Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De BregsterDe Bregster

Goedenavond,

Vandaag is onze puppy van 16 weken positief getest op Giardia. Zij krijgt nu 5 dagen 1 tablet van panacur. Dan 10 dagen niks en dan wederom 1 tablet voor 5 dagen.

Nu kregen wij het advies om haar spullen op 60 graden te wassen. Dit hebben wij gedaan. Kan iemand ons vertellen wat wij het beste kunnen doen op dit moment?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat naar voor jullie....je kan alleen goede hygiene aanhouden zoals thuis en tuin of waar dan ook, meer kan je niet doen, heb je nog advies gekregen van de arts voor een goede probiotica voor je Jonge hond ? Even uit de buurt blijven van uitlaatplekken...

proberen de ontlasting overal opruimen, het is zeer besmettelijk giardia voor anderen honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bregster , zie dat je hier nieuw bent, wees welkom...  wat heb je voor hond, teefje of reutje en wat is de naam van je hond, en hoe is de samenstelling van je gezin, heb je kinderen rondlopen ? 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zorgen dat ze even niet in de buurt komt van andere honden, andere uitlaatplek waar geen honden/katten komen (bijna onmogelijk) Dit is om de kruisbesmetting te voorkomen. Hier heb je een link daar staat alles wel zo een beetje in https://mcvoordieren.nl/kennisbank/giardia-hond-kat/

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Na elke wandeling de billen van de hond wassen. 2x in de week alle kleden waar ze op liggen en na elke keer dat je die pil geeft op 60 graden in de was. Elke dag stofzuigen en stoomreiniger. Als je een stoffe bank hebt dit ook bij de bank doen.

 

 

Zelf ook heel goed je handen wassen, het is ook besmettelijk en overdraagbaar naar mensen. Als de hond op bed ligt dat dus ook goed uitwassen en ontsmetten. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Goedenavond,
Vandaag is onze puppy van 16 weken positief getest op Giardia. Zij krijgt nu 5 dagen 1 tablet van panacur. Dan 10 dagen niks en dan wederom 1 tablet voor 5 dagen.
Nu kregen wij het advies om haar spullen op 60 graden te wassen. Dit hebben wij gedaan. Kan iemand ons vertellen wat wij het beste kunnen doen op dit moment? "

Heel vervelend dat je pup Giardiase heeft.

Dit kan zeer hardnekkig zijn.

 

Volledige info vind je hier:

https://www.licg.nl/giardia-bij-hond-en-kat/

 

Vergeet ook niet de anus steeds schoon te maken direct na het ontlasten.

Als je dit niet doet kan een hond zichzelf herbesmetten.

Als je meerdere huisdieren hebt, dan kunnen die ook besmet raken.

Overleg dan met je dierenarts om te testen.

 

Ruim de ontlasting van je hond op. Een andere hond hoeft hier maar aan te ruiken en besmetting kan plaatsvinden.

 

Ik hoop dat je pup en evt. andere huisdieren snel van deze parasiet verlost zijn.

 

 

honden page profiel De BregsterDe Bregster

" Bregster , zie dat je hier nieuw bent, wees welkom...  wat heb je voor hond, teefje of reutje en wat is de naam van je hond, en hoe is de samenstelling van je gezin, heb je kinderen rondlopen ? 
  "

Dankjewel!

Het is een teefje, mopshond genaamd Bregje. Nee geen kinderen rondlopen, wel een neefje van 5 maar die zien we pas weer als ze aan de 2e 5 daagse kuur zit.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bregje, wat een lieve naam, hoor je nimmer....en goed dat je even je neefje buiten de deur houdt hoor, hoop dat je Bregje snel er van af is van de giardia...het is hardnekkig, maar hou je aan de medicatie van je dierenarts, heel veel beterschap, en vraag aan je dierenarts voor een probiotica....kan je over bellen.             Na een Giardia infectie zijn de darmen van uw hond beschadigd en niet in de best mogelijke conditie. Het is daarom aan te raden om de darmgezondheid te ondersteunen door het geven van pre- en probiotica.     Ik ken heel je puppy niet, vandaar geen advies erover van mij...., maar het beste is toch even advies vragen aan je dierenarts hierover....

Volgende forumvraag: Hond vervoeren op de fiets
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^