen niet goed. Ze heeft heel veel jeuk en door de prednison injecties is haar vacht dunner geworden. Ook heeft ze doorligplekken en zéér veel haaruitval. 3 x per dag stofzuig ik echt bergen weg. Ook heeft ze last van haar kleedjes. Die was ik 2 x per week. De laatste tijd plast en poept ze ook steeds meer en doet ze dit soms ook in haar mand. 

Ook lijkt ze soms wat in de war, dit wisselt een beetje met periodes en uit zich in staren, piepen en op aparte momenten denken dat het avond is (lees: haar ritueeltje voor het 'diner' uit te voeren midden op de dag.

Al met al begin ik een beetje moedeloos te worden van alles bij elkaar en vind ik het zo erg dat ze zo veel last heeft. Het enige wat nog lijkt te helpen is haar 'volstoppen' met prednison of andere injecties maar dat vind ik eigenlijk ook helemaal niks natuurlijk...

Ik weet niet echt meer waar we goed aan doen. Het liefst zou ik haar een Lab laten zijn: banjeren en zwemmen en lekkers geven, maar dit kan allemaal niet. Tussendoor gaat het soms gelukkig wel even goed maar er hoeft maar iets te gebeuren en het slaat weer om. Soms weet ik niet of ze nog een hondwaardig bestaan heeft, maar ze is niet doodziek oid...

Ik ben benieuwd of er iemand mijn verhaal leest en evt. adviezen heeft...

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Wat rot voor jullie zeg.. Mijn hond begon met de start van het voorjaar én hooikoortsseizoen tekenen van allergie te vertonen. Extreem poten bijten tot wondjes toe, constant krabben onder de kin met dezelfde gevolgen, niezen etc. De dierenarts wilde starten met voedseltest maar ik wist gewoon zeker dat het daar niet aan lag. Wij kregen ook apoquel tegen de jeuk, dat hielp goed maar ik wilde m niet constant aan die pillen. Dus ik ben wat gaan zoeken en uitgekomen bij puur pollen van medpets tegen de allergie en itch reliëf van animigo. Sinds ik hiermee ben gestart zie ik duidelijk verbetering. De allergie is zo goed als weg en hij heeft niet meer aan z’n poten gebeten of gekrabt. Misschien heb je er iets aan! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heb je al eens bij de fokker en de rasvereniging gevraagd? De problemen die je beschrijft komen veel voor bij de bruine labrador, er is vast wel kennis daar.

 

Sterkte hoor.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Vraag aan de arts de cytopoints, daar zijn geen bijwerkingen van en is geen belasting voor nieren en lever....ik weet uit ervaring dat het op het moment doorbijten is, hier ook een hond met atopie (hooikoorts,) ik was haar om de andere dag met de pyodermshampo, dat helpt en geeft goede verlichting, na het uitspoelen wat appelazijn door de vacht, met een washandje over de vacht halen..  de voeding zou ik echt zo houden wat je dierenarts je aanraad....ook wij zijn vaste klant bij de dierenarts, om de vijf weken voor de cytopoints.  Als je deze vraagt en de shampo gaat gebruiken kan je van de prednison af.   Inderdaad een hond met atopie kan niet in zoet water, wel in zout water, maar dan moet je bij de zee wonen natuurlijk.....iedere keer na de wandeling je hond afspoelen, weet wel het is heel veel werk maar zo komt je hond de hooikoorts piek door...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

552077.jpg    Na de wassing een badjas aan, een half uurtje dan is je hond zo droog, weet niet of je een blazer hebt, ?    Zo niet dan de borstel er even over heen...en verder op laten drogen, de badjas niet langer dan een half uurtje om doen, anders verfilt de vacht...en zeker erna goed even uitborstelen.   Dat is in de ochtend en in de middag voor een wandeling hou je de hond aan de lijn en spoel je na de wandeling dr poten af....smorgens laat je je hond lekker hond zijn....

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Het poepen in de mand, voor zich uit staren en denken dat het avond is klinkt als beginnende dementie. Ik denk dat je hond twee aparte problemen heeft.

Je hebt al veel geprobeerd. Qua allergie zou ik het ook niet meer weten. Wel heel zielig voor je hond zeg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Fleur ga eens naar een dermatoloog ....8.5 jaar is nog heel erg jong, misschien kan zij of hij een veel gerichte behandeling voorschrijven voor je hond.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zou ook een doorverwijzing vragen bij je Dierenarts.

 

Verder is het zorgen dat je hond zo min mogelijk de pollen of contact op de vacht houd. Na het wandelen direct afspoelen, pootjes even dippen in een bakje met rooibos kleur water/betadine oplossing of met een washandje afnemen ect. (vooral tussen de teentjes) Je zou ook 7 kleedjes kunnen kopen, je hebt van die vacuum zakken en heeft ze iedere dag een mijt vrije. Hepa filters gebruiken in je stofzuiger ect. Schoentjes, Willemijn heeft zelfs een soort beenwarmers. Pollen kalender bijhouden, want we zitten nu in de periode dat het giert van de pollen. https://pollennieuws.nl/pollenkalender/ zo kun je bv heel vroeg of later op de dag gaan wandelen, of wanneer er minder wind staat. Hele hoop werk en helemaal onder controle zul je het nooit krijgen maar kunt het wel iets verminderen.

 

Tja zwemmen? Dan maar een hondenzwembadje. Er wordt wel zo nu en dan honden zwemmen georganiseerd in een zwembad, daar zou je ook eens aan meekunnen doen.

 

Wat idd apart is? Is het ontlastingsgedrag, dit lijkt me ook iets anders dan allergie. Denk dat je daar even de dierenarts voor moet laten kijken of er niet iets anders aan de hand is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Je kan de Pootjes van je hond ook afnemen met kamille thee, als je de wassing te veel werk vind...dood bacterieen gisten en schimmels...en een  hond met atopie mag eigenlijk niet in zoet water zwemmen , maar wat ik doe is de hond smogens toch lekker laten badderen, en daarna goed afspoelen, en een badje in de kamille thee, of met een washand door de kamille thee en de vacht afnemen, wat je ook kan doen is appelazijn na het bad met en washandje de vacht afnemen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

552291.jpgAnouk....hier geen beenwarmers hoor, hahaha.....ze krijgt sokken aan als ze een bot krijgt, ze heeft lang haar dan blijft dat schoon....laughing     beenwarmers tegen allergie , nee, hahaha

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Owh mijn fout dan, dacht dat ze voor het contact waren. Veel honden met graspollen allergie hebben schoentjes namelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Owh mijn fout dan, dacht dat ze voor het contact waren. Veel honden met graspollen allergie hebben schoentjes namelijk. "

Heeft niet veel zin, de poten moet je toch afspoelen....na iedere wandeling...en ik zie geen honden met schoentjes aan...alleen als ze kwetsuren hebben... 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hier wordt dat wel vaak gebruikt maar vooral bij graspollen allergie. Denk ook dat het geadviseerd wordt door dierenartsen omdat niet iedere hondenbaas zin heeft elke wandeling de boel af te nemen en dan zorgen de schoentjes toch voor minder contact.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hier wordt dat wel vaak gebruikt maar vooral bij graspollen allergie. Denk ook dat het geadviseerd wordt door dierenartsen omdat niet iedere hondenbaas zin heeft elke wandeling de boel af te nemen en dan zorgen de schoentjes toch voor minder contact. "

Hier niet geadviseerd hoor, ook al hebben ze dan schoenen aan dan nog zal je de poten af moeten nemen hoor...hier een fikse graspollen allergie.   En de wind is ook een grote boosdoener...en ik heb ze nog nooit gezien honden met schoenen aan die allergisch er voor zijn, wel met een kwetsuur...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Hier wordt dat wel vaak gebruikt maar vooral bij graspollen allergie. Denk ook dat het geadviseerd wordt door dierenartsen omdat niet iedere hondenbaas zin heeft elke wandeling de boel af te nemen en dan zorgen de schoentjes toch voor minder contact. "

De pollen blijven niet tot de enkels hoor, een zuchtje wind of er door heen lopen zit het het in de vacht.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Fleur, atopie allergenen is niet te genezen , wel kan je veel zelf proberen om het houdbaar te houden voor je hond.               Ga naar een dermatoloog, daar krijg je goede hand aanreikingen van.  

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ik geef mijn hond iedere dag verse annanas, niet te veel maar toch wat, vers in het vriesvak bij de supermarkt, alle kleine beetjes helpen toch....

Volgende forumvraag: Giardia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^