KVV stank

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StarmanStarman

Hallo,

Ik heb onlangs een proefpakket kvv besteld. En ik heb ook kvv gehaald bij de dierenwinkel hier in de buurt.

De kvv die ik online besteld heb heeft een nare stank. Ik vind het een beetje naar mest ruiken. Is dat normaal? Zou het komen door de pens die in verwerkt is?

De kvv die ik bij de winkel heb gehaald normaal (naar vlees).

 

 

 

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ja, pens heeft redelijk euhmm... penetrante geur sealed Het is volledig normaal en de meeste honden zijn er wel zot op laughing Normaal gezien moet het tussen de ingrediënten vermeld staan of er ook pens in zit of niet. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pens heeft wel als het ontdooit is een ander geurtje dan de rollen vlees zoals eend konijn enz...hier ruikt het vlees niets...maar pens puur als het ontdooit is toch wel iets meer, ik geef alleen schapenpens zonder diersoorten erin en dat stinkt niet zo.laughing....het andere diervlees stinkt niet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Pens ruik je wel inderdaad, maar stinken? Nee, ik vind het nooit stinken. Maar goed, jou neus kan het natuurlijk anders interpreteren. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Mest geur? Dat is waarschijnlijk de pens. Maar sommige fabrikanten gooien echt alles in de molen. Zeg maar gerust de hele inhoud aan ingewanden plus vulling ervan. Als je het niet zeker weet? Gewoon even mailen wat er allemaal inzit en de verhoudingen. Klagen mag.

honden page profiel DagmarDagmar

Pens vind ik nog meevallen. Het enige wat ik naar kak vind ruiken, is boekmaag (maar het is dan immers ook bijna kak haha, de honden zijn er dol op én het is super gezond).

 

Nu, wat is stinken uiteraard.  Rot mag het in alle geval niet ruiken, in staat van ontbinding zeg maar. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Boekmaag wordt hier ook gegeven, en ik vind het niet harder stinken dan pens...van de rund of schaap...laughing

honden page profiel StarmanStarman

De ingrediënten zijn:

50% rund-trimmings

10% runderpens

5% runder-hart

1% zalmolie

10% lam-long

14% hele kip

10% eend-rugstuk

 

Het geur is een beetje bij mij gebleven. Ik ben nu op werk en heb het idee dat ik het nog ruik yell

 

Ik heb niet heel vaak bedorven vlees geroken dus vind het lastig om te zeggen of dit bedorven ruikt of niet. Beste omschrijving die ik kan geven is dat het een mest geur is. Hadden we maar een manier om geuren te delen via internet haha.

Het voelt alsof het in mijn dna zit om afkeer te hebben tegen deze geur omdat vroeger de oermensen ziek werden van het opeten van wat het ook is dat deze geur veroorzaakt.

Een beetje hetzelfde als met spinnen. Tegenwoordig zijn de spinnen in Nederland ongevaarlijk. Maar toch zijn heel veel mensen bang van die spinnen. Dat komt misschien omdat we vroeger wel in aanraking kwam met gevaarlijke spinnen en zo een afkeer tegen ontwikkeld hebben die nog steeds invloed heeft.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Spinnnen...brrr...  vlees kan ruiken maar stinken is echt een ander iets....er zit pens in lees ik, maar dat is echt niet veel, dus stinken mag niet wel ruiken, hahaha......

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^