Pup 05:00 klaar met de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wormpiewormpie

Goedemorgen,

 

Onze pup (labradoodle) is nu 13 weken oud en we hebben hem een maand. De eerste weken waren voor ons zwaar, maar hij doet het inmiddels fantastisch en we zijn erg blij met hem. Ook leren we hem elke dag een beetje beter kennen.

Het enige wat nog niet helemaal lekker gaat zijn de nachten.

Gemiddelde nacht ziet er ongeveer zo uit:

22:15 in de bench, kort daarvoor laatste keer plassen. 2 keer in de nacht wordt hij wakker en piept hij omdat hij dan nodig moet plassen. Hij gaat dan meteen de bench weer in en slaapt rustig verder.

Rond 05:00 is hij echter klaar met de bench (zo lijkt het), dan moet hij na het plassen terug de bench in maar begint hij te piepen, wat later blaffen wordt en steeds harder en hysterischer wordt. In het begin ben ik er een paar keer uit gegaan en heb ik even bij z’n bench gezeten. Als ik dan op de bank verder ging slapen (2 meter van de bench) ging het goed. Maar als ik terug ga naar de slaapkamer blijft hij maar doorgaan. We hebben het nu een paar keer geprobeerd om het te laten gaan, maar hij blijft echt net zo lang doorgaan (langer dan een uur) tot we in zijn buurt zijn. Hij klinkt dan extreem gestresst. Dat lijkt ons niet echt de bedoeling.

Als ik dan op de bank lig slaapt hij vrolijk verder tot 07:00, wat prima is. Daarna begint de dag en dat gaat eigenlijk heel erg goed.

Dat hij er ’s nachts nog 1 of 2 keer uit moet om te plassen begrijpen wij maar al te goed. De ene pup kan wel meteen doorslapen en de ander doet er wat langer over. Maar waarom draait hij om 05:00 uur helemaal door?

Wij wonen gelijkvloers en onze slaapkamer grenst aan onze woonkamer. We hebben hem ook al meerdere malen de slaapkamer laten zien, zodat we hem willen laten weten waar we zijn.

Hebben jullie tips hoe wij hier mee om moeten gaan?

Oja, het is in de nacht rond de 16 graden in onze woonkamer. Zou dat het kunnen zijn? Dat hij het te koud heeft?

 

Groetjes en dankjullie!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Jij vindt het raar dat je hondje het beu is om 9u na elkaar in een bench te zitten?

Ik begrijp eigenlijk niet hoe je dat over je hart krijgt om hem er zoveel uren in te zitten.

Stel je misschien eens in de plaats.

En misschien overdag ook nog een aantal uren.

Ik denk niet dat hij het koud heeft nee.foot-in-mouth Het zal eerder verveling zijn, ongelukkkig...

 

Zelf heb ik ook een pup, die heeft geen bench.
Slaapt in een mand naast het bed. Hij loopt niet in heel de kamer. We hebben een gedeelte afgezet om diverse redenen (kat, trap).

Hij moet er 's nachts niet uit, al vanaf dag 1 niet. (= gewoon geluk hebben)

Maar de nachten zijn ook wel max een goeie 7u. Van 23u30 tot 7u ongeveer.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lekker op de bank gaan liggen als hij niet meer in de bench wil s morgens. Als ze ouder worden slapen ze meestal wat langer door.

 

Je zou ook kunnen overwegen een ren om de bench te zetten, dan heeft hij wat meer ruimte maar kan niks slopen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb ook een pup nu maar ik vind 22:15 uur erg vroeg....hier gaat de kleine dame pas tegen 23:00 uur de bench in en om 06:30 is ze klaar wakker. Ze slaapt ook gewoon door de nacht door, ik hoef er niet uit. 

 

Maar ze slaapt wel bij mij op de kamer. Eerste 5 dagen heb ik op de bank vertoeft. Maar na dag 1 hoefde ze er s nachts niet uit, toen naar mijn kamer. Gaat prima en ik moet ook zeggen, als ze wakker wordt en met name overdag tijdens der slaapjes, haal ik der er niet meteen uit. 

 

Ze is vaak dan nog wat aan het tutten in de bench met een speeltje. Nou prima, zolang ze niks zegt laat ik der. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zie dat je al genoeg advies hebt gekregen, inderdaad een hele tijd de bench in, en om 5 uur is je hond het beu, kan me goed voorstellen, ben niet tegen een bench maar dat is wel heel erg lang.....zelf nooit geen bench maar heb een groot ras, mee naar de slaapkamer mand of goed vetbed, naast je bed, je kan het afzetten met een ren, zodat tie veilig naast je bed ligt en slaapt....dat je snachts er uit gaat, top.....en vijf uur, nog en keer, ook top, en ga er dan uit, neem zelf wat te drinken , ga er even uit met de pup en de ochtend is voor beiden aangebroken, een pup die savonds plusminus om 22.00 de bench in gaat is het smorgens zat...hoe ouder je pup is hoe later die komt, en savonds een uur later de bench in...  wat me wel stoort is dat je de pup een uur laat huilen, niet doen, zo krijgt je pup geen enkele vertrouwen in je...je hond moet voor later op je kunnen bouwen en dat begint al met het pup zijn...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Had onze hond ook. Gewoon de bench open laten voor die laatste paar uurtjes. De bench is geen verplichting.... laat het beestje Gewoon een eigen plekje zoeken. Vreselijk zoveel uren achter elkaar opnieuw in de bench te moeten.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou trouwens sowieso je pup niet laten janken en blaffen. De bench moet een fijne plek zijn voor je pup en geen verplichte "straf" plek wat je er nu wel van maakt.. grote kans dat je pup er dan straks helemaal niet meer in wilt. Probeer gewoon eens deels zonder. Hoe fijn als je straks helemaal zonder kan en je pup zich gewoon lekker kan redden? Onze hond wilde er na 5 uur ook niet meer in. Deurtje open gelaten, opgelost. Met 4 maanden zijn we volledig gestopt met de bench omdat het prima ging met het deurtje open. 2r hond jankte gelijk al, dus hebben we de bench gelijk weg gelaten. Nooit geen problemen gehad.

honden page profiel RJRJ

de pup is ongelukkig / verveeld zich,

 

misschien wat meer met de de pup doen,

 

kan dat niet of vinden jullie dat je al genoeg doet dan kun je je afvragen of jullie wel geschikt zijn voor een pup....

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" de pup is ongelukkig / verveeld zich,
 
misschien wat meer met de de pup doen,
 
kan dat niet of vinden jullie dat je al genoeg doet dan kun je je afvragen of jullie wel geschikt zijn voor een pup.... "

Nou nou, ze vraagt toch hulp hier? En je weet helemaal niet wat ze met de pup doet verder. #doeslief

honden page profiel wormpiewormpie

" de pup is ongelukkig / verveeld zich,
 
misschien wat meer met de de pup doen,
 
kan dat niet of vinden jullie dat je al genoeg doet dan kun je je afvragen of jullie wel geschikt zijn voor een pup.... "

Wat een treurige reactie zeg. Misschien moet jij je afvragen of je hier niet meer moet reageren.

We zijn hier om elkaar te helpen.. het laten liggen hadden wij niet zelf verzonnen, maar op advies van andere sites/boeken. En we doen meer dan genoeg met de pup, je zou eens moeten weten. We moeten juist zorgen dat we niet te veel doen ivm overprikkeld zijn. 

De overige reacties waren wel erg handig, dank daarvoor. Conlusie: 's nachts minder lang in de bench en als hij 's ochtends er klaar mee is laten we hem er lekker uit. We zullen hem dan in het begin even in een mandje op de slaapkamer proberen te leggen, zodat hij weet dat hij veilig is. Vannacht ging dat stukken beter!! En hij was erg blij toen hij weer bij ons in de buurt was.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wormpje, vele hebben moeite met een pup, logisch je leven wordt opeens overhoop gegooid, of het nou een makkelijke pup is of niet maakt niet zoveel uit, heel goed dat je hier vragen steld en je wat jou aanstaat mee pikt...een mand bij je in de slaapkamer betekend niet dat je hond nooit meer ergens anders gaat liggen, echt wel, ze zoeken zelf voor de nacht een plekje uit zeker voor de nacht, leg maar in de woonkamer ook een vetbedje neer zodat je zal zien dat je hond plekjes gaat zoeken om relaxt te slapen.....laughing

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Wat een treurige reactie zeg. Misschien moet jij je afvragen of je hier niet meer moet reageren.
We zijn hier om elkaar te helpen.. het laten liggen hadden wij niet zelf verzonnen, maar op advies van andere sites/boeken. En we doen meer dan genoeg met de pup, je zou eens moeten weten. We moeten juist zorgen dat we niet te veel doen ivm overprikkeld zijn. 
De overige reacties waren wel erg handig, dank daarvoor. Conlusie: 's nachts minder lang in de bench en als hij 's ochtends er klaar mee is laten we hem er lekker uit. We zullen hem dan in het begin even in een mandje op de slaapkamer proberen te leggen, zodat hij weet dat hij veilig is. Vannacht ging dat stukken beter!! En hij was erg blij toen hij weer bij ons in de buurt was. "

Goed zo, vannacht ging het beter al.

Dit soort vreemde reacties kan je altijd krijgen van mensen die niet verder kijken dan een schermpje, jammer is dat he. Je bedoelt het zo goed, je vraagt advies en je doet iets met die adviezen. Super.

Misschien moet je de bench, of een andere bench of ren nu nog even in de slaapkamer zetten. Dan heb je kans dat je er in de nacht niet meer uit hoeft omdat de pup zich bij jullie niet alleen voelt. Geeft de pup een gevoel van veiligheid en dan slaapt hij of zij beter door. Moet hij dan zijn hele leven op de slaapkamer! Natuurlijk niet. Slaapt je hond eenmaal een paar weken de hele nacht door, ga je de bench of ren verschuiven, iedere dag een stukje verder, richting deur, aan de andere kant van de deur en dan de deur dicht.

Het lijkt mij dat de pup de bench niet zat is, maar gewoon klaarwakker en gereed voor een nieuwe dag. 

En inderdaad hoedt je voor te veel doen, overprikkeling van de pup, daar krijg je later hele vervelende honden van die zichzelf niet meer kunnen vermaken. Een dag iets doen, volgende dag kalmpjes aan. Ik ,merkte het als ik te veel deed, dan had ik een pup die niet tot rust kwam, dan wist ik, dit was dus te veel, morgen niets doen, en overmorgen weer beginnen maar wat minder. En ik heb nu een kanjer van een hond,

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Als de slaapkamer geen verboden terrein is zou ik t inderdaad doen zoals Ientje zegt. Zeker omdat je gelijkvloers woont kun je dat makkelijk afbouwen als je dat wilt.

 

Succes hoor. Ennneee heb je ook een foto van je pup? We zijn hier gek op puppyspam. hp-heart

honden page profiel wormpiewormpie

Dank voor jullie lieve reacties weer! Het is inderdaad even je leven op z'n kop met zo'n nieuwe vriend erbij in huis :)! We gaan eens een extra plekje creeeren in de woonkamer. En goed plan om het langzaam op te voeren, slaapkamer, en dan steeds een stukje verder. Ik zal zometeen eens een goede foto maken buiten :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja leuk foto! 

Volgende forumvraag: Slaapplaats Bordercollie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^