Hondenscholen ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Hi Allemaal,

Wij hebben sinds een week een pup (hij is nu 9,5 week oud). Ik zou wel graag van jullie horen wat jullie ervaringen met hondenscholen zijn. Zijn jullie pups naar een of andere cursus geweest? Of hebben jullie die volledig zelf opgevoed? Of voor individuele lessen gekozen? 
Ik had eerst een idee om naar een hondenschool voor de puppy-classes te gaan. Nadat mevrouw aan de lijn mij heeft verteld dat ik een halsband moet aanschaffen want "met een harnas kan je je hond niet corrigeren", heb ik deze idee dus moeten begraven. Dan maar even individuele lessen nagekeken. Wat houdt een puppy-pakket in? Zindelijkheidstraining, benchtraining, wandelen aan de leiband zonder trekken en 400 euro te betalen. Bon, daar hebben wij met mijn pup dus ook geen boodschap aan. Hij is zindelijk sinds ongeveer zijn 6de levensweek en met die kooi-training ga ik er zeker niet aan beginnen. Aan de leiband zonder trekken wandelen.. voor een pup van 9 weken, really? Dat dus ook niet. Uiteindelijk ben ik bij een PDTE school uitgekomen. Spijtig genoeg zijn er nog maar 4 in de ganse België en NIEMAND van alle honden-baasjes waarmee ik heb gesproken, heeft er nog iets van over gehoord. Nederland staat wel mijlen vooruit qua PDTE scholen. Ik denk zelfs dat er geen enkele land in Europa is die zo veel van die type scholen heeft. Heeft iemand van jullie misschien daar ook een ervaring mee? Dat zou ik wel interessant vinden om een opinie over te horen. 
Alvast veel dank en fijn weekend aan alle honden en mensen van deze forum ! :) 

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Even gezocht wat PDTE is :   https://www.blijmetjehond.nl/beroepsvereniging-pdte    Dat ziet er wel goed uit, dat idee.

Zelf geen ervaring mee, hopelijk komen er positieve reacties.

Wat voor hond heb je?  Fotoos worden zeer op prijs gesteld!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Bedankt voor je reactie Jantien! Ik heb er precies ook een goed gevoel bij. Ben je zelf met je hondje ooit naar een of andere hondenschool geweest? Het is een shar-pei, mijn pup. Ik ga straks proberen een paar foto's hier te zetten, hopelijk lukt het ! Ik heb trouwens net per ongeluk op iets gedrukt en dan een boodschap gekregen dat ik "2 doggies heb gegeven". Geen idee wat dat is, was in ieder geval goed bedoeld ! :) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met de pup, ben ook wel benieuwd naar een foto.

 

Ik ben zelf ook fan van Turid Rugaas, en vind haar boekje kalmerende signalen een goede basis. Je kan het als PDF bestand gratis downloaden.

Zelf heb ik ook veel aan het boekje Help mijn hond trekt gehad bij mijn uitvallende herplaatsers.

En ook haar stukje de puppy en de jonge hond is leerzaam.

De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog

 

Als je naar beneden scrollt op de link die Jantien gaf kan je zoeken naar een school in jouw omgeving.

Über | Pet Dog Trainer von Europa (pdte.eu)

 

Zelf dus alleen ervaring via boekjes maar was wel een goede hulp bij de herplaatsers die al volwassen waren toen ze bij me kwamen en ik ook niet echt geschikt vond voor een hondenschool.

Mijn eerste eigen hond was een duitse herder die had ik van pup af aan, ben ik wel mee op cursus geweest, eerst een duitse herder puppencursus maar dat vond ik veel te drillerig, later op een gewone hondenschool cursussen gedaan. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Alledrie honden in  mijn leven waren herplaatsers zonder problemen, een hondenschool nooit nodig gehad.

Foto's kun je eerst bij je profiel opladen, dan bijv. kopieren en plakken in je berichtje.

Ook kun je een van de foto's instellen als profielfoto.

Oh kijk, hij is leuk!

 

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Dank je wel Dobry! 

Ik ben zelf maar onlangs van Turid's methode gehoord. Ik heb nu idd al een paar boeken van haar gekocht en gelezen. Ben zeker ook fan van. Grappig, met mijn eerste hond heb ik eigenlijk al een deel van haar methodes puur intuïtief toegepast. Zolas aan de lange (heel lange) lijn wandelen, mijn hond regelmatig zelf zijn wandelroute laten kiezen, geen spellekes met een bal (interesseerde hem eigenlijk ook geen ballaughing), geen gedoe met "roedelleader" te zijn.. 

Ik heb ook op PDTE website nagekeken waar hun scholen zich in Belgie bevinden. Er zijn maar 4, maar ik heb blijkbaar geluk dat een van die scholen niet ver van mij in Wallonie gevestigd is..

Eigenlijk wil ik ook alleen maar puppy socialisatie cursus doen en verder zullen wij zien. Hondenscholen zijn toch meestaal niet echt favoriete bezigheid van shar-peis smile   

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

551643.jpg551644.jpgHier is onze Oscar 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ken het principe niet, nog nooit van gehoord.

Ik ben altijd naar de HS geweest, wel africhting dus geen uur tussen 20 andere staan wachten tot het eens jouw beurt is om een kunstje te laten zien.

Ondertussen zit ik er niet meer in, wat ik met een volgende pup zal doen? Geen idee. Daar heb ik ook nog wel een paar jaar voor eer ik zal moeten beslissen gelukkig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dank je wel Dobry! 
Ik ben zelf maar onlangs van Turid's methode gehoord. Ik heb nu idd al een paar boeken van haar gekocht en gelezen. Ben zeker ook fan van. Grappig, met mijn eerste hond heb ik eigenlijk al een deel van haar methodes puur intuïtief toegepast. Zolas aan de lange (heel lange) lijn wandelen, mijn hond regelmatig zelf zijn wandelroute laten kiezen, geen spellekes met een bal (interesseerde hem eigenlijk ook geen bal), geen gedoe met "roedelleader" te zijn.. 
Ik heb ook op PDTE website nagekeken waar hun scholen zich in Belgie bevinden. Er zijn maar 4, maar ik heb blijkbaar geluk dat een van die scholen niet ver van mij in Wallonie gevestigd is..
Eigenlijk wil ik ook alleen maar puppy socialisatie cursus doen en verder zullen wij zien. Hondenscholen zijn toch meestaal niet echt favoriete bezigheid van shar-peis     "

Dus echt iets voor jullie als je het eigenlijk van jezelf uit al zo aanvoelde om te doen.

Haha nee niet elke hond ziet de zin in van allerlei oefeningen, maar misschien vindt hij de vervolgcursussen toch leuk om te doen.

 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Wat vervelend dat de instructeur nog via correctie wilde werken. Wel ontzettend goed dat je je gevoel volgde.

 

Er zijn verschillende keurmerken in omloop, om het ook nog eens moeilijker te maken. Heb je al bij de apdt-bene gekeken?

 

https://www.apdt-bene.net/vind-een-trainer/

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou wel graag van jullie horen wat jullie ervaringen met hondenscholen zijn. Zijn jullie pups naar een of andere cursus geweest? Of hebben jullie die volledig zelf opgevoed? Of voor individuele lessen gekozen? 

 

Met mijn vroegere honden ben ik nooit naar een school of cursus geweest. Ook nooit het idee gehad dat ik wat miste.

 

Toen de eerste malamute kwam, heb ik wel een privé-cursus gevolgd, wat eigenlijk meer een cursus voor mij was dan voor m'n hond. Daar zaten leerrijke dingen tussen maar evenzeer verwerpelijke inzichten en technieken. Dus achteraf gezien weet ik niet of ik daar nu zoveel aan gehad heb, wel integendeel.

Toen ze volwassen werd, werd ze hond-intolerant en dus ging ik opnieuw op cursus (bij GT, daarna ook hondenschool), maar hoe meer daarrond geoefend werd, hoe meer ze andere honden ging haten. Dus dat was ook geen succes. foot-in-mouth

 

Met de tweede malamute deed ik een puppy-cursus bij een hondenschool. Eigenlijk ging ik daar enkel naartoe om de pup te leren rustig te blijven in de nabijheid van andere honden. Want de cursus zelf draaide alleen rond gehoorzaamheid, en gezien wij geen behoefte hadden aan dat soort van slaafse gehoorzaamheid (trucjes, been-plakken, e.d.), heb ik daar verder ook niets aan gehad. tongue-out Puur eruit gehaald wat ik zelf nodig had, dus.

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Wat vervelend dat de instructeur nog via correctie wilde werken. Wel ontzettend goed dat je je gevoel volgde.
 
Er zijn verschillende keurmerken in omloop, om het ook nog eens moeilijker te maken. Heb je al bij de apdt-bene gekeken?
 
https://www.apdt-bene.net/vind-een-trainer/ "

Ik was zelf heel onaangenaam verrast als ik het hoorde. Ben even met mijn eerste hond 12 jaar geleden naar een gewone HS geweest en zelfs toen al een veel 'progressievere' instructeur gehad. 

Van apdt-bene heb ik nog niets over gehoord. Hartelijk dank voor de link! Ik heb het al gegoogeld en het lijkt mij inderdaad heel leuk. Er is zelfs een honden-trainer bij mij in de buurt.  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Met de tweede malamute deed ik een puppy-cursus bij een hondenschool. Eigenlijk ging ik daar enkel naartoe om de pup te leren rustig te blijven in de nabijheid van andere honden. Want de cursus zelf draaide alleen rond gehoorzaamheid, en gezien wij geen behoefte hadden aan dat soort van slaafse gehoorzaamheid (trucjes, been-plakken, e.d.), heb ik daar verder ook niets aan gehad.  Puur eruit gehaald wat ik zelf nodig had, dus.
  "

Yep, en dit is exact wat ik wil vermijden. Wij hebben hier ook geen behoefte aan slaafse gehoorzaamheid en 50 keer per dag gaan zitten bij het minste. En trucjes, tja met een pei haal je al een clown in huis laughing , geen trucjes meer nodig wink

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Haha nee niet elke hond ziet de zin in van allerlei oefeningen, maar misschien vindt hij de vervolgcursussen toch leuk om te doen.
  "

Klopt! En zeker met een pei. Als hij daar geen nut van ziet of gewoon geen zin in heeft, dan kom je van de kale reis terug laughing Maar dat vind ik ontzettend leuk aan hun karakters ! 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik heb altijd veel plezier gehad tijdens de puppenles op de hondenschool. Hier leerden ze op verschillende ondergrond lopen, balans, coördinatie, rustig op je beurt wachten en kijken naar andere pups in alle soorten en maten en inchecken bij jou terwijl er veel om je heen gebeurt.  Er was ook een les in het park en eentje op het station. Ook leuk en leerzaam om de verschillen per ras/ individu te zien en hoe anders je dingen moet aanpakken soms. Lopen zonder trekken leer je niet, wel aandacht voor jou bij afleiding. En zitten terwijl er een ander hondje langs loopt. Of niet opspringen als iemand op je afloopt en je een hand geeft. Van die handige dingen. Het is ook een goede basis als je later nog iets in een groep wilt doen. Puppenscholen waar het alleen om commando’s  leren gaat ken ik eigenlijk niet meer. Maar er is zeker een groot kwaliteitsverschil en ik snap dat het niet voor iedereen wat is. Je moet het leuk vinden om in een groep iets te doen en open staan voor nieuwe dingen of een andere aanpak. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik heb altijd veel plezier gehad tijdens de puppenles op de hondenschool. Hier leerden ze op verschillende ondergrond lopen, balans, coördinatie, rustig op je beurt wachten en kijken naar andere pups in alle soorten en maten en inchecken bij jou terwijl er veel om je heen gebeurt.  Er was ook een les in het park en eentje op het station. Ook leuk en leerzaam om de verschillen per ras/ individu te zien en hoe anders je dingen moet aanpakken soms. Lopen zonder trekken leer je niet, wel aandacht voor jou bij afleiding. En zitten terwijl er een ander hondje langs loopt. Of niet opspringen als iemand op je afloopt en je een hand geeft. Van die handige dingen. Het is ook een goede basis als je later nog iets in een groep wilt doen. Puppenscholen waar het alleen om commando’s  leren gaat ken ik eigenlijk niet meer. Maar er is zeker een groot kwaliteitsverschil en ik snap dat het niet voor iedereen wat is. Je moet het leuk vinden om in een groep iets te doen en open staan voor nieuwe dingen of een andere aanpak.  "

Ik zou net zoals Alaska mijn pup vooral willen leren hoe hij zich moet gedragen in de nabijheid van andere pups en honden. Hij mag ook uiteraard met andere pups socialiseren en spelen als hij daar zin in heeft. Het moet uiteindelijk fun voor pups blijven. En ik wil zelf mijn pup zo goed mogelijk leren begrijpen.

Je hebt gelijk wat enorme kwaliteitsverschil betreft. En ik vind het vooral vervelend dat er nog altijd zo weinig rekening wordt gehouden met raseigenschappen/ verschillen. Maar misschien liggen mijn verwachtingen iets te hoog. In een grote groep wil ik zeker niet met mijn hond werken. En dat vond ik ook fijn bij PDTE - heel kleine groepen van max 4 pups. Ik denk dat ik het toch even zal gaan proberen. En wij zullen zien hoe het in realiteit uiteindelijk gaat werken :)  

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

"  En ik vind het vooral vervelend dat er nog altijd zo weinig rekening wordt gehouden met raseigenschappen/ verschillen.   "

Ik denk ook dat het niet echt gaat helpen als je daar al van te voren vanuit gaat. Mijn ervaring is dat er meestal echt wel gekeken wordt naar rasverschillen.Alleen kent niet iedereen ieder ras even goed. Dus wel handig omdat vooraf even te polsen of zelf te vertellen waar je de nadruk op wilt leggen, Maar uiteindelijk is een hond ook allereerst een hond en zijn die rasverschillen bij pups nog niet zo enorm. Het zit hem vaak in kleine dingen, Mijn ras is bijvoorbeeld slim maar ook super ongeduldig. Wij waren op mijn verzoek altijd als laatste aan de beurt omdat daar onze uitdaging zat.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ben met mijn Maltezer ook op de hondenclub geweest.

Eerst puppycursus en G&G gedaan, was niet ons ding en apporteren moest Puck niks van weten en nu 11 jaar later nog steeds niet, wat ik weg gooi mag ik zelf gaan halen. 

Daarna agility gedaan en we vonden het beide erg leuk om te doen. Af en toe een lesje hooperen, maar Puck is niet van het op afstand opdrachten uitvoeren, dus dat paste niet helemaal bij ons, maar een eigen draai eraan geven gaf Puck en dus mij ook veel plezier.

Al een aantal jaren gestopt inmiddels. Maar mocht er ooit weer een hond komen, zal ik zeker weer een hondenclub opzoeken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Klopt! En zeker met een pei. Als hij daar geen nut van ziet of gewoon geen zin in heeft, dan kom je van de kale reis terug  Maar dat vind ik ontzettend leuk aan hun karakters !  "

mijn vriend zijn moeder had altijd chow chows, ook zulke heerlijk eigenwijze types, dat is idd dan juist ook hun charme. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Nooit gedaan bij mijn vorige honden. Waren simpelweg niet welkom en waar ze wel welkom waren wilde ik niet perse heen. Nu met mijn pup wel vanaf 8 weken gegaan en ik vind het echt heel leuk (en hij ook, niet onbelangrijk).

We hebben inmiddels alle basis cursussen afgerond en gaan nu naar de G&G, hij is 10 maanden oud. 

Vond die basis echt leuk. Wat Klara zegt, het ging helemaal niet zo om het luisteren en meer om ontdekken en leren. Ik wilde juist in de groep zodat hij zou leren aandacht te hebben wanneer er ook veel leukere andere dingen zijn. Op dit moment even geen succes in zijn puberteit maar goed, het zit er wel echt in haha. 

Het gaat er vooral om waar jij je prettig bij voelt. Ik merk dat mijn hond heel graag wilt werken en hij kan hier een hoop in kwijt. Win win. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Zoals ik al heb verteld, ben ik vele jaren geleden voor een korte periode met mijn pup naar een HS geweest. Nu komt het allemaal terug :) Ik wil iedereen nog eens bedanken voor jullie reacties ! Ik vond het ook heel fijn en geruststellend om te lezen dat niet iedereen naar een HS is geweest. Wij gaan het toch wel proberen (in een kleine groep van puppies dan) en hopelijk gaan wij daar plezier aan hebben met mijn pup. Maar moest het maar niks worden, dan so be it. Ik heb namelijk gisteren met iemand uit Duitsland gesproken en ze heeft mij verteld dat daar het verplicht is om met je hond naar HS te gaan. Langs de ene kant begrijp ik het, maar aan de andere kant.. stel maar voor dat alle scholen in de buurt zijn zoals die bij mij met hun achterbakse "alpha" en "baas over je hond" theorieën. En de ene betere school ligt ergens op 3 uur rijden van waar je woont? Dan ben ik toch blij dat wij in Belgie nog niet zo ver zijn yell 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je hoeft natuurlijk ook niet perse naar een hondenschool.

Je voelt je er goed bij of je voelt je er niet goed bij.

 

Ikzelf vond het vooral leuk om samen met de hond iets anders te ondernemen dan enkel wandelen.

De gehoorzaamheid was voor ons niet weggelegd, moest we toch even doorheen, maar de behendigheid hebben we beide veel plezier in gehad.

 

De puppycursus was leuk, samen de beginselen leren zoals tandjes kijken, oortjes kijken, betasten, leren zitten, staan, volgen enz. Andere pupjes leren kennen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Zoals ik al heb verteld, ben ik vele jaren geleden voor een korte periode met mijn pup naar een HS geweest. Nu komt het allemaal terug :-) Ik wil iedereen nog eens bedanken voor jullie reacties ! Ik vond het ook heel fijn en geruststellend om te lezen dat niet iedereen naar een HS is geweest. Wij gaan het toch wel proberen (in een kleine groep van puppies dan) en hopelijk gaan wij daar plezier aan hebben met mijn pup. Maar moest het maar niks worden, dan so be it. Ik heb namelijk gisteren met iemand uit Duitsland gesproken en ze heeft mij verteld dat daar het verplicht is om met je hond naar HS te gaan. Langs de ene kant begrijp ik het, maar aan de andere kant.. stel maar voor dat alle scholen in de buurt zijn zoals die bij mij met hun achterbakse "alpha" en "baas over je hond" theorieën. En de ene betere school ligt ergens op 3 uur rijden van waar je woont? Dan ben ik toch blij dat wij in Belgie nog niet zo ver zijn   "

het is in Duitsland, tenminste waar ik woon in Nedersaksen plicht om een hondenhoudbewijs te halen, daarbij hoort idd een cursus doen, tenminste voor nieuwe eigenaren is dit zo. Voor jou zou het dus geen plicht zijn omdat je al langer dan vijf jaar ervaring hebt. De cursus is puur bedoeld voor de eigenaar. En de cursus wordt gegeven door iemand die lesgeeft aan de hand van de laatste kennis over hondengedrag.  Ik vind het een goed initiatief, het is ook duidelijk te merken op straat dat de meeste mensen gewoon verstandig reageren al heb je natuurlijk altijd uitzonderingen. Bovendien zou het ook broodfok tegen gaan omdat het de bedoeling is dat je dat hondenhoudbewijs voor de aanschaf van een hond haalt.

Hundeführerschein in Niedersachsen - Hundefuehrerschein.net

Wat wel raar is dat jagers dit niet hoeven te hebben en een van de weinige mensen die ik tegenkom die niet verstandig reageren een jager is die zijn jachthond in het bos uitlaat terwijl hij zelf in de auto zit en die hond gewoon op iedereen af laat stormenhp-angel

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wij gaan het toch wel proberen (in een kleine groep van puppies dan) en hopelijk gaan wij daar plezier aan hebben met mijn pup. Maar moest het maar niks worden, dan so be it. Roy † & Oscar

Neem je tijd om een school te zoeken die bij jullie past. En dan haal je eruit wat jou nuttig lijkt, en neem je afstand van datgene waarin jij (of je hond) je niet kan vinden. Ik denk dat het daar vaak fout loopt: dat mensen zich gewrongen voelen om naar de instructeur te luisteren ook al hebben ze hun bedenkingen bij diens aanpak. Dat geeft veel stress en onzekerheid en daar is niemand mee geholpen.

Dus blijf gewoon kritisch en filter de info naargelang jullie wensen, voorkeuren, behoeften.

 

Veel plezier alvast met de kleine ukkiepukkie.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" het is in Duitsland, tenminste waar ik woon in Nedersaksen plicht om een hondenhoudbewijs te halen, daarbij hoort idd een cursus doen, tenminste voor nieuwe eigenaren is dit zo. Voor jou zou het dus geen plicht zijn omdat je al langer dan vijf jaar ervaring hebt. De cursus is puur bedoeld voor de eigenaar. En de cursus wordt gegeven door iemand die lesgeeft aan de hand van de laatste kennis over hondengedrag.  Ik vind het een goed initiatief, het is ook duidelijk te merken op straat dat de meeste mensen gewoon verstandig reageren al heb je natuurlijk altijd uitzonderingen. Bovendien zou het ook broodfok tegen gaan omdat het de bedoeling is dat je dat hondenhoudbewijs voor de aanschaf van een hond haalt.
Hundeführerschein in Niedersachsen - Hundefuehrerschein.net
Wat wel raar is dat jagers dit niet hoeven te hebben en een van de weinige mensen die ik tegenkom die niet verstandig reageren een jager is die zijn jachthond in het bos uitlaat terwijl hij zelf in de auto zit en die hond gewoon op iedereen af laat stormen "

Dankjewel voor de uitleg! Dat klinkt inderdaad wat logischer (behalve de jagershonden dan) 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Neem je tijd om een school te zoeken die bij jullie past. En dan haal je eruit wat jou nuttig lijkt, en neem je afstand van datgene waarin jij (of je hond) je niet kan vinden. Ik denk dat het daar vaak fout loopt: dat mensen zich gewrongen voelen om naar de instructeur te luisteren ook al hebben ze hun bedenkingen bij diens aanpak. Dat geeft veel stress en onzekerheid en daar is niemand mee geholpen.
Dus blijf gewoon kritisch en filter de info naargelang jullie wensen, voorkeuren, behoeften.
 
Veel plezier alvast met de kleine ukkiepukkie. "

Dankjewel! 

Ik ben het volledig eens met wat je zegt ! 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Met Jolene deed ik een puppycursus bij de trainster van mijn oude honden. Zij werkt tegenwoordig als zelfstandig ondernemer en geeft de lessen buiten. Soms hadden we les in een winkelcentrum, dan weer bij een park of parkeerplaats. Heel erg goed voor jonge hondjes om verschillende plekken te ervaren. Bij haar deed ik ook een vervolgcursus tot aan de zomervakantie. Tijdens de zomer deden wij een zomercursus bij de lokale KC en daarna de A cursus. Deze heeft Jolene afgelopen vrijdag afgerond met 89 van 100 punten. En dat voor een Afghaanse windhond! Deze lessen waren op een groot veld. Afgelopen donderdag zijn we weer begonnen bij onze eerste trainster omdat ik het concept heel erg fijn vind om tijdens wandelingen op verschillende plekken oefeningen te doen. 

Ik kan mij nog herinneren dat wij het advies kregen om de pups na een les bij thuiskomst in de bench te doen zodat ze niet nog meer prikkels binnen zouden krijgen. Alle pups lagen ook altijd te slapen na de les want ze doen heel veel indrukken op. 

Volgende forumvraag: 2 pups tegelijkertijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^