Bijten pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Dat is dus precies de moeilijkheid van een pup met zulke jonge kinderen. Daar lopen heel veel mensen tegen aan, kind en hond het klinkt leuk maar het is zoveel werk. En ja dan loop je continue politie te spelen. Hoe leer je kinderen bij de hond weg te blijven. Ooit hier een klein neefje, die wilde mijn hond schoppen, de eerste schop was raak, de tweede had ik hem in zijn kladden en zei, dat laat je!! Nee, niet meppen, wel streng, gelukkig greep zijn moeder ook in, anders had ik familie ruzie gehad. Maar niemand komt aan mijn hond
Wat kan je doen. 
Leer je hond het commando nee aan, want nee zeggen, dan weet de hond niet  uit zichzelf wat dit betekent. Nee, is stoppen waar ze mee bezig is, en wel meteen, en dat kan je Belonen, met een brokje,. Komt ze dan naar je toe en kijkt je aan , zonder blaffen en bijten, dan pas het koekje.
 
Belonen op het goede moment is honderdsten van seconde werk. Anders krijg je een hond die, bijt, kijkt je aan, en braaaaf koekje. Voor de hond is dit, ik bijt, ik kijk en krijg een koekje. Wat beloon je..... juist het bijten en kijken, niet alleen het kijken naar jou.
 
Hoe leer je nee aan. Op een goede manier.
Je neemt een brokje in je hand en je zegt rustog zonder nadruk, voor en dan de  naam van de hond, ik neem even pluto. dus voor pluto. Pluto eet het koekje op. Dit doe je drie vier keer achter elkaar, dan neem je weer een brokje in je hand, sluit je hand, en houdt het voor  je hond en zegt nee, de hond gaat aan je hand krabben, er aan likken, neus duwen, bijten wellicht, maar hij krijgt dit brokje niet, iedere keer herhaal je op een rustige toon ,,nee,,. Pas als je hond rustig is én oogcontact zoekt, zeg je voor pluto en geeft het brokje. Dit herhaal je nog een keer. Einde sessie.
Na een paar uur begin je weer opnieuw., voor pluto voor pluto, nee en hand dicht. Uiteindelijk valt het kwartje, nee is stoppen met krabben, bijten neus duwen enzv. Dan kan je nee in gaan zetten bij gedrag dat je niet wilt zien.
Begin deze oefening niet als de kinderen er bij zijn, en als je hond rustig is. Op een stil plekje in huis dus, later breidt je dit uit naar drukkere plekken,
 
Positief trainen is perfect, als het kan, maar grenzen moet je ook stellen, tot hier en niet verder. En geloof me, je hond vindt dit fijn, duidelijkheid, dit wel en dat niet. Je hond is nu 5 maanden, geen pup meer, wellicht nog aan tandjes wisselen. Maar geen van de pups die ik heb gehad, mocht in mij bijten. Dat mochten ze ook niet in de moeder hond, die zei dan ook nee, op een heel wat minder gezellige manier, zonder brokjes maar wel duidelijk, tot hier en niet verder. "

Ja ik heb me hier dus echt op verkeken! Ik dacht inderdaad hond en kind is leuk en bovendien goed voor onze jongens (vooral oudste). Ik heb het zelf als erg prettig ervaren dat we een hond in huis hadden en wat mij betreft had die hond er nog wel veel eerder mogen zijn (ik was 12 toen ik een hond kreeg). Hij was echt mijn steun! Dat wilde ik ook zo graag mijn jongens 'geven'. 

Veel dank voor de tip! Die had ik wel eens eerder gelezen, maar nog niet geprobeerd. Desondanks heb ik het idee dat ze 'nee' al wel enigszins begrijpt, want als ze aan de stoelpoot knaagt en ik 'nee' zeg, stopt ze. Alleen als ze overprikkeld is en gaat bijten werkt het niet goed. Ik neem de tip zeker mee, want elke mentale oefening die ik met onze pup kan doen, is heel mooi meegenomen! 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^