Ervaringen sportbrok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Hallo iedereen!

Zoals het onderwerp al zegt, ben ik opzoek naar een goede sportbrok.

Senán's verbranding is aardig hoog en hij zit onderhand aan ongeveer 400 gram brokken + +- 200 gram vlees (met groente en toevoegingen) en daarbovenop nog snacks.

 

Opzich helemaal geen probleem dat hij meer nodig heeft, maar het volume begint nu aardig op te lopen voor een hond van 21 kilo, dus langzaamaan probeer ik me toch te oriënteren op een goede sportbrok, zeker gezien we nog niet vol aan het sporten zijn. We lopen gemiddeld zo'n anderhalf a twee uur per dag, fietsen 2x in de week en we zijn begonnen met een introductie aan het canicrossen, maar dit laatste is vooral het wennen aan de set-up met trektuig ed. + het aanleren van spanning op de riem houden (wat enorm goed gaat haha).

 

Hij krijgt al 2x per dag extra vet bijgevoerd (4 pompjes DuoDog paardenvet en 4 pompjes Kivo zalmolie met Echinicea en kurkuma).

 

Tot nu toe blijf ik steeds steken bij Acana sport en agility, maar misschien zijn er nog betere opties.

Dus wie heeft er ervaring of misschien ervaringen van iemand gehoord over een goede sportbrok? 

 

 

Senán is op het moment mooi op gewicht, maar ik heb het idee dat zijn maagdarmstelsel het af en toe wat moeilijker heeft met het volume aan voeding, vandaar de keuze om hopelijk binnenkort naar een sportbrok over te stappen.

 

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Geen ervaring met sportpark maar wel met een dunne hond. Wat hier werkt is een geperste brok voeren en in de winter wat extra schapenvet. Verder hielp het hier ook om, toen ze erg dun was, drie keer per dag te voeren voor een tijdje. Als we dezelfde hoeveelheid verdeelde over twee porties leverde dat vooral extra ontlasting op maar geen gram vet. 

 

 

Hij is nog vrij jong, toch? Dan is er best een kans dat hij straks wat makkelijker op gewicht blijft. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hoog in eiwitten, dat zo ie zo. Maar te weinig verstand van om iets aan te bevelen. Persbrok zorgt voor voldoening aan vulling of dat de bouwstoffen geeft voor de spieren? Dat weet ik niet.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou geen sportbrok geven aan een hond die niet intensief in de sport zit maar eerder op zoek gaan naar een 'normale' brok dat hoger zit in vet en eiwitten. (Voorbeeld, op de IGP club krijgt het gemiddelde aantal honden een sportbrok (Cavom voornamelijk) en deze honden sporten 4 a 5 keer in de week heel intensief, en slapen buiten in kennels.

 

Een brok moet passen bij de activiteit van de hond, en je haalt dus alleen het uiterste uit een sportbrok wanneer je hond daadwerkelijk genoeg fysieke beweging krijgt. Zo niet, krijgt een hond veel te veel calorieën binnen, de vetten en eiwitten worden dan omgezet in vet, in plaats van in spier. 

 

Die extra vetten die je er bij geeft klinken leuk, maar vloeibare vetten verliezen al hun werking wanneer het de winkel binnen komt, bij het smelten dus. Je geeft daarbij een te hoge dosering hier van, dus waarschijnlijk neemt hij niets op en dit is waarschijnlijk de reden dat zijn maag darm stelsel het af en toe wat moeilijk heeft. (Zo geeft de gebruiksaanwijzing van het paardenvet aan max. 2 pompjes te gebruiken bij een hond van 20 kg) Als je vet wil bijvoeren, zou ik voor rauw schapen of paardenvet gaan. Vloeibare zalmolie doet ook niets, maar voor een goede Omega3 kun je rauwe zalm geven of de sardineolie van Icelandic pet. 

 

Ik vind hem er overigens zo op de foto niet te dun uit zien. Wat gebrek aan bespiering maar dat komt vast wel naarmate hij ouder wordt.

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik volg!

Ik zit er hard aan te denken May tijdens onze vakantie op sportbrok te zetten ivm vermeerdere activiteit!

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Geen ervaring met sportpark maar wel met een dunne hond. Wat hier werkt is een geperste brok voeren en in de winter wat extra schapenvet. Verder hielp het hier ook om, toen ze erg dun was, drie keer per dag te voeren voor een tijdje. Als we dezelfde hoeveelheid verdeelde over twee porties leverde dat vooral extra ontlasting op maar geen gram vet. 
 
 
Hij is nog vrij jong, toch? Dan is er best een kans dat hij straks wat makkelijker op gewicht blijft.  "

Bedankt voor je reactie!!

 

Senán is op het moment ook zeker niet te dun (een tijdje terug wel, maar dat gewicht zit er gelukkig weer aan). Mag ik vragen welke geperste brok je voert? Ik heb hier ook enorm over zitten twijfelen, maar durf niet meer meteen nadat het niet zo goed viel bij Aedon en Arran.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Hoog in eiwitten, dat zo ie zo. Maar te weinig verstand van om iets aan te bevelen. Persbrok zorgt voor voldoening aan vulling of dat de bouwstoffen geeft voor de spieren? Dat weet ik niet. "

Hoog in eiwitten krijgt hij nu ook nog (Sen staat nog steeds op zijn puppy brok haha).

 

Persbrok geeft als het goed is net zoveel bouwstoffen en voedingsstoffen als krokante brok, gezien alleen de bereidingswijze verschilt en er bij een persbrok geen extra vet als coating is gebruikt. Voor sommige honden verteert het beter, waardoor ze meer voedingsstoffen kunnen gebruiken uit de brokhp-thumbsup

 

Misschien dus toch iets om te overwegen!

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

@Pascale, ik weet hoe je over mij, Senán en mijn manier van het houden van mijn honden vind. Daarom ga ik niet inhoudelijk in op je bericht.

 

Daarbij wil ik wel toevoegen dat het kiezen van een nieuwe voeding in samenspraak gebeurd met mijn 2 voedingsdocenten en Senán's DA, dus er worden niet zomaar ruklake beslissingen genomen. Ook ben ik geen groentje op het gebied van voeding.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik ken jou, en Senán niet. Ik vind overigens ook niet zo snel ergens iets van. Ik geef alleen aan dat ik hem nu niet te dun vind? 

 

Jammer dat je niet inhoudelijk in wil gaan op mijn bericht. Diverse studies hebben namelijk bewezen wat ik beschrijf. Ik zuig dat uiteraard niet uit mijn duim. 

 

Als je geperst wil voeren, kun je ook nog kijken naar Darf Vol Bites! Toen ik op reis was, heb ik dit ook aan mijn honden gegeven. Redelijk vette brok, veel honden hebben een stuk minder nodig dan de aangeschreven hoeveelheid en worden er wat dikker op. Over Prins geperste brok hoor ik ook veel goeds. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Bedankt voor je reactie!!
 
Senán is op het moment ook zeker niet te dun (een tijdje terug wel, maar dat gewicht zit er gelukkig weer aan). Mag ik vragen welke geperste brok je voert? Ik heb hier ook enorm over zitten twijfelen, maar durf niet meer meteen nadat het niet zo goed viel bij Aedon en Arran. "

Ik voer markus-muhle en ben daar tevreden over. Darf vol bites vind ik ook een goede suggestie, die kan ik hier niet krijgen en June doet het goed op de brok die ze nu krijgt (al een aantal jaar) dus we houden dat zo. Verder geef ik geen vloeibaar vet maar hard schapenvet. Cavom heb ik toen ook nog naar gekeken maar daar zat een ingrediënt in dat ik niet vertrouwde (ik dacht dat het een kunstmatige vitamine k3 was maar dat is al jaren geleden dus dat weet ik niet meer precies).

 

 

Op de foto ziet hij er inderdaad niet echt te dun uit, ik zou me daar niet te druk over maken. Vaak is sportvoeding ook niet echt nodig en meer een marketing dingetje. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik geef nooit sportbrokken, indien nodig, geef ik ze extra koolhydraten (eerst door een handje brok bij te voeren, indien dat niet genoeg is, geef ik ze pasta).

Ik heb toch jaren op heel erg hoog niveau gesport en ze hebben er steeds genoeg aan gehad.

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik geef nooit sportbrokken, indien nodig, geef ik ze extra koolhydraten (eerst door een handje brok bij te voeren, indien dat niet genoeg is, geef ik ze pasta).
Ik heb toch jaren op heel erg hoog niveau gesport en ze hebben er steeds genoeg aan gehad.
 
  "

Jep! Hier ook, met wat intensievere trainingsdagen krijgt Willow een handje pasta bij het eten (vooral toen ze zo mager was) en extra rauw schapenvet, soms wat banaan en honing. Maar dan alleen bij 15/20 km fietsen, een pakwerkavond op een andere club oid. Nu geef ik sowieso barf, maar zo niet, zou ik niet meteen voor een sportbrok gaan. 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Hier krijgen ze kvv van Kivo maar de honden waar ik veel mee onderneem, mee werk en sport (KNPV) die bleven met 1300 gram kvv van verschillende merken nog mager dus krijgen nu 700 gram kvv met 4 handen geperste energy brok van kivo.

 

Doen ze het al jaren super op.

Mooi droog gespierd en lekker veel energy.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

ik heb het idee dat zijn maagdarmstelsel het af en toe wat moeilijker heeft met het volume aan voeding

Het kan dat de darmen niet zo efficient voeding opnemen. En daar dus de eigenlijke oorzaak ligt waarom je zo veel moet voeren. Rijkere voeding (meer eiwit, meer vet,...) geven kan dan zwaar vallen, waardoor er nog meer darmproblemen ontstaan. 

Persoonlijk zou ik dat eerst proberen achterhalen, of je die darmfunctie kan optimaliseren. Zodat de hond met normale porties en normale samenstelling voldoende heeft. Want eigenlijk worden er van hem dagdagelijks geen speciale krachtinspanningen geëist...

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Even ter verduidelijking, het gaat niet om het feit dat Senán moet aankomen.

Hij is op het moment prima op gewicht en er hoeft niets bij of af. Het gaat me puur om het feit dat ik het volume aan voeding wat naar beneden wil hebben zonder in te leveren op nutriënten. Als er wat meer vet in de voeding zit dan kan ik ook stoppen met het paardenvet en over het algemeen is sportbrok of hoog energie brok wat beter opneembaar. Allemaal punten waarom een sportbrok me geschikt lijkthp-smile

@Hannah, bedankt voor de tips! Markus Muhle ken ik nog niet, dus die ga ik even opzoeken.

 

@Michelle, bedankt voor het meedenken! Is er nog een reden waarom je specifiek voor een geperste brok hebt gekozen in plaats van een krokante brok?

@Alaska, Hier zat ik inderdaad ook aan te denken (en mijn voedingsdocent ook), maar Senán krijgt al vuile pens en sanofor veendrenkstof bij om de darmflora een handje te helpen. Omdat een sportbrok wat beter opneembare ingrediënten heeft (over het algemeen) was dat het advies van mijn docent.

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mag ik vragen waarom je nog een puppybrok voert? Hij kan toch al lang over naar een volwassen brok? 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Mag ik vragen waarom je nog een puppybrok voert? Hij kan toch al lang over naar een volwassen brok?  "

Klopt in principe mag hij al lang over, maar ik kwam er niet uit met wat ik na de puppy brok wil voeren, dus toch nog een zak puppy brok gekocht. Hij is ook nog geen jaar, dus opzich is dat ook geen probleem. Hierna wil ik wel echt over.

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Even ter verduidelijking, het gaat niet om het feit dat Senán moet aankomen.
Hij is op het moment prima op gewicht en er hoeft niets bij of af. Het gaat me puur om het feit dat ik het volume aan voeding wat naar beneden wil hebben zonder in te leveren op nutriënten. Als er wat meer vet in de voeding zit dan kan ik ook stoppen met het paardenvet en over het algemeen is sportbrok of hoog energie brok wat beter opneembaar. Allemaal punten waarom een sportbrok me geschikt [email protected], bedankt voor de tips! Markus Muhle ken ik nog niet, dus die ga ik even opzoeken.
 
@Michelle, bedankt voor het meedenken! Is er nog een reden waarom je specifiek voor een geperste brok hebt gekozen in plaats van een krokante [email protected], Hier zat ik inderdaad ook aan te denken (en mijn voedingsdocent ook), maar Senán krijgt al vuile pens en sanofor veendrenkstof bij om de darmflora een handje te helpen. Omdat een sportbrok wat beter opneembare ingrediënten heeft (over het algemeen) was dat het advies van mijn docent.
 
 
  "

Ik heb het idee dat mijn honden geperste brok makkelijker verteren dan krokante brok.

Hier krijgen ze maar 1x per dag te eten en dan gooi ik vlees en brok in een bak met soms omega 3 capsule, dan paardenvet dan groente. 

 

Zo doe ik het al meer dan 10 jaar en toe zeiden ze dat je geen krokante brok tegelijk met vlees moest voeren maar goed dat blijkt nu na jaren onderzoek ook niets meer uit te maken, maar hier is die geperste brok blijven hangen omdat ze het er allemaal goed op doen.

 

Ik heb een hond van 12 jaar die al zn leve lang niet genoeg energie haalt uit alleen vlees dus die krijgt meer brok dan vlees want alleen brok is weer veel meer ontlasting. En zo kijk ik dus per hond wat ze nodig hebben.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

@Alaska, Hier zat ik inderdaad ook aan te denken (en mijn voedingsdocent ook), maar Senán krijgt al vuile pens en sanofor veendrenkstof bij om de darmflora een handje te helpen. Omdat een sportbrok wat beter opneembare ingrediënten heeft (over het algemeen) was dat het advies van mijn docent.

 

Wat ik zelf ervaren heb met m'n hond: die vrat op jonge leeftijd de oren van m'n kop en bleef erg schraal. Haar darmen zijn goed gaan werken nadat ze heel veel bosbessen en vossenbessen heeft gegeten (we waren toen net in Noorwegen tijdens het bessenseizoen). Voor haar werkte dat ongelofelijk, je zag haar tijdens de reis veranderen en daarna had ze geen problemen meer met de voedingsopname door de darm en werd ze zelfs een zuinige eter. Misschien kan je es checken met je docent, of die daar meer over weet? 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

@Michelle, dankjewel voor de verduidelijking!!

 

@Alaska, interessant dat haar darmen na de vele bessen beter gingen werken! Waarschijnlijk heeft het grote deel vezels en antioxidanten daarmee te maken. Die ondersteunen de darmflora en werken als prebiotica.

 

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Om direct antwoord te geven op je vraag heb ik de Acana gevoerd, werd er niet beter op. 

Heb net als jij een jonge hond en vanuit je kennis wil je het goed doen maar het kan ook te. En dat lijkt ook bij jou te gebeuren (dat is heel veel vet wat je voert haha en dan weet ik nog niet eens welke brok). Zijn darmen kunnen het waarschijnlijk niet aan.  

Ik zou persoonlijk zijn eiwitlevels omlaag brengen in de brok, stoppen met veel vet voeren en na een paar weken kijken hoe zijn vertering dan gaat en wat je kunt aanpassen met iets meer vlees en groente. 

Snap de gedachtegang. Meer sport, meer behoefte, meer/beter eten. Maar als de darmen het niet verwerken heb je er niets aan. Mijn puber bleef maar mager, nu is hij een enorme spierbundel op veel minder eten en veel meer beweging. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Om direct antwoord te geven op je vraag heb ik de Acana gevoerd, werd er niet beter op. 
Heb net als jij een jonge hond en vanuit je kennis wil je het goed doen maar het kan ook te. En dat lijkt ook bij jou te gebeuren (dat is heel veel vet wat je voert haha en dan weet ik nog niet eens welke brok). Zijn darmen kunnen het waarschijnlijk niet aan.  
Ik zou persoonlijk zijn eiwitlevels omlaag brengen in de brok, stoppen met veel vet voeren en na een paar weken kijken hoe zijn vertering dan gaat en wat je kunt aanpassen met iets meer vlees en groente. 
Snap de gedachtegang. Meer sport, meer behoefte, meer/beter eten. Maar als de darmen het niet verwerken heb je er niets aan. Mijn puber bleef maar mager, nu is hij een enorme spierbundel op veel minder eten en veel meer beweging.  "

Oeps, sorry voor de late reactieembarassed

Ik denk dat je zeker gelijk hebt. Het vet van Duo Dog heb ik twee weken geprobeerd, maar ben er nu ook vanaf gestapt. Het leek niets te doen (zijn ontlasting werd niet slechter, maar ook niet beter). Dankjewel voor je input! Je hebt me zeker aan het denken gezet.


Ook even een algemene update:

Het vet van DuoDog heb ik er dus uitgegooid. Verder heb ik Senán voor nu op een prebiotica kuur gezet om de darmflora beter te kunnen voeden, dus we gaan even aankijken of dat helpt. Ook heb ik een andere brok gevonden waar ik hem op over ga zetten (https://essentialfoodsbenelux.nl/estate-living/). Mocht het nog niet beter worden op de nieuwe brok wil ik toch even een giardia test laten doen/een ontwormingskuur geven (gewoon voor de zekerheid) en gaan we over op een geperste brok.

 

Allemaal enorm bedankt voor de hulp!

honden page profiel chay & dolcichay & dolci 3 doggies

honden foto van chay & dolci

" Oeps, sorry voor de late reactieIk denk dat je zeker gelijk hebt. Het vet van Duo Dog heb ik twee weken geprobeerd, maar ben er nu ook vanaf gestapt. Het leek niets te doen (zijn ontlasting werd niet slechter, maar ook niet beter). Dankjewel voor je input! Je hebt me zeker aan het denken gezet.Ook even een algemene update:
Het vet van DuoDog heb ik er dus uitgegooid. Verder heb ik Senán voor nu op een prebiotica kuur gezet om de darmflora beter te kunnen voeden, dus we gaan even aankijken of dat helpt. Ook heb ik een andere brok gevonden waar ik hem op over ga zetten (https://essentialfoodsbenelux.nl/estate-living/). Mocht het nog niet beter worden op de nieuwe brok wil ik toch even een giardia test laten doen/een ontwormingskuur geven (gewoon voor de zekerheid) en gaan we over op een geperste brok.
 
Allemaal enorm bedankt voor de hulp! "

Ik wil niet vervelend zijn maar er staat dan 74% vlees maar bij samenstelling zie ik niet staat hoeveel % vlees er dan in zit zoals bij andere brokken bijv staat 30% zalm , 10% hert etc. 

want mischien is het alleen vlees meel wat erin zit. Is bij veel merken toch wel gauw.

 

& zal zelf niet snel voor een brok of voeding kiezen waarvan deze percentages & samenstellingen niet te vinden zijn. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik vond essential foods een heel goed merk. Heb het aan mijn honden gegeven voor ik wilde reizen, goede samenstellingen en was er heel tevreden over. Helaas kregen mijn honden er erg slappe ontlasting van, maar ik ken een hoop honden die het er goed op doen. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Even een update:

Senán heeft twee weken lang een prebiotica kuur gehad + er is extra gelet op vezels in zijn dieet. Zijn ontlasting is nu dan ook weer helemaal goed!


Wel eet hij nog steeds als een beer en zitten we nu op zo'n 600 gram aan brokken per dag (uiteindelijk ben ik toch gegaan voor Darf geperst lam). Hij lijkt op de nieuwe brok iets gewicht te zijn verloren in combinatie met minder activiteit de afgelopen week, dus eigenlijk mag er nog wat bij.
Hierdoor ga ik voor de volgende brok toch kijken naar een sportbrok. Zeker omdat we binnenkort ook op vakantie gaan en ik verwacht dat zijn verbranding dan nog verder omhoog gaat + ik zou niet willen dat hij dan richting de 800 a 900 gram brokken gaat per dag. Dat soort hoeveelheden vind ik echt te veel.Ik weet dat er in een ander topic door veel mensen geadviseerd is om iets van pasta of havermout bij te voeren (havermout en rijst krijgt hij al met regelmaat), maar omdat het om zijn hoofdvoeding gaat en ik deze hoeveelheden niet wil blijven voeren (zeker niet gezien we nog niet eens echt aan het sporten zijn en zijn verbranding en energie behoefte dan ook omhoog gaat), toch voor een sportbrok aan het kijken.


honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik schrik van de hoeveelheid dat je geeft.

Dit kan de maag/darmen nooit goed verwerken. 

Die https://essentialfoodsbenelux.nl/stamina/ die Pascale door geeft ziet er idd goed uit. 

 

Als je hond slappe ontlasting krijgt komt dat vaak door te hoge eiwitten. 

Je zou ook eens royal canin sporting life energy kunnen geven om alles even tot rust te laten komen. Daar zit de juiste energiewaarde in, koolhydraten en vetzuren. 

Ik ben geen fan van royal canin maar in deze zou ik dit liever geven dan 900 gram brokken. Dat is een verdubbeling van wat je hond kan verwerken. 

 

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Heb je ook al eens een ontlastingsonderzoek gedaan om te zien of hij mss wormen heeft? 

Extreme hoeveelheden voeren ben ik ook geen fan (meer) van. 600gr brok zou voor mij al extreem zijn, dus ik zou idd een andere brok proberen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Als er niets uitkomt aan onderzoek? Beetje schapenvet of andere vetten bijvoeren. Kan ook zomaar zijn dat je een dunne Harry hebt. Nogmaals britse korthaar kat hier, volbloed en nooit op het standaard ras indicatie gewicht geweest. Niet lui, zeer bewegelijk en geen gekke dingen met haar ooit gehad.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Paardenvet en zalmolie? 

Daar van alleen al kan je hond slappe ontlasting krijgen. 

Onze hond kan niet tegen acana. Krijgt hij ook slappe ontlasting van. 

 

Onze hond krijgt 2x per dag 100 gram brokken met een schijfje energique. 

Hij weegt tegen de 50kg en is een intacte reu. 

We gaan er 2x per dag mee naar de bossen zodat hij goed kan bewegen en 2 keer rondje rond de kerk van een kwartier. 

Verder is het een luie hond. 

Dus in totaal (dog lovers gold) 200 gram brokken en (energique) 200 gram kvv

Daarbij gedroogde long / luchtpijp / slokdarm of net wat tussendoor. 

Dat is erg laag maar als hij meer krijgt wordt hij echt dik. 

 

Mijn vorige honden zaten op marcus muhle en biofood,  kivo, duck , rodi smuldier en darf, maar mijn huidige hond heeft hele andere behoeftes. Het is zo ie zo al een moeilijke eter. Wat hij nu eet krijgt hij al een paar jaar en tot nu toe eet hij graag en doet hij het er ook goed op. Dus soms is het zoeken naar wat het beste is voor je hond. 

 

 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

@Dagmar, hij is recentelijk ontwormd met een kuur panacur dus de kans dat hij wormen heeft is op dit moment zeer klein. Die 600 gram brok (zonder vlees) is ook de reden dat ik eerder al naar een sportbrok aan het kijken was, want heel eerlijk vind ik het ook een belachelijke hoeveelheid voor Senán's grootte.

 

@Gabber, op het moment en met deze brok heeft Senán zeker geen slappe ontlasting meer. Zijn ontlasting ziet er goed en stevig uit. Verder bedankt voor de tip! Ik zal eens kijken naar RC. Ik had ook veel goeds gehoord over Prins?

 

@Anouk, Sen krijgt al zalmolie bijgevoerd en voor nu wil het daar even bij houden denk ik. Qua vetten ziet zijn vacht er nu ook hartstikke goed uit en ik ben bang dat meer vet in die vorm gaat zorgen voor een disbalans of misschien zijn ontlasting weer dunner maakt (terwijl ik die net weer goed heb gekregen).

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Eten voor mee op vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^