Ervaringen sportbrok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ontlasting zou ik me niet te druk om maken, Botty kreeg ook iets dunner bij de introductie van appel recentelijk. Nu? Prima drolletje hp-thumbsup Waar hij eerst overal aan spuit ging van iets anders? Heeft hij er nog nauwelijks last van bij introductie van iets nieuws. Was eerst spuit kak omdat hij nog nooit bloot gesteld was aan andere dingen.

 

Nogmaals, Lou mijn kat, britse korthaar brok, kippenvel, kattenpudding ect ect en dat is ne vet lol. Bleef een dunne Marie, gezondheid niets mis mee. Schijten kan ze wel tongue-out Ziet er ook niet altijd hetzelfde uit.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Het blijft lastig. Elke hond is nou eenmaal anders en dat kan best even zoeken zijn. 

 

Ik zou inderdaad niet steeds meer vet bij geven. Het kan een mooie aanvulling zijn (zeker omdat geperste brok vaak wat lager is in vet) maar het is ook geen wondermiddel. 

 

Toch blijf ik erbij dat ik op de foto die je geplaatst had in je eerste post geen hele dunne hond zie (zeker omdat hij echt nog jong is). Sommige honden zijn wat smaller en slaan vet wat minder makkelijk op. 

 

Het blijft ook interessant om na te denken over een oorzaak maar ik denk dat die er niet altijd hoeft te zijn. June is dun en is een stress kip, dat kan de oorzaak zijn. Ook hebben we een tijdje geleden ontdekt dat ze leishmania heeft, ook dat kan een oorzaak zijn. Ondanks dat ze gesteriliseerd is goed afgesteld staat op de medicatie tegen leishmania en inmiddels 9 jaar is blijft ze slank. Maar niet ongezond dun, maar dat zie ik bij jouw hond dus ook niet, slank ja, echt te dun, nee. Toch krijg ik nog steeds vaak te horen dat June te dun is maar als ik dan kijk naar de dieren van die mensen dan begrijp ik waar het vandaan komtsealed. In het westen zijn we inmiddels te erg gewend geraakt aan overgewicht, zowel bij mens als dier... Wat zegt de dierenarts eigenlijk van zijn gewicht?

 

We hebben sinds kort een straathond erbij als opvanger en die lijkt best op gewicht (door de vacht) totdat je gaat voelen dan voel je dat er geen spier op zit en echt alles heel bottig voelt, hij is echt te dun. Zolang er spierweefsel op zit zou ik me niet te veel zorgen maken. 

 

Heb je trouwens ook nog geprobeerd meerdere maaltijden per dag te voeren, dat maakte hier verschil. Bij twee grote maaltijden had ze meer ontlasting terwijl ze bij dezelfde hoeveelheid verdeeld over drie maaltijden meer op leek te nemen. Dit heb ik tijdelijk gedaan om haar op gewicht te krijgen.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Ik heb een tijdje dit voer gegeven https://www.platinum.com/nl/Producten/Droge-voeding/ Mijn honden toen lustten het super graag en het voordeel was, dat je er echt minder van moest geven, anders kwamen ze aan.

 

Dus wie weet, is dit wel een oplossing voor jouw hond ?

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Een laatste update voor hier.

 

Naar aanvang van dit topic hebben we toch eerst darf geperst geprobeerd. Dit was niet helemaal Senán's ding en qua hoeveelheid brokken en ontlasting kwamen we uit op buiten proportionele hoeveelheden.


Nadat de zak Darf op was, heb ik een zak Essential Foods Stamina gekocht (dus de sport/high energy variant van Essential Foods) en dit was echt een wereld van verschil!

Van een rommel buik, hopen ontlasting en gigantische hoeveelheden brokken hebben we geen last meer en meneer heeft eindelijk wat spieren kunnen opbouwen. Senán voelt zich ook duidelijk beter en ik ben heel blij met het feit dat hij nog maar 200 tot 300 gram brokken nodig heeft naast zijn vlees (in plaats van de 500 tot 600 gram brokken die hij eerst naast het vlees kreeg). Dit had ik echt veel eerder moeten doen!

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

wat goed zeg! Het is altijd even een zoektocht maar het loont wel als je het gepaste vind inderdaad.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" wat goed zeg! Het is altijd even een zoektocht maar het loont wel als je het gepaste vind inderdaad. "

Yes zeker weten! Het is echt een hele opluchting dat we nu iets hebben gevonden wat werkt. Scheelt toch kopzorgen hahaha

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Zo wat fijn dat je iets gevonden hebt waar je hond het goed op doet. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^