Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Buddy43Buddy43

Sinds twee weken zijn we de gelukkige eigenaren van een lieve, soms ondeugende pup. Afgelopen week moesten we naar de dierenarts voor zijn vaccinatie. Toen werd me verteld dat we van drie keer ontlasting moesten brengen. Onze pup heeft nergens last van, dus verwachte niks... Op de afgesproken tijd gebeld: hij heeft geen wormen maar hij heeft wel giardia. Ik schrok er eigenlijk van. Hij komt bij een goede fokker vandaan, is daar en hier niet in contact geweest met andere honden en godzijdank totaal niet ziek! Hij poept en plast in onze achtertuin en de poepjes ruimen we direct op.

Hij krijgt nu 5 dagen panacur, deze moet na 14 dagen nog eens 5 dagen gegeven worden. We moeten hem wassen op dag 3 en 5 met speciale shampoo. En een 7 daagse kuur metrobac. Ik ben zelf continu aan het schoonmaken, voer/drinkbakken, zijn speeltjes elke dag in de wasmachine of met heet sopje/stoomreiniger. Vloer dweil ik minstens 1x per dag. Hij krijgt nu dus ook maar paar speeltjes. Overdrijf ik het schoonhouden van alles of zijn we goed bezig? Daarnaast vraag ik me af of alle medicijnen niet wat overdreven zijn, iemand dat wel eens meegemaakt? Wij hebben een Belgische dierenarts die in NL (grensstreek) werkt. Het is gewoon altijd een blije, gezonde pup geweest. Alleen eerste dag beetje diarree, maar hij had ook een autorit van 2,5 uur achter de rug. Dus dat wijt ik aan spanning.

Wat kunnen we nog meer doen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zelf heb ik nog nooit met mijn honden giardia gehad, maar het ligt echt niet aan je fokker hoor, ook al ben je nog zo voorzichtig giardia kunnen honden oppikken, of je neemt het mee aan je schoenen mee naar binnen, of er direct ingegrepen moet worden terwijl de pup niet ziek is is aan je dierenarts, hoop wel dat je pup er snel van af komt....zorg voor hygiene meer kan je niet doen.....

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Je doet het goed hoor, let wel op als je hond suf word, bij sommige honden valt metrobac niet goed.

Dan worden ze sloom, worden slungelig met lopen, dan dierenarts bellen om te vragen of je mag stoppen.

honden page profiel Buddy43Buddy43

Er zitten hier in de wijk heel veel honden, dus via onze schoenen zou heel goed kunnen. Ik vrees dat sommigen het niet zo nauw nemen met ontwormen, vaccineren etc hier. Daarom dat we al super voorzichtig waren. Voor nu houden we het zo goed mogelijk schoon.

honden page profiel CarlienCarlien

Poeh wat vervelend zeg! Hier ook ervaring mee helaas, onze pup had het ook. Wij hebben inderdaad ook 2x 5dagen Panacur gehad (met 2 weken ertussen), maar geen metrobac, dat ken ik niet. 

Wat betreft het schoonmaken: je doet in elk geval alles wat je kunt! Wij hebben dat ook gedaan maar hebben ook na een week of 2 op het gebied van schoonmaken de lat ietsje lager gelegd anders hielden we het niet vol. Dat betekende: 1x per dag dweilen, elke dag zijn kleedjes wassen (we hebben lekkere fleecedekens van de Action gekocht, makkelijk heet te wassen en snel weer droog), hem op dag 3 en 5 en zijn speeltjes ook op dag 3 en 5(dus niet elke dag dat werd me te veel). Verder ook inderdaad dagelijks water en voerbak uitkoken. 

 

We hebben uiteindelijk ook wat tips hier gevraagd en veel goede tips gekregen, toen we die inzetten na de tweede kuur merkten we heel snel verandering bij de ontlasting. Bij het testen na twee weken was de uitslag gelukkig negatief. Wat waren die tips? De belangrijkste voor ons: site van Eva Tesselaar goed bekijken en zoveel mogelijk volgen! Ik zal straks de link in de bericht erbij plakken. Verder: elke dag wat gedroogde pens en een beetje gember thee(dat laatste tegen de darmkrampjes waar Harm last van had). Die pens krijgt ie nog steeds elke dag naast zijn gewone voer, hij vindt het heerlijk en gaat er erg goed op! We hebben sindsdien ook geen last meer gehad met de ontlasting. 

 

Succes, tis niet makkelijk, je moet heel veel doen, maar het gaat echt goed komen, het gaat jullie zeker lukken! Wel fijn dat ie er weinig last van lijkt te hebben zeg!

 

Edit: deze link: https://www.evatesselaar.nl/11-redenen-waarom-jouw-hond-niet-van-giardia-af-komt/  Heb ik een hoop van geleerd!

honden page profiel Buddy43Buddy43

Wij hebben die site ook goed doorgelezen. Het meeste doen we eigenlijk al goed. Vanmorgen zijn we gedroogde pensstaafjes gaan halen bij de dierenwinkel, dat was een ware traktatie voor hem! Straks gaan we hem weer even wassen met de speciale shampoo. Gelukkig hebben we geen zieke hond! 

Hopelijk hebben we die Giardia snel buiten de deur! 

honden page profiel Buddy43Buddy43

Even een update:

Onze lieve pup is vrij van Giardia hp-shiny.

Bedankt voor alle tips. Blij dat we er van af, maar daar hebben we ook erg hard ons best voor gedaan!!!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Er zitten hier in de wijk heel veel honden, dus via onze schoenen zou heel goed kunnen. Ik vrees dat sommigen het niet zo nauw nemen met ontwormen, vaccineren etc hier. Daarom dat we al super voorzichtig waren. Voor nu houden we het zo goed mogelijk schoon. "

Preventief ontwormen is ook niet aan te raden.

Beter eerst ontlasting laten checken en ontwormen als het noodzakelijk is, dus als er wormen in de ontlasting zijn gevonden.

 

Vaccineren, je kan je hond op elke leeftijd laten titeren en enten op maat, dus als er te weinig antistoffen zijn.

 

Lees dat jullie hond weer beter is, dat is fijn!

honden page profiel PatrickPatrick

Mijn kleine puber uit Kreta, had het al 2 de keer. Nu een week niets en dan nog eens 5 dagen. Hoop er dan vanaf te zijn. Diarree werd ook erger door zogenaamde hondenworst. 
Had geen antibiotica, alleen als panacuur niet helpt van de dierenarts. Wat wel belangrijk is, is probiotika, heb ik van de dierenarts, kan langdurig gegeven worden en beschermt de darmen. Daarmee werd het snel beter. De ene dierenarts heeft het en de andere niet. Ik zou het ook zeker geven naar al die kuren. Helaas is het hier in Amsterdam druk op straat en heeeel veel honden. Jonge honden hebben minder weerstand heb ik gelezen. Mijn probiotic is van purina. Succes dat het niet meer gebeurd. Mijn woning is zeer oud en moeilijk schoon te houden en hij moest in de nacht in de tuin: geen grasveld zo snel te bereiken. Gelukkig heeft het geregend en heb ik alles zoveel mogelijk weggehaald en heet water gegoten. Ik hoop het beste????????????

honden page profiel TobyToby

Wij hadden het ook 1,5 maand geleden. Was wel een kans  want zijn pa had het ook. Hij is van een thuisnestje. Hij had diaree en spuugde. Maar is ook een vieze poep-eter. Een panacur kuurtje, alles even goed wassen soda en 60 graden. Verder geen extreem schoongemaakt hoor. Idd je hond kan zo van een ander op straat krijgen. 

Helaas is zo'n test bij de DA best duur......

Beterschap.

honden page profiel PatrickPatrick

Dankje wel, intussen beter, na 1 week nog 1 kuur, zei de dierenarts. Hij eet wel weer slechter: hoop dat we er zo vanaf zijn????????????

Volgende forumvraag: Leverfalen , bijna 15jarige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^