Puppy slapen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chloechloe

Hallo! 

Sinds 6 weken hebben wij een puppy Rottweiler in ons klein gezin (mijn vriend en ik) verwelkomt. Zelf ben ik altijd opgegroeid met honden en sinds ik alleen woon met mijn vriend was mijn eerste wens dan ook om terug een hond te hebben.. en dus zo.. kwam lieve Rya in ons leven. Rya is een teefje en is 14weken oud. Ze doet het op allerlei vlakken super goed, zoals luisteren, buiten haar behoefte doen, met andere honden spelen,... en knuffelen doet ze het liefst van al! 

Nu komt het enige probleempje.. slapen.. Op veel sites enzv heb ik gelezen dat er voor een puppy de regel is " 14weken = 15min wandelen per keer. Ook dat ze nog 20uren moeten/ best slaapt.

Telkens weet ik niet of mijn hondje onder prikkelt is of overprikkelt. 
Als ik met haar naar het hondenpark ga (een uurtje weg) en we komen thuis, valt ze als een blok vanzelf in slaap. Als we thuis blijven en we spelen in de tuin (ongeveer) 20min en dan terug de bench in, huilt ze non stop en trekt ze de dekens van binnenuit van haar bench. 

Ik heb al verschillende methoden geprobeerd zoals: als ze huilt uithalen en buiten laten plassen en dan direct terug in de bench. Haar laten huilen heb ik ook al gedaan, al ben ik daar geen fan van. Haar uithalen (na meestal zeker 15min huilen) en terug spelen voor 20min en dan de bench, is de kans er ook terug dat ze nog niet wil slapen.  

Ik vind de grens maar niet tussen of ze nu juist nog meer moet worden uitgedaagd of ze al overprikkelt is waardoor ze niet rustig gaat slapen. 

ps: mijn bedoeling was om haar te laten slapen wanneer ze wilt en in de woonkamer in haar mand, maar ze slaapt niet van zelf. We hebben al zeker momenten gehad, in het begin voornamelijk, dat ze zeker overprikkelt was en dan hebben we maar de bench ook erbij gehaald voor overdag. Dit blijven we nu doen omdat ze anders al zeker niet slaapt.

Hoe kunnen we de weten of ze meer nodig heeft of juist minder en of ik haar moet laten huilen of....

 

Alvast bedankt! 
Vriendelijke groetjes Chloë, Thomas & Rya 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Maar als ze naar het park geweest is valt ze als een blok in slaap tik je ,Dus dan kan het wel ,

Ik ben geen voorstander om een hond steeds in een bench te proppen ,als ze even uitgeweest zijn ,want zo leren ze nooit zelf een plekje te zoeken waar ze in slapen ,

Mensen vergeten vaak dat een bench een vrij kleine ruimte is ,en dat de pups bij een fokker veel meer plek hebben .

Vergeet die sites en dat 20 uur slapen ,Elke pup is verschillend in doen en laten ,net als 15 minuten wandelen per keer ,

Wij hebben hier momenteel een nest herders van bijna 8 weken ,die spelen wel veel langer buiten ,hebben geen horloge en gaan zelf liggen als ze uitgespeeld zijn ,zo leer je ze ook gelijk dat ze zelf ergens gaan slapen .

Je kan je pup ook meenemen naar bos of park en daar lekker zijn gang laten gaan met snuffelen ,beetje spelen kennis maken met van alles ,Als hij dan thuiskomt ploft hij vanzelf wel ergens voldaan neer ,op eigen deken ,mand onder de tafel of waar dan ook ,en zo niet geef je hem nog wat te knagen ,werkt met al onze honden hier prima ,Verder kan je de deur van de bench ook open laten ,misschien zoekt hij het zelf op als plekje om te knagen en in slaap te vallen ,

Het laten huilen zou ik dus niet doen ,zeer irritant voor jezelf en je pup raakt alleen maar overstuur .

Succes .

honden page profiel chloechloe

Dankjewel Heleen voor je hulp en advies

Ik volg je zeker in je bericht. De bench doe ik ook niet graag en ging ik normaal niet doen.  Maar anders sliep ze echt heel erg weinig tot bijna niet, daarom zijn we ook over gestapt naar een bench. Bij pups heb ik gehoord dat je ze soms moet beschermen tegen zichzelf omdat ze anders in overdrive gaan en ongewenst gedrag beginnen vertonen en dit is bij ons dan wel het geval als we niet werken met een bench. Ook hebben ze voldoende slaap nodig om prikkels te kunnen verwerken en goed te groeien, te veel beweging is dan terug slecht voor hun gewrichtjes. 

Ik zit beetje vast met mijn "mama" gevoel en wat er blijkbaar juist en nodig is voor de pup. 

Ik zal wel je tip opvolgen als ze gespeeld geeft, dat ik haar daarna iets geef om te knagen en dat ze dan zo misschien toch in slaap valt. 

Nog eens bedankt voor je hulp!  :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

A.u.b., pin je niet zo vast op al die verplichtingen die je leest. Dat is ook maar door iemand bedacht (en de vraag is vaak: door wie?). hp-wink

Kijk naar je eigen hond. Wat die nodig heeft. 

Niet veel slapen? Dan niet. Dat een pup 20u moet slapen... waar is dat toch op gebaseerd? Op welke hond? Wie heeft daar ooit die tijd op geplakt?

Bekijk het natuurlijker: dat een dier voldoende slaap nodig heeft om fijn te functioneren, dàt is een goed uitgangspunt. Maar nergens hoeft daar een tijd op te staan. Het ene individu is het andere niet. 

 

Hetzelfde met wandelen. Dat zou niet zozeer over tijden moeten gaan, maar over wélke beweging, wélke activiteit. De inhoud dus. Een jonge hond is gebaat met een goed gebouwd lichaam, daar hoort dus spierontwikkeling bij, net als coördinatie, kennis van zijn eigen lichaam en kunnen, balans, ruimtelijk inzicht, enz. Dat krijg je door beweging, door op verschillende tempo's te lopen, afwisselende ondergronden en terreinen,...

En waar je op toekijkt is: onnatuurlijke of teveel repetitieve bewegingen zoals: zwenken, springen, draaien, afremmen, glijden,... Dat zie je in spel terug, dus daar kan je bewust in gaan doseren. Maar wandelen, snuffelen, scharrelen, daar hoef je echt niet met je horloge naast te zitten. 

 

Door meer op een natuurlijke manier met je hond om te gaan, valt er heel wat druk weg, wat vervolgens zorgt voor een meer ontspannen hond (en mens). hp-wink

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Wat ik hier doe met mijn herder pups of jacht honden pups, is 1x per dag een uur de hort op. Dat kan zijn een uur in het bos, bouwmarkt, visite, tuincentrum enz..

Als we naar het bos of strant gaan dan lopen we de eerste weken zeker niet de heletijd maar ga ik lekker ergens zitten en geef de pup de ruimte om op verkenning te gaan.

Vanaf een week of 12 willen ze echt lopen en loop ik gerust een uur in het losloopgebied samen met mijn andere volwasse honden. 

 

Naast dat uur iets doen is er iedere dag 1x 10 min iets van gehoorzaamheid, truckjes leren en een paar keer naast de deur plassen meer niet.

Als ik sochtends loop krijgen ze savonds een runderkophuid oid en als ik savonds loop dan krijgen ze deze sochtends.

 

Liever een pup gecontroleerd moe maken een uur lang en daarna heerlijk in slaap vallen los in huis, dan die rare regel van 15 min wandelen een drukke pup die zich kapot verveeld en zich in huis gaat uitleven en blesseerd door het springen en vliegen en ook nog eens leert dat los in huis betekend druk doen en rustig word je alleen in de bench.

 

Om bovenstaande rede begin ik dus ook met 6 maanden rustig aan het fietsen op te bouwen zodat ze met 10 maanden 40 min mee kunnen draven naast de fiets. Super voor de spieropbouw en geen blessure's door vliegen en beuken tegen soortgenoten en bomen die in de weg staan.

 

Overgens werk ik al met heel wat generaties honden op deze manier en alles is ook op latere leeftijd met intensief sporten 100% goed op heupen, rug en ellebogen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als ze niet haar rust pakt? Kan het zijn dat jullie zelf nog druk in de weer zijn? Hoe kalmer de omgeving, hoe sneller zij ook kalm wordt. Wat ook wel eens wil helpen is om de boel donker te maken. Honden zijn over het algemeen dag dieren. Mijn skeunzus blindeert de bench met een deken, voorkant wel open. Dat gezegd? Vind Chewy het ook een fijne plek om in te liggen of erop lol(ander verhaal) Hij ziet het als zijn safe spot iig.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier ook grote zware honden, ik heb de puppen laten gaan in huis, geen bench en geen slaaptijden, wanneer je pup het huis tot zijn haar beschikking heeft dan gaat tie best wel ergens liggen om te slapen, hier een pup die bijna nooit sliep en de rustigste hond van allemaal werd..lekker naar buiten ermee, en ga de wijde wereld in en neem buiten de tijd en de rust...op een bankje zitten laat de pup lekker snuffelen, bij het thuis komen zorgen voor een goed bot...dan zoek je pup echt zelf de rust op..

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Ook hier een veel rustigere pup gekregen door alle regeltjes los te laten en bovendien zelf een stuk meer rust gekregen. Werd er zelf ook gestresst van. En het blijft even een zoektocht in het begin wat voor jullie pup het beste werkt, maar echt je zult zien dat het dan veel beter zal gaan! Geniet lekker van jullie pup!

Volgende forumvraag: Opvoeding blaffende dwergkees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^