Castratie hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel paulienpaulien

Hallo iedereen! 

ik heb sinds een week geleden een Shiba inu van 8 maanden die achtergelaten was op de plek waar ik vrijwilligerswerk doe. Hij is nu sinds 2 dagen geleden gecastreerd. De castratie verliep goed en vlot en hij heeft hechtingen via de binnenkant gekregen. Hij moet nu dus een rompertje aan doen met knippertjes die je kan los doen voor de behoefte. Nu wilt hij sinds dat hij terug is van de dierenarts niet meer rechtstaan en wandelen (het gaat wel, zeker als we naar buiten gaan) maar zelfs voor een snoepje blijft hij binnenhuis gewoon op dezelfde plek zitten terwijl hij normaal hiervoor komt aangelopen. Als hij rechtstaan om te wandelen begint hij gelijk te piepen en gaat terug zitten. De wonde zelf ziet er relatief goed uit (klein beetje rood maar dat is normaal denk ik?). Als ik er aan kom met mijn hand en een beetje duw of knijp aan de wond (niet hard natuurlijk) piept hij totaal niet of toont hij ook geen tekenen van ongemak. Het is wel een ding dat hij dat rompertje wel niet graag aan heeft. Toen hij het daarstraks uit had (omdat het gewassen moest worden) probeerde hij wel aan de wond te likken maar hij was wel gewoon zijn zotte zelf. Hij likt ook veel aan de wond maar dat gaat niet door het rompertje dus likt hij gewoon aan de stof. Hij krijgt bij het ochtendeten 1x pijnstiller. Nu vraag ik mij af of dat hij niet van plek wilt veranderen en wandelen puur omdat hij dat dom rompertje aan moet of omdat hij echt pijn heeft. Ook piept hij wel als hij recht staat en wandelt. Als hij buiten is en het rompertje is los dat kan hij wel doen of er niets aan de hand is. Ik vraag me nu af of ik best met de dierenarts contact opneem of dat hij gewoon puur drama aan het verkopen is. 
alvast bedankt! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja veel honden denken dat ze verlamd zijn met een romper aan. Buiten kun je hem wel uit laten mits je heel goed oplet dat hij niet stiekem likt.

 

Een andere optie is een kap om, dat ging bij mijn hond veel beter, wel moest hij daar ook even aan wennen.

 

Probeer zelf van de wond af te blijven, en zeker niet op duwen of knijpen. Het is natuurlijk gevoelig en je wilt ook zo min mogelijk bacteriën.

honden page profiel paulienpaulien

" Ja veel honden denken dat ze verlamd zijn met een romper aan. Buiten kun je hem wel uit laten mits je heel goed oplet dat hij niet stiekem likt.
 
Een andere optie is een kap om, dat ging bij mijn hond veel beter, wel moest hij daar ook even aan wennen.
 
Probeer zelf van de wond af te blijven, en zeker niet op duwen of knijpen. Het is natuurlijk gevoelig en je wilt ook zo min mogelijk bacteriën. "

Ja ik had mijn handen goed gewassen voor ik er aan kwam en ik wou gewoon even testen of de wonde nu echt pijn deed of hij nu gewoon aan het overdrijven was. Maar als ik er aan kwam was er 0 probleem. Het is ook wel de eerste keer dat hij zo een rompertje aan moet. En het blijft een drama queen tongue-out

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja dat is ook een beetje t ras, mijn keeshond is net zo. En met de vacht zit t ook gewoon niet lekker, daarom ben ik op de kap over gegaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb je wel eens een hond gezien met sokjes aan, alsof er heel wat aan mankeerd aan zijn poten laughing  Aangekleed is wennen voor een hond, buiten af doen en binnen mooi om, als die buiten gied reageerd is het inderdaad het rompertje, zou geen kap omdoen als die al zo op het rompertje reageerd, de eerste dagen even niet alleen laten...snel beterschap.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En anders een kap om? Misschien vindt hij dat minder erg?

Lijkt mij als reu ook niet fijn zitten, een rompertje. Ik zou het zeker buiten uit doen, want gegarandeerd plast hij er tegen aan, ook al rol je het nog ze ver op. Aan de lijn uitlaten en opletten., ook als het rompertje thuis aan is. 

Mijn hondje had haar rompertje na de castratie alleen in de nacht aan, overdag hield ik haar dicht bij mij en constant opletten, ik deed dat met al mijn honden, en ja het is tien dagen onafgebroken opletten, ook in de nacht naast mijn bed,. Maar wel een rustige hond, die veel sliep en daardoor goede genezing. 

Toch heb ik, toen ik bij de dierenarts werkte ooit een kat gezien, poes, dus gecastreerd met buikwond. Die had alles open gemaakt, darmpjes lagen er uit. Dus opletten en opletten is echt heel erg nodig. 

Enne twee dagen, is nog erg kort, hij went misschien ook nog wel. Doe bij het aandoen gelijk een brokje geven en daarna meteen een bakje lekker eten?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je kan altijd met de dierenarts bellen. Die vragen horen bij de wondverzorging en dat vinden ze niet erg. Vaak mag je ook even langs de praktijk komen en kijkt de assistente even ernaar.

 

Omdat hij er aan likt, zou ik het nog wel even volhouden. Ook handig want hij beweegt minimaal nu, blijven de wondjes mooi dicht tongue-out Wat al gezegd is, doe hem uit als je gaat wandelen. Niet meer aan zitten hoor, alleen kijken of het er goed uit ziet. Sterkte.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Bij de reu van een vriendin ging de hele boel ontsteken omdat het rompertje nat werd en bleef. Hierdoor bleef de wond nat en kwamen er bacteriën in. Misschien toch een kap of opblaasbare kraag overwegen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bij de reu van een vriendin ging de hele boel ontsteken omdat het rompertje nat werd en bleef. Hierdoor bleef de wond nat en kwamen er bacteriën in. Misschien toch een kap of opblaasbare kraag overwegen. "

Ja daarom mag er ook niet te veel aan de stof gelikt worden. Of je moet meerdere rompertjes hebben. Voor mijn kleinere hondjes heb ik rompers vd hema en zeeman, maar daar past een shiba niet in.

honden page profiel paulienpaulien

Ik heb een afspraak deze middag voor bij de dierenarts want ik denk toch dat het ontstoken is. Als ik daar voor niets sta des te beter maar we zullen wel zien. hp-thumbsup

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb een afspraak deze middag voor bij de dierenarts want ik denk toch dat het ontstoken is. Als ik daar voor niets sta des te beter maar we zullen wel zien.  "

Ja een extra check is in dit geval altijd goed. 

honden page profiel paulienpaulien

Goed nieuws! Niets aan de hand behalve het feit dat hij een drama queen is! tongue-out Dierenarts heeft nagekeken en was niets te zien. Alles geneest mooi.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Goed nieuws! Niets aan de hand behalve het feit dat hij een drama queen is!  Dierenarts heeft nagekeken en was niets te zien. Alles geneest mooi. "

Nou zo fijn is t nu ook weer niet als je ballen er net af zijn lijkt me. Hij is ook nog best jong.

 

Fijn dat alles goed is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hij is een week bij jou (en heeft al een heel verleden blijkbaar met zijn 8 maanden) en nu al gecastreerd. Dat is ook niet echt de tijd gehad hebben om even op adem te komen als hond. Dus drama queen ... dat zou ik zo niet zeggen. Dat diertje moet wel veel verwerken op heel korte tijd.

Maar goed, gelukkig geneest het normaal. Rustigaan maar.

honden page profiel paulienpaulien

" Hij is een week bij jou (en heeft al een heel verleden blijkbaar met zijn 8 maanden) en nu al gecastreerd. Dat is ook niet echt de tijd gehad hebben om even op adem te komen als hond. Dus drama queen ... dat zou ik zo niet zeggen. Dat diertje moet wel veel verwerken op heel korte tijd.
Maar goed, gelukkig geneest het normaal. Rustigaan maar. "

Het gaat puur om de wond zelf waar hij zielig over doet. Voor de rest is alles ok en doet hij of hij hier al 20 jaar woont. Zijn verleden weten wij zelf niet veel over maar wij geloven wel dat de vorige mensen er goed voor gezorgd hebben, en ze hem alleen gwn niet meer moesten hebben wegens tijdsgebrek want het waren wel fatsoenlijke mensen. Ik weet dat het veel prikkels zijn voor hem maar met drama queen bedoel ik puur over de castratie zelf. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Goed nieuws! Niets aan de hand behalve het feit dat hij een drama queen is!  Dierenarts heeft nagekeken en was niets te zien. Alles geneest mooi. "

Goed zo!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Goed om te horen hp-thumbsup Betreft het drama maken? Die ken ik van mijn kat pfff, nagels knippen hier is alsof haar poten eraf aan het af zagen ben. Terwijl ze me daarna best wel dankbaar is. Wat Kees zegt, klopt trouwens mag niet nat blijven. Wat ik meestal deed als het rompertje eraf was? Gewoon goed in de gaten houden en ging ie likken? Dan legde ik me hand erover heen of gaf hem iets te kauwen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^