Hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeahLeah

Welke honden rassen zijn allemaal anti allergische?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Of je allergisch reageert op een hond moet je ervaren. Ga naar een Fokker en ga daar een aantal uren tussen de honden zitten.

In het algemeen zijn hypoallergeen honden  de rassen die niet verharen. En dus minder huidschilfers loslaten. 

De poedel, bedlingtonterrier, Kerry blue terriër, soft coated wheaten terriër, havanezer, veel kleine gezelschap honden met doorgroeiende vachten, de water honden, Italiaans, Portugees of Spaans, Tibetaanse terriër,

. Weet waar je aan begint, allemaal met veel vachtonderhoud en of kosten voor de hondenkapper. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Er zijn verschillende 'hypo allergene' rassen.

Maar dan nog kan je daar wel allergisch op reageren.

Dan zou je een keer naar een fokker kunnen gaan, dan kan je merken of je er op reageert.

 

Wat zoek je precies in een hond?

Er zijn kleine gezelschapshonden die 'hypo allergeen' zijn.

Maar ook sommige grote actieve werkhonden zijn dit.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zorg daarbij ook dat je bij een betrouwbare fokker gaat kijken.

Doorgaans zijn deze aangesloten bij de rasvereniging van het betreffende ras en zijn de ouderdieren en pups in bezit van een stamboom.

Ook wordt er zo gezond mogelijk gefokt, dus ouderdieren vrijbevonden van erfelijke afwijkingen.

 

Ga niet kijken bij kruisingen, oepsnestjes en de broodfok. Dan haal je niet het hondje in huis wat goed gaat met je allergie.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Wij hebben een zogenaamd 'hypoallergeen' ras, maar ik geloof er niks van.
Als je een allergie hebt voor honden, dan kun je ook gewoon allergisch zijn voor deze rassen, maar de klachten zijn vaak minder.
Als mijn vrouw, die volgens de test niet allergisch zou zijn, wat langer onze hond aait, krijgt ze nog steeds een reactie.


Als je zoekt op de 'hypoallergene' rassen, kom je heel veel verschillende rassenlijstjes tegen. Bijvoorbeeld DIT lijstje.

 

Met zo'n lijstje kun je kijken welk ras het beste in je leven past en dan hiervan fokkers bezoeken. Daarmee kun je een aardige inschatting maken of er een allergische reactie volgt, maar dat geeft geen garanties.

 

Let wel op dat de vachtverzorging van veel 'hypoallergene' honden vaak meer veeleisend zijn en je dit, ondanks een allergie, wel moet kunnen doen, meermalen per week.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Geen,  het ligt er vooral aan hoe vaak je wilt stofzuigen, wassen en de allergenen weghouden van jezelf. Je hebt wel enkele vacht honden of honden die minder haarverlies hebben of zelfs de naakthond. Veel vacht onderhoud kan ook maar dat is dubbel kammen, daarna gelijk douche en je kleding in de was. Hepa filters voor je stofzuiger ect, ect.

 

Het is dus hoeveel jezelf over hebt ervoor en welke mate je reageert op de allergenen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Weet niet of je nog terug komt, maar als je echt geinteresseerd bent in een hond, laat dan even weten wat je kan bieden, waar je voor open staat qua beweging/sport enz.

Misschien kunnen we helpen in je zoektocht, tips geven en misschien kent iemand wel een goede fokker, dan kom je een beetje goed op weg in je zoektocht.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Daar geloof ik niet in. Ik ben ontzettend allergisch voor katten. Niet voor de haren, maar voor de huidschilfers. Denk dat dat ook zo werkt met allergie voor honden. 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Mijn man is allergisch voor kortharige honden, we hadden 2 logees een paar jaar geleden, een kortharige chihuahua en een teckel, nou, na 2 weken begon hij toch te snotteren en te niezen, niet normaal, hij had nog nooit last gehad van onze doodle en maltezer.

Toen de logees weer weg waren, waren zijn klachten ook weer weg, vandaar dat we nu weer 2 doodles hebbenhp-shiny

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Het is zeer afhankrlijk of je op de garen reageerd of op de huidschilfers. 

 

Reageer je op de haren dan kan het soms zijn dat honden die weinig tot niet verharen en daarom geregeld getrimd moeten worden een optie zijn.

 

Reageer op huidschilfers dan is een hond denk ik sowieso geen optie. 

 

Maar ik zou in elk geval aanraden eerst duidelijk te krijgen waar je precies op reageerd. Voordat je ergens in duikt en later toch afstand van de hond moet doen omdat het niet gaat. Iets wat voor jezelf dan heel moeilijk zou zijn en voor de hond ook.

 

Dan is het bij bepaalde rassen als je op de haren reageert en je voor een trimhond besluit te gaan, heel belangrijk dat je goed onderzoek doet..

 

Omdat er rassen zijn waarvan je zeker moet zijn dat een hond bijvoorbeeld pas bij een zoveelste generatie geschikt is voor mensen met een allergie. 

 

En je zult ook moeten nadenken over het feit dat een hond hebben altijd zorgd dat je in aanraking komt. Met andere mensen en honden en dus honden waar je op reageert/last van hebt.

 

Wel raadzaam om daar invoren goed over na te denken. En wellicht handig eens op zoek te gaan naar lotgenoten die wel voor een hond hebben gekozen en hoe zij ermee omgaan, wanneer maatjes van hun hond hun bijboorbeeld springend begroeten. Of in elk geval echt contact zoeken. 

 

Natuurlijk zal er misschien verschil zijn in binnen of buiten. Afhangend of je enkel reageerd op de aanraking of ook reageert met de luchtwegen. 

 

Iets wat we uit uw bericht niet kunnen opmaken. 

 

Maar doe aub echt goed onderzoek zowel in uw eigen belang als dat van een hond. 

Volgende forumvraag: Cockapoo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^