Hond ook boven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendywendy

Wij hebben onze 4 jarige hond 4 maanden geleden geadopteerd via een stichting, gaat heel goed, maar wij hebben hem nog nooit laten kennismaken met de bovenverdieping hij slaapt ook beneden, maar is het normaal om hem ook soms boven te laten als ik bv met de was bezig ben ofzo. Doen jullie dat? Ik weet niet of als hij eenmaal weet wat er boven is hij misschien niet meer beneden wilt slapen, geen idee of dat invloed kan hebben.

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck gaat vaak met me mee naar boven

 

Slaapt gezellig bij op bed. Als ik op zolder de was doe en ik heb het idee dat ze graag mee wil, dan gaat ze mee.

 

Is het erg als de hond niet beneden wil slapen maar fijn bij jullie op de kamer?

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Toen ik nog een bovenverdieping had deed ik t niet, ik kan niet steeds meerdere honden de trap op en af tillen, en ze sliepen rustig beneden.

 

Nu ik gelijkvloers woon mogen ze overal komen. Een paar liggen er op mijn bed te slapen, een paar kiezen voor mand of bench. Het is gewoon wat je zelf wilt denk ik.

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Als het nu goed gaat zou het niet perse anders hoeven. 

 

Maar wil je graag dat de hond ook boven komt. Loop je wel kans dat de hond  snacht ook boven wil zijn of halverwege de nacht boven komt.

 

Als het een grotere hond is. Hou er rekening mee dat het niet vanzelfsprekend is dat een hond die naar boven klauterd ook weer terug naar beneden durft.

 

Met en klein hondje is dat dan geen probleem die pak je geewoon op.

 

En honden die aanleg hebben voor ed en/of hd  laat je liever niet onnodig trappen lopen.

 

Nu komt de hond dus niet zelf naar boven. Da kun je zo laten. Komt de hond eenmaal boven kan die voor elk wissewasje naar boven willen. En dan is misschien een traphekje nodig om dt te verhinderen.

 

Er is meer reden je daarmee bezig te houden als je hond problemen heeft met alleen beneden te zijn. Maar als deze het best vind en niet beter weet is het "misschien beter geen slapende honden wakker te maken". 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Nee, mijn hond mag niet boven. Hij doet het wel, maar dat is een ander verhaalhp-smile

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Nee hoor,hier ook geen hond boven vind ik ook nergens voor nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Hier een hond die boven niet kent, wanneer de hond beneden goed functioneerd op de dag en in de nacht is het in het geheel nergens voor nodig dat de hond boven komt, wil je dat toch dan wel opletten dat de hond goede gewrichten heeft...en je de hond never alleen de trap op en af iaat gaan...

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond komt alleen mee naar boven als we gaan slapen, ze slaapt op bed. Maar ik heb behalve een slaapkamer en badkamer boven niets, dus vandaar. Als ik ga douchen gaat ze soms wel mee naar boven, soms niet. Vaak douche ik meteen uit bed of vlak voor het slapen dus dan is ze al/nog boven.

 

Remi is 7kg. Drie jaar geleden (naar dit huis toen verhuisd) kon ze nog zelf de trap op en af, ze heeft ergens een keer een misstap gemaakt, en durft nu al meer dan twee jaar niet meer zelf naar beneden, ik moet haar tillen. Ze heeft ook een periode gehad dat ze de trap niet op durfde, en ik moest haar ook de trap op tillen, maar ze durft dat nu weer wel. Iets om rekening mee te houden zoals anderen opnoemen bij een grotere hond.

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Als ze beneden goed functioneert zou ik het zo laten. Ik vind wel dat een hond een trap moet kunnen lopen. Ik heb wel trails gelopen in Zweden en Noorwegen en soms kwam je dan een in de rotsen gehouwen trap tegen. Wel goed aan de riem houden en de hond een tuigje om voor steun. Wat slapen betreft, mijn ervaring is dat een hond graag bij je wilt zijn. Hier slaapt ze boven bij ons op de kamer. Al veertien jaar. Nu loopt ze geen trappen meer dus draag ik haar 's avonds naar boven en 's ochtends naar beneden. Als ik haar dan weer neerzet krijg ik een kwispel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee, als het goed gaat beneden?  Zo laten. Tenzij je anders wilt maar net zo als de dagelijkse ouderen? Lopen honden op een geven moment niet zo goed de trap meer op en af. Bovendien vinden ze ook erg snel je slaapkamer wink Als het gezellig vind? Dan moet je het vooral doen maar dan is dat wel voor langere tijd zo. Net zoals mens? Is hond ook niet gemaakt om alleen door te brengen tenzij gewend.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier gaan de honden gewoon mee naar boven. Voor de nacht, maar Teun loopt ook regelmatig mee naar boven als ik bv. de badkamer ga schoonmaken, dan ligt hij gewoon gezellig in de gang. Zie daar geen probleem in.

 

Wij nemen/namen de honden 's nachts mee naar boven. Onze eerste hond kreeg zeer acuut het geriatrisch vestibulair syndroom, terwijl ze beneden alleen in paniek was. De 2e kreeg epileptische aanvallen. Ook als ze "gewoon" ziek worden in de nacht. Ik hoor alles. Beneden laten moet ik niet aan denken. En als ik overdag boven bezig ben, vind ik het gezellig als hij er bij is.

 

Dus nodig, nodig, nodig? Nee, niet nodig perse, maar wel de zekerheid als er wat loos is dat ik er gelijk bij ben. 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" en je de hond never alleen de trap op en af iaat gaan... "

Ze kunnen en konden hier prima zelfstandig traplopen hoor hp-smile

Alleen de "bejaarden" kregen een kontje extra hp-wink. En de 2 hele oudjes werden uiteraard getild hp-smile   

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ze kunnen en konden hier prima zelfstandig traplopen hoor 
Alleen de "bejaarden" kregen een kontje extra . En de 2 hele oudjes werden uiteraard getild     "

Begrijp ik, maar ga altijd uit van een zware giga hond, komt dat ik grote honden heb die toch als er een misstap is zo van de trap rollen...en dragen is hier niet bij, dus heb ik bams altijd begeleid....kleinere honden zijn misschien wat behendiger...Ogin komt niet boven die heeft hoogtevrees.    Ik slaap bij de hond.laughing

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn ervaring is dat het áánleren van iets makkelijker gaat dan het áfleren.

Als jouw hond beneden tevreden en rustig is, zou ik het zo laten.  Stel hij mag mee naar boven en vindt het daar heel gezellig. Maar als hij je uit je slaap houdt is het moeilijk  om hem weer beneden te laten wennen.

honden page profiel Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik heb familie die een dyutse herder hebben gehad. 

Bovenwoning te bereiken met trap. Best tot een bepaalde groiet'fase te tillen. Daat is dus lijn nichtje terwijl ze de hond naar beneden tilde van de trap gevallen

Hond lankeerde niks laar zijzelf had lang problemen met de nek en nogal bont en blauw. Mede omdat je als eerste reflex alles doet omde hond te beschermen en daardoor zelf ongelukkiger valt.

 

Ikzelf heb vanaf 2005 alleen nog gelijkvloers woningen gehad. De ene beneden de latere huidige met lift.

 

Ik wou daarmee graag toevoegen nog dat als je een hond moet tillen op de trap er ook dingen flink.

 

In een eerder bericht word genoemd dat je hond bij je slaapt je bepaalde dingen kunt waarnemen als er iets mis is en mogelijk niet opmerkt als je boven slaapt.

 

Vanuit die gedachte is ook een babyfoon een optie. 

 

Al zou ikzelf de voorkeur hebben dat de hond bij me kan komen, maar dat is de hoofdreden dat ik destijds wederom koos voor gelijkvloers. 

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb astma dus de honden en kat mogen niet in mijn slaapkamer komen. Dit weten ze en juist het niet mogen maakt ze nieuwsgierig dus als ze er de kans voor krijgen nemen ze er snel een kijkje.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ligt aan wat je wil. Er is niks mis mee om een hond gewoon nooit mee naar boven te nemen, vooral als je daar alleen maar slaapt (en af en toe de was opvouwt etc). Scheelt toch nogal met haar etc in je huis.

 

Stel je zit uren thuis te werken en hij zit dan alleen beneden, dan zou ik hem wel meenemen naar de studeerkamer bijv. Want dat is natuurlijk onzin, dat ie dan per se beneden alleen zit.

 

Toen wij hier kwamen wonen hadden we nog geen deuren, dus toen ging de hond automatisch mee naar boven :D We hebben haar echt wel moeten trainen om alleen beneden te slapen (rustig haar bed verplaatst naar buiten de slaapkamer, toen de trap afgezet, uiteindelijk de deur dicht etc).

 

Ondertussen is ze zo oud dat ze gewoon weer bij ons op de kamer slaapt. En ook door corona en thuiswerken dat we heel veel met haar boven zitten.

(Edit: moet ik er nog wel bij zeggen dat we haar nu dus de trap op en af moeten tillen; dat is niet echt handig! Met een hond van meer dan 15 kg zou ik zoiets niet doen).

 

Ik vind het zelf eigenlijk gezelliger als ze gewoon op de kamer slaapt, maar ik vond het ook prettig toen ze niet boven kwam en het daar minder harig en stoffig werd. Bij een volgende hond weet ik nog niet wat we doen, want dan hebben we ook nog een klein kind erbij.

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala

honden foto van Sofie & Nala

Bij Nala wisselt het. Ze is een assistentiehond in opleiding, dus ze moet sowieso naar boven kunnen om mij te waarschuwen als dat nodig is. Nu hoeft dat nog niet, omdat ze nog aan het oefenen is. Maar ze vindt het wel heel erg fijn om bij ons te slapen als wij naar bed gaan. Sommige avonden laten we dat toe. Andere avonden zeggen we dat ze terug mag naar beneden. Ik merk wel dat ik het prettig vind dat Nala de vrijheid krijgt om te kiezen, juist omdat ze straks ook gewoon moet leren de regels te doorbreken als ze moet waarschuwen. Dan moet ze in principe niet luisteren naar de regel die ik haar heb opgelegd.

 

Ik denk dat het voor jezelf goed is om voordelen en nadelen tegen elkaar op te wegen en te kijken wat voor jou zwaarder weegt. Het bed is bijvoorbeeld bij ons wel altijd wat smoezelig door haar haren die soms achterblijven (zeker als ze net is getrimd, dan slaapt ze in principe altijd twee nachten beneden totdat alle losse vacht er echt uit is).

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Ondertussen is ze zo oud dat ze gewoon weer bij ons op de kamer slaapt. 

Jaak prefereert de laatste tijd om op een dekentje in de woonkamer te slapen.

 

Af en toe voelt hij zich oncomfortabel in ons bed de laatste maanden en dan leg ik hem te slapen op zijn hondenmandje en dekentje in de woonkamer. Helaas wil dit wel zeggen dat ik dan soms wel eens erg vroeg wakker ben. Want oh wee als je dan stiekem terug naar bed gaat om te slapen! Ah neen! Meneer wil dan dat je lekker in zijn buurt bent. laughing

honden page profiel DagmarDagmar

Mijn oude reu slaapt boven, anders gaat hij 's morgens om 5u al beginnen piepen. En het is makkelijk zodat hij dan nog wat op zijn gemak kan kauwen en een extra handje brok krijgt.

Als hij wegvalt, komt er geen andere hond meer boven. Ze doen het ook spontaan gewoon zelf niet.

 

Het zal wel weer schelen in vuiligheid in alle geval als er geen meer boven komt. Er is daar ook niets te beleven overigens, ik kom enkel boven om te slapen.

Volgende forumvraag: Verlatingsangst plasjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^