Hondenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Oh nee vreselijk een hond in een pension. Toen ik mijn Shep nog had deden we alleen vakanties waarbij zij mee kon. Eerst toen ik mijn vriend nog had hebben we daarvoor speciaal camper gekocht. Later toen ik alleen met haar was bracht een vriendin ons regelmatig naar een vakantiehuis ergens in het bos. Shep is overleden. Ik pas nu regelmatig op honden. En pet bnb is echt zo verkeerd niet. Ik laat een hond nooit komen zonder eerst kennis te maken en te zien of het klikt. Ik heb vorig weekend via pet bnb op een Zwitserse herder gepast. Erg gevoelige hond en bleef logeren bij mij. Nou het vrouwtje was super blij. Ze vertelde hem 1 x in pension te hebben gedaan en toen was hij helemaal overstuur bij ophalen. Bij mij super relaxed. Ik heb grote wandelingen met hem gemaakt en hij was helemaal op zijn gemak. Ook kun je eens kijken op hondje uitlaten. Ik zag daar in januari een leuke Hollandse herder op staan. Afgesproken met hond en vrouwtje in het bos omdat ik wilde zien of ze sociaal naar andere honden was. Daarna is ze paar uurtjes bij mij thuis geweest om te kijken hoe ze dat vond. Nou die ging direct chillen op de bank. Nu komt ze iedere week 1 of 2 x bij mij. Ze heeft verlatingsangst en kan dus nooit alleen zijn. Pet bnb en hondje uitlaten vind ik betere opties dan pension. Je brengt hem niet hop naar vreemden. Je maakt eerst kennis en kan overleggen of hij paar uurtjes proef mag komen. Is zoveel fijner voor een hond. Ik app ook altijd wat foto's van hoe de hond geniet naar de baasjes. Zijn ze weer gerustgesteld. "

Waar woon je ongeveer? Haha

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Nou gisterenmorgen hebben we Jake dan naar het pension gebracht. De receptioniste bekeek Jake gewoon niet en een goedemorgen kon er ook niet vanaf. Ze was een saggerijnig stuk vreten en zat alleen maar te klagen dat ik niet genoeg bladzijden van het paspoort had toegestuurd en dat ik überhaupt niks had opgestuurd (had ik wel gedaan). Daarbij zat ze continu te zuchten en vroeg ze ‘CHIP? Geen chip??’ Ik zei jawel kijk maar in z’n paspoort. Dus meteen alweer een baksteen in m’n maag. Jake heeft nu ook net last van z’n oogje super slechte timing en dat moet 4x gedruppeld worden per dag. Ook daar had ik over gemaild maar geen reactie gehad. Ze vroeg ‘medicatie?’ Ik zeg ja 4x per dag druppels. Zegt ze nee 2x. Ik zei nee het moet 4x. Ze zei we doen maar 2x. Ze vroeg niet eens in welk oog dat moest ik op het laatst zelf nog zeggen. Er stonden meer mensen in de rij en het ging allemaal zo gehaast. Ik ging echt met een super slecht gevoel weg. Door zo’n slecht ontvangst.

In de middag kreeg ik een update. Jake wilt niet eten en vindt het nog spannend. Hij trok wel op met een ander hondje, dat ging prima.

Al met al dus niet positief tot zover dus voor mij… heb zojuist weer gemaild voor een update. Wil hem het liefste vandaag ophalen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Nou gisterenmorgen hebben we Jake dan naar het pension gebracht. De receptioniste bekeek Jake gewoon niet en een goedemorgen kon er ook niet vanaf. Ze was een saggerijnig stuk vreten en zat alleen maar te klagen dat ik niet genoeg bladzijden van het paspoort had toegestuurd en dat ik überhaupt niks had opgestuurd (had ik wel gedaan). Daarbij zat ze continu te zuchten en vroeg ze ‘CHIP? Geen chip??’ Ik zei jawel kijk maar in z’n paspoort. Dus meteen alweer een baksteen in m’n maag. Jake heeft nu ook net last van z’n oogje super slechte timing en dat moet 4x gedruppeld worden per dag. Ook daar had ik over gemaild maar geen reactie gehad. Ze vroeg ‘medicatie?’ Ik zeg ja 4x per dag druppels. Zegt ze nee 2x. Ik zei nee het moet 4x. Ze zei we doen maar 2x. Ze vroeg niet eens in welk oog dat moest ik op het laatst zelf nog zeggen. Er stonden meer mensen in de rij en het ging allemaal zo gehaast. Ik ging echt met een super slecht gevoel weg. Door zo’n slecht ontvangst.
In de middag kreeg ik een update. Jake wilt niet eten en vindt het nog spannend. Hij trok wel op met een ander hondje, dat ging prima.
Al met al dus niet positief tot zover dus voor mij… heb zojuist weer gemaild voor een update. Wil hem het liefste vandaag ophalen. "

Ga 'm halen, joh. Zondag of niet. 't Is jouw hond.

Op deze manier ga je alleen maar een slechter gevoel krijgen bij het hele pension-gebeuren én jezelf schuldig voelen als ze straks z'n medicatie niet correct gegeven hebben.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ja dat wil ik maar telefoon krijg ik een bandje met gesloten en op mn mail wordt nog niet gereageerd. Ernaar toe rijden dan? Pff hp-cry.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Nou ja, het is zondag en je hebt een afspraak natuurlijk. Je kunt niet zomaar een bedrijf binnen stappen.

 

Overigens ook 1 van de redenen waarom ik pensions niet wil. Die mensen hebben uiteraard ook recht op vrije tijd en daarin passen dan geen 50 honden.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Danique dat pension zou sowieso voor mij afvallen.

De ontvangst moet vriendelijk zijn,de hond moet begroet worden.

Ik wilde sowieso nooit een pension waar ik mijn honden op zondag niet kon ophalen.

Ik zou er ook naar toe rijden en Jake ophalen,er is daar iemand de honden moeten verzorgd worden. Blijven aanbellen daar.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou er ook naar toe rijden en Jake ophalen,er is daar iemand de honden moeten verzorgd worden. Blijven aanbellen daar.

Ja, precies. Er zijn daar toch mensen aanwezig? Ze laten al die honden toch niet zomaar een hele dag aan hun lot over?

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Nou ja, het is zondag en je hebt een afspraak natuurlijk. Je kunt niet zomaar een bedrijf binnen stappen.
 
Overigens ook 1 van de redenen waarom ik pensions niet wil. Die mensen hebben uiteraard ook recht op vrije tijd en daarin passen dan geen 50 honden. "

Dat geldt niet voor alle pensions. Er zijn ook pensions die max 20 honden opvangen en waarbij ze met geen enkel probleem 4x per dag druppelen. 10x zelfs zonder moeilijk gedoe. Zoals ik al aangaf Danique zou er idd gewoon heen rijden.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Dat geldt niet voor alle pensions. Er zijn ook pensions die max 20 honden opvangen en waarbij ze met geen enkel probleem 4x per dag druppelen. 10x zelfs zonder moeilijk gedoe. Zoals ik al aangaf Danique zou er idd gewoon heen rijden. "

Ja die zijn er. Daar ben je alleen niet zo vet mee als je hond niet in zo'n pension zit.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik heb zojuist een update ontvangen. Het gaat goed met Jake hij heeft gegeten en hij heeft het gezellig met een vriendinnetje ze zijn samen buiten geweest. Ik weet even niet wat ik moet doen. Er is inderdaad wel gewoon de hele dag personeel. Er valt wel een enorme last nu van mijn schouders merk ik omdat ik nu een goed bericht heb ontvangen. Zondag niet kunnen halen is wel ruk ja. Maar de pensions welke ik allemaal heb opgezocht hadden dit allemaal dus ik dacht dat is standaard (op 1 pension na die heeft dan ook mijn voorkeur maar die zijn aan het verbouwen). Mijn vriend had ik al overgehaald om er naartoe te rijden maar hij vindt nu dat het niet nodig is. Ik weet het even niet ik ga er even over nadenken.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ik heb zojuist een update ontvangen. Het gaat goed met Jake hij heeft gegeten en hij heeft het gezellig met een vriendinnetje ze zijn samen buiten geweest. Ik weet even niet wat ik moet doen. Er is inderdaad wel gewoon de hele dag personeel. Er valt wel een enorme last nu van mijn schouders merk ik omdat ik nu een goed bericht heb ontvangen. Zondag niet kunnen halen is wel ruk ja. Maar de pensions welke ik allemaal heb opgezocht hadden dit allemaal dus ik dacht dat is standaard (op 1 pension na die heeft dan ook mijn voorkeur maar die zijn aan het verbouwen). Mijn vriend had ik al overgehaald om er naartoe te rijden maar hij vindt nu dat het niet nodig is. Ik weet het even niet ik ga er even over nadenken. "

Fijn dat je een update hebt gekregen. Jake moet waarschijnlijk ook gewoon even wennen. Ik zou nog wel navragen hoe het gaat met druppelen 4x per dag. Als ze dat niet doen zou ik hem wel ophalen. Maar als dat goed gaat zou ik hem morgen ophalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk waar caroline woont, misschien niet te ver bij je vandaan, maak en afspraak met dr.....waar Bams naar toe ging was het maximum 8 honden en dat was in vakantietijd,,,een groot pension hebben ze daar dan wel tijd voor je hond, blijkbaar niet als ze je hond maar twee  x per dag willen druppeln, en als ik bij binnenkomst zo wordt behandeld, zou ik mijn hond echt weer mee nemen hoor...

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Danique dat pension zou sowieso voor mij afvallen.
De ontvangst moet vriendelijk zijn,de hond moet begroet worden.
Ik wilde sowieso nooit een pension waar ik mijn honden op zondag niet kon ophalen.
Ik zou er ook naar toe rijden en Jake ophalen,er is daar iemand de honden moeten verzorgd worden. Blijven aanbellen daar.
 
  "

Ja ik ga ze dat morgen ook even haarfijn vertellen hoe het ontvangst was en hoe ik daardoor met een baksteen in mijn maag ben vertrokken. Nu ik een goede update heb gehad laat ik het er voor nu bij en haal ik hem morgen zo vroeg mogelijk op. Ik wacht nog even met mijn eindoordeel. Maar ik ga toch al op zoek naar een alternatief. Ik zou graag op elk moment van de dag willen weten hoe het gaat, dat kan nu niet daar heb ik het moeilijk mee. Er is mij ook een foto beloofd en heb aangegeven gisteren dat ik het spannend vond. Maar door de grootschaligheid van het pension kunnen ze hier denk ik geen rekening mee houden. Ja mijn eigen fout denk ik. En heb nog altijd geen foto gehad.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Bliach klinkt niet tof idd, waarom zoek je niet een pension met webcam? Zijn er best veel die gewoon helemaal niets te verbergen hebben.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik weet niet waar je woon maar als je er zo n slecht gevoel over heb dan zou ik toch iemand die particulier oppas  ik weet niet vanwaar je bent? 

 

Heb je verder niet mensen in je ongevingen die eventueel zouden willen oppassen? Familieleden?

 

Als een pension me zo zou ontvangen dat had ik hem al afgeschreven en minstens een klacht indienen. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Ik weet niet waar je woon maar als je er zo n slecht gevoel over heb dan zou ik toch iemand die particulier oppas  ik weet niet vanwaar je bent? 
 
Heb je verder niet mensen in je ongevingen die eventueel zouden willen oppassen? Familieleden?
 
Als een pension me zo zou ontvangen dat had ik hem al afgeschreven en minstens een klacht indienen.  "

Ik woon vlakbij Den Haag. Ben toevallig in contact met iemand om hem bij haar thuis onder te brengen ze heeft een opvang aan huis. Er hebben nu meerdere mensen zich aangeboden. Ik voel me ontzettend bezwaard om vrienden te vragen, jake kan niet alleen zijn dus een geschikte oppas is dan ook meteen een stuk lastiger. Mijn familie is anti hond, ik mag bij wijze van met kerst niet eens m’n hond meenemen dus dat gaat sowieso niet lukken… echt lastig allemaal. Ik heb veel berichten gehad ook hier op HP en dit bericht stond ook op Facebook en doggydate app dus dat is echt super fijn! Vindt het zelf altijd heel vervelend om hulp te vragen ofzo. Durf ook weer niet nu ernaar toe te rijden en aan te gaan bellen terwijl ik op voorhand wist dat het niet mogelijk was om op zondag te komen halen. Dat voelt een beetje asociaal? Het voelt een beetje als m’n eigen schuld, ik wist het toch stond netjes overal aangegeven.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ach, niet alles in het leven is nu eenmaal een meevaller. Morgen is hij terug en kun je weer door, een les wijzer.

Hij heeft er zo te lezen een vriendje, dus zelf zal hij zich wel ok voelen hoor. hp-heart

Nu inderdaad kijken voor een andere oplossing, die is er ergens en komt heus wel op je pad! 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Jammer dat het ontvangst onvriendelijk was. Dan laat je Jake daar natuurlijk ook niet met een goed gevoel achter. Al betekent het gelukkig niet meteen dat hij daar slecht behandeld wordt. Er lopen vast meerdere mensen rond die wat leuker zijn dan mevrouw Hork de receptioniste. En zelfs horken kunnen heel lief zijn met honden. 

Jake is nu rustig aan het wennen. Dat klinkt goed. Ik zou hem pas ophalen op de afgesproken dag. En dan rustig aan kijken of je een ander pension / opvang kan vinden. Je moet er zelf een goed gevoel bij hebben. Natuurlijk vind je het lastig om Jake daar te laten, maar de mensen moeten wel vriendelijk zijn en een beetje snugger overkomen. 

Ben benieuwd hoe Jake morgen reageert als je hem ophaalt! 

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Thanks Dagmar :-)

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Jammer dat het ontvangst onvriendelijk was. Dan laat je Jake daar natuurlijk ook niet met een goed gevoel achter. Al betekent het gelukkig niet meteen dat hij daar slecht behandeld wordt. Er lopen vast meerdere mensen rond die wat leuker zijn dan mevrouw Hork de receptioniste. En zelfs horken kunnen heel lief zijn met honden. 
Jake is nu rustig aan het wennen. Dat klinkt goed. Ik zou hem pas ophalen op de afgesproken dag. En dan rustig aan kijken of je een ander pension / opvang kan vinden. Je moet er zelf een goed gevoel bij hebben. Natuurlijk vind je het lastig om Jake daar te laten, maar de mensen moeten wel vriendelijk zijn en een beetje snugger overkomen. 
Ben benieuwd hoe Jake morgen reageert als je hem ophaalt!  "

Thanks. Ik haal hem morgen ochtend om 10:00 meteen op. Ja mevrouw Horkie is wat je ervan ziet maar er lopen super veel verzorgers rond. Heb al met 3 verschillende verzorgers gesproken sinds ik Jake heb gebracht. En het kan natuurlijk ook andersom, super leuk ontvangst en leuke receptioniste maar een hork achter de schermen die niet leuk is naar je hond. Het zegt in wezen niets. Ben ook heel benieuwd weet snel genoeg of hij het leuk heeft als ik dat koppie morgen zie. Dan zal ik mijn eindoordeel eens opstellen :-).

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Als je eindoordeel voor Jake positief is kun je ook nog overwegen hem een paar x een dagje te brengen voor mei. Dan wen je er zelf wat meer aan en is het voor hem ook wat minder spannend om een week daar te zijn.

 

Sterkte nog vandaag.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

En logeren bij de fokker, is dat geen idee?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb zojuist een update ontvangen. Het gaat goed met Jake hij heeft gegeten en hij heeft het gezellig met een vriendinnetje ze zijn samen buiten geweest.
Er valt wel een enorme last nu van mijn schouders merk ik omdat ik nu een goed bericht heb ontvangen. 

Dat klinkt alvast positiever! hp-smile

Hopelijk mag je daar ook op vertrouwen en houden ze zich aan de juiste dosis medicatie.

Misschien is voor je eigen gemoedsrust een pension met webcams een goed idee voor een volgende try-out. Dan kan je zelf zien hoe het met je hond gaat, op elk moment dat je daar behoefte aan hebt. Dan hoeft het niet tot paniekaanvallen te komen, en als je dan ziet dat je hond zich prettig voelt, kan je zelf ook meer van je vrijetijd genieten.

 

Morgen staat je alvast een blije hereniging te wachten! hp-heart

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Dat klinkt alvast positiever! 
Hopelijk mag je daar ook op vertrouwen en houden ze zich aan de juiste dosis medicatie.
Misschien is voor je eigen gemoedsrust een pension met webcams een goed idee voor een volgende try-out. Dan kan je zelf zien hoe het met je hond gaat, op elk moment dat je daar behoefte aan hebt. Dan hoeft het niet tot paniekaanvallen te komen, en als je dan ziet dat je hond zich prettig voelt, kan je zelf ook meer van je vrijetijd genieten.
 
Morgen staat je alvast een blije hereniging te wachten! 
 
  "

Of gewoon als er zoveel stress is lekker met de hond samen op vakantie. 

Zonder hond zal ik niet langer dan een week wegblijven maar met hond heb ik totaal geen heimwee naar huis.

 

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Ik wil gewoon dat hij bij iemand is tijdens m’n vakantie die net zo begaan is met honden als ikzelf. Die het begrijpt als ik eens een fotootje wil.

Nou ja, zo'n lief wat ouder echtpaar hebben wij dus via zo'n site gevonden. Eerst twee keer met hen kennisgemaakt en toen hen uitgekozen nadat we met nog een ander stel hadden afgesproken. We hebben dus de huissleutel niet onder de deurmat achtergelaten en op vakantie gegaan: uiteraard leer je hen eerst kennen en moet dat goede gevoel en vertrouwen er wel zijn. Ze zijn nu twee keer geweest (met hun teckeltje) dus het was de investering waard. Wij hebben er alleen maar goede ervaringen mee. Betekent wel dat je je huis in nette toestand moet achterlaten (poetsen en opruimen voordat je op vskantie gaat terwijl je al druk met regelen bent) maar wij hadden het geluk dat we zowel huis als tuin tiptop en schoner terugkregen dan hoe we het achterlieten ;-)

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Als het pension nu niet goed voelt, waarom plaats je geen oproep hier op het forum of op andere media, waar Jake dan in huis kan? Rondvragen in je familie/ kennissenkring? Bij mensen die je tegenkomt tijdens honden uitlaten? Soms komen er verrassende dingen uit. Ik kan niet genieten als ik niet 100% zeker bent dat mijn honden goed zitten. (Ben ook sinds 2003 niet meer op vakantie geweest). Ik zal je niets vertellen over mijn ervaring met een pension. ;)

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" En logeren bij de fokker, is dat geen idee? "

Helaas geen optie Jantien, er loopt daar een reu die gaat niet samen met andere honden. We zijn in december nog bij ze langs geweest, leek even goed te gaan maaar uiteindelijk wilde die reu jake toch een koppie kleiner maken.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Morgen staat je alvast een blije hereniging te wachten! 
 
  "

Nog 65 minuten haha

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Of gewoon als er zoveel stress is lekker met de hond samen op vakantie. 
Zonder hond zal ik niet langer dan een week wegblijven maar met hond heb ik totaal geen heimwee naar huis.
  "

Ja volgend jaar gaat hij zeker gewoon mee in het vliegtuig!!

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Of gewoon als er zoveel stress is lekker met de hond samen op vakantie. 
Zonder hond zal ik niet langer dan een week wegblijven maar met hond heb ik totaal geen heimwee naar huis.
  "

Ja volgend jaar gaat hij zeker gewoon mee in het vliegtuig!!

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^