Vetbultje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Een week geleden voelde ik bij mijn labrador een bultje net boven haar borstkas, tussen haar 2 voorpoten. Het zit helemaal bovenaan het borstbeen, net op het laatste stukje bot. Het zit los want ik kan het opzij bewegen en als ik het vastneem komt het met haar huid mee omhoog. Ze heeft ook geen last als ik eraan kom. Ik las dat het een vetbult zou zijn als het los zit en dat labradors hier ook nogal gevoelig voor zijn.

Een jaar geleden kreeg ze nog zo een bultje beneden op haar borstkas en de dierenarts zei toen dat dit niks ergs was en het is sindsdien ook niet veranderd. Dat bultje is toen dus niet onderzocht...

Over een paar weken moeten we sowieso naar de dierenarts, maar ik twijfel nu of het wel zolang kan wachten. Iemand ervaring met vetbulten? Klopt het dat het iets onschuldigs is als het los zit? 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Foto ervan? Niet dat wij dokters zijn maar zegt al iets als je het zelf niet vertrouwd

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Foto ervan? Niet dat wij dokters zijn maar zegt al iets als je het zelf niet vertrouwd "

Het is niet te zien op foto...

Ik heb niet echt ervaring met bultjes, dus ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. 

Dat bultje op haar ribben voelt hetzelfde en dat is wel een vetbult aangezien het er al zolang zit, maar ik vind het nu een beetje een vreemde plaats...

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Wat toevallig. Mijn labrador had dit vorige week ook op die plaats. Eerst het formaat van een knikker, en een dag later opeens formaat ei. Ik heb er in geknepen, omdat ik wilde voelen of het los zat. Toen heb ik het perongeluk uitgeknepen als een puist….sealed (‘Het’ kwam niet naar buiten hoor, maar het stroomde opeens weg aan de binnenkant). Ik weet niet hoe medisch verantwoord deze actie was. En ook geen idee of dit een vetbult was of wat anders. Het is nu iig weg lol.

 

Maar in ieder geval, ik heb dit toen ook gegoogled. En daar kwam uit dat de borstkas een normale plek is voor vetbulten. Als de hond eenmaal vetbulten heeft is hij ook gevoelig om er meer te ontwikkelen. Als ik je verhaal zo lees dan denk ik dat het een vetbult is (ras+plek+al eerder vetbult ontwikkeld). Ik zou me niet gelijk zorgen maken. Als je erover gaat piekeren kan een afspraak bij de DA maken altijd.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Wat toevallig. Mijn labrador had dit vorige week ook op die plaats. Eerst het formaat van een knikker, en een dag later opeens formaat ei. Ik heb er in geknepen, omdat ik wilde voelen of het los zat. Toen heb ik het perongeluk uitgeknepen als een puist…. (‘Het’ kwam niet naar buiten hoor, maar het stroomde opeens weg aan de binnenkant). Ik weet niet hoe medisch verantwoord deze actie was. En ook geen idee of dit een vetbult was of wat anders. Het is nu iig weg lol.
 
Maar in ieder geval, ik heb dit toen ook gegoogled. En daar kwam uit dat de borstkas een normale plek is voor vetbulten. Als de hond eenmaal vetbulten heeft is hij ook gevoelig om er meer te ontwikkelen. Als ik je verhaal zo lees dan denk ik dat het een vetbult is (ras+plek+al eerder vetbult ontwikkeld). Ik zou me niet gelijk zorgen maken. Als je erover gaat piekeren kan een afspraak bij de DA maken altijd. "

In elk geval goed dat het weg is nu bij jullie! 

Het is in een week tijd niets gegroeid en ik heb ook geen idee hoelang het er al zit... ik moet wel goed zoeken om het te vinden en heb het echt toevallig ontdekt, dus het kan zijn dat het er al even zit. 

Dat ze gevoelig zijn om er meer te krijgen als ze er eentje hebben wist ik niet en stelt me wel wat gerust. Dat van de borstkas had ik ook al gelezen, maar ik twijfelde of het wel echt borstkas is. Het is echt net erboven eigenlijk, in de holte tussen de voorpoten.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" In elk geval goed dat het weg is nu bij jullie! 
Het is in een week tijd niets gegroeid en ik heb ook geen idee hoelang het er al zit... ik moet wel goed zoeken om het te vinden en heb het echt toevallig ontdekt, dus het kan zijn dat het er al even zit. 
Dat ze gevoelig zijn om er meer te krijgen als ze er eentje hebben wist ik niet en stelt me wel wat gerust. Dat van de borstkas had ik ook al gelezen, maar ik twijfelde of het wel echt borstkas is. Het is echt net erboven eigenlijk, in de holte tussen de voorpoten. "

Alles tussen de voorpoten tot de keel noem ik borstkas. Je bedoelt gewoon die laatste knobbel toch? Of zit het al op de keel?

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

" Alles tussen de voorpoten tot de keel noem ik borstkas. Je bedoelt gewoon die laatste knobbel toch? Of zit het al op de keel? "

Ik dacht dat ze met borstkas echt nog de ribben bedoelen, dus die vooraan als ze zitten. 

Het zit echt op die laatste knobbel en ik kan het links en rechts ervan verschuiven en langs beide kanten is het een holte. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Ik dacht dat ze met borstkas echt nog de ribben bedoelen, dus die vooraan als ze zitten. 
Het zit echt op die laatste knobbel en ik kan het links en rechts ervan verschuiven en langs beide kanten is het een holte.  "

Die laatste knobbel is het borstbeen laughing. Bij mijn hond zat het daar ook.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Met bultjes is het altijd raadzaam om naar de dierenarts te gaan om het te laten aanprikken. Een foto of omschrijving zegt niet veel, ik zou niet zomaar durven zeggen dat het niets is van achter een scherm. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Even naar de arts om het na te laten kijken, een los zittende bult is meestal een vetbult maar hoe kunnen wij dat vanaf hier zien, je twijfelt zelf, maak een afspraak ter geruststelling.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb een maand of 4vgmm geleden een 'vetbult' laten verwijderen bij mijn oude hond. Toch laten onderzoeken en het bleek wel degelijk een tumor te zijn.

Ik laat bulten het liefst verwijderen dus, of ze moeten echt al stokoud zijn.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Even een update.

Het bultje is ondertussen onderzocht en het is een vetbult hp-thumbsup

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Even een update.
Het bultje is ondertussen onderzocht en het is een vetbult  "

Wat fijn van je dat je ons een update geeft, en een vetbultje...geen enge dingen dus...als het opeens groeit dan weg laten halen...of als je hond er last van gaat krijgen.

Volgende forumvraag: Castratie hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^