Borrelende darmen - voedselintolerantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

Hoi! Ik lees al enige tijd in stilte mee op het forum, maar heb voor dit topic toch even een account gemaakt om te reageren. Is de maag goed bekeken op een echo? Hier ook gesukkeld met dezelfde symptomen, op de echo kwam na zeker een half uur kijken eruit dat de maagspieren niet goed werkte. De maag hoort na 12 uur nuchter te zijn geweest terug te gaan naar zijn oorspronkelijke samen getrokken grootte  en leeg te zijn. Bij haar was zichtbaar dat de maag als een losse zak in de buik lag en er nog stukken voedsel aanwezig waren die de maag door de zwakke spieren niet door kon duwen naar de darmen. Ze heeft 3 weken terug een spuit gekregen tegen de misselijkheid, waarna we begonnen zijn met een kuur tegen de misselijkheid en om de maag weer goed op gang te krijgen. Daarna een vervolg kuur enkel voor de maag. Samen met kleinere porties (ze krijgt nu 4x per dag te eten zodat de maag minder belast word) zorgt dit ervoor dat ze nu al ruime 3 weken weer helemaal zichzelf is en smikkelt van haar KVV, zonder gerommel, zonder misselijkheid, zonder spugen. Ik weet natuurlijk niet of jouw hond het zelfde heeft, maar misschien heb je er iets aan! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

"  Bij oase zijn wij inderdaad geweest! Daardoor zit ze nu al jaren goed op dit voer, helaas ontstaan er nu weer wat klachten. Ik ben er ook achter gekomen dat ze bij de oppas runderoren heeft gehad..... dus dat kan ook het probleem zijn geweest. Voor nu even weer alleen streng het voer en kijken hoe het gaat.. we houden alles even goed bij. Handig voor bij de DA straks. "

Ik heb heel lang een voedings dagboek bijgehouden in Exel, ik kon zien dat na 4 dagen er problemen kwamen, na 1 jaar had ik een mooi overzicht wat er mis ging en niet, misschien is dat wat voor je?

Ik gaf de diersoorten kleuren, en de klachten ook, zo zag je hele groene vlakken, dat was goed, en rode vakken dat was fout, oranje ging wel.. best handig geweest.

Dan moeten anderen ook doorgeven als ze wat gegeven hebben, want als runderoren niet goed vallen, dan doe jij het wel goed maar een ander niet.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik heb heel lang een voedings dagboek bijgehouden in Exel, ik kon zien dat na 4 dagen er problemen kwamen, na 1 jaar had ik een mooi overzicht wat er mis ging en niet, misschien is dat wat voor je?
Ik gaf de diersoorten kleuren, en de klachten ook, zo zag je hele groene vlakken, dat was goed, en rode vakken dat was fout, oranje ging wel.. best handig geweest.
Dan moeten anderen ook doorgeven als ze wat gegeven hebben, want als runderoren niet goed vallen, dan doe jij het wel goed maar een ander niet. "

Dat is inderdaad een hele goede tip!! Bedankt

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hoi! Ik lees al enige tijd in stilte mee op het forum, maar heb voor dit topic toch even een account gemaakt om te reageren. Is de maag goed bekeken op een echo? Hier ook gesukkeld met dezelfde symptomen, op de echo kwam na zeker een half uur kijken eruit dat de maagspieren niet goed werkte. De maag hoort na 12 uur nuchter te zijn geweest terug te gaan naar zijn oorspronkelijke samen getrokken grootte  en leeg te zijn. Bij haar was zichtbaar dat de maag als een losse zak in de buik lag en er nog stukken voedsel aanwezig waren die de maag door de zwakke spieren niet door kon duwen naar de darmen. Ze heeft 3 weken terug een spuit gekregen tegen de misselijkheid, waarna we begonnen zijn met een kuur tegen de misselijkheid en om de maag weer goed op gang te krijgen. Daarna een vervolg kuur enkel voor de maag. Samen met kleinere porties (ze krijgt nu 4x per dag te eten zodat de maag minder belast word) zorgt dit ervoor dat ze nu al ruime 3 weken weer helemaal zichzelf is en smikkelt van haar KVV, zonder gerommel, zonder misselijkheid, zonder spugen. Ik weet natuurlijk niet of jouw hond het zelfde heeft, maar misschien heb je er iets aan!  "

Dat is aardig van je! Na de onderzoeken zijn we over gegaan op andere voeding en verdwenen alle klachten vanaf dag 1 al. Dit is jaren goed gegaan. Nooit meer over gegeven sinds dien wat ze eerder regelmatig deed. Dus ik vermoed dat alle onderzoeken goed zijn gegaan en de uitslag ook goed is. Het onderzoek was met ong 1.5 jaar en ze wordt al bijna 5... nu beginnen de klachten weer een beetje. Af en toe misselijk, moeilijk eten, borrelende darmen..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wanneer naar buiten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^