Bange pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel La-Lena en MyloLa-Lena en Mylo

honden foto van La-Lena en Mylo

Hallo,

een paar maanden geleden hebben we een puppy uit Hongarije geadopteerd.De eerste dag dat hij bij ons kwam heeft hij op alles geblaft zelfs toen ik een papiertje afscheurde. Op dit moment blaft hij niet meer op alles. Hij blaft alleen nog op mensen. Van honden heeft hij geen schrik. Elke keer als iemand komt is hij heel bang en blaft hij heel hard en lang, we proberen hem dan af te leiden maar dit lukt nooit. Hij blaft op bepaalde mensen niet en dit zijn de mensen die hij al ontmoet heeft en een goeie eerste start mee heeft gehad. Al deze mensen hebben een hond en hij weet dat, hij heeft ook al deze honden ontmoet en er mee gespeeld. Normaal gezien mogen mensen hem niet aaien dan schiet hij weg, maar als er een hond bij is die hij kent mogen mensen wel aan hem komen.weet iemand hoe we er voor kunnen zorgen dat ook mensen zonder hond hem kunnen aaien? Wij denken dat dit komt omdat hij nooit honden heeft gezien en dus de eerste ontmoeting met een hond bij ons was. Maar toen hij naar ons kwam is hij een busje gestoken door mensen dit heeft hem misschien bang gemaakt? Heeft iemand dit ook meegemaakt?

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom zouden andere mensen dan jullie hem moeten aaien? Ik zou hem lekker met rust laten. Als hij zich veilig voelt en uit zichzelf naar iemand toe gaat is dat voldoende.

honden page profiel La-Lena en MyloLa-Lena en Mylo

honden foto van La-Lena en Mylo

Het is niet echt dat mensen moeten aaien maar ondertussen heeft hij al 4 keer uitgehaald uit pure angst. Ik zou graag willen dat hij zich zelfzeker voelt. Hij gaat ook niet naar iemand anders toe . En hij voelt zich niet veilig want hij is zo bang dat hij wilt bijten maar dat heeft hij nog juist onder controle maar het lijkt erger te worden en het is een heel lieve hond naar ons toe en sommige andere mensen tenslotte blijft het een vizsla want ergens kan je zien dat hij wilt spelen maar dat de angst overheerst. Voor mij moet hij absoluut niet heel sociaal zijn ik wil gewoon dat hij niet de hele tijd in die pure angst zit

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Als ik dit zo lees, heeft je hond dus wel andere honden gezien in de eerste weken of maanden van zijn hondenleven, maar amper mensen gezien. En de mensen die hij zag, daar kreeg hij slechte ervaringen door. Dit is dus een weg van de hele lange adem,

Zeg tegen mensen dat ze hem totaal moeten negeren, dus ook niet aankijken,hooguit een brokje laten vallen in de buurt van de hond. En dan zelfs niet aankijken of kijken of de hond dat brokje pakt.

Iedere hond moet uit zich  zelf naar iemand toegaan, nooit dwingen. De hond komt pas dichterbij als hij het vertrouwt. Dwingen om zich aan te laten halen, kan zelfs uitmonden in angstagressie en bijten ( op deze manier ontstaan nl de meeste bijtincidenten) Zeker gevaarlijk als kinderen Zo nodig die hond willen aaien.. Niet doen dus. Want bijten, dan heb je een ,,valse hond,, en die is niet vals alleen maar heel erg bang. 

Komt de hond dichterbij, dan ook niets doen, stilzitten of staan en rustig doorgaan waar je mee bezig bent. Brokje laten vallen. Klaar.

 

Enne niets is zo lastig als visite opvoeden om een hond te negeren,

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Toevallig was er gisteren op de duitse tv een hondje Nelly, dat blafte op bezoek en ook buiten aan de lijn trouwens. Andreas Ohlislager (oid) was de coach. Daar werd als advies gegeven de hond dan niet teveel in het middelpunt te stellen en gewoon te negeren. Vooral zelf rustig blijven.

Uiteindelijk had die mevrouw een bordje op de deur gehangen, waarop stond: Nelly is in training, het kan daarom even duren voordat de deur opengemaakt wordt. Nelly gaat dan eerst op haar eigen plekje.  Bij binnenkomst de hond niet aankijken of aanspreken maar negeren.

Dat werkte voor deze hond/mens.

 

Jenna blafte op van alles en nog wat toen ze net bij ons was, hier hielp het om even kort te benoemen wat er aan de hand is, maar dat was niet speciaal op mensen dat ze reageerde, meer op geluiden.

 

De hond is nog niet lang bij je, ik zou wegblijven van vreemde mensen die hoeven haar niet te aaien. Aaien is voor een hond ook niet automatisch iets prettigs. Ze accepteren het van hun baas, kunnen er dan zelfs ook van genieten, maar bij vreemde mensen is dat wat anders, ze kan zich bedreigd voelen en geen andere weg zien dan uit te halen. En dat moet uiteraard voorkomen worden.

 

Edit: nog even gezocht naar de uitzending

Hunde verstehen (4/4) - Bing video is wel in het duits. 

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

" Het is niet echt dat mensen moeten aaien maar ondertussen heeft hij al 4 keer uitgehaald uit pure angst. Ik zou graag willen dat hij zich zelfzeker voelt. Hij gaat ook niet naar iemand anders toe . En hij voelt zich niet veilig want hij is zo bang dat hij wilt bijten maar dat heeft hij nog juist onder controle maar het lijkt erger te worden en het is een heel lieve hond naar ons toe en sommige andere mensen tenslotte blijft het een vizsla want ergens kan je zien dat hij wilt spelen maar dat de angst overheerst. Voor mij moet hij absoluut niet heel sociaal zijn ik wil gewoon dat hij niet de hele tijd in die pure angst zit "

Dat kun je alleen maar veranderen door hem helemaal weg te houden van waar hij bang voor is voorlopig. Hoe vaker er over zijn grens gegaan wordt de heftiger zal hij de volgende x uithalen.

 

Verder eens met Dobry.

Volgende forumvraag: Geen zachte ligplekken meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^