Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" maar dat wil toch niet zeggen dat ze nergens gelukkig kan zijn als ze in een drukke stad en gezin niet gelukkig is.
 
  "

Vind maar eens zo'n persoon die geen andere honden heeft en de kennis en kunnen heeft om deze hond een goed leven te geven, te trainen en onschadelijk kan houden voor andere honden en mensen.

En dan ook nog een die op een bepaalde plek woont. 

 

Er zijn zo veel probleem honden alleen al die in Nederland zijn geboren laat staan die probleem honden uit het buitenland die er bij komen ieder jaar omdat er verenigingen en stichtingen zijn die het legaal niet zo nauw nemen met welke hond ze mee nemen en hierheen laten komen en/of met de nazorg.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Zeer kwalijk van de stichting jullie zo te laten zitten .

En inderdaad vindt maar eens iemand die dit aankan ,ik vind dat de huidige baasjes het al lang volhouden ,

Hond sleurt mensen van de fiets  valt buurman aan ,bijt eigenaar ,talloze andere honden en alles wat leeft, wordt met stress uitgelaten ,Stel dat er 1 x een kind aangevallen wordt ,denk dat iedereen dan staat te roepen ,breng hem naar de dierenarts voor zijn laatste spuitje .

 

Hier vlakbij zit een opvang met een afdeling bejaarde honden en moeilijke honden ,Heel nobel van die mensen ,maar hoe vaak een hond na talloze maanden proberen alsnog de spuit krijgt is niet te tellen en die beesten worden alsmaar gestrester door weer een verandering van eigenaar .Niet alles is te redden .

 

Een particulier iemand wil zo'n hond echt niet opvangen ,en wil je dat iemand anders aandoen ?Een gedragstherapeut kan wel zeggen dat ze er nog wat inziet ,maar haar lukt het blijkbaar toch ook niet .

Triest dat stichtingen die beesten en eigenaars  dat allemaal aandoen zonder de juiste hulp te bieden .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Vind maar eens zo'n persoon die geen andere honden heeft en de kennis en kunnen heeft om deze hond een goed leven te geven, te trainen en onschadelijk kan houden voor andere honden en mensen.
En dan ook nog een die op een bepaalde plek woont. 
 
Er zijn zo veel probleem honden alleen al die in Nederland zijn geboren laat staan die probleem honden uit het buitenland die er bij komen ieder jaar omdat er verenigingen en stichtingen zijn die het legaal niet zo nauw nemen met welke hond ze mee nemen en hierheen laten komen en/of met de nazorg. "

ja tuurlijk het probleem is enorm groot.

Toen ik Lola uitzocht bleek ze dus al jaren in zeer slechte omstandigheden te zitten wat we de eerste tijd met haar doorgemaakt hebben. Ze huilde hartverscheurend in haar slaap, met grote snikken. Ze vertrouwde niemand. Het was een hele weg maar wat je er uteindelijk voor terugkrijgt is zo enorm veel. En ik denk dat ze een aantal heel fijne jaren nog heeft mogen beleven waarvan je haar echt kon zien genieten.

Het zit gewoon met de hele manier van omgaan met dieren in het algemeen, en in dit geval met honden niet goed. Een hond wegsteken aan een ketting  is niet goed,  slecht en onverantwoord fokken, het straathondenprobleem, de slechte fokkers, de gewetenloze handelaars en ga maar door.

 

Maar zo vanaf een beeldscherm zou ik echt nooit zelfs maar durven denken om een jonge hond maar in te laten slapen omdat je er geen goed beeld van hebt of dit misschien ook anders aangepakt had kunnen worden.

Bij een goed asiel kan beoordeeld worden hoe de hond is als hij eenmaal tot rust gekomen is. Vandaar dat ik dat dus zou doen als de stichting zelf niet wil helpen of de hond terugnemen.

honden foto van Baasje van Sterre en Bibi

" Daarom zou ik met een asiel hier contact opnemen en kijken of ze je willen helpen met herplaatsen naar een rustige plek. Inslapen kan altijd nog.

 

Heb je ook de mogelijkheid om met de auto naar een rustiger gebied te gaan?  "

 Herplaatsen asiels ook zonder dat de hond in het asiel zit?
En we hebben een auto inderdaad, daarmee gaan we wel eens met haar naar een rustig gebied. Maar te veel veranderingen en nieuwe indrukken maakt haar soms nog meer gestresst.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  

Herplaatsen asiels ook zonder dat de hond in het asiel zit?
En we hebben een auto inderdaad, daarmee gaan we wel eens met haar naar een rustig gebied. Maar te veel veranderingen en nieuwe indrukken maakt haar soms nog meer gestresst. "

Dat weet ik niet, je zou het kunnen voorleggen. Wellicht moet je haar dan wel officieel afstaan. 

honden foto van Baasje van Sterre en Bibi

" Bij je profiel foto's zie ik hem toch lekker rennen met je andere hond zonder muilkorf.

Gaat los van de riem wel goed? "

 


Wanneer ze losloopt gaat het over het algemeen wel beter, met andere honden vooral. Van de gedragsdeskundige moeten we ook proberen haar zo veel mogelijk vrijheid te geven. Maar we laten haar zeker niet zomaar los. We gaan wel eens naar een losloopveld met haar, maar dan op een doordeweekse ochtend en dan ook echt enkel op een veld, niet in het bos. Zodat we goed overzicht hebben van wat er in de buurt komt. Ze luistert gelukkig wel goed wanneer ze niet hoog in haar spanning is. Dus het is nog steeds een kwestie van 10 stappen vooruit denken en alles in de gaten houden met de riem, koekjes en muilkorf in de aanslag.

honden foto van Baasje van Sterre en Bibi

" Heb al zijn motivatie door? Is hij voedsel gemotiveerd bv? Want dan zou je eens aan een babyhekje kunnen denken of iets waardoor hij wel kan zien wat gebeurd aan visite maar geen dreiging kan vormen. Dan kan je bezoek bv een lekker stukje kipfilet in die ruimte zachtjes gooien zonder dat ze naar hem kijken of aandacht geven. Zo krijgt hij misschien een andere associatie bij het zien van mensen.

 

  "

 


Nee ze is een hele lastige eter. Enkel wanneer een andere hond in de buurt komt van haar eten dan gaat ze zonder waarschuwing over in moord-stand. Maar tijdens het wandelen wat lekkers geven of bezoek of mensen buiten haar iets lekkers laten geven, dat neemt ze niet aan.
Speeltjes geeft ze ook niks om.
Ze is ook niet erg baasgericht, zeker als haar hoofd vol zit of ze toch al hoog in haar alles zit, dan bestaan we voor haar niet meer.

honden foto van Baasje van Sterre en Bibi

" maar dat wil toch niet zeggen dat ze nergens gelukkig kan zijn als ze in een drukke stad en gezin niet gelukkig is.

 

  "

 


Precies, ik denk dat ze ergens op het platteland het prima naar haar zin kan hebben. Maar hoe vind ik dat voor haar? Niet iedereen zit te springen om een agressieve hond te nemen.

honden foto van Baasje van Sterre en Bibi

" Helaas zijn er heel veel van dit soort verhalen van zogenaamde rescue honden uit het buitenland. 

 

De hond is pas twee, dus nog heel jong. Dat betekend dat de hond op de juiste plaatst nog een goed leven kan hebben en er tijd is om te trainen, maar ook dat je jezelf moet afvragen of je met deze hond nog 10 jaar of mischien wel 15 jaar kan en wil volhouden.

 

Omdat er zo veel van deze honden naar nederland worden gehaald die helemaal niet plaatsbaar zijn in ons drukke landje, zijn er speciale opvangcentra voor deze honden.

 

Hier leven ze op een boerderij weg van prikkels en ze hebben vaste verzorgers die iedere dag met ze spelen, wandelen en ze mogen als ze dat kunnen, met soortgenoten los over het terrein lopen de hele dag.

 

Dat is iets wat ook een optie is voor jou.

 

Inslapen vind ik totaal afhankelijk van de ernst van de verwondingen bij mensen en honden die ze heeft gemaakt en de rede waarom/ de situatie waarin er gebeten is.

 

Heb je het over een gestoorde hond die met een afwijking is geboren of een zwaar getraumatiseerde hond die niet meer veilig in de buurt van mensen een gezond en leuk leven jan lijden dan zeg ik ja. "

 Heb je misschien een naam of linkje van zo'n opvangcentra?

Ze bijt echt uit het niks, vaak gewoon een passant die zijn eigen ding doet. Ze geeft geen signalen, haar eerste reactie is in de aanv gaan. We hebben verschillende deskundigen er naar laten kijken of dat wij misschien signalen van haar missen of verkeerd inschatten. Maar ze geeft zelf of hele tegenstrijdige signalen of geen signalen. De tegenstrijdige signalen kunnen we nu wel goed ontcijferen dus dan weten we dat we haar uit de situatie moeten halen.
En qua verwondingen, ze bijt wel echt door. Onze andere hond had ze om een kruimeltje eten op de grond ontzettend mishandeld. Zij kon toen een dag niet meer lopen door de pijn aan haar pootje en van de vrolijke en onbevreesde hond die ze is, was ze een paar dagen lang veranderd in een ontzettend bange hond die alleen maar onder de tafel zat en bij iedere beweging angstig naar de andere hond keek.
Gelukkig is het met haar pootje en angst goed gekomen. Hoewel ze dus wel altijd in de gaten moet houden waar ze loopt en wat ze doet. En daar zijn wij dus uiteraard ook de hele tijd mee bezig zodat ze niet meer onze andere hond zal aanvallen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Precies, ik denk dat ze ergens op het platteland het prima naar haar zin kan hebben. Maar hoe vind ik dat voor haar? Niet iedereen zit te springen om een agressieve hond te nemen. "

Ik ken geen boer die zo'n hond op zijn erf wil ,Een hond die alles pakt wat leeft ?

Fijn voor de veestapel of vogels van zo'n boer ,en als boerengezin niet oppast worden ook zij het slachtoffer want er zijn maar weinig boeren met verstand van hondengedrag .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  

Heb je misschien een naam of linkje van zo'n opvangcentra?

Ze bijt echt uit het niks, vaak gewoon een passant die zijn eigen ding doet. Ze geeft geen signalen, haar eerste reactie is in de aanv gaan. We hebben verschillende deskundigen er naar laten kijken of dat wij misschien signalen van haar missen of verkeerd inschatten. Maar ze geeft zelf of hele tegenstrijdige signalen of geen signalen. De tegenstrijdige signalen kunnen we nu wel goed ontcijferen dus dan weten we dat we haar uit de situatie moeten halen.
En qua verwondingen, ze bijt wel echt door. Onze andere hond had ze om een kruimeltje eten op de grond ontzettend mishandeld. Zij kon toen een dag niet meer lopen door de pijn aan haar pootje en van de vrolijke en onbevreesde hond die ze is, was ze een paar dagen lang veranderd in een ontzettend bange hond die alleen maar onder de tafel zat en bij iedere beweging angstig naar de andere hond keek.
Gelukkig is het met haar pootje en angst goed gekomen. Hoewel ze dus wel altijd in de gaten moet houden waar ze loopt en wat ze doet. En daar zijn wij dus uiteraard ook de hele tijd mee bezig zodat ze niet meer onze andere hond zal aanvallen. "

Vreselijk ,want jullie andere hond leeft dus gewoon in angst al tijden .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  

Herplaatsen asiels ook zonder dat de hond in het asiel zit?
En we hebben een auto inderdaad, daarmee gaan we wel eens met haar naar een rustig gebied. Maar te veel veranderingen en nieuwe indrukken maakt haar soms nog meer gestresst. "

Ja ,sommige asiels plaatsen ook zo ,maar geen idee of ze dat gaan doen met deze achtergrond ,Dat wordt een kwestie van asiels afbellen dan .

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik denk ook dat ze niet op juiste plek zit al doe je nog zo je stinkende best. Je andere hond voelt zich niet op het gemak, jij hebt angst voor haar en dat schept al geen vertrouwen naar elkaar toe. Ook geef je aan dat waar je woont het veels te druk is voor haar. Het maakt idd nog lastiger als ze door niets gemotiveerd wordt. Ze heeft waarschijnlijk ook niet geleerd communiceren op de juiste manier met van andere honden als ze zonder enige signaal hapt.

 

Wij hebben soortgelijk iets gehad in het begin met onze, binnen in huis ging het hem prima af en buiten was het dikke vette drama. We hebben gekookte kipfilet gebruikt als trainer, dat kon hij niet weerstaan. Misschien wellicht het proberen waard? Knakworst, gekookte zalm of kipfilet misschien neemt ze dat wel aan. Dan heb iig wat voor de time being om een beetje de rust te bewaren. Herplaatsen is wellicht de beste optie.

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Misschien een wat overtrokken reactie van mij?  Maar ben der een beetje geshockeerd over. Dat iemand die net voor het eerst een vraag stelt over een situatie waar wij allen nog de hoed van de rand weten? EN er staat ook duidelijk bij dat de GT zegt dat het zeker wel te managen valt? Om dan een inslaap advies te geven?!?!
 
Kettinghond? Is waakhond dus in het ergste geval? Kun je hem daar op trainen, voldoende mensen die bijtcursussen doen of jachttrainingen hier.
 
Er zijn dus nog best heel veel opties voor deze hond om gelukkig te worden en zo ook het gezin waar die nu verblijft. "

 

Zeg Anouk, heb jij ooit een hond gehad die je niet durfde uit te laten, omdat het bijna onverantwoord is of iig zo ervaren word? Heb jij ervaring met honden van dit formaat en hoeveel kracht ze hebben? Leuk dat een dergelijke hond te managen is volgens die GT, maar weet je hoe het is om met de stress zoals TS aangeeft te ervaren rond te moeten lopen?

 

Als je geen weet heb wat een ketting hond is, zal je het ook niet gaan begrijpen. Maar ik zal je een beeld geven, vanaf 4-5 maanden, gaan ze aan een boom met een ketting om de nek. Veelal in een bosrijk achtig gebied, meestal iig ver achteraf. Zet zo'n hond in de stad en die word helemaal gek van alle prikkels, gaat alles als bedreiging zien en is een tikkende tijdbom!

 

Er zijn best heel veel opties, schrijf je. Nou vertel, want ik kan je uit ervaring zeggen, dat die optie bijzonder moeilijk vindbaar zullen zijn. Ja herplaatsen en een ander opzadelen met deze problemen en dan hopen dat de "nieuwe eigenaren" de problematiek meekrijgen, want zo'n hond gaat geen kans krijgen als ze eerlijk zijn, dus zal ie jaren wegkwijnen in een hokje. Nieuwe eigenaren krijgen de problematiek echt niet mee en tada er komt op media iemand vragen wat ze hiermee aan moeten. 

 

Soms is het beter om een dergelijk hond zijn rust te geven. Voordat het gruwelijk misgaat. Een hond die zoveel stress ervaart geniet niet van het leven.

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Precies, ik denk dat ze ergens op het platteland het prima naar haar zin kan hebben. Maar hoe vind ik dat voor haar? Niet iedereen zit te springen om een agressieve hond te nemen. "

inderdaad dat is zeker niet makkelijk.

 

Agressiviteit is bij mijn weten geen aangeboren karaktereigenschap maar het gevolg van bepaalde gebeurtenissen. Een passerende fietser kwam misschien heel bedreigend over voor haar.

Zo ontzettend jammer dat je geen begeleiding kreeg hiermee, het had anders vast niet zover gekomen allemaal. Met een hond die niets meegemaakt heeft ga je normaal gesproken heel langzaam opbouwen, je houd haar nog weg van alles, alleen heel kleine stapjes nemen.

Erg slecht van zo`n stichting.

 

 

Voor nu zou ik weer bij nul beginnen. En dan wel, als dit haar goed doet tenminse, met de auto naar een rustig gebied rijden waar ze geen andere prikkels heeft en jullie samen kunnen genieten van een wandeling.

 

En uiteraard de honden thuis gescheiden houden met eten, geen speeltjes en kluifjes over de vloer. Goed begeleiden.

 

In Duitsland het je opvangcentrums voor dieren die nergens heen kunnen, ik weet niet of in Nederland ook zoiets bestaat. Maar in een goed asiel kan ze missschien ook eerst maar goed bijkomen en vandaaruit langzaam aan met haar aan de slag om te kijken hoe ze daar is.

Ik weet dat 2 Nederlanders ook zoiets als een sanctuary opgericht hadden, stichting Melief. Maar geen idee of het nog bestaat, anders zou je hen eens kunnen peilen.

Over Stichting Melief - Melief (meliefanimalsanctuary.org)

 

 

 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

"  

Heb je misschien een naam of linkje van zo'n opvangcentra?

Stichting Dierencentrum Friesland heeft veel ervaring met het opvangen, trainen en herplaatsen van buitenlandse honden. Zie hun website. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Stichting Dierencentrum Friesland heeft veel ervaring met het opvangen, trainen en herplaatsen van buitenlandse honden. Zie hun website.  "

https://stichtingdierencentrumfriesland.nl/wat-doen-wij/

 

Ze hebben wel een wachtlijst.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" https://stichtingdierencentrumfriesland.nl/wat-doen-wij/
 
Ze hebben wel een wachtlijst. "

Die ingekort kan worden als ze deze hond op zouden nemen ,want die maakt wel korte mette met een varkentje of kat met 1 oogje ,

 

Ik denk toch dat jullie gezien topicstarters verhaal de boel verkeerd inschatten .

Dat we honden liefhebbers zijn okay ,maar daar horen soms ook vervelende beslissingen bij ,

Verder ben ik het volledig eens met Mick .

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Lijkt me super heftig zo'n hond waarvoor je je hele leven moet aanpassen en alle huisgenoten (inclusief je andere hond) voortdurend stress hebben. Echte agressie naar mensen is heel lastig te managen. En je wil ook niet wachten tot het mis gaat. In vind het bizar dat een stichting hierin niet zijn verantwoordelijkheid neemt. En ik hoor het ook steeds vaker. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Die ingekort kan worden als ze deze hond op zouden nemen ,want die maakt wel korte mette met een varkentje of kat met 1 oogje ,
 
Ik denk toch dat jullie gezien topicstarters verhaal de boel verkeerd inschatten .
Dat we honden liefhebbers zijn okay ,maar daar horen soms ook vervelende beslissingen bij ,
Verder ben ik het volledig eens met Mick . "

Ik plaats alleen de link, ik zou de hond daar nooit naar toe doen. De recenties zijn heel wisselend en 2 x herplaatsen is in niemands belang.

 

Maar inslapen ga ik vanachter een scherm niet adviseren, dat vind ik iets wat de eigenaar/da/gter beter kunnen beoordelen.

honden page profiel BennyBenny

"  
Zeg Anouk, heb jij ooit een hond gehad die je niet durfde uit te laten, omdat het bijna onverantwoord is of iig zo ervaren word? Heb jij ervaring met honden van dit formaat en hoeveel kracht ze hebben? Leuk dat een dergelijke hond te managen is volgens die GT, maar weet je hoe het is om met de stress zoals TS aangeeft te ervaren rond te moeten lopen?
 
Als je geen weet heb wat een ketting hond is, zal je het ook niet gaan begrijpen. Maar ik zal je een beeld geven, vanaf 4-5 maanden, gaan ze aan een boom met een ketting om de nek. Veelal in een bosrijk achtig gebied, meestal iig ver achteraf. Zet zo'n hond in de stad en die word helemaal gek van alle prikkels, gaat alles als bedreiging zien en is een tikkende tijdbom!
 
Er zijn best heel veel opties, schrijf je. Nou vertel, want ik kan je uit ervaring zeggen, dat die optie bijzonder moeilijk vindbaar zullen zijn. Ja herplaatsen en een ander opzadelen met deze problemen en dan hopen dat de "nieuwe eigenaren" de problematiek meekrijgen, want zo'n hond gaat geen kans krijgen als ze eerlijk zijn, dus zal ie jaren wegkwijnen in een hokje. Nieuwe eigenaren krijgen de problematiek echt niet mee en tada er komt op media iemand vragen wat ze hiermee aan moeten. 
 
Soms is het beter om een dergelijk hond zijn rust te geven. Voordat het gruwelijk misgaat. Een hond die zoveel stress ervaart geniet niet van het leven.
 
 
 
  "

 

honden page profiel BennyBenny

Hoi Mick

 

toch nog een aantal mensen die het snappen

wat ik niet begrijp aan sommige reacties is dat deze hond herplaatsen eigenlijk (geestelijke) mishandeling is

weer stres weer het vertrouwen weg enz enz enz  en dan het laatste punt stel het gaat echt mis kennelijk zitten sommige daar niet mee

 

gr

Benny

 

 

 

honden page profiel BennyBenny

" Ik plaats alleen de link, ik zou de hond daar nooit naar toe doen. De recenties zijn heel wisselend en 2 x herplaatsen is in niemands belang.
 
Maar inslapen ga ik vanachter een scherm niet adviseren, dat vind ik iets wat de eigenaar/da/gter beter kunnen beoordelen. "

Gezien mijn ervaring en kennis wat honden betreft ja Kees dan ga ik dat adviseren in het belang van hond en de maatschappij waar we in leven

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"  
Zeg Anouk, heb jij ooit een hond gehad die je niet durfde uit te laten, omdat het bijna onverantwoord is of iig zo ervaren word?  "

Niet gehad die ik niet durfde uit te laten of te verzorgen maar wel uitgelaten en opgepast hp-wink Zelfs eentje die tijdelijk in het dierenasiel verbleef vanwege prive omstandigheden van het baasje. Niemand dorst de hond uit te laten daar en iemand moest het doen. Maatje vier keer groter dan die jij hebt, Mick. Moeilijke adoptie katten gehad en Botty is mijn derde aanlopertje. Twee moeilijke paarden moeten verzorgen en bereiden in mijn jongere jaren. Dus om er zo maar van uit te gaan dat ik totaal geen ervaring heb met gedragsproblemen? Beetje kort door de bocht Mick....

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  

Herplaatsen asiels ook zonder dat de hond in het asiel zit?
En we hebben een auto inderdaad, daarmee gaan we wel eens met haar naar een rustig gebied. Maar te veel veranderingen en nieuwe indrukken maakt haar soms nog meer gestresst. "

Mijn ervaring is dat een zenuwachtige gestreste hond het meest baat heeft bij iedere dag een zelfde ronde waar het heerlijk rustig is.,eigenlijk zijn ze het liefst thuis,lekker vertrouwd maar een hond moet zijn energie kwijt.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Niet gehad die ik niet durfde uit te laten of te verzorgen maar wel uitgelaten en opgepast Zelfs eentje die tijdelijk in het dierenasiel verbleef vanwege prive omstandigheden van het baasje. Niemand dorst de hond uit te laten daar en iemand moest het doen. Maatje vier keer groter dan die jij hebt, Mick. Moeilijke adoptie katten gehad en Botty is mijn derde aanlopertje. Twee moeilijke paarden moeten verzorgen en bereiden in mijn jongere jaren. Dus om er zo maar van uit te gaan dat ik totaal geen ervaring heb met gedragsproblemen? Beetje kort door de bocht Mick....
 
  "

 

Of te wel, niet in huis gehad, waar je 24/7 voor op je tenen liep. Andere diersoorten vind ik niet vergelijkbaar, ga hier ook niet beginnen over mijn midden - Amerikaanse cichliden.

Een hond, kameraad, moet je plezier aan beleven. Tuurlijk zijn er altijd wat mindere zaken, dat je niet meer vrij kan gaan en staan wanneer je wil zonder rekening te houden met. Een dergelijk hond, levert je 24/7 stress op. Wil jij 24/7 in de stress zitten?  Misschien eens lezen wat dit soort dagelijkse stress veroorzaakt, want ik zeg je dat doet niemand goed! 

Het herplaatsen van een dergelijke hond vind ik niet kunnen. Je zorgt zelf voor oplossing en je zadelt niet een ander met dergelijk problemen op. Als dat niet binnen redelijk termijn kan, is er een oplossing. Niet de leukste en heel erg verdrietig, kan ik uit ervaring zeggen.

Ik ben niet kort door de bocht maar realistisch, ik zit niet op een roze wolk en heb gezien wat het met eigenaren en honden doet als je te lang probeert met minimaal resultaat. Ik kan je een lijstje met namen en nummers geven van dit soort mensen. Wellicht zou dat je ogen openen ipv geloven in sprookjes.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Toch nog even als aanvulling;

 

Ik heb 10 jaar geleden in een vergelijkbaar pakket gezeten, met een hond die naar alles en iedereen uitviel en ook echt gericht voor de kill ging en als dat niet lukte, zich naar ons keerde (kwam ook pas na x weken). Na maanden "klooien", uiteindelijk de beslissing genomen. 10 jaar na dato nog steeds overtuigd dat we het juiste hebben gedaan, maar gevoelsmatig nog steeds het gevoel van falen te hebben. Wij waren baasje nummer 10.... kwamen we later achter. Die hond hadden ze allang zijn rust moeten gunnen!

Het advies geven van achter een scherm is heel makkelijk als je nooit zo'n soort hond heb gehad, want je kan totaal niet inschatten wat het met je gezin doet. De impact die het op je dagelijkse leven is enorm, dat onderschatten velen. S 'ochtends aan het ontbijt al naar je hond kijkende, van je moet zo uit, terwijl je je energie je schoenen uit voelt stromen. Het dagelijkse gevecht aan te moeten om met je ziel onder de arm, de deur uit te lopen, om vervolgens geen enkel moment meer te kunnen genieten vanwege alle bij gedachten.

Maar heh Anouk als jij dat niet zo'n punt vind, neem jij hem toch ff over en laat je ons zien, dat ik ernaast zit. Ik kom je taart brengen als het je lukt hier binnen 2 jaar een "normale" hond van te maken!!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"  
Of te wel, niet in huis gehad, waar je 24/7 voor op je tenen liep. "

Errmmhhh jawel dus, dat is die "fifi"  Op de profielfoto daar ============================>

 

Dat was echt geen feestje hoor in het begin. Heb toch echt een maand of 4 a 5 moeten wachten en op touch/target moeten trainen voordat ik uberhaupt met mijn oudste neefjes durfde te oefenen sealed Die fantastisch hebben geholpen trouwens, ook mensen uit de buurt, buren hebben enorm meegeholpen om hem het vertrouwen te geven dat ze hem niets zouden laten overkomen. Best mijn haar uit mijn hoofd getrokken, teleurgesteld geweest. Keertje flink gehapt door hem omdat hij in de clinch vloog met een andere hond. Het was 2 stappen vooruit en 10 achteruit. Inmiddels is dat andersom na heel lang volhouden met engelen geduld hp-shiny

 

En Mick? Mijn twee ex relaties komen Griekenland en de huidige uit Nicaragua dus ik weet best wel wat een erf hond is hp-wink

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Anouk ik denk dat je Mick niet goed begrijpt,wat jij beschrijft is niet te vergelijken met Mick zijn ervaring.

Heb het toentertijd ten volle meegekregen dat Mick de hond heeft laten inslapen,de innerlijke strijd ,het verdriet, op een gegeven moment met je rug tegen de muur staan .

Soms is het beter om een hond zijn rust te gunnen.

 

Sommige honden moet je gewoon niet herplaatsen,ze gaan vaak een ellendig leven tegemoet bij verschillende bazen.

 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

" Errmmhhh jawel dus, dat is die "fifi"  Op de profielfoto daar ============================>
 
Dat was echt geen feestje hoor in het begin. Heb toch echt een maand of 4 a 5 moeten wachten en op touch/target moeten trainen voordat ik uberhaupt met mijn oudste neefjes durfde te oefenen Die fantastisch hebben geholpen trouwens, ook mensen uit de buurt, buren hebben enorm meegeholpen om hem het vertrouwen te geven dat ze hem niets zouden laten overkomen. Best mijn haar uit mijn hoofd getrokken, teleurgesteld geweest. Keertje flink gehapt door hem omdat hij in de clinch vloog met een andere hond. Het was 2 stappen vooruit en 10 achteruit. Inmiddels is dat andersom na heel lang volhouden met engelen geduld
 
En Mick? Mijn twee ex relaties komen Griekenland en de huidige uit Nicaragua dus ik weet best wel wat een erf hond is "

Anouk, jij doet het voorkomen alsof alles te fixen is. Ik ken iemand, een hondentrainer die ik heel hoog heb zitten qua nieuwste kennis/methoden en ervaring, die een grote herplaatser heeft genomen met mens- en hondagressie. Leeft op een boerderij met grote trainingslocatie, volwassen kinderen, wandelt bijv. op industrieterreinen en in andere rustige aanlijngebieden. De hond komt niks tekort. De trainer kan het managen door vreemde honden (in de eigen roedel gaat het goed) en mensen uit de weg te gaan, maar de hond is na jaren nog steeds mens- en hondagressief. 

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Angstige hond, bijt incident
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^