Verlatingsangst plasjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noek SchreinemachersNoek Schreinemachers

Hoi, ik heb een vraagje.

Ik heb zo'n 1,5 jaar geleden mijn hond Emma geadopteerd vanuit Spanje. Ze is een hele angstige onzekere hond, maar met ons tweetjes samen ging het eigenlijk wel goed  ze raakt snel gewend en me en opende zich naar mij. 

Helaas ben ik een paar maanden geleden ivm geld problemen terug bij mijn ouders gaan wonen. Gelukkig kon Emma gewoon mee.

Nu hebben we alleen het probleem dat sinds se we hier wonen Emma soms als ik wegga binnen plast.

Toen we nog met zn tweetjes waren deed ze dit niet en kon ze heel goed alleen zijn ook al was ik soms 5 uur weg voor het werk.

Nu bij mijn ouders is het heel wisselend. Mijn ouders kunnen nog thuis zijn bij haar en toch plast ze binnen. Maar soms doet ze het ook helemaal niet, al ben ik meerdere uren weg. Soms hoef ik maar naar boven te gaan en ze heeft al geplast.

Ik heb het vermoede dat het ergens te maken heeft met verlatingsangst voor mij, maar weet niet goed wat ik hierin kan doen om haar te helpen.

Ik neem al geen nadrukkelijk afscheid van haar. Ik heb ook al vaker geprobeerd haar er gewend aan te laten worden dat ik mijn spullen pak, maar nergens heen ga. Ik loop per dag meerdere keren naar boven of naar buiten om te roken, dus hier is ze in principe allemaal wel aan gewend.

Ik vind het ook zo lastig, omdat het zo wisselvallig is. Het kan soms bijna een week goed gaan en dan in eens weer niet, zonder dat wij hier iets van begrijpen waar het fout is gegaan.

Aangezien ik nogsteeds met geldproblemen zit heb ik niet direct de financiele middelen om een hondengedragstherapeut in te schakelen en ik hoop op deze manier wat ik inzichten van jullie te krijgen waar ik misschien iets aan heb.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Ervan uitgaande dat haar urine gecheckt is bij de dierenarts? 

Als geld een issue is voor een gedragsdeskundige raad ik het boek Be Right Back aan van Julie Naismith. Dit kan je wat handvatten geven voor de verlatingsangst. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja zou zeggen dat ze angstig is als jij weg gaat en zij bij de anderen moet blijven...best moeilijk om een goed advies aan je te geven, misschien als er anderen in het gezin haar eens uitlaten en ook wat met dr doen, zoals spelen, eten geven dat ze vertrouwen krijgt in de andere gezinsleden...het is een optie...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Aller eerst wat Odin zegt, eerst medisch laten checken.

 

Is er ook misschien wat veranderd in het ritme van tijden van weggaan? Veel honden zijn routine dieren, als dat plots anders is raken ze ook een beetje van slag. Plus de tweede verhuizing is ook best een ding voor een hond.

honden page profiel Noek SchreinemachersNoek Schreinemachers

" Ervan uitgaande dat haar urine gecheckt is bij de dierenarts? 
Als geld een issue is voor een gedragsdeskundige raad ik het boek Be Right Back aan van Julie Naismith. Dit kan je wat handvatten geven voor de verlatingsangst.  "

Ja haar urine is zelfs zo'n 3/4 weken geleden nog gecontroleerd geworden is niks aan te zien.

Bedankt voor de tip, zals eens kijken voor het boek.

honden page profiel Noek SchreinemachersNoek Schreinemachers

" Ervan uitgaande dat haar urine gecheckt is bij de dierenarts? 
Als geld een issue is voor een gedragsdeskundige raad ik het boek Be Right Back aan van Julie Naismith. Dit kan je wat handvatten geven voor de verlatingsangst.  "

Ja haar urine is zelfs zo'n 3/4 weken geleden nog gecontroleerd geworden is niks aan te zien.

Bedankt voor de tip, zals eens kijken voor het boek.

honden page profiel Noek SchreinemachersNoek Schreinemachers

" Ja zou zeggen dat ze angstig is als jij weg gaat en zij bij de anderen moet blijven...best moeilijk om een goed advies aan je te geven, misschien als er anderen in het gezin haar eens uitlaten en ook wat met dr doen, zoals spelen, eten geven dat ze vertrouwen krijgt in de andere gezinsleden...het is een optie... "

In principe gebeurt dit ook wel, op eigenlijk het eten naar. Mijn ouders hebben haar op het begin ook heel erg verwend met vanalles aan hondenkoekjes om haar op haar gemak te laten voelen bij hen.

En dat lijkt ze nu ook wel. Is ook blij als mijn ouders thuiskomen en ze door hen geaaid kan worden.

Ze plast soms ook juist als er niemand thuis is. Het is heel wisselend dat maakt het voor ons ook zo moeilijk om te begrijpen waar het door ligt.

Het enige wat we kunnen vaststellen is dat het komt omdat ik wegga, want als ik thuis bij haar ben doet ze het niet. Maar ze doet het ook niet altijd als ik weg ga... 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Noek wat moeilijk voor jullie...je hebt al gedaan door maar even weg te gaan en weer terug te komen, ook dan is het wisselvallig vertel je, voor je weggaat uitlaten zodat haar blaas leeg is....en zodra je thuis komt ook even uitlaten, extra belonen dan als het buiten gebeurd...gescheckt bij de arts heb je ook gedaan...je zou ook eens terug kunnen gaan naar het pup zijn, ieder uur even naar buiten, en prijzen als het buiten gebeurd, zodat ze beter de link kan leggen , dat plassen buiten moet.    Een week, en dan afbouwen naar wat langer in huis.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat een naar probleem, ik stuur je een pb. Zie je bij je naam staan boven in.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

 

(edit: reactie was op startbericht pas later de reacties gelezen) 

De verandering kan te veel zijn geweest. 

 

Geluiden zijn Daar anders dat kan van invloed zijn.

 

Is er voor zekerheid gecontroleerd of er blaasontsteking kan zijn. (dat kan altijd voorkomen) 

honden page profiel BlondieBlondie

Doet ze het op 1 plek of op willekeurige plekken?

Onze hond (buitenlandse herplaatser van nu ca. 2 jaar oud) doet het soms nog steeds in de nacht, en er is geen peil op te trekken wanneer wel en wanneer niet.

Maar op 1 plek. We laten haar laat uit, en ook vroeg in de ochtend. Maar op de dag als we weg zijn kan ze het wel ophouden. Bij opwinding echter als ik thuis ben, en toch nog even naar boven ga om wat anders aan te trekken bijvoorbeeld.. dan is het raak en heeft ze al geplast. Dus dat kan ik beter maar niet meer doen.

Wat wij hier hebben gedaan omdat het domweg niet te peilen is en we het er niet uit krijgen, maar ze het op 1 plek doet is daar een zeiltje leggen. Makkelijker schoon te maken en dan trekt het in ieder geval niet in de houten vloer.

Soms gaat het dagen goed en is het droog, en soms ineens toch weer niet.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^