retromops

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemorgen,

Ik had eerder een bericht geplaatst voor een collega die een voorschot voor een pup had betaald die ze niet mocht zien. Ze hebben gelukkig besloten hier niet mee door te gaan maar nu hebben ze zich vastgebeten in een mopshond.

Het zou wel gaan over een fokker die ze fokt met langere neus en minder log gebouwd maar ik ben helemaal niet bekend met het ras. Tips en ervaringen zijn dus welkom. Kunnen deze hondjes wat wandelen en zijn het geen lopende dierenarts rekeningen?

Andere suggesties zijn ook welkom. Ze zoeken een kleiner hondje, niet te fragiel dus geen chihuahua, geen keffer, sociaal met kinderen en andere honden. vachtverzorging geen bezwaar. Dagelijks wandelingen ook voorzien maar geen werkhond, 1 x langer 45 a 60 min en 2 keer korter 20 min ongeveer. Tuin is aanwezig en bijna altijd iemand thuis.

Cavalier heb ik ze al kunnen afraden, shih tzu zagen ze ook zitten maar ook dat ras ken ik niet zo goed.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een vriendin van mij had  een Mops  die 11 is geworden.  het beestje heeft haar hele leven dagelijks een paar uur gelopen, maar dat was dus wel een Mops  van de oude stempel. Een heel lief beestje, 

Ik zou zeker geen Mops nemen, want snurken deed dit hondje wel. Neus zat tussen de ogen. Maar ze zijn heel erg lief. En eigenwijs ook. Retro Mops, dan zit er dus een ander ras doorheen voor lengte neus. Belangrijk om te weten welk ras , bevalt het karakter van dat andere ras ook voor je collega. En zijn beide ouderdieren getest op van alles en nog wat.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nou, gelukkig. Heeft je collega het voorschot teruggekregen?

Denk ook eens aan de Havanezer :  

Havanese - Alles over de Havanezer & puppy's

 

Of de tibetaanse terrier :

Tibetaanse Terrier Sumanshu Tibetan Terrier

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Nou, gelukkig. Heeft je collega het voorschot teruggekregen?
Denk ook eens aan de Havanezer :  

 
Of de tibetaanse terrier :

  "

De Havanezer is toch best waaks, mijn nichtje heeft er 1, dat is de grootste aanstichter van het blaffen in de roedel.

honden page profiel StaffordStafford

Er is een belofte gedaan om het voorschot terug te storten maar geen idee of dat ook echt gedaan is. Ik ga alle suggesties doorgeven. Wat er door de mopsen heen gekruist is geen idee. 

Tibetaanse terrier is net een slag te groot vermoed ik maar de havanezer lijkt mij een goede optie. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hier twee mopsenzusjes van ruim zes jaar ,Lopen gewoon de wandelingen met de andere mee ,zwemmen ook nog ofschoon de een maar tot haar buik gaat  de andere gaat wel door ,snurken niet en liggen graag in het zonnetje ,Ze zijn waaks ,en durven dan overal op af te stuiven ,Spelen scheidsrechter als er eens onmin is tussen de andere storten ze ieder aan een kant hun mopsenlijfje ertussen en scheiden zo degene die wil vechten ,

Willen wel graag overal bij zijn ,vooral als er pupmensen komen hebben ze het idee dat iedereen voor hun komt ,Zijn wat jaloers van aard ,maar dat heeft zijn charme ,

 

Dan hebben we een mopsenjongen van bijna zes jaar ,snurkt wel ,zwemt niet ,andere honden boeien hem niet ,persoonlijk vind ik hem niet zo gezond ,hij is kippig ,en wrijft graag zijn testikels over andere heen ,Is totaal niet waaks en blaft alleen als het tijd is dat zijn eten geserveerd wordt .Zijn conditie is wel minder als van de dames ,maar ook hij kan goed meekomen met wandelen .Zwemmen vindt hij walgelijk .

 

Onze mopsen komen nooit bij de dierenarts ,alleen toen ze steriel gemaakt werden ,maar ik denk dat je het net als bij andere rassen gewoon moet treffen .Het fokken van volbloed platsmoelen is strafbaar in Nederland ,Bij de raad van beheer staat een lijst van wat wel en niet mag .Degene die nu aangeboden worden op mp of puppyplaats komen merendeel uit belgie en duitsland ,

Zou als advies geven wel kijken of ouderdieren onderzocht zijn op patella luxatie,ecvo ogentest en uithouding ,

De raad organiseert speciale dagen voor fokgeschiktheid ,

Succes met hun beslissing !

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Ik zou echt niet voor een mops gaan met alle gezondheidsproblemen. Zowiezo kortsnuiten uitsluiten.

 

zijn genoeg andere kleinere honden die wel leuk zijn. 

 

zag gister dus iemand ook een advertentie plaatsen in een kruising groep voor een retro mops maar die ouders hadden gewoon beide mega korte neuzen. Die moeder iets langer dan vader maar nog steeds kort. Ben er dus niet echt voorstander van. Ouder dieren waren beide mops.

 

voor een evt mops kruising gekruist met een hond met wel een neus maar dan liever geen f1 kruising & f2 niet terug gekruist met een mops vind ik nog wel dan wat meer potentieel hebben op dat het “gezonder” is. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ook de retro mops is een ernstig brachycephaal ras. Ze kunnen dan wel met een langere neus gefokt worden, röntgenfoto's wijzen echter uit dat dit puur en alleen het uiterlijk is, en de hond van binnen nog net zo slecht in elkaar zit als voorheen. 

 

Ik ken een mops die heel fit is, je kunt dus geluk hebben, ik ken ook mopsen die een abonnement hebben op de dierenarts en kampen met ernstige klachten. Ik vind het persoonlijk dan ook dierenmishandeling wanneer je voor dit ras zou gaan, jij bent dan weer de oorzaak die een hondje promoot wat ontzettend slecht in elkaar zit. Als ze dan zo graag voor een mops wil gaan, adopteer er dan een. Goede fokker of niet, ik ben van mening dat zo'n ras in huis halen je net zulke slechte praktijken ondersteunt wanneer je een hond uit de broodfok haalt. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik zou echt niet voor een mops gaan met alle gezondheidsproblemen. Zowiezo kortsnuiten uitsluiten.
 
zijn genoeg andere kleinere honden die wel leuk zijn. 
 
zag gister dus iemand ook een advertentie plaatsen in een kruising groep voor een retro mops maar die ouders hadden gewoon beide mega korte neuzen. Die moeder iets langer dan vader maar nog steeds kort. Ben er dus niet echt voorstander van. Ouder dieren waren beide mops.
 
voor een evt mops kruising gekruist met een hond met wel een neus maar dan liever geen f1 kruising & f2 niet terug gekruist met een mops vind ik nog wel dan wat meer potentieel hebben op dat het “gezonder” is.  "

Bij een retromops moeten beide ouderdieren dus gekeurd zijn ,Als je bv een jack russell pakt als andere ouder dan moet de jack ook aan de eisen voldoen van de gezondheidstesten van jack russells ,Bij de retromopsen aangeboden wordt er helaas nog maar hoogst zelden getest .Maar er zijn mopsenfokkers die retro's fokken via de raad van begeer ,en dan weet je zeker dat je geteste ouders hebt ,

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Bij een retromops moeten beide ouderdieren dus gekeurd zijn ,Als je bv een jack russell pakt als andere ouder dan moet de jack ook aan de eisen voldoen van de gezondheidstesten van jack russells ,Bij de retromopsen aangeboden wordt er helaas nog maar hoogst zelden getest .Maar er zijn mopsenfokkers die retro's fokken via de raad van begeer ,en dan weet je zeker dat je geteste ouders hebt , "

Dankjewel voor de extra uitleg! laughing

had al zo’n vermoeden dat het alleen goedgekeurd was via een rasvereniging etc. 

vind sws dat als je fokt je moet testen etc, maar wie ben ik daarin.

 

Ook voor kruisingen maar ben niet voor zomaar kruisen wel outcross etc goede redenen zoals gezondheid.

 

maar diegene had na m’n vragen en opmerkingen over neus etc het weggehaald de post dus dat zegt genoeg .

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Deze fokster is er echt serieus mee bezig https://retromops.nl/onze-honden.html Hiervoor fokte ze prijswinnende mopsen. Er zijn er geloof ik nog twee die serieus aan het outcross programma meedoen. Momenteel heb ik begrepen dat er veel met whipets en parsons gekruist wordt. Ze zouden eens in het duits moeten googlen want daar is het begonnen uit eigen beweging van fokkers zelf. Dierenrecht heeft het later hier in NL aan de kaak gesteld.

 

Zelf heb ik nu een halve mops maar de andere helft is niet bekend nog (herplaatser) Moet zeggen dat ik echt wel merk dat die neus langer is, hij rent menig border collie van zijn sokken zonder flauw te vallen, kan aardig lange afstanden en in hoogte springen. Ben op Texel een outcrosser tegen gekomen en was ook een ontzettend leuk en hondje.

 

Misschien kunnen ze eens contact met Tres beau opnemen voor meer info bv.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Deze fokster is er echt serieus mee bezig https://retromops.nl/onze-honden.html Hiervoor fokte ze prijswinnende mopsen. Er zijn er geloof ik nog twee die serieus aan het outcross programma meedoen. Momenteel heb ik begrepen dat er veel met whipets en parsons gekruist wordt. Ze zouden eens in het duits moeten googlen want daar is het begonnen uit eigen beweging van fokkers zelf. Dierenrecht heeft het later hier in NL aan de kaak gesteld."

Serieus bezig? Ze heeft inderdaad een aantal keer een whippet gebruikt, maar bij een stuk of 7 of 8 honden zit er stafford gedeeltelijk of voor de helft in.

Of dat nu een hele handige combinatie is, een mops met een staff? Als ik een gezelschapshondje type mops zou zoeken, dan hoef ik geen hondje uit zo'n combinatie.  

 

@ Niets ten nadele van de staff, Stafford hp-smile, maar ik ben van mening dat de karakters van deze 2 rassen iets teveel uit elkaar liggen hp-wink 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ik wilde altijd een mops. Maar heb dat inderdaad niet gedaan vanwege de neus en de problemen die ze daarbij hebben. Zielig voor t hondje zelf. Een van de leuke dingen van een hond vind ik bijvoorbeeld de vakanties samen. Toen ik een keer een mops zag op de camping waar ik al lang kom in Italie en zag hoe moeilijk dat arme beest het had was ik snel genezen. Hoe leuk ik het ras verder ook vind. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Dankjewel voor de extra uitleg! 
had al zo’n vermoeden dat het alleen goedgekeurd was via een rasvereniging etc. 
vind sws dat als je fokt je moet testen etc, maar wie ben ik daarin.
 
Ook voor kruisingen maar ben niet voor zomaar kruisen wel outcross etc goede redenen zoals gezondheid.
 
maar diegene had na m’n vragen en opmerkingen over neus etc het weggehaald de post dus dat zegt genoeg . "

Ja zonde is dat he ,dat aanklooien met fokken .

Hier vlakbij zit iemand met een mops  beestje zal nu rond de 8 jaar zijn ,en krijgt al jaren 2 x per jaar een nestje van hun stafford ,Hoe stom kan je zijn !

En hoe zielig voor dat mopsje ,Ze zet de pups op mp , Sommige zien er echt leuk uit en sommige minder ,Die met stafford achtige kop gaan na verloop van tijd goedkoper weg ,maar ze raakt ze met een zielig verhaal erbij altijd kwijt ,en er is nog eens niets tegen te doen ook .hp-frusty

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Deze fokster is er echt serieus mee bezig https://retromops.nl/onze-honden.html Hiervoor fokte ze prijswinnende mopsen. Er zijn er geloof ik nog twee die serieus aan het outcross programma meedoen. Momenteel heb ik begrepen dat er veel met whipets en parsons gekruist wordt. Ze zouden eens in het duits moeten googlen want daar is het begonnen uit eigen beweging van fokkers zelf. Dierenrecht heeft het later hier in NL aan de kaak gesteld.
 
Zelf heb ik nu een halve mops maar de andere helft is niet bekend nog (herplaatser) Moet zeggen dat ik echt wel merk dat die neus langer is, hij rent menig border collie van zijn sokken zonder flauw te vallen, kan aardig lange afstanden en in hoogte springen. Ben op Texel een outcrosser tegen gekomen en was ook een ontzettend leuk en hondje.
 
Misschien kunnen ze eens contact met Tres beau opnemen voor meer info bv. "

Nee dit is echt geen combinatie ,En een leuke site met verhaaltjes en foto's van hoeveel je van ze houdt zal het bij het grote publiek misschien goed doen .

Een fokster die jaren lang mopsen fokte en in het bestuur van de vereniging zat is ook begonnen met staff x mops ,Grote bonje werd dat in de club en het halve bestuur stapte op ,De andere helft is via de raad verder gegaan met ook niet altijd de beste kruisingen ,want bv mops x jack ziet er vaak echt niet uit ,maar smaken verschillen natuurlijk .

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Bulleke

 

Denk ook dat daarom er meer naar de parsons en whippet combo geneigd wordt nu. Tenminste wat ik de laatste tijd zie, ik spiek af en toe mee. Ze heeft bv ook beagle combo maar daar is echt een eigen ras van ontstaan, de puggle. Ook f2 generatie. Alle mogelijke combo's worden gebruikt aan gelijke hoogte. Ze willen uiteraard wel terug naar het karakter van de mops en uiterlijk met langere nek, snuit en hoger op de poten. Eigenlijk zoals hij/zij was. Hier heb je nog een leuk stukje leesvoer waar het begonnen is en dat is niet dierenrecht maar die heeft dat opgepikt winkhttps://www.dierenrecht.nl/nieuwsartikelen/duitse-retromops-een-goede-ontwikkeling

 

EN vergeet niet dat dit ras geschat wordt op 400 b.c. De mops bestaat dus veel langer dan de meeste rassen. Alleen als je gaat kijken naar historische afbeeldingen? Zie je wel degelijk verschil in uiterlijk.

 

Ik zelf merk echt enorm verschil met activiteit met wat ik nu heb aan herplaatser en mijn vorige die volle mops was. Peanut (mops) wilde wel maar had het heel snel warm, bij bv een sprintje trekken? (En dat wilde en deed hij echt wel) Ging hij daarna direct plat op de grond liggen om bij te komen. Peanut vond agility ook te gek maar door die gekke verhouding aan kortere poten aan de voorkant en de achterpoten veel langer, opgetrokken ruggengraat voor het krul staartje effect? Werd dat hem dat gewoon niet. Dat is alleen al een rede waarom ik nooit meer voor een volle mops zal kiezen, tenzij er een herplaats langs komt. Gewoon sneu dat ze echt wel willen maar het fysiek het niet aankunnen.

 

Als ik nu kijk naar Botty mijn herplaatser? Dat is storm aan hond. Die doet alles met gemak, soms nog beter dan de "gebruikelijke" rassen die dat zouden moeten kunnen. Ik merk wel verschil in karakter, waar Peanut meer clowntjes gedrag had? Is Botty veel vocaler op een schattige manier aan aandacht trekken. Peanut was ook veel socialer maar dat kan ook komen door onze manier van omgang want ook Botty wordt inmiddels steeds meer socialer. Zou ik zo niet durven zeggen of dat rasgebonden is. Maar fysiek? Is er wel degelijk een verschil op te merken. Vandaar dat ik ook voor het outcrossen ben of designhondjes maar dan niet de pomsky wat overgins ook wel weer hele leuke hondjes kunnen zijn maar dat leg ik echt bij de eigenaren ervan.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" De Havanezer is toch best waaks, mijn nichtje heeft er 1, dat is de grootste aanstichter van het blaffen in de roedel. "

Dat betekent niet dat alle Havanezers zo zijn, ik ken er best een hoop die helemaal niet blaffen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik wilde altijd een mops. Maar heb dat inderdaad niet gedaan vanwege de neus en de problemen die ze daarbij hebben. Zielig voor t hondje zelf. Een van de leuke dingen van een hond vind ik bijvoorbeeld de vakanties samen. Toen ik een keer een mops zag op de camping waar ik al lang kom in Italie en zag hoe moeilijk dat arme beest het had was ik snel genezen. Hoe leuk ik het ras verder ook vind.  "

Het ras is geweldig ,De karakters zijn echt top !

Ik heb met de vereniging in het verleden wandelingen van anderhalf uur door rul zand en duinen gedaan ,Daarbij waren plm 100 mopsen aanwezig en er was er maar 1 die het moeilijk had ,maar die had last van zijn rug ,gelukkig niet van zijn ademhaling ,

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Nee dit is echt geen combinatie ,En een leuke site met verhaaltjes en foto's van hoeveel je van ze houdt zal het bij het grote publiek misschien goed doen .
Een fokster die jaren lang mopsen fokte en in het bestuur van de vereniging zat is ook begonnen met staff x mops ,Grote bonje werd dat in de club en het halve bestuur stapte op ,De andere helft is via de raad verder gegaan met ook niet altijd de beste kruisingen ,want bv mops x jack ziet er vaak echt niet uit ,maar smaken verschillen natuurlijk .
 
  "

Haha, zij is het zo ie zo niet eens met de outcross, de showloper maar ze doet het wel. Ze had ook kunnen zeggen "Zoek het uit ik ga schuurverkoop doen" Vergeet niet dat alleen in bepaalde eu landen een wet bestaat nu, de rest kent die niet.

 

1 ding is zeker, zij gelooft in het ras en dus gaat ze door binnen de wetten en zijn alle ouder dieren 300% zeker weten getest.

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt voor alle tips en links. Ik ga collega de link van het topic bezorgen en hopen dat ze dan kiezen voor een mopskruising/ outcross als ze toch graag een mops willen. Een kruising met stafford lijkt mij inderdaad niet erg handig en ook totaal niet wat ze zoeken vermoed ik. Ze zoeken vooral een makkelijke rustige gezinshond die overal mee naartoe kan en onderweg geen kinderen en andere honden opeet. Keffen is ook echt een no-go ivm ouder niet zo goed geisoleerd huis maar normaal blaffen op bel etc is absoluut geen probleem. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik zou nooit dit soort fok willen steunen en ik hoop dat het niet lang mewer duurt voordat iedereen er zo over denkt. In dit soort topics komen mensen altijd weer met voorbeelden van individuen van een ras die bijvoorbeeld wél een matige wandeling aankunnen (niet persoonlijk Heleen maar zo gaan dit soort topics altijd..). Bijvoorbeeld een wandeling van anderhalf uur door mul zand, vind ik nou ook niet echt een uitzonderlijke prestatie. Als dat al niet meer kan is het wel heel extreem. Daarbij kan je ook nooit met zekerheid zeggen dat honden geen last van een aandoening hebben. Als mensen hoofdpijn hebben weet je dit ook pas wanneer ze dit vertellen, over het algemeen is daar weinig aan te zien. Honden met een korte/geen snuit hebben een enorm verhoogde kans op aandoeningen, en levenslang lijden, dat lijkt me meer dan voldoende motivatie om er geen aan te schaffen en er niet mee te fokken.

 

Ik vind het ook altijd een bijzondere gedachte om er een gezonder ras in te fokken om de hond zo gezonder te maken. De mopshonden gaan er dan inderdaad op vooruit maar dat andere ras ben je dan dus ongezonder maken. Netto gezien niet echt een winst.

 

Voor het vergroten van de genenpoel vind ik outcross overigens zeker een goed iets maar met sommige honden, zoals de mops ben je alleen maar andere honden aan het verslechteren.

 

Ik denk dat er voldoende keuze is qua gezondere kleine honden en in de omschrijving passen er veel. Misschien kunnen ze het beste zelf weer even door wat rassen scrollen het. Alles zonder neus zou ik als ik hun was dus absoluut overslaan. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

552157.jpg

rond 1850 werden de eerste mopsen geregistreerd.

552156.jpg

En zo kan je zien hoe men vele rassen kan verzieken .

Onderste foto  brede schedel ,goede neusgaten ,en snuitlengte .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik zou nooit dit soort fok willen steunen en ik hoop dat het niet lang mewer duurt voordat iedereen er zo over denkt. In dit soort topics komen mensen altijd weer met voorbeelden van individuen van een ras die bijvoorbeeld wél een matige wandeling aankunnen (niet persoonlijk Heleen maar zo gaan dit soort topics altijd..). Bijvoorbeeld een wandeling van anderhalf uur door mul zand, vind ik nou ook niet echt een uitzonderlijke prestatie. Als dat al niet meer kan is het wel heel extreem. Daarbij kan je ook nooit met zekerheid zeggen dat honden geen last van een aandoening hebben. Als mensen hoofdpijn hebben weet je dit ook pas wanneer ze dit vertellen, over het algemeen is daar weinig aan te zien. Honden met een korte/geen snuit hebben een enorm verhoogde kans op aandoeningen, en levenslang lijden, dat lijkt me meer dan voldoende motivatie om er geen aan te schaffen en er niet mee te fokken.
 
Ik vind het ook altijd een bijzondere gedachte om er een gezonder ras in te fokken om de hond zo gezonder te maken. De mopshonden gaan er dan inderdaad op vooruit maar dat andere ras ben je dan dus ongezonder maken. Netto gezien niet echt een winst.
 
Voor het vergroten van de genenpoel vind ik outcross overigens zeker een goed iets maar met sommige honden, zoals de mops ben je alleen maar andere honden aan het verslechteren.
 
Ik denk dat er voldoende keuze is qua gezondere kleine honden en in de omschrijving passen er veel. Misschien kunnen ze het beste zelf weer even door wat rassen scrollen het. Alles zonder neus zou ik als ik hun was dus absoluut overslaan.  "

Anderhalf uur door zand en duinen zou voor mijn Spaanse herders ook een peuleschil zijn ,Maar omdat men vaak zegt dat mopsen na 10 minuten buiten adem liggen en niet meer willen ,vertel ik het andere uiterste ,Dat ik er vele gezien heb  en niet alleen die van mezelf  die het prima volhouden .

Daarnaast doen die van mij mee aan races ,jachttraining en behendigheid ,Ik denk zelf dat zij weer denken een jack russell te zijn ,Daarom zeg ik ook dat er best gezonde mopsen zijn .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Haha, zij is het zo ie zo niet eens met de outcross, de showloper maar ze doet het wel. Ze had ook kunnen zeggen "Zoek het uit ik ga schuurverkoop doen" Vergeet niet dat alleen in bepaalde eu landen een wet bestaat nu, de rest kent die niet.
 
1 ding is zeker, zij gelooft in het ras en dus gaat ze door binnen de wetten en zijn alle ouder dieren 300% zeker weten getest. "

Getest waarop ?En hebben we het hier over dezelfde persoon?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" rond 1850 werden de eerste mopsen geregistreerd.

En zo kan je zien hoe men vele rassen kan verzieken .
Onderste foto  brede schedel ,goede neusgaten ,en snuitlengte . "

Tja ik kreeg geen Chinese geschiedenis op school wink Dat hoorde ook niet bij ons continent en toch is het een oerras.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Getest waarop ?En hebben we het hier over dezelfde persoon? "

Weet ik niet, Miranda van de Vendel?

 

En nogmaals? Niet het enige moppie wat ik tegen kwam. Ze willen wel maar fysiek is het gewoon snert. Mops eigenaren herkennen direct elkaar of je nu een kruising hebt of niet tongue-out

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dat betekent niet dat alle Havanezers zo zijn, ik ken er best een hoop die helemaal niet blaffen. "

Nee maar ze staan ook omschreven als waaks als je de rasbeschrijving leest.

Het zijn trouwens wel stoere hondjes hoor, heel slim ik ken er wel een paar, weet niet of ze allemaal waaks zijn, ik zal het eens vragen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Weet ik niet, Miranda van de Vendel?
 
En nogmaals? Niet het enige moppie wat ik tegen kwam. Ze willen wel maar fysiek is het gewoon snert. Mops eigenaren herkennen direct elkaar of je nu een kruising hebt of niet
  "

Nee die in het bestuur zat heet anders ,

Geen idee of Commedia nog wandelingen organiseert ,misschien kan je eens meelopen want bastaard mopsen mogen gewoon mee wandelen ,Dan kan je wellicht tussen de 80 en 100 mopsen ontmoeten die echt niet snert zijn .Uiteraard herkennen mopsen eigenaren elkaar ,Komt omdat ze dan een mops bij zich hebben misschien?

Denk dat het met andere rassen ook zo is ?Als ik een gosje of jack zie lopen heb ik dat ook .tongue-out

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Nee die in het bestuur zat heet anders ,
Geen idee of Commedia nog wandelingen organiseert ,misschien kan je eens meelopen want bastaard mopsen mogen gewoon mee wandelen ,Dan kan je wellicht tussen de 80 en 100 mopsen ontmoeten die echt niet snert zijn .Uiteraard herkennen mopsen eigenaren elkaar ,Komt omdat ze dan een mops bij zich hebben misschien?
Denk dat het met andere rassen ook zo is ?Als ik een gosje of jack zie lopen heb ik dat ook . "

Oké maar maakt niet echt snert ze dan optimaal gezond. Gezien de korte snuit is dat simpelweg niet het geval. Ik heb erg moeite met de benadering dat minder slecht goed genoeg is om mee door te fokken, want daar komt het dan op neer. Waarom wordt er niet gewoon gestreefd naar het fokken van een gezonde hond in plaats van minder snerterige honden? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Komt omdat ze dan een mops bij zich hebben misschien? "

Haha ik bedoel dat als je dan met je mops of mops bastaard loopt? Dat je dan van 40km afstand iemand ziet aankomen aanrennen met "DAT IS EEN MOPS TOCH!!! hp-hearthp-hearthp-heart Ik heb er ook 1"

 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^