Wanhopig door langdurige giardia.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MloedyMloedy

Op 21 augustus 2021 hebben wij een leuke jonge hond uit Roemenië geadopteerd van toen 8 maanden. 

Dit is mijn derde adoptiehondje uit het buitenland en heb zorgvuldig gekeken of ze tegen alles ingeënt was. Helaas was ik niet op de hoogte van giardia en heb hier niet een test voor gevraagd. Een fout die ik nooit meer zal maken! hp-cry

Wij zijn nu namelijk al een half jaar aan het strijden tegen giardia.. Ik heb vanaf het begin af aan breed ingezet en me er goed in verdiept zodat we er hopelijk gauw van af zouden raken..

We begonnen met 5 dagen Panacur een tussenstop en weer 5 dagen Panacur. Een stoomreiniger aangeschaft om alles kapot te stomen en alles op 95 graden gewassen. Hond netjes gewassen op 3e en 5e dag. Hielp niet dus toen giardex en gastro geprobeerd. Hielp ook niet. Antibioticakuur Metrobactin 5 dagen gegeven in combi met giardex, gastro, echinaforce.. Het was even weg en kwam weer terug. Diatomeeënaarde geprobeerd. Rauw vlees. Gekookt vlees. Weer een kuur van 10 dagen metrobactin (samen met diatomeeënaarde en speciaal voer vd dierenarts). Het kwam weer terug maar geen diarree meer gelukkig. Dus op het voer gehouden van de dierenarts en weer een kuur metrobactin en panacur tegelijk (5 dagen). Die hebben we nu net afgerond.

Ik heb geen hoop op dit moment en denk dat het weer terug komt. Fysiek en psychisch zit ik er door heen. Heb veel last van mijn spieren en al dat schoonmaken naast een huishouden breekt me op. Het is erg dat we niet lekker los kunnen omgaan met Puck omdat we altijd alert moeten zijn ivm herbesmetting. Voor mijn dochtertje van 4 is dit zwaar. Want we hebben voor Puck een jaar zitten sukkelen met onze oude hond die we helaas hebben moeten laten inslapen. We dachten; een jonge hond waar we weer lekker mee kunnen dollen en plezier maken! Maar helaas.. enkel stress om die rot parasiet. De angst dat het overslaat op mijn dochtertje.

Mijn ouders zijn oud en ziek en ik kan niet naar hun toe met Puck en dochter om ze te verzorgen aangezien ze zelf ook een hondje hebben ik Puck wel mee moet nemen ivm haar bewerkelijke verzorging.

We hadden een enorme spaarpot voor Puck (nog nooit zo groot gehad voor een huisdier) maar deze is nu al helemaal op. Nu werken we extra bij en valt veel er bij in voor onszelf en kind. Dat voelt niet goed. 

Als ik zou weten dat het over een half jaar voorbij zou zijn bikkelde ik wel even door. Maar wat als dit niet meer over gaat? Kan dat? Ik moet er niet aan denken.. 

 

Ik ben radeloos en weet niet wat te doen... we willen niet weer een hond moeten verliezen. 

Sorry voor het misschien rommelig overkomende verhaal maar het is moeilijk te omschrijven. Bedankt voor het lezen. Het verlicht wat om even mijn hart te luchten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Begrijp je volkomen...je tobt al heel lang met die giardia....heb je ook iets voor zijn darmen een goede probiotica, kan zijn dat zijn darmen zo,n knauw hebben gehad dat als de giardia voorbij is dat je nog steeds tobt.  Je dierenarts wat zegt die ervan die geef je hond van alles en het werkt niet.

honden page profiel MloedyMloedy

Bedankt voor je reactie. Ze krijgt probiotica. Tijdens en na de kuren dubbele dosis. Ook geef ik veendrenkstof. 

De dierenarts kan niet meer doen dan de parasiet toch proberen te bestrijden. Die hoopt dat ze er uiteindelijk overheen groeit.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Alle honden zullen in hun leven wel eens in aanraking komen met giardia. Het ligt namelijk overal vrij op straat waar mensen met honden lopen, honden snuffelen aan een besmette drol, of ze snuffelen aan een andere besmette hond en hoppa, daar is weer een (her)besmetting. Je huis zo intensief schoonmaken heeft ook niet eens echt zin, als je naar buiten gaat en je hond loopt daar weer de giardia op. Dat je hond last heeft van deze parasiet komt voort uit een verminderde weerstand. Dat je zoveel verschillende behandelingsmethoden van de dierenarts mee krijgt, is omdat dierenartsen over het algemeen niet echt goed weten hoe ze giardia moeten bestrijden, omdat het zo'n veelvoorkomende en zeer besmettelijke parasiet is. Maar iedereen is het erover eens dat honden die er last van hebben, allemaal een verminderde weerstand hebben. Maak je die dus beter, dan zal de giardia parasiet je hond niet meer ziek maken. Het is daarom belangrijk dat je een sterke probiotica geeft, en PUUR resistentia kan ook goed helpen, dat bevat allerlei kruiden die de weerstand een flinke boost zullen geven. 

Ik kan geen bronnen geven, maar ik heb begrepen dat dierenartsen die intensiever onderzoek hebben gedaan naar de giardia parasiet, daarin ontdekt hebben dat die parasiet goed leeft op koolhydraten in de darmen. Dat zit in brokken en daarom helpt het voeren van vers rauw vlees (complete maaltijden) ook in de strijd tegen de parasiet. Dat is natuurlijk een keuze die je zelf maakt, ik lees dat je dat al geprobeerd hebt en nu weer terug zit op het dieet/speciaalvoer van de dierenarts. Zelf zou ik daar wel voorzichtig mee zijn. Ik heb gastro langere periode moeten voeren aan onze vorige hond, en in eerste instantie helpt het, maar hij kreeg zoveel andere problemen op den duur, ik geloof dat dat veroorzaakt werd omdat hij gewoon structureel voedingsstoffen tekort kwam. Hij had ook altijd honger met die brokken... Veel dierenartsen hebben niet veel verstand van voeding (hoort ook niet bij de opleiding) en raden dit soort brokken die dan de  "oplossing" zou bieden heel gauw aan vanwege de commercie/sponsoring. 

honden page profiel MloedyMloedy

Susanne ik weet het maar ik wil niet dat mijn dochtertje het oploopt in huis. Dus dubbele reden om het huis schoon te houden. 

Rauw vlees hielp ook niet. De brokken vd dierenarts werken tot nu toe het beste. Ik heb rauw vlees heel lang geprobeerd en ga niet terug naar andere voeding omdat ze nu al een poos geen diarree meer heeft met de nieuwe voeding. Ze komt eindelijk weer aan.

Puck krijgt probiotica van Puur. En ook antiparasitus heb ik gebruikt van puur. Zonder resultaat overigens. Ook krijgt ze immunity complex voor de weerstand. En Healthy Heads extra weerstand kruiden.

Om heel eerlijk te zijn ben ik het strijden en weer nieuwe dingen proberen moe.. ik ben wanhopig, moe gefrustreerd en verdrietig en weet het gewoon niet meer. Ik ben al langere tijd over mijn grenzen heen aan het gaan.

Als ik geen antibiotica geef dan gaat haar weerstand nog meer omlaag door die rot parasiet.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Mloedy: bij mij heeft de dierenarts weer gezegd dat het niet waarschijnlijk is dat de giardia parasiet die honden ziek maakt dezelfde giardia parasiet is die mensen ziek maakt. Oftewel, we hoeven niet bang te zijn om ziek te raken vanwege een besmette hond. Het is vooral belangrijk dat je schoonmaakt zodat de hond zichzelf niet kan herbesmetten. Zo zie je maar weer, elke dierenarts zegt wat anders omdat niemand het precies weet. 

 

Overigens had ik het over PUUR resistentia, dat klinkt toch iets anders? Die geeft de algehele weerstand zelf een boost. 

honden page profiel MloedyMloedy

De een zegt dat het wel overgebracht kan worden en de ander niet. Ik had van iemand gehoord dat haar kleuter het wel van de hond had gekregen dus ik ben voorzichtig. Ik kan het niet aan als mijn kind het ook nog eens krijgt.

Ja ik weet dat je een ander middel bedoelde van Puur. Ik wist van het bestaan van dit middel en wil deze nog wel een kans geven.. maar ik verwacht er niet veel van. Ik heb al zoveel geprobeerd inmiddels.

Ik heb een periode haar even geen Panacur en antibiotica gegeven en dus Puur anti parasiet gegeven (werkt ook ad weerstand) echinaforce en de giardex/gastro kruiden dubbele dosis. Maar helaas werd het alleen maar erger. Vervolgens diatomeenaarde er nog aan toegevoegd. Maar niets hielp. Dus toen moest ik wel weer beginnen aan een kuur vd dierenarts. Ze knapte toen meteen weer op maar het komt dan uiteindelijk toch weer terug ondanks alle weerstand verhogende kruiden en supplementen.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Ik lees dat je al veel geprobeerd hebt, het is ook allemaal veel en heel vervelend! En ik weet ook hoe het voelt om over te grenzen te gaan.. Mijn advies is dan ook om het allemaal een beetje los te laten, en niet te denken in "wat als...". Niemand weet het namelijk precies, focus op het verbeteren van de weerstand en niet zozeer op het bestrijden van. Ik heb 2 honden (gehad) die ziek zijn geweest van giardia, en allebei zijn ze heel vlug beter geworden van rauw vlees in combinatie met probiotica en PUUR resistentia. Ik heb volop contact met ze gehad omdat ik in de veronderstelling ben dat ze me niet konden besmetten. En als je heel logisch nadenkt, beseffende dat overal op straat giardia ligt, dan kun je dat intensieve schoonmaken ook wel wat meer loslaten misschien... Zoveel zin heeft dat dus ook weer niet. Ga wat meer genieten met zijn allen! Je dochtertje kan ook ziek worden van andere parasieten, of virussen, zoals corona bijvoorbeeld, maar dat laatste is (hoop ik) geen reden om niet meer naar school te gaan en contact te hebben met andere kinderen toch? Misschien loopt je dochter een besmetting op van je hond, maar de kans is ook heel groot van niet. Dat is natuurlijk het risico wat je als moeder afweegt, maar ik zou zeggen: laat het los en begin met genieten! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt voor je reactie. Ze krijgt probiotica. Tijdens en na de kuren dubbele dosis. Ook geef ik veendrenkstof. 
De dierenarts kan niet meer doen dan de parasiet toch proberen te bestrijden. Die hoopt dat ze er uiteindelijk overheen groeit. "

Blijf de veendrenkstof geven, iedere dag, is een goed supplement...heel naar dat het steeds maar terug keert...ik zelf heb het nog nimmer meegemaakt, maar hier wonen bijna geen honden en waar ik wandel ook niet, en ik heb honden die gelukkig niets opeten buiten, houd dat vooral in de gaten dat tie nergens aan een hoop ruikt....het gaat nu wat beter lees ik van je, hoop echt dat het zo blijft.

honden page profiel MloedyMloedy

Suzanne ik heb dat dus al gedaan. Het schoonmaken meer losgelaten omdat ik gewoon niet meer kon. Gebouwd aan de weerstand. Maar ik merkte dat ze achteruit ging. Dat stadium ben ik nu dus ook wel weer voorbij.. Ik heb zelfs enorm zitten werken aan juist haar weerstand. Op een gegeven moment de dierenarts en alternatieve geneeswijzen gecombineerd. Zonder succes. Wat moet je dan nog? 

Het maakt me echt niet uit of mijn kind Corona oploopt maar wel als ze giardia oploopt! En dan zeker nog meer wassen?? Ik moet er niet aan denken! 

Het is dus allemaal niet zo makkelijk meer. Ik ben blij dat voor jou rauw vlees en weerstand verhogende middelen goed werkten. Maar helaas bij Puck lijkt wel niets te werken. Rauw vlees is alsnog vrij belastend voor de darmen en ze verdraagt nu alleen licht verteerbare voeding. Normaal ben ik groot voorstander er van maar nu doet het meer kwaad dan goed. 

Willemijn, ja ik heb een grote bak ingeslagen (paarden formaat tongue-out). Dus die blijf ik voorlopig nog wel geven. De diatomeeënaarde werkt ook weerstand verhogend en darm en maagwand versterkend. Ik ga alleen naar plaatsen waar geen honden en kattenkak ligt. Gelukkig eet ze geen poep meer sinds ik veendrenkstof geef. 

 

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hier ook ervaringsdeskundige inmiddels Pff. Neem eens contact op met Eva Tesselaar. Zij heeeft ons er vanaf geholpen!! Steeds maar panacur en metrobactin heeft geen zin. Brengt alleen maar meer schade toe.

honden page profiel MloedyMloedy

Ik was deze website al eens tegengekomen. Goed om te horen dat je door haar er van af bent gekomen! Wat heb je anders moeten doen?

honden page profiel Maaike en GuusjeMaaike en Guusje

honden foto van Maaike en Guusje

Mijn hond heeft ook lang giardia gehad ook ik ben toen vers vlees gaan geven, haar ontlasting bleef slap pas na een jaar werd dit beter, darmen zijn behoorlijk beschadigt door giardia. Bij mij werd ook gezegd dat haast iedere hond giardia heeft maar veel er geen last van hebben. 

Test je hond steeds positief, bij mij konden ze maar 1 x testen onder de microscoop, daarna moet het echt naar heet lab want je onder de microscoop is de uitslag niet betrouwbaar.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Suzanne ik heb dat dus al gedaan. Het schoonmaken meer losgelaten omdat ik gewoon niet meer kon. Gebouwd aan de weerstand. Maar ik merkte dat ze achteruit ging. Dat stadium ben ik nu dus ook wel weer voorbij.. Ik heb zelfs enorm zitten werken aan juist haar weerstand. Op een gegeven moment de dierenarts en alternatieve geneeswijzen gecombineerd. Zonder succes. Wat moet je dan nog? 
Het maakt me echt niet uit of mijn kind Corona oploopt maar wel als ze giardia oploopt! En dan zeker nog meer wassen?? Ik moet er niet aan denken! 
Het is dus allemaal niet zo makkelijk meer. Ik ben blij dat voor jou rauw vlees en weerstand verhogende middelen goed werkten. Maar helaas bij Puck lijkt wel niets te werken. Rauw vlees is alsnog vrij belastend voor de darmen en ze verdraagt nu alleen licht verteerbare voeding. Normaal ben ik groot voorstander er van maar nu doet het meer kwaad dan goed. 
Willemijn, ja ik heb een grote bak ingeslagen (paarden formaat -). Dus die blijf ik voorlopig nog wel geven. De diatomeeënaarde werkt ook weerstand verhogend en darm en maagwand versterkend. Ik ga alleen naar plaatsen waar geen honden en kattenkak ligt. Gelukkig eet ze geen poep meer sinds ik veendrenkstof geef. 
  "

Alleen maar goed het paarden formaat, het is dezelfde samenstelling maar wel goed koper.. en een plus dat ze geen poep meer eet...hp-thumbsup

honden page profiel MloedyMloedy

Maaike en Guusje; ja het duurt wel een jaar voordat beschadigde darmen helemaal hersteld zijn.

De testen van Puck zijn na een kuur negatief. Zodra ik na een maand de ontlasting weer zie veranderen van textuur en geur dan zijn de testen ook positief. Dus dat is bij Puck wel makkelijk te herkennen. Eigenlijk hoef ik niet eens meer een test te doen om het te herkennen..

Willemijn; klopt, daarom ook het grote formaat besteld. Ook met de probiotica van Puur gedaan. Is ook voor paarden en in verhouding goedkoper maar exact het zelfde qua samenstelling. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Doe ik ook altijd....ik kijk naar de samenstelling en kan gebruikt worden ook voor de hond, paard is 9% btw en hond 21% btw vandaar paard mooi goedkoper...laughing en ook kijken welke webshop de goedkoopste is.....

honden page profiel MloedyMloedy

Haha ja. Herkenbaar! laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De testen van Puck zijn na een kuur negatief. Zodra ik na een maand de ontlasting weer zie veranderen van textuur en geur dan zijn de testen ook positief. 

 

Dan gaat het over herbesmettingen, niet over een aanhoudende giardia.

Op zich is dat dus goed nieuws, want dat wil zeggen dat de medicatie er wel voor zorgt dat de giardia verdwijnt. 

Bekijk je wandelroutes goed. Of de andere plaatsen waar de hond loopt en snuffelt (tuin, berm, grasveld, weide,...) 

Als je zijn eigen uitwerpselen opruimt, let er op dat je ook de grond eronder mee afschraapt (desnoods neem je zo'n scheppertje mee). Laat 'm niet drinken uit plassen, of een beek, e.d. want ook water kan besmet zijn en dus elke keer voor herbesmetting zorgen. Kijk ook uit met gras waar grazers staan of stonden.

 

Ik ken mensen die helaas hun hele tuin moesten laten afgraven omdat de hond steeds weer opnieuw giardia kreeg. Pas toen dat gebeurd was, waren de herbesmettingen voorbij. Het kan echt hardnekkig op bepaalde plaatsen aanwezig zijn.

 

Dus misschien kan je, als hij weer negatief test, totaal andere wandelgebieden zoeken en een tijdje nergens meer komen waar ie voorheen liep. En kan dat de cirkel doorbreken.

 

Succes!

honden page profiel MloedyMloedy

Dankjewel Alaska’s Finest voor je reactie. Ik ben hier allemaal al van op de hoogte en doe dit ook. Id tuin poept ze overigens niet. 

Ik denk dat de giardia nog heel licht aanwezig blijft waardoor de test in het begin na de kuur negatief aangeeft. 

Aan de andere kant; giardia zit werkelijk overal en je kunt een herbesmetting eigenlijk amper voorkomen.. Ik zit te denken om een muilkorf te gaan gebruiken. Misschien doet dat ook wat extra.. 

honden page profiel RJRJ

laat eens een scopie doen door een specialist, misschien dat er meer aan de hand is dan alleen giardia....

honden page profiel MloedyMloedy

Voorlopig kunnen we geen dure behandelingen meer betalen.. Maar ik zal het overleggen met de dierenarts zodat ze me eventueel door kunnen verwijzen. Bedankt voor de tip! Ze is wel grondig getest op andere wormen etc

Volgende forumvraag: Rug instabiliteit en hernia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^