Pedigree Dentastix

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyTonge JennyTonge

honden foto van JennyTonge

Afgelopen jaar heb ik Ramon's gebit schoon laten maken. Sindsdien gepoetst en Dentastix gegeven. Op de verpakkingen staat 'Aanbevolen door dierenartsen' , Zonder suiker en vetarm. Toch merk ik dat mijn 2 honden met 1 Dentastik per dag echt dik zijn geworden. Ze kregen goede voeding (ook dieet brokjes geprobeerd) maar blijven te zwaar. Ze wandelen bijna 2 uur per dag. Ik heb op internet gelezen dat andere baasjes dikke honden krijgen van Dentastix. Ik stop vandaag en ga over op klauwbotten. Wat is jullie ervaring? Ook dik makend???

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Dentasticks, veroorzaakt tandplak, en dat het aanbevolen wordt door dierenartsen is jammer, zijn granenbommen...geef lekker een pensstaaf, en niet iedere dag, alles met mate, je honden mogen toch niet dik worden van een gezonde traktatie...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je moet echt geen dentastix geven. Dit zit echt boordevol granen, wat juist voor tandplak, tandproblemen en slechte adem zorgt. 

 

Ik zou je aanraden om echt alleen voor 100% natuurlijk kauwmateriaal te kiezen, zoals runder, paarden, of kamelen kophuid, luchtpijp, pezen etc. 

 

In ben zelf heel tevreden over de Bellobox boxen. Dit is allemaal natuurlijk kauwmateriaal. Ik bestel altijd de doorbijtersbox XL, voor stevige kauwers, maar vol elke hond is er een geschikte box (code dutchies10 voor 10% korting) 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Dentastix zijn echt rommel.. hier worden wel andere stickies gegeven zoals eendenfilet gedroogd of kamelenstrips gedroogd. Of van Edgar & cooper een kluifje. 

maar dat is af en toe als beloning meer, als kauwsnacks worden hier ook gedroogde snacks gegeven. Bij bestellen die ook bij Bellobox heel tevreden over & dan bestellen wij de hyperalergene doorbijtersbox ivm intoleranties.

wij krijgen deze ook maandelijks dus altijd genoeg snacks in vooraad etc. Dit bevat ook geen rommel etc.

 

daarnaast om af te vallen kan je bijv wat minder brokjes geven, en een gedeelte sperziebonen geven. Dit vult maar maakt niet dik.

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik hoef die rotzooi niet voor mijn hond. Of de waarschuwingen terecht zijn, kan ik niet beoordelen, maar ik kies hier liever het zekere voor het onzekere en geef louter natuurlijk kluifmateriaal (mn. runderkophuid) en soms als ze moeizaam kluift een buffelhuid staafje of zoete aardappelsticks.

 

Onze dame heeft wat aanleg voor tandplak en daarom poets ik haar bijna dagelijks met Virbac Hondentandpasta.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met wat voorgangers hier schreven.

 

Ga voor natuurlijk kauwmateriaal zoals Pascale bijvoorbeeld noemt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dentastix is een commerciële uitvinding. Bekijk de ingrediënten en als eerste wordt genoemd granen. Veroorzaakt plaque in plaats van te voorkomen. Plakspul en geen gezonde ingrediënten.

 

Mijn hondje krijgt gedroogde runderpens, runderhuid, runderoren en - pezen, - kophuid; ook konijnenoren. Koop nooit gerookte of gekookte botten; die splinteren. 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Inderdaad geen gezond iets.. mijn hondje haar darmen waren er volledig door van slag. Dus dat komt er hier nooit meer in.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Als je eens gaat vragen eerlijk bij je DA? Ssssst nope dental sticks werken niet.

Volgende forumvraag: Hubertus Gold
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^