Borrelende darmen - voedselintolerantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

We weten het even niet meer, we leken erg goed op weg..

 

4 jaar geleden was sara regelmatig misselijk en aan het spugen snachts. Na veel onderzoeken bleek ze voedselintolerantie te hebben. Streng op eliminatie dieet en over op kvv (wat ze vreselijk vond). Ze kan niet tegen kip. Rund en eend gaat alleen goed als ze er weinig van binnen krijgt.

 

Nu krijgt ze wild vlees van carnilove (lam, rendier, hert, wildzwijn). Ze krijgt een brok met ook wild soorten (orijen thundra). We hadden het goed onder controle met deze voeding, al maanden. Nu lijken we weer opnieuw te beginnen. De klachten zijn wel anders. Haar buik gaat vaak enorm te keer, ze weigert te eten, smakt veel, lijkt misselijk. Krijg er dan ook niks lekkers in.. later op de dag eet ze als we geluk hebben een plakje worst want dan eet ze later ook haar bak leeg. Volgens de dierenarts is ze dan wat minder misselijk omdat ze dan wat in de maag heeft, dus we "chanteren" haar dan maar even met wat lekkers....

 

Dit gaat soms dagen zo, soms paar dagen goed, dan weet niet. Kvv weigert ze, ze is een enorm moeilijker eter, wat het niet makkelijker maakt. Ze valt er echt van af. We hebben weer een afspraak ingepland bij een holistische dierenarts (denhoek) maar staan nog op de wachtlijst.. 

 

Ze heeft al supplementen gehad zoals: imuunboost pro en biofilm druppels voor haar maag/darmen...

 

Iemand nog weten wat we het beste kunnen doen? Of iemand die op dit gebied er veel verstand van heeft?

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

Toen het met Abel echt niet langer ging heb ik Den Hoek teruggebeld (ik stond ook op de wachtlijst voor een eerste afspraak), en toen ze hoorde aan mij dat het zo echt niet ging kon ik heel snel terecht. Dat is een tip ;). Maar Abel was nog een pup.. en kwetsbaar want echt wel ziek. Uiteindelijk vele behandelingen/druppels heeft hij daar een spuit immuboost gekregen omdat de druppels een dagelijkse worsteling waren erin te krijgen. Die heeft echt wonderen verricht. Hij is er 2 dagen rillerig van geweest maar daarna zienderogen opgeknapt. In alle opzichten. Ook een heel moeilijke eter. (At gewoon niet, niks).  na die laatste behandeling daar icm prik (immuboost) dagelijkse druppels voor weerstand (gewoon bij drogist) en een kuur probiotica, overgestapt op kvv bandit (eerst idd de wild vlees maar niet te lang vanwege niet complete voeding) inmiddels geit compleet van bandit, eet hij goed, (als een bootwerker en schooiert soms zelfs ;))zit hij lekker in zijn vel en doet het goed. 
Bij symptomen pak ik zijn weerstand druppels en probiotica er weer bij en knapt hij op.  

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Toen het met Abel echt niet langer ging heb ik Den Hoek teruggebeld (ik stond ook op de wachtlijst voor een eerste afspraak), en toen ze hoorde aan mij dat het zo echt niet ging kon ik heel snel terecht. Dat is een tip ;-). Maar Abel was nog een pup.. en kwetsbaar want echt wel ziek. Uiteindelijk vele behandelingen/druppels heeft hij daar een spuit immuboost gekregen omdat de druppels een dagelijkse worsteling waren erin te krijgen. Die heeft echt wonderen verricht. Hij is er 2 dagen rillerig van geweest maar daarna zienderogen opgeknapt. In alle opzichten. Ook een heel moeilijke eter. (At gewoon niet, niks).  na die laatste behandeling daar icm prik (immuboost) dagelijkse druppels voor weerstand (gewoon bij drogist) en een kuur probiotica, overgestapt op kvv bandit (eerst idd de wild vlees maar niet te lang vanwege niet complete voeding) inmiddels geit compleet van bandit, eet hij goed, (als een bootwerker en schooiert soms zelfs ;-))zit hij lekker in zijn vel en doet het goed. Bij symptomen pak ik zijn weerstand druppels en probiotica er weer bij en knapt hij op.   "

Heel erg bedankt voor je reactie.. we zijn eerst bij tannetje koning geweest, helaas niet heel veel aan gehad. Toen bij Den hoek, erg tevreden. Ik zal ze morgen wel bellen, desnoods voor eerst een telefonisch constult om te overbruggen. Nou precies, Sara weigert ook echt alles en eet echt niks. Ik kan haar niet overhalen door haar bak weg te halen, want ze eet gewoon niet. De vorige keer was ze op 6,3 kilo 1.5 af gevallen.... ook koekjes niks wilt ze. Wild eten vindt ze vreselijk maar we hebben geen keuze, denk dat vers vlees dan nog heftiger is.. durf het nu met haar maag/darmen problemen ook niet goed aan. Of is bandit wat anders?

 

Je geeft de druppels dus alleen bij symptomen en niet preventief? Eet jou hond dan echt maar 1 diersoort? Probotica krijgt ze ook al regelmatig..  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Bandit is een van de beste kvv.....is in samenspraak met tannetje koning, het is een dure kvv maar je hebt een kleine hond zou het zeker gaan geven, geen kip en rund geven..           Twee merken die biologisch zijn , zijn Bandit (hond, kat) en Carnibest Bio (hond, kat). Bandit is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van dierenarts Tannetje Koning (schrijfster van het boekje Voer voor Carnivoren).    

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Bandit is een van de beste kvv.....is in samenspraak met tannetje koning, het is een dure kvv maar je hebt een kleine hond zou het zeker gaan geven, geen kip en rund geven..           Twee merken die biologisch zijn , zijn Bandit (hond, kat) en Carnibest Bio (hond, kat). Bandit is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van dierenarts Tannetje Koning (schrijfster van het boekje Voer voor Carnivoren).     "

Bedankt!! Prijs maakt ons niet zoveel uit, tis idd een klein hondje. Als ze zich maar niet ziek voelt.. ik kan nog een poging doen... wel veel soorten kvv geprobeerd maar ze wilde er echt geen 1.... 3 weken volgehouden, rampzalig was het.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hier hielp een lange kuur darmenzymen goed bij extreem wisselende intolantie.(zelfs voor zijn probiotica werd hij intolerant)

Hij deed het goed op paard en konijn en kalkoen kvv.Wild werd mij juist afgeraden bij hem ondanks hij dat verdroeg maar het verhit het lijf enorm en hij had veel hitte klachten zoals jeuk en ontsteking

Nu ook een hond die misselijk wordt op alleen kvv, ze krijgt nu Hermann's blik

 is biologisch en je hebt pure varianten zoals paard en eend en geit en ook varianten met  veel varianten met 1 diersoort en groente met rijst of zoete aardappel ect (lam eend gans kalkoen paard ect)

Mijn huidige hond is van haar misselijkheid en rommelende buik  af op dit blikvoer en ze het vind het zalig.

https://www.zooplus.nl/search/results?q=hermanns&ct=Hond%7CNatvoer&layout=grid

honden page profiel chay & dolcichay & dolci 3 doggies

honden foto van chay & dolci

Is het mogelijk dat er toch een intolerantie is ontstaan voor een ander diersoort? Hier is dolc intolerant voor rund,kip, kalkoen ,varken & graan.

 

als supplementen voor maag/darm krijgt ze Veendrenkstof.

 

Wij voeren KVV wat makkelijk te checken is voor ons met diersoorten. Wij hebben single meat diersoorten, er zijn ook single meat diersoort brokken. 

als dolc iets eet kwa diersoort waar ze dus niet tegen kan wordt ze ook ziek last van de buik, diarree , overgeven etc.

Mischien toch ook de spoed aangeven bij de desbetreffende arts?

verder veel sterkte!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Bedankt!! Prijs maakt ons niet zoveel uit, tis idd een klein hondje. Als ze zich maar niet ziek voelt.. ik kan nog een poging doen... wel veel soorten kvv geprobeerd maar ze wilde er echt geen 1.... 3 weken volgehouden, rampzalig was het. "

Lola, wat aangegeven wordt....Hermans blik !!    En geef eens een variant eend, je leest het te koop bij Zooplus, dat is een snelle levering....proberen waard...lees Roos...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb veel in huis van hermans blikvoer! Toen een hele voorraad besteld met het zelfde idee: gewoon blijven geven, niet opgeven. Jullie raden het vast al, ze eet het niet! Ze weigert het echt te eten. Konijn lijkt ze lekker te vinden met botjes en koekjes, maar het blikvoer? Nee.. ze eet het gewoon niet.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hier hielp een lange kuur darmenzymen goed bij extreem wisselende intolantie.(zelfs voor zijn probiotica werd hij intolerant)
Hij deed het goed op paard en konijn en kalkoen kvv.Wild werd mij juist afgeraden bij hem ondanks hij dat verdroeg maar het verhit het lijf enorm en hij had veel hitte klachten zoals jeuk en ontsteking
Nu ook een hond die misselijk wordt op alleen kvv, ze krijgt nu Hermann's blik
 is biologisch en je hebt pure varianten zoals paard en eend en geit en ook varianten met  veel varianten met 1 diersoort en groente met rijst of zoete aardappel ect (lam eend gans kalkoen paard ect)
Mijn huidige hond is van haar misselijkheid en rommelende buik  af op dit blikvoer en ze het vind het zalig.
https://www.zooplus.nl/search/results?q=hermanns&ct=Hond%7CNatvoer&layout=grid "

Heel erg bedankt..  nooit aan gedacht dat ze ook intolerant kon worden voor wat anders aangezien ze normaal alleen op dierlijke eiwitten reageert. Ze krijgt alleen maar wild, misschien zit idd daar ook een deel van het probleem? Dat was het meest veilig na mijn idee omdat ze kip, rund, eend al niet verdraagd... 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Is het mogelijk dat er toch een intolerantie is ontstaan voor een ander diersoort? Hier is dolc intolerant voor rund,kip, kalkoen ,varken & graan.
 
als supplementen voor maag/darm krijgt ze Veendrenkstof.
 
Wij voeren KVV wat makkelijk te checken is voor ons met diersoorten. Wij hebben single meat diersoorten, er zijn ook single meat diersoort brokken. 
als dolc iets eet kwa diersoort waar ze dus niet tegen kan wordt ze ook ziek last van de buik, diarree , overgeven etc.
Mischien toch ook de spoed aangeven bij de desbetreffende arts?
verder veel sterkte! "

Het zou kunnen, maar de kans is erg klein... intolerantie bouw je vaak op bij een te eenzijdige voeding of teveel van hetzelfde.. wat ze nu krijgt is bijv maar 10 procent hert, 10 procent haring. Van alles maar heel weinig.. 

 

At ze maar kvv, 't lukt gewoon echt niet. Ze hongerd zichzelf nog liever uit.. wat voer jij nu precies dan? Welke merken?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Google eens op vetami, Esther Plantinga. Zij is Specialist, dierenarts voeding, geen holistische dierenarts, wel,in voeding gespecialiseerd.

Ze heeft ons goed geholpen, je moet wel alle verslagen van de dierenartsen aan haar opsturen, problemen beschrijven en dan krijg je advies.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik heb veel in huis van hermans blikvoer! Toen een hele voorraad besteld met het zelfde idee: gewoon blijven geven, niet opgeven. Jullie raden het vast al, ze eet het niet! Ze weigert het echt te eten. Konijn lijkt ze lekker te vinden met botjes en koekjes, maar het blikvoer? Nee.. ze eet het gewoon niet. "

Jammer, misschien renske dan ? Brok van carnilove, hebben kleine zakjes van 1.5 kilo, misschien eens te proberen ?   En ze hebben vele varianten...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb veel in huis van hermans blikvoer! Toen een hele voorraad besteld met het zelfde idee: gewoon blijven geven, niet opgeven. Jullie raden het vast al, ze eet het niet! Ze weigert het echt te eten. Konijn lijkt ze lekker te vinden met botjes en koekjes, maar het blikvoer? Nee.. ze eet het gewoon niet. "

Misschien dan de darmenzymen eens proberen voor de vertering is dat stadium voor de probiotica...zonder goede balans van die enzymen loopt vertering niet goed.

er zijn trouwens ook verschillende merken kvv konijn en konijnenbrokken ook dacht ik van wolfsblut

https://www.dierenapotheek.nl/p/vetrazyme/?channable=0223ba69640034333533b8&attribute_variant=Vetrazyme+90&gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqTCw2KJ5GKa2YEBflL_zOKqGJBb3W1_JWj3FPgfz-NswvPUgYwicB0aAndsEALw_wcB

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zou osteopathie wat kunnen zijn? Schiet me zo even te binnen haha.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Jammer, misschien renske dan ? Brok van carnilove, hebben kleine zakjes van 1.5 kilo, misschien eens te proberen ?   En ze hebben vele varianten... "

Ja, ze at renske lam en eend/konijn. Alleen eend ging niet meer goed, lam at ze erg moeizaam en ik wilde ivm haar intolerantie niet een te eenzijdig dieet... carnilove brokken zit kippenvet in verwerkt, reageert ze niet goed op.. 

 

Misschien dat ik eens moet stoppen met haar brok. Orijen thundra zitten veel eiwitten in en dan alleen carnilove blikvoer? T lijkt me altijd zo zwaar smorgens op de maag, maar misschien is dat het proberen waard? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Misschien dan de darmenzymen eens proberen voor de vertering is dat stadium voor de probiotica...zonder goede balans van die enzymen loopt vertering niet goed.
er zijn trouwens ook verschillende merken kvv konijn en konijnenbrokken ook dacht ik van wolfsblut
https://www.dierenapotheek.nl/p/vetrazyme/?channable=0223ba69640034333533b8&attribute_variant=Vetrazyme+90&gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqTCw2KJ5GKa2YEBflL_zOKqGJBb3W1_JWj3FPgfz-NswvPUgYwicB0aAndsEALw_wcB
  "

Heel erg bedankt!!

honden page profiel chay & dolcichay & dolci 3 doggies

honden foto van chay & dolci

" Het zou kunnen, maar de kans is erg klein... intolerantie bouw je vaak op bij een te eenzijdige voeding of teveel van hetzelfde.. wat ze nu krijgt is bijv maar 10 procent hert, 10 procent haring. Van alles maar heel weinig.. 
 
At ze maar kvv, 't lukt gewoon echt niet. Ze hongerd zichzelf nog liever uit.. wat voer jij nu precies dan? Welke merken? "

Ik voer verschillende merken zoals oa kivo, kiezebrink, pure instinct, alroda, degomeat

 

kwa brok voor vakanties etc is het grandorf vaak 

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

" Heel erg bedankt voor je reactie.. we zijn eerst bij tannetje koning geweest, helaas niet heel veel aan gehad. Toen bij Den hoek, erg tevreden. Ik zal ze morgen wel bellen, desnoods voor eerst een telefonisch constult om te overbruggen. Nou precies, Sara weigert ook echt alles en eet echt niks. Ik kan haar niet overhalen door haar bak weg te halen, want ze eet gewoon niet. De vorige keer was ze op 6,3 kilo 1.5 af gevallen.... ook koekjes niks wilt ze. Wild eten vindt ze vreselijk maar we hebben geen keuze, denk dat vers vlees dan nog heftiger is.. durf het nu met haar maag/darmen problemen ook niet goed aan. Of is bandit wat anders?
 
Je geeft de druppels dus alleen bij symptomen en niet preventief? Eet jou hond dan echt maar 1 diersoort? Probotica krijgt ze ook al regelmatig..   "

Ik heb hem vrij lang pro biotoca 2x daags gegeven en 1maal daags immuboost druppels (ruime tijd na de prik anders teveel) en toen ik vertrouwen had dat hij lange tijd stabiel was beide langzaam af gaan bouwen. Toevallig was hij 2 weken geleden ziek. Diarree overgeven etc. Volgens de dierenarts heerste het, dus hem weer aan probiotica gezet en druppels en na een week weer opgeknapt. Hij krijgt van mij idd qua hoofdmaaltijd alleen maar de geitmix bandit, af en toe een bakje wildmix omdat hij die zo lekker vindt. Voor de afwisseling krijgt hij qua snacks stukjes paardenlong of hertensticks. Beloningssnoepjes ook alleen wildsoorten. 

honden page profiel Jolanda Jolanda 3 doggies

honden foto van Jolanda

" Heel erg bedankt voor je reactie.. we zijn eerst bij tannetje koning geweest, helaas niet heel veel aan gehad. Toen bij Den hoek, erg tevreden. Ik zal ze morgen wel bellen, desnoods voor eerst een telefonisch constult om te overbruggen. Nou precies, Sara weigert ook echt alles en eet echt niks. Ik kan haar niet overhalen door haar bak weg te halen, want ze eet gewoon niet. De vorige keer was ze op 6,3 kilo 1.5 af gevallen.... ook koekjes niks wilt ze. Wild eten vindt ze vreselijk maar we hebben geen keuze, denk dat vers vlees dan nog heftiger is.. durf het nu met haar maag/darmen problemen ook niet goed aan. Of is bandit wat anders?
 
Je geeft de druppels dus alleen bij symptomen en niet preventief? Eet jou hond dan echt maar 1 diersoort? Probotica krijgt ze ook al regelmatig..   "

En nog in aanvulling, ik heb met Huub (eigenaar van Bandit kvv) gebeld alvorens over te stappen op geit. Hele historie besproken, en daar samen gekeken naar een oplossing. Hij raadde me op basis van t hele verhaal de geitmix aan. En het heeft gewerkt. Wil niet zeggen dat dat de oplossing is, maar heel aardige man en denkt heel erg met je mee obv klachten van je hond. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Wat me opvalt is dat je kvv blijft geven en ook een brok met meer dan 10 verschillende diersoorten. Je bent toch niet gevallen voor de vleeshype..? laughing Kijk altijd naar je eigen hond en waar die het goed op doet. Ik denk zelf dat juist bij honden die kampen met vastgestelde intoleranties je beter minder dan meer variatie kan geven. Mijn hond kan ook niet tegen bepaalde dierlijke eiwitten en de oplossing is heel simpel: ze krijgt nu een brok met maar één diersoort er in. Ook geen hele rits aan bij-ingrediënten. Dit gaat goed. Natuurlijk krijgt jouw hond een borrelbuik met alles wat ze te verwerken krijgt. Sowieso niet gaan aanklooien met pilletje hier prutje daar. Houd het zo simpel mogelijk. Sowieso kan je een hond met intoleranties niet vergelijken met ‘normale’ honden. Al die variatie die zo aangeraden wordt trekken ze vaak gewoon niet.

Welk ras is je hond? En welk voer heeft je dierenarts aangeraden toen jullie het eliminatiedieet gingen doen?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Is er al in de maag gekeken misschien heb ik er over heen gelezen?

Vaak valt kvv veel te zwaar bij honden met borrelende buik, maar je zegt blikvoer word ook niet gegeten.

Ik zou helemaal terug naar basis gaan, en alleen paard of zo gaan geven, of eend, meer niet.

Verder zou ik zelf geen supplementen gaan geven maar in overleg met goede arts die er verstand van heeft.

Mijn vorige hond had ook intolerantie voor heel veel, die kon alleen tegen paard, en eend in de zomer. kvv kwam er rauw weer uit, andere honden aten gewoon zijn poep op.

En een tip, geef niet teveel supplementen, want je weet op een gegeven moment niet meer wat wel of niet werkt, dan blijf je kopen want je durft met niks te stoppen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Wat me opvalt is dat je kvv blijft geven en ook een brok met meer dan 10 verschillende diersoorten. Je bent toch niet gevallen voor de vleeshype..?  Kijk altijd naar je eigen hond en waar die het goed op doet. Ik denk zelf dat juist bij honden die kampen met vastgestelde intoleranties je beter minder dan meer variatie kan geven. Mijn hond kan ook niet tegen bepaalde dierlijke eiwitten en de oplossing is heel simpel: ze krijgt nu een brok met maar één diersoort er in. Ook geen hele rits aan bij-ingrediënten. Dit gaat goed. Natuurlijk krijgt jouw hond een borrelbuik met alles wat ze te verwerken krijgt. Sowieso niet gaan aanklooien met pilletje hier prutje daar. Houd het zo simpel mogelijk. Sowieso kan je een hond met intoleranties niet vergelijken met ‘normale’ honden. Al die variatie die zo aangeraden wordt trekken ze vaak gewoon niet.
Welk ras is je hond? En welk voer heeft je dierenarts aangeraden toen jullie het eliminatiedieet gingen doen? "

Vleeshype, serieus yell. Ze krijgt gestoomd vlees aangezien ze kvv niet eet. De keuze voor deze brok met zoveel diersoorten is heel bewust gedaan met de holistische dierenarts. Sara kreeg telkens voeding van 1 diersoort maar bleef nieuwe intoleranties opbouwen door een te eenzijdige voeding/teveel op een dag van het zelfde. Daar reageerde zij niet goed op. Nu krijgt ze een brok met veel diersoorten, maar wel van alles maar weinig. Voor wild kon ze nog geen intolerantie voor opgebouwd hebben, aangezien ze dit nog nooit had gehad. Ze heeft het hier 3 jaar ook super op gedaan. 

 

Kvv werd ons toen aangeraden, lukte toen. Niet op advies en in overleg dit geprobeerd en alle klachten verdwenen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Is er al in de maag gekeken misschien heb ik er over heen gelezen?
Vaak valt kvv veel te zwaar bij honden met borrelende buik, maar je zegt blikvoer word ook niet gegeten.
Ik zou helemaal terug naar basis gaan, en alleen paard of zo gaan geven, of eend, meer niet.
Verder zou ik zelf geen supplementen gaan geven maar in overleg met goede arts die er verstand van heeft.
Mijn vorige hond had ook intolerantie voor heel veel, die kon alleen tegen paard, en eend in de zomer. kvv kwam er rauw weer uit, andere honden aten gewoon zijn poep op.
En een tip, geef niet teveel supplementen, want je weet op een gegeven moment niet meer wat wel of niet werkt, dan blijf je kopen want je durft met niks te stoppen. "

Ze eet haar eigen blik van carnilove wel, maar ze eet gewoon bijna altijd heel erg slecht. Ze hebben idd foto's en een echo gemaakt/bloedonderzoeken gedaan. Ze krijgt op dit moment alleen supplementen voor haar gewrichten.. verder hebben we destijds alles al afgebouwd.

honden page profiel RJRJ

probeer dit, probeer dat, probeer zus en probeer zo....

 

 

1 tip: niet alles door elkaar proberen daar word het vaak niet beter van....

 

bandit het beste? dat ligt helemaal aan de hond, onze honden krijgen er de dunne van net als van dogmeat....

 

darf is ook biologisch volgens mij en heeft rolletjes van 245 gram....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Je kunt ook overstappen naar een darmdieet als je hond toch geen vers lust. https://www.medpets.nl/dieetvoer+hond/?attribute=64-987 keuze zat. De prijs niet veel anders dan andere, alleen via de DA is het duurder. Een eerlijke? Zal dat ook zeggen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" probeer dit, probeer dat, probeer zus en probeer zo....
 
 
1 tip: niet alles door elkaar proberen daar word het vaak niet beter van....
 
bandit het beste? dat ligt helemaal aan de hond, onze honden krijgen er de dunne van net als van dogmeat....
 
darf is ook biologisch volgens mij en heeft rolletjes van 245 gram.... "

Over een tijdsbestek van bijna 4 jaar gesproken.. je zult toch ergens moeten beginnen. Het is een enorme zoektocht. Ze zit al tijden lang nu op het zelfde voer, helaas ontwikkelt ze nu na jaren weer klachten. 

 

We proberen idd niks door elkaar. We bouwen langzaam wat op en proberen dit weken uit tenzij de klachten toenemen natuurlijk. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Je kunt ook overstappen naar een darmdieet als je hond toch geen vers lust. https://www.medpets.nl/dieetvoer+hond/?attribute=64-987 keuze zat. De prijs niet veel anders dan andere, alleen via de DA is het duurder. Een eerlijke? Zal dat ook zeggen. "

Thanks. Dit at ze ook niet.. tis geen makkelijke hond haha. Bij deze voeding heeft ze dagen niet gegeten. Aangezien we het minimaal een aantal dagen moesten testen. Dat is het hele probleem met deze hond. Ze weigert zo een week haar voeding, valt mega af en wordt er ziek zwak en misselijk van. Helaas kunnen we haar niet dwingen te eten.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Oi ja lastig, dat herken ik van mijn vorige hond. Uiteindelijk ben ik zelf gaan koken voor hem maar iov met voedingsdeskundige. Tegenwoordig heb je gelukkig totaal supplementen. Hetzelfde wat in een normale voeding zit in poedervorm. Zo komt je hond geen vitamine en mineralen tekort. Je zou eens iov met je DA hier naar kunnen kijken https://www.nutrissues.nl/ Verder zou ik niet zomaar naar een Holist gaan maar liever deze https://www.centrumoase.nl/ en anders je laten doorverwijzen door haar naar een goeie.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Oi ja lastig, dat herken ik van mijn vorige hond. Uiteindelijk ben ik zelf gaan koken voor hem maar iov met voedingsdeskundige. Tegenwoordig heb je gelukkig totaal supplementen. Hetzelfde wat in een normale voeding zit in poedervorm. Zo komt je hond geen vitamine en mineralen tekort. Je zou eens iov met je DA hier naar kunnen kijken https://www.nutrissues.nl/ Verder zou ik niet zomaar naar een Holist gaan maar liever deze https://www.centrumoase.nl/ en anders je laten doorverwijzen door haar naar een goeie. "

 Bij oase zijn wij inderdaad geweest! Daardoor zit ze nu al jaren goed op dit voer, helaas ontstaan er nu weer wat klachten. Ik ben er ook achter gekomen dat ze bij de oppas runderoren heeft gehad..... dus dat kan ook het probleem zijn geweest. Voor nu even weer alleen streng het voer en kijken hoe het gaat.. we houden alles even goed bij. Handig voor bij de DA straks.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wanneer naar buiten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^